Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sistem diye tutturup en ufak başarısızlıkta hocayı istifaya davet etmek müthiş kafa

Şampiyon olduktan sonra bizim taraftara bir şımarma geliyor

Iyide,

sistem
oyun sablonu
deplasman oyunu
hucum setleri
press oyunu
compact oyun
uzun oynama stili
adam kacirma
kornerler
selbest vuruslar

Bunlarin sezondan basindan beri hic biri yok? 2 mac iyi oynatigi icin 3m euro aliyor

Iyide,

sistem
oyun sablonu
deplasman oyunu
hucum setleri
press oyunu
compact oyun
uzun oynama stili
adam kacirma
kornerler
selbest vuruslar

Bunlarin sezondan basindan beri hic biri yok? 2 mac iyi oynatigi icin 3m euro aliyor

Takımın 2.yarı performansı gayet iyi sezonun ilk yarısındaki olumsuzlukları tek tek saymaya gerek yok herhalde ?

Sana 7 sene şampiyonluk kazandırmış hocayı 1 senede silmek ?

Şu Salzburg'un hocasını atıp duruyorsun kendi efsaneni 1 senede silen kafalar o adama burada neler yapar düşün bakalım ?

Takımın 2.yarı performansı gayet iyi sezonun ilk yarısındaki olumsuzlukları tek tek saymaya gerek yok herhalde ?

Şu Salzburg'un hocasını atıp duruyorsun kendi efsaneni 1 senede silen kafalar o adama burada neler yapar düşün bakalım ?

Turkiyede futbol zihniyeti zaten kirlenmis durumda, 7 sezon sampiyon yaptiysa yapti bu sezon sacma sapan ego tavirlari, bos yere 10 mac ceza almasi, Rize, Konya ve olmus bir feneri kendi evinde yenememesi. daha saymaya gerek yok.

Nasil zamaninda Jupp Derwal turk futboluna damga vurduysa, terim defteri kapanip modern futbol oynatacak adam lazim ve 5 senelik proje lazim.

Takim koca sezon ne oynuyor biri aciklasin?

Öyle oluyor zaten. Terim 1 eleştiriliyorsa bu isimler geldiğinde basını, taraftarı 2-3 misli eleştirir. Tefe koyar gönderilir.

40 yılda bir adam gibi hoca gelse de olacağı bu.

Sonra gider 4-5 tane saçma sapan hoca bulur getirirler. (Prandelli-50 küsür senede kupasız ve dil bilmeyen, Riekerink, Saftig, Skibbe vs)

Turkiyede futbol zihniyeti zaten kirlenmis durumda, 7 sezon sampiyon yaptiysa yapti bu sezon sacma sapan ego tavirlari, bos yere 10 mac ceza almasi, Rize, Konya ve olmus bir feneri kendi evinde yenememesi. daha saymaya gerek yok.

Nasil zamaninda Jupp Derwal turk futboluna damga vurduysa, terim defteri kapanip modern futbol oynatacak adam lazim ve 5 senelik proje lazim.

Aynı lafları Ünal zamanı duyuyorduk sonunda yine Terim diye ağladı herkes

Düştüğümüz haller ortadaydı yeterince ders almadık mı ?

Hoca 10 maç ceza alacak ne yaptı söyler misin?

Öyle oluyor zaten. Terim 1 eleştiriliyorsa bu isimler geldiğinde basını, taraftarı 2-3 misli eleştirir. Tefe koyar gönderilir.

40 yılda bir adam gibi hoca gelse de olacağı bu.

Sonra gider 4-5 tane saçma sapan hoca bulur getirirler. (Prandelli-50 küsür senede kupasız ve dil bilmeyen, Riekerink, Saftig, Skibbe vs)

Mesela geçen seneden örnek verirsek uzun yıllar sonra bir kadro planlaması yaptık.Çöpler temizlendi vs

Bu planlamayı yapan adama 6 aydan fazla dayanamadık.Tudor iyi veya kötüyü tartışmıyorum inanılmaz bir sabırsızlık var

+Ligin dinamikleri yabancı hocayla olmayacağı çok bariz.Kim getirdiysek olmadı nedir bu yabancı ısrarı anlamak güç

Mesela geçen seneden örnek verirsek uzun yıllar sonra bir kadro planlaması yaptık.Çöpler temizlendi vs

Bu planlamayı yapan adama 6 aydan fazla dayanamadık.Tudor iyi veya kötüyü tartışmıyorum inanılmaz bir sabırsızlık var

+Ligin dinamikleri yabancı hocayla olmayacağı çok bariz.Kim getirdiysek olmadı nedir bu yabancı ısrarı anlamak güç

Yerlisi yabancısı yok.

İyisi kötüsü ve şartlara uygun olanı vardır.

Bizim ülke gibi futbol camiası da kibirli ve cahil insan dolu. (Yönetici ve futbolcular)

Hem eğitici hem de otoriter ama aynı zamanda saygı uyandıran biri gelmedikçe başarı hayal.

Ya iyi taktisyen getiriliyor

Ya da otoriter ama futbol bilgisi düşük

İkisi belirli ölçüde iyi olmadıkça bu ülkede başarılı olamazsın.

Terim’i başarılı yapan sadece iyi motivatör olması değil, futbolcunun EGO’sunu niyetini görebiliyor oluşu. Niyeti kötü olanı yerli yabancı demeden harcamıştır.

Taktik yönden ne oynuyoruz diyerek saha dışı , takım ruhu gibi şeyleri yok saymak saçmalık.

Her yardımcı müthiş bir taktisyen olmak zorunda değil.

Hoca'nın tarzı olsa,Hasan'ın yanında taktisyen bir yardımcıyla da o model pekala uygulanabilir.İlle de Hasan'ın kovulmasına gerek yok yani.

Holigan mı yardımcı hoca mı belli değil.

Fener maçında oyuncuları sakinleştirmesi gereken adam oyuncu pataklamaya gidiyor. Bu ilk vukuatı da değil.

Bak ben Hasanı çok severim ama bu iş ona göre değil. Adamın tek vasfı hocanın her dediğine evet demesi ve sağ kolu olması. Taktik teknik bilgisi olmayan yardımcı olmamalı bu kulüpte.

Hasan kovulsun demiyorum ki, illa kalacaksa da yapabileceği başka bir görev versinler o zaman.

sent via GSC

Takim ne oynuyordan ziyade ne oynamaya calisiyor sorusu dogru

Aylardir soyledigimiz gibi hocam Man. City'e ozeniyor

43286

Tamamen bilgilenmek amacıyla soruyorum.

Bu izlenimi nasıl edindin?

City'nin neyine özeniyor ve bunun için neyi deniyor?

Inatla Akbaba - Belhanda yapmasi orta sahayi, arkalarinda Ndiaye'yi oynatmasi

Bir golcu kanat bir pasor kanat oynatip bekleri surekli hucuma sokmasi

Defansi cok ileride kurup hucumlari ilk stoper pasiyla baslatmasi

Hatta bence bu yuzden Alan'i bu kadar istedi, hareketli uc forvet oynayabiliyor diye

Son macta Muslera'nin sweeper keeperlik yapmasinin zirvesini gorduk bence

Oyuncu grubu uygun olmadigi ve antrenmanlarda oyunculara bunu basariyla uygulatamadigi icin boyle bir gudubet izliyoruz

Zaten Turkiye'de takimina iyi pas antrenmani yaptiran, oyun sablonlarini antrenmanda yeniden yaratabilen hoca veya antrenor ekibi yok gibi

Kendisi bu yoldan vazgecmeyecekse yazin transferleri cok dikkatli yapmali ve antrenor ekibini kuvvetlendirmeli

Inatla Akbaba - Belhanda yapmasi orta sahayi, arkalarinda Ndiaye'yi oynatmasi

Bir golcu kanat bir pasor kanat oynatip bekleri surekli hucuma sokmasi

Defansi cok ileride kurup hucumlari ilk stoper pasiyla baslatmasi

Hatta bence bu yuzden Alan'i bu kadar istedi, hareketli uc forvet oynayabiliyor diye

Son macta Muslera'nin sweeper keeperlik yapmasinin zirvesini gorduk bence

Oyuncu grubu uygun olmadigi ve antrenmanlarda oyunculara bunu basariyla uygulatamadigi icin boyle bir gudubet izliyoruz

Zaten Turkiye'de takimina iyi pas antrenmani yaptiran, oyun sablonlarini antrenmanda yeniden yaratabilen hoca veya antrenor ekibi yok gibi

Kendisi bu yoldan vazgecmeyecekse yazin transferleri cok dikkatli yapmali ve antrenor ekibini kuvvetlendirmeli

Ortasahada çapa kullanmadan oynama denemesini ben de olumlu buldum ama bunu ilk defa yaptı.

Sezon başında Emre iyiyken denemedi ve yarın takrar vazgeçebilir.

Son maçta Ndiaye-Emre-Belhanda ortasahasının senin dediğin gibi bir sistem denemesi değil rakip son derece zayıf, gelenden geçenden 5-6 yiyor ben de cesur çıkayım gibi daha tek maçlık bir düşünce olduğu kanaatindeyim ama umarım senin dediğin doğrudur.

Ortasahaları hücumcu stoperleri pasör yapmak artık modern futbolun temeli.

Ancak Diagne ve Mitroglou ile bu nasıl olacak onu bilmiyorum.

Hadi bir tanesi alınsa bizim lige uygun diye neyse de ikisi birden çok planlı gelmedi bana.

Ortasahada çapa kullanmadan oynama denemesini ben de olumlu buldum ama bunu ilk defa yaptı.

Sezon başında Emre iyiyken denemedi ve yarın takrar vazgeçebilir.

Son maçta Ndiaye-Emre-Belhanda ortasahasının senin dediğin gibi bir sistem denemesi değil rakip son derece zayıf, gelenden geçenden 5-6 yiyor ben de cesur çıkayım gibi daha tek maçlık bir düşünce olduğu kanaatindeyim ama umarım senin dediğin doğrudur.

Ortasahaları hücumcu stoperleri pasör yapmak artık modern futbolun temeli.

Ancak Diagne ve Mitroglou ile bu nasıl olacak onu bilmiyorum.

Hadi bir tanesi alınsa bizim lige uygun diye neyse de ikisi birden çok planlı gelmedi bana.

Ilk defa yapmadi, Erzurum ve Akhisar maclarina da boyle basladik. Sezon basinda deneyemeden Emre sakatlandi, sag kanatta sol ayakli birini istiyor Feghouli konusunda da inat ediyordu zaten. Bence vazgececek bu duzenden, Donk artik banko bu takimda. Belki kolay bir ic saha macinda bir daha denenir.

Diagne - Mitroglou degildi dusunce, Alan ve Pato icin bosuna o kadar ugrasmadilar bence. Bu noktadan sonra olmaz bence de.

Zaten sezon bitene kadar cakma Man City gibi oynarsak daha cok puanlar kaybederiz. Sezon sonuna kadar eldeki kadroyla elinden geleni yapsin, onumuzdeki sezon aklindaki sablonu hayata gecirebilecek ozellikle orta saha transferlerini gerceklestirsin.

Ilk defa yapmadi, Erzurum ve Akhisar maclarina da boyle basladik. Sezon basinda deneyemeden Emre sakatlandi, sag kanatta sol ayakli birini istiyor Feghouli konusunda da inat ediyordu zaten. Bence vazgececek bu duzenden, Donk artik banko bu takimda. Belki kolay bir ic saha macinda bir daha denenir.

Diagne - Mitroglou degildi dusunce, Alan ve Pato icin bosuna o kadar ugrasmadilar bence. Bu noktadan sonra olmaz bence de.

Zaten sezon bitene kadar cakma Man City gibi oynarsak daha cok puanlar kaybederiz. Sezon sonuna kadar eldeki kadroyla elinden geleni yapsin, onumuzdeki sezon aklindaki sablonu hayata gecirebilecek ozellikle orta saha transferlerini gerceklestirsin.

Bunun gerçekleşmesini can-ı gönülden isterim.

Ama Guardiola, Klopp vb. adamların oyununu imitasyon olarak dahi oynamak biraz onlar gibi düşünmeyi gerektirir.

Nedir o?

Detaylarına kadar futbolcuyu, saha matematiğini, rakibin oyununu, tek tek rakip oyuncuları vs. çalışmak, analiz etmek, üzerine kafa yormak.

Ve tabiki bunun için ekip kurmak.

Terim gelişimi gören adam bunu kabul ediyorum.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda mesela Nihat ile sahte 9, pivotsuz oyun denemişti çünkü o dönemde bu oyun baya popüler olmaya başlamıştı.

Ama tabiki tutmadı ve Semih sürekli kurtarıcı oldu.

Çünkü biraz bizim mdoernleşme hikayesi gibi yüzeyde görüneni alıyor, ama işin detaylarına vakıf olamıyor kendi bildiğini orada devam ettiriyor.

Nihat ile Semih'in oynadığı maçlarda geri kalan 10 kişi ve oyun planı aynıydı ki bu anlaşılır değildi tabi.

Burda da böyle bir hataya düşebilir.

Benim Terim'e itirazım zaten ligi kazanamaz diye değil, orta ve uzun vadede en azından Avrupa sahnesinde Porto, Benfica, Ajx kadar kalmamızı sağlayacak o dönüşümü yapamayacağını düşündüğümden.

Hoca'nın Türkiye için winnerlığı Galatasaray winnerlığı ile birlikte yerinde duruyor olabilir.

Ama oyun devrimciliği 2002'de bitti malesef.

Tabi bu benim görüşüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt