Fatih Hoca ile ilgili fikirlerimi daha önce yazdım. Uzun yıllar bizimle kalmalı. Ama bu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez.
Hoca full sezon öncesini takımla geçirdi. Takım kondisyon olarak sezona çok kötü başladı. Saha içi organizasyon, defans ve hücum stratejileri olarak şu güne kadar ben hiç bir şey göremiyorum. Topu alan bizim gerideki dört oyuncumuzla karşı karşıya kalıyor. Feghouli, Belhanda, Onyekuru ve en kötüsü bir çok kez Ndiaye defansa yardım etmiyorlar. Bugün bile kaptırılan toplardan sonra hücumda olan dört futbolcumuzun anında durduğunu ve topun/adamın peşinden koşmaya yeltenmediklerini defalarca gördüm. Böyle bir futbol artık dünyada yok. Bu yüzden Avrupa’da son 25 maçta 2 galibiyetimiz var.
Böyle saçma futbol önce Galatasaray’a sonra bir Fatih Terim takımına yakışmıyor. Yapılan yatırımlarla açıkçası Avrupa’da Arsenal veya Sevilla gibi takımları belki yenemezsin ama bu kadar yatırımla yenemesen bile Erzurum gibi bir takımı futbol olarak ezmelisin. Maalesef Galatasaray bunu gerçekleştirecek kalitede futbol oynamıyor.
Şunu da söylemek gerek: Galatasaray’ın deplasman fobisi falan yok kalitesiz futbol oynadığı için taraftar etkisi ortadan kalkınca takım galip gelmekte zorlanıyor.
Galatasaray’ın orta sahası defansif açıdan çok kötü. Artık iki yerim beş atarım yok. Belki bir iki maç yaparsın bunu ama sezona yaydığın zaman mantıklı bir strateji değil.
Orta alan topçularını sert bir şekilde uyaracaksın ve her kaptırılan toptan sonra adamını/alanını kapatması gerektiğini beynine işleyeceksin. Yapmayan yedek kalacak.
Sorun şu bunu Selçuk, Feghouli, Belhanda, Donk, Ndiaye, Yunus, Onyekuru, Sinan ile yapabilir miyiz? Bence Donk ve Ndiaye sezon sonuna kadar hep göbekte beraber oynamalı. İkisinin kulakları çekilmeli ve birinci görevlerinin asla defansif görevlerini göz ardı etmemeleri olduğu anlatılmalı. Sol açığa Nagatomo sağ açığa Feghouli geçebilir. Yoksa işimiz zor. Onyekuru, Selçuk, Feghouli, Belhanda gibi bir orta saha resmen defansif açıdan intihar etmek demek.
Sene sonu ben olsam tüm orta alanı komple değiştiririm. Bu orta saha bir bütünlük sağlayacak, kaliteli top oynayacak bir orta saha değil. Hücumu ve defansı beraber yapacak futbolculara ihtiyacımız var.