Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O takım İstanbul'da Fenerbahçe-Beşiktaş-Başakşehir üçlüsünden de puan aldı.Akhisar gibi bi takım Erzurum'da.Haftaya yenilirler..

Alakadar etmez, sen Galatasaraysan, deplasmanda Erzuruma yenmek zorundasin. Ilk 11, sacma sapan dogru duzgun 11 cikartsa maci aliriz, teknik bilgisi vasat.

Bu maç herşeyi geçtim çıkardığı 11 skandaldı bu sert zemin ve sert rakip donk yerine yumuşak selçuk semihten sağbek yaratma ya çalışma linnes yedekken Onyekuru ısrarı erzurumun kapanacağı düz zeminde berbat oynayan onyekurunun burda top sürmeyeceği bu kadar belli iken .

Alakadar etmez, sen Galatasaraysan, deplasmanda Erzuruma yenmek zorundasin. Ilk 11, sacma sapan dogru duzgun 11 cikartsa maci aliriz, teknik bilgisi vasat.
Vasatlıkla alakası yok.Mariano cezalı, Nagatomo sakat.Linnes ve Emre sakatlıkları tekrarlamasınlar diye yedekte başladı.Donk iyi oyuncu ama orta sahayı hızla geçip kanatlardan atak yapan bi takım için ağır kalırdı.

Bu maç herşeyi geçtim çıkardığı 11 skandaldı bu sert zemin ve sert rakip donk yerine yumuşak selçuk semihten sağbek yaratma ya çalışma linnes yedekken Onyekuru ısrarı erzurumun kapanacağı düz zeminde berbat oynayan onyekurunun burda top sürmeyeceği bu kadar belli iken .

işin ilginç tarafı normalde sahada olmaması gereken selçuk'a ikinci yarıda sihirli bir değnek değmiş gibi bir şey oldu ve iyi oynamaya başladı.

ama hoca da şaşırmış olacak ki iyi oynarken çıkardı selçuk'u.

pili bittiyse yerine donk'u alıp formasyonu değiştirmemek lazımdı ama diagne girince ikinci yarı yakaladığımız saha organizasyonu bozuldu ve baskı yemeye başladık. maç sonuna kadar da toparlayamadık zaten.

Aceba bu maçta Erzurum'dan birini beğendi mi? Yazın transfer ettirir mi? Diye düşünmeden edemiyorum. Birde bu adamın başkan olması konuşuluyor. Başkan olsa Adana Demirspor'a çevirir takımı. Anadolu'da ne kadar çöp varsa toplayıp tüy diker.

Hasan'ı sportif direktör, Ümit'i teknik direktör yapar. Yazık valla. 115 senelik 10 milyonları temsil eden camia, eski kafalı bir ihtiyarın elinde oyuncak olacak.

Aceba bu maçta Erzurum'dan birini beğendi mi? Yazın transfer ettirir mi? Diye düşünmeden edemiyorum. Birde bu adamın başkan olması konuşuluyor. Başkan olsa Adana Demirspor'a çevirir takımı. Anadolu'da ne kadar çöp varsa toplayıp tüy diker.

Hasan'ı sportif direktör, Ümit'i teknik direktör yapar. Yazık valla. 115 senelik 10 milyonları temsil eden camia, eski kafalı bir ihtiyarın elinde oyuncak olacak.

Rashad Muhammed

Her zaman neticeye baktığımız için bir cacık olmuyor bizden. Kazandığımız maçlardan sonra oynadığımız futbola bakmayıp kazandık kudurunxd yazıp duruyorsunuz. Burak'ın şampiyonlar liginde gol krallığına gittiği sene vardı, adam ligde 30 gol atmış CL'de krallığa gidiyor, isteyen tek takım Lazio'ydu onlarda doğru düzgün bir para vermemişlerdi. Ben neticeye bakarım diyorsanız tamam ama şu takımda hiçbir oyuncunun ne yaptığını bilmediğini, takımın hiçbir sistemi olmadığını sizin de görmeniz lazım. Fatih hoca ligin dinamiklerini iyi bilen bir hoca, mesela biz zaten Türkiyenin tartışmasız en büyük takımıyız risk aldığımız vakit zaten karşında da galatasaray ismi olunca takımlara psikolojik üstünlük kuruyorsun direk. Bugün mesela orta sahayı boşaltıp forveti ikiledi bunun gibi, sonra Kostas çıktı gerçi. Artık bunlarda işlemeyince tamamen vasat bir hoca olarak kaldı ortada, çünkü yabancı sınırı serbest olduğu için rakiplerde artık etkili oyuncularla oynuyor, o yüzden bu fark yarattığı kaos hücumu ligde de etki göstermiyor.

Ders vermesin, ders alsın. Guardiola, Simeone gerçekleri ortada. Bilmemek ayıp değil.

FTSporun hocası FT

14651.jpg

knight online mı kaldı artık yav

hala oynanıyor mu ;D

Erzurum'da bugün Lokman ve sonradan oyuna giren Taylan disinda hepsi yeni transferdi. Bu takimi da Özdilek kurmadi yani ama sahada en azindan ne yaptigini bilen bir takim görüntüsü vardi. Ikinci yarinin basinda tempoyu düsürüp skoru tutmaya calistilar ama orta sahada sayisal anlamda eksik olduklari icin formasyonlarina ters bir sey yapmaya calistilar ve biz bir sekilde golü bulduk. 4 hücum oyuncusuyla oynarken böyle skora yatmaya kalkarsan her zaman gol yersin büyük takimdan. Sonra kendilerine geldiler ve biz rahat rahat top yapamaz olduk. Macin her aninda belirleyici olan Erzurumlu topcular oldu. Serkan Kurtulus kazmasinin oldugu kanattan bir kez bile dogru dürüst atak yapamadiysak Fatih Terim'i elbette elestiririm ben. Aldigi para kadar futbol oynatmiyor Terim.

Erzurum'da bugün Lokman ve sonradan oyuna giren Taylan disinda hepsi yeni transferdi. Bu takimi da Özdilek kurmadi yani ama sahada en azindan ne yaptigini bilen bir takim görüntüsü vardi. Ikinci yarinin basinda tempoyu düsürüp skoru tutmaya calistilar ama orta sahada sayisal anlamda eksik olduklari icin formasyonlarina ters bir sey yapmaya calistilar ve biz bir sekilde golü bulduk. 4 hücum oyuncusuyla oynarken böyle skora yatmaya kalkarsan her zaman gol yersin büyük takimdan. Sonra kendilerine geldiler ve biz rahat rahat top yapamaz olduk. Macin her aninda belirleyici olan Erzurumlu topcular oldu. Serkan Kurtulus kazmasinin oldugu kanattan bir kez bile dogru dürüst atak yapamadiysak Fatih Terim'i elbette elestiririm ben. Aldigi para kadar futbol oynatmiyor Terim.

Canimi ye Murat reis, taktik vasat olan terim istifa etmelidir bu arada @Mehmet Ocak nerde?? @Murat Saylak

Fatih Hoca ile ilgili fikirlerimi daha önce yazdım. Uzun yıllar bizimle kalmalı. Ama bu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez.

Hoca full sezon öncesini takımla geçirdi. Takım kondisyon olarak sezona çok kötü başladı. Saha içi organizasyon, defans ve hücum stratejileri olarak şu güne kadar ben hiç bir şey göremiyorum. Topu alan bizim gerideki dört oyuncumuzla karşı karşıya kalıyor. Feghouli, Belhanda, Onyekuru ve en kötüsü bir çok kez Ndiaye defansa yardım etmiyorlar. Bugün bile kaptırılan toplardan sonra hücumda olan dört futbolcumuzun anında durduğunu ve topun/adamın peşinden koşmaya yeltenmediklerini defalarca gördüm. Böyle bir futbol artık dünyada yok. Bu yüzden Avrupa’da son 25 maçta 2 galibiyetimiz var.

Böyle saçma futbol önce Galatasaray’a sonra bir Fatih Terim takımına yakışmıyor. Yapılan yatırımlarla açıkçası Avrupa’da Arsenal veya Sevilla gibi takımları belki yenemezsin ama bu kadar yatırımla yenemesen bile Erzurum gibi bir takımı futbol olarak ezmelisin. Maalesef Galatasaray bunu gerçekleştirecek kalitede futbol oynamıyor.

Şunu da söylemek gerek: Galatasaray’ın deplasman fobisi falan yok kalitesiz futbol oynadığı için taraftar etkisi ortadan kalkınca takım galip gelmekte zorlanıyor.

Galatasaray’ın orta sahası defansif açıdan çok kötü. Artık iki yerim beş atarım yok. Belki bir iki maç yaparsın bunu ama sezona yaydığın zaman mantıklı bir strateji değil.

Orta alan topçularını sert bir şekilde uyaracaksın ve her kaptırılan toptan sonra adamını/alanını kapatması gerektiğini beynine işleyeceksin. Yapmayan yedek kalacak.

Sorun şu bunu Selçuk, Feghouli, Belhanda, Donk, Ndiaye, Yunus, Onyekuru, Sinan ile yapabilir miyiz? Bence Donk ve Ndiaye sezon sonuna kadar hep göbekte beraber oynamalı. İkisinin kulakları çekilmeli ve birinci görevlerinin asla defansif görevlerini göz ardı etmemeleri olduğu anlatılmalı. Sol açığa Nagatomo sağ açığa Feghouli geçebilir. Yoksa işimiz zor. Onyekuru, Selçuk, Feghouli, Belhanda gibi bir orta saha resmen defansif açıdan intihar etmek demek.

Sene sonu ben olsam tüm orta alanı komple değiştiririm. Bu orta saha bir bütünlük sağlayacak, kaliteli top oynayacak bir orta saha değil. Hücumu ve defansı beraber yapacak futbolculara ihtiyacımız var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt