Ilk defa yapmadi, Erzurum ve Akhisar maclarina da boyle basladik. Sezon basinda deneyemeden Emre sakatlandi, sag kanatta sol ayakli birini istiyor Feghouli konusunda da inat ediyordu zaten. Bence vazgececek bu duzenden, Donk artik banko bu takimda. Belki kolay bir ic saha macinda bir daha denenir.
Diagne - Mitroglou degildi dusunce, Alan ve Pato icin bosuna o kadar ugrasmadilar bence. Bu noktadan sonra olmaz bence de.
Zaten sezon bitene kadar cakma Man City gibi oynarsak daha cok puanlar kaybederiz. Sezon sonuna kadar eldeki kadroyla elinden geleni yapsin, onumuzdeki sezon aklindaki sablonu hayata gecirebilecek ozellikle orta saha transferlerini gerceklestirsin.
Bunun gerçekleşmesini can-ı gönülden isterim.
Ama Guardiola, Klopp vb. adamların oyununu imitasyon olarak dahi oynamak biraz onlar gibi düşünmeyi gerektirir.
Nedir o?
Detaylarına kadar futbolcuyu, saha matematiğini, rakibin oyununu, tek tek rakip oyuncuları vs. çalışmak, analiz etmek, üzerine kafa yormak.
Ve tabiki bunun için ekip kurmak.
Terim gelişimi gören adam bunu kabul ediyorum.
2008 Avrupa Şampiyonası'nda mesela Nihat ile sahte 9, pivotsuz oyun denemişti çünkü o dönemde bu oyun baya popüler olmaya başlamıştı.
Ama tabiki tutmadı ve Semih sürekli kurtarıcı oldu.
Çünkü biraz bizim mdoernleşme hikayesi gibi yüzeyde görüneni alıyor, ama işin detaylarına vakıf olamıyor kendi bildiğini orada devam ettiriyor.
Nihat ile Semih'in oynadığı maçlarda geri kalan 10 kişi ve oyun planı aynıydı ki bu anlaşılır değildi tabi.
Burda da böyle bir hataya düşebilir.
Benim Terim'e itirazım zaten ligi kazanamaz diye değil, orta ve uzun vadede en azından Avrupa sahnesinde Porto, Benfica, Ajx kadar kalmamızı sağlayacak o dönüşümü yapamayacağını düşündüğümden.
Hoca'nın Türkiye için winnerlığı Galatasaray winnerlığı ile birlikte yerinde duruyor olabilir.
Ama oyun devrimciliği 2002'de bitti malesef.
Tabi bu benim görüşüm.