Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yine bir şey oynamıyorduk.

Ben futbol olarak en son 2012'de iyi futbol oynadığımızı biliyorum. Muslera ipten alıyor, Gomis ipten alıyor, Diagne ipten alıyor.
Bu söylediğim futbolla Galatasaray'a saha içinde laf atıldığında taraftar olarak adam gibi savunamıyorsun bile bu çok acı durum.
Futbol oynamadığımızın en büyük kanıtı son 35 küsür Avrupa maçında 4-5 galibiyet almamiz zaten. 2013’teki Schalke macından beri deplasmanda galibiyetimiz yoktu Neftci maçına kadar.

vermiyordum, adil hakemler olsa şimdiye 10 kere tökezlerlerdi. ne taçtan gol attıkları eksik kaldı, ne 40 faulden 1 kart görmeleri, ne de aynı maçta temiz golün ofsayt diye kesilip rakibin penaltısını yedikleri. bu yıl fener kadar göze batmasa da en istikrarlı şekilde korunan ve kollanan takım beşiktaş'dır. sergen'in tek becerisi sakatlığa meyilli oyuncuları sağlıklı tutabilmesi oldu. oyuncuları öyle rotasyonlu filan da oynatmadığına göre ya dünyanın en iyi kondisyoneriyle çalışıyor ya da sezonun en ballı teknik adamı. bu sezon yoktan katkı aldığı tek adam larin, başka da üstüne koyduğu adam ya da futbol yok. gerisi zaten sağlıklı kalabildiğinde iş yapabilecek topçular.

galatasaray'dan yarım sezon daha iyi hücum hattıyla oynadı, kimseye çıkmayan kırmızı kartla ortadaki derbiyi 10 kişi rakibine karşı kazandı, sezon boyunca kasap oyuncuları federasyon ve hakemlerince kollandı, terim aa dese kart çıkan ortamda aynı bağıran sumudica sezonun en çok kart gören oyuncusundan daha çok kart görmesine karşın sergen pohpohlandı. bu şartlarla terim'den 2 puan öndeyse ve bu tahttan kaldırmayla eşdeğerse size hayatta başarılar dilerim. hele 30 yılda galatasaray'ı taçlandırmış, avrupa'nın 5 takımı arasına sokmuş, 10 senede 8 şampiyonluk kazanmış adama tahttan indirmişse diyebilecek lafım yok, yazık derim anca.

1-Kollanması onun sebep olduğu bir durum değil, Galatasaray’ın doğranmasına sebep olan da o değil.
2- Sergen’e vurdukları kadar, kendi yönetimi de dahil, Fatih terime kimse vurmadı, tam tersi Fatih Terim yönetime bile ayar çekti. İkinci devre ise her istediği yerine getirildi.
3- evet çok bağırdı ve o çığırtkanlıkla hakemleri sindirdi, Fatih hoca ne yaptı? Hakaret küfür etmeden akıllıca hakemi etkileyebilmek de bu oyunun parçası, bana çok uymasa da.
4- larin dışında üstüne koyduğu yok diyorsun ama adam enkaz devraldı Abdullah’tan. Larin, Ersin Necip Rıdvan vs üstüne katarak takımı ayakta tuttular...
5- tüm transferlerden %100 verim aldı
6-dar kadro ve adil forma dağıtımı ile kendini topçulara sevdirdi. Adam için ölüyorlar. Fatih hoca ise takımı ayakta tutan Taylan’ı kesti ve küstürdü, luyiyi yine öyle...
7- adam sahanda seni yendi, hakemlik bir durum da yoktu. Senden daha iyi top oynuyor, en azından ne oynadığını biliyor.
8-Sergen td olarak gittiği her takımda başarılı oldu, başarısı sadece BJK ile sınırlı değil.
9- Fatih terim geçmişi ile saygıyı hak ediyor. Ama el an kendini inkarda. Verdiği taktik Erol’un taktiği, örnek mi Alanya maçı; bugünkü demeci, Erol’un demeçi: saha kötüydü.
10- zaman değişiyor, dil kültür alışkanlıklar ve dahi ülkeler değişiyor; doğal olarak futbol da değişiyor. Artık 90 lı yıllarda değiliz. Değişime ayak uyduramazsan geride kalıyorsun.
11- ben bilirim anlayışı tüketti hocayı; bu anlayışın sonucu yönetme kabiliyeti de gitti. Örnek mi, yanında bir tane aklı başında bir yardımcı yok.
12- tahttan etti derken artık hocanın zamanının dolduğu, devir, yeni şeyler söyleyenlerin devri anlamında dedim. Yoksa Sergen önce Avrupa’da bir kupa kaldırsın
12- eleştiririz ama saygısızlık da etmeyiz hocaya. O yaşayan bir Galatasaray efsanesi.. keşke geçmişte kalıp efsane olmasaydı, bize efsane başarılar yaşatmaya devam etseydi.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Twitter ı yakıyor bizimkiler

Ekli dosyalar

• 4F123309-0F71-486F-BFD2-726043237504.webp
    4F123309-0F71-486F-BFD2-726043237504.webp
    79,9 KB · Görüntüleme: 41
Hoca bile bile lades dedi

Luyinin oynaması gerekirken formsuz donkla başladı

sakatlık sorunuda varken hem ikinci yarı oyun geç başladı ritm bulamadık,5 dakikada sakatlığıyla ve değişiklikle geçti zaten kalan 45 dakkanın 5ini orda boşuna yedik 2 gol lazımken

babel hem penaltıyı aldı hemde hücumda en etkili ve en akil isimdi bu maç için,sırf değişiklik yapmadı demesinler diye gitti adamı çıkardı

kazandığımız zaman keremden bahaetmiyosun,kaybedince taraftarın ağzına bal çalmak için 11oyuncusu olacak diyosun yapma bunu hoca hiç gerek yok

paşa maçındaki leş zeminden dolayı çıkardığın kadroyuda oynanan oyunuda anladım ama sonraki maçlar rezilleri oynuyoruz zemin sadece bahane,city gibi oynasak zemine suç bulucam,biz ne oynuyoruzki zemin bizi etkilesin allah aşkına

biz bi iyi top oynayalım,zeminmiş hakemmiş onu zaten konuşuruz ama biz bişey oynamadan hep suçlu arıyoruz

her sene şampiyon olunmaz,bu senede kovalarız olamayabiliriz hiç problem değil ama bi kovid diyoruz,bi hakem diyoruz,bi zemin diyoruz bahane bulmak zorunda hissetme kendini

Leş oynuyoruz de geç,görünen köye kılavuz verme,sergenin candaş tolgayla olan programını aç izle takımınada oyuncusunada verdi veriştirdi yalandan bahane üretmedi yada kayırmadı,bu herif senin eski topçun yav,yetenek sizsiniz jürisi bu adam,anadoluda küme düşmeme takımlarını çalıştırmış biri bunları diyebiliyo koskoca terim yok zemin,yok hakem,yok stadın led ışığı

Alti pastan kerem halil falcao atamiyorsa hoca mi girip atacak

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Galatasaray takımının iki sene sampiyon olamaması kabul edilir bir durum mudur?

Bugün değişiklikler konusunda hatalıydı ancak bu değişikliklerin dışında geriye düştüğümüzde verdiği reaksiyon büyük sorun. Bugün 68.dakikada beraberliği yakaladık. Uzatmalar dahil 30 dk lık bir süre vardı ve takım iyi sinyaller veriyordu. Ancak Fatih hoca'nın yıllardır içinde söndüremediği 4-4-2 aşkı ve gol lazım :: o zaman forvet almalıyım anlayışı Sivas'a puanı verdi. Bernabeu'da yenik düştüğümüz ilk yarı aklıma geldi, ikinci yarı 3-5-2 ye dönülmüştü falan felaket.
Hocam 30 dk bu takımı ellemesen 3-2 yapardı. Mümkünse iyi giden oyuna müdahele etme, skor önemli değil. Öndeyken de kötü oynasak bile oyuncu değiştirmiyorsun değişikliklerin hep skora spesifik. Oyun umrunda değil gibi. Oyunu okuyamıyor musun? Geriye düşünce 30 dk Luyindama forvete niye gidiyor , böyle atılan gol ancak son dakika ittir kaktır gelebilir ki bak bugün gelemedi. Takım atağa çıkmaya çalışıyor orta saha yok, forvette 7 kişi var ! Son 5 dk olsa anlarım ama 30 dk böyle oynanmaz ! Futbol mucizesi golleri atamamamız değil tam tersine atsak mucize olurdu.

1-Kollanması onun sebep olduğu bir durum değil, Galatasaray’ın doğranmasına sebep olan da o değil.
2- Sergen’e vurdukları kadar, kendi yönetimi de dahil, Fatih terime kimse vurmadı, tam tersi Fatih Terim yönetime bile ayar çekti. İkinci devre ise her istediği yerine getirildi.
3- evet çok bağırdı ve o çığırtkanlıkla hakemleri sindirdi, Fatih hoca ne yaptı? Hakaret küfür etmeden akıllıca hakemi etkileyebilmek de bu oyunun parçası, bana çok uymasa da.
4- larin dışında üstüne koyduğu yok diyorsun ama adam enkaz devraldı Abdullah’tan. Larin, Ersin Necip Rıdvan vs üstüne katarak takımı ayakta tuttular...
5- tüm transferlerden %100 verim aldı
6-dar kadro ve adil forma dağıtımı ile kendini topçulara sevdirdi. Adam için ölüyorlar. Fatih hoca ise takımı ayakta tutan Taylan’ı kesti ve küstürdü, luyiyi yine öyle...
7- adam sahanda seni yendi, hakemlik bir durum da yoktu. Senden daha iyi top oynuyor, en azından ne oynadığını biliyor.
8-Sergen td olarak gittiği her takımda başarılı oldu, başarısı sadece BJK ile sınırlı değil.
9- Fatih terim geçmişi ile saygıyı hak ediyor. Ama el an kendini inkarda. Verdiği taktik Erol’un taktiği, örnek mi Alanya maçı; bugünkü demeci, Erol’un demeçi: saha kötüydü.
10- zaman değişiyor, dil kültür alışkanlıklar ve dahi ülkeler değişiyor; doğal olarak futbol da değişiyor. Artık 90 lı yıllarda değiliz. Değişime ayak uyduramazsan geride kalıyorsun.
11- ben bilirim anlayışı tüketti hocayı; bu anlayışın sonucu yönetme kabiliyeti de gitti. Örnek mi, yanında bir tane aklı başında bir yardımcı yok.
12- tahttan etti derken artık hocanın zamanının dolduğu, devir, yeni şeyler söyleyenlerin devri anlamında dedim. Yoksa Sergen önce Avrupa’da bir kupa kaldırsın
12- eleştiririz ama saygısızlık da etmeyiz hocaya. O yaşayan bir Galatasaray efsanesi.. keşke geçmişte kalıp efsane olmasaydı, bize efsane başarılar yaşatmaya devam etseydi.

terim'in bağırışlarının realitede bir karşılığı yok. sergen gibi bağırınca ceza almasının yanında karşılığını da alamıyor.

ankara'da doğrandıktan sonra bugün de rakibi yarım saat fazla adamla oynatılabiliyor. necip herkesle belli standartı olan bir adam, ersin kaleci başarısı, ki önünde ligin en kasap tandeminin oynayıp bu oyuncuların 10 faullü hareketinin 7'sinin hakemlerce es geçildiğini görmek gerek. rıdvan bizde olsa küfür yer, larin'i zaten söylemiştim.

beşiktaş bizi hakemle yendi çünkü diagne'nin atıldığı kırmızının beşiktaş dışında bir karşılığının olmadığını alanya maçı ve bugün sivas maçında gördük. ya diagne orda boşa atıldı ya bu maçlarda galatasaray mağdur edildi. işine yarayan tarafın galatasaray olmadığı aşikar.

90'larda değiliz ama sergen 90 futbolu oynatıyor. sergen şu ana kadar ezber oyunda daha başarılı olabilir ama oynattığı oyunun avrupa'da bir karşılığı yok. terim'in çok uzun zaman sıkıntısı buydu zaten. yapabileceğine ben de inanmasam da hep avrupa'da da geçerliliği olan bir top oynatmaya çalıştı. bu yüzden 60 yaşından sonra tek santraforlu pas oyunu ve top hakimiyetine döndü. bugün sivas maçının son 10 dakikasında çok uzun zaman sonra terim kaos futboluna yakın bir şey oynatmıştır. bu maçın 5-10 dakikası oynatılabilir ama 90 dakika oynatılan takım örnek gösterilmeye layık değil.

sergen iyi hoca ama ne modern, ne de devrimci. bugüne kadar ki en nitelikli başarılı kendisinden önce erol'un çalıştırdığı fizik gücü ağırlıklı takımlarda savunma öncelikli kaos futbolu. fener gibi kaos ortamı yaşatılmadığı için aldığı hakem desteğini doğru tercihlerle donatıp şaibeli bir başarı elde edebiliyor. erol beşiktaş'ta, sergen fener'de olsa çok büyük ihtimal tam tersini konuşurduk. terim ise ilk ankaragücü'nden beri gittiği her ülke, takım ve seviyede imzasını atabilmiş büyük bir kariyer. sergen hakem desteksiz bir takımda bu vurdu kırdı oyununu oynayıp ligde kendini ilk 3'e atsın, ondan sonra yetkinliğini tartışalım.

Hocam Marcao kirmizi gormesi lazim, onu niye soylemiyorsun?

Her takimin, biz dahil, puan kaybettiginde hakem diye aglamasi komik.

Evet, son iki macta kotu yonetim vardi sahada.

Ama top oynasak onemi kalmayacak.

Rakip Ankaragucu ve Sivasspor. Kadro maliyeti ne dir bu takimlarin? Real Madrid'e mi karsi oynuyoruz?

Hadi bir kaza olur, ama iki mac ust ustte kazanamamak kaza degil. Ozellikle Alanya'ya karsi oynadigimiz rezil toptan sonra.

Sen demiyormuydun, annemizin liginde biz bir sekilde oynariz sampiyon oluruz? Ne oldu simdi?

Bir de dalga gecer gibi iyi futbol oynadik diyorsun. Iki tane verkac yapamayan takim var sahada, sans eseri gol pozisyona giren.

Kalite eksikligimiz var ulke futbolunda, cogu basari da tesaduf.

Ben terim i tanıyorsam bjk ve sergen i ezici bir oyunla yener .

ama hocaaaa gedson tıraş be hoca

Muslera-Yedlin-Luyindama-Marcao-Saracchi-Taylan-Emre Kılınç-Onyekuru-Mohamed hocam 9 adamın belli bunlar sakat veya cezalı değilse değiştirme bırak rotasyonu, kazanan bozulmaz klişesini bunlar ana eleman diğer iki oyuncu senin bileceğin iş ben olsam Feghouli sağ öne koyarım kısa vadede çünkü fiziği şimdilik orta alanı kaldırmaz içe Belhanda öncelik veririm Kayseri maçı cezalı mecbur kötürüm Gedson oynayacak hem Feghouli'nin dönemediği yerde Gedson döner tek yapabildiği koşu. Takım iyi alternatifli yeter ki ana elemanları bil ve ısrar et ligin başı değil yalnız sonuda değil neredeyse koca bir devre var eski sisteme göre. 12 maç çok uzun maraton hala bir yol bulup ivmelenebiliriz beklentim yok ama ümidim var o da sen varsın diye.

ben sana inanıyorum hocam başaracağız inşallah

Sürekli 8 şampiyonluğu var kredisi sonsuz diye bazı şeyleri örtbas etmenin hocaya daha çok zarar verdigini artık anlamış olmamız lazım.

Kariyeri var kendini ispat etmesi gerekmedigi için her yaptığı yanlışı sineye çekmemek gerekir. Herşeyin üstünde bir kontrol mekanizması olması gerekir bu da bizde taraftar olmalı. Taraftar her sene ama 8 kupası var hep şampiyon olmuş kredi diye gezdikçe 4 senede oynadığın 150 maçta tatmin olduğun 20 maç olur yada olmaz. Hata burada başlıyor. Hocada dahil tüm takım maç/antrenman dahil seçiyoruz/önemsemiyoruz hazırlığımız yok.
Bu hoca daha 2 sene önce şampiyonluk yolunda uçan kaçan ligin en iyi takımı basaksehire sürekli silinen gölet dahil 4 tane atıp rakibin ırzına geçiyorsa sorun bayağı mental.

terim'in bağırışlarının realitede bir karşılığı yok. sergen gibi bağırınca ceza almasının yanında karşılığını da alamıyor.

ankara'da doğrandıktan sonra bugün de rakibi yarım saat fazla adamla oynatılabiliyor. necip herkesle belli standartı olan bir adam, ersin kaleci başarısı, ki önünde ligin en kasap tandeminin oynayıp bu oyuncuların 10 faullü hareketinin 7'sinin hakemlerce es geçildiğini görmek gerek. rıdvan bizde olsa küfür yer, larin'i zaten söylemiştim.

beşiktaş bizi hakemle yendi çünkü diagne'nin atıldığı kırmızının beşiktaş dışında bir karşılığının olmadığını alanya maçı ve bugün sivas maçında gördük. ya diagne orda boşa atıldı ya bu maçlarda galatasaray mağdur edildi. işine yarayan tarafın galatasaray olmadığı aşikar.

90'larda değiliz ama sergen 90 futbolu oynatıyor. sergen şu ana kadar ezber oyunda daha başarılı olabilir ama oynattığı oyunun avrupa'da bir karşılığı yok. terim'in çok uzun zaman sıkıntısı buydu zaten. yapabileceğine ben de inanmasam da hep avrupa'da da geçerliliği olan bir top oynatmaya çalıştı. bu yüzden 60 yaşından sonra tek santraforlu pas oyunu ve top hakimiyetine döndü. bugün sivas maçının son 10 dakikasında çok uzun zaman sonra terim kaos futboluna yakın bir şey oynatmıştır. bu maçın 5-10 dakikası oynatılabilir ama 90 dakika oynatılan takım örnek gösterilmeye layık değil.

sergen iyi hoca ama ne modern, ne de devrimci. bugüne kadar ki en nitelikli başarılı kendisinden önce erol'un çalıştırdığı fizik gücü ağırlıklı takımlarda savunma öncelikli kaos futbolu. fener gibi kaos ortamı yaşatılmadığı için aldığı hakem desteğini doğru tercihlerle donatıp şaibeli bir başarı elde edebiliyor. erol beşiktaş'ta, sergen fener'de olsa çok büyük ihtimal tam tersini konuşurduk. terim ise ilk ankaragücü'nden beri gittiği her ülke, takım ve seviyede imzasını atabilmiş büyük bir kariyer. sergen hakem desteksiz bir takımda bu vurdu kırdı oyununu oynayıp ligde kendini ilk 3'e atsın, ondan sonra yetkinliğini tartışalım.

Diagne pozisyonu kırmızı kart, bize aynısını vermiyorlar o ayrı konu.
Sergen kurnazca bağırıp çağırır, hoca maalesef düz gider.
Hatırladığım kadar Antep Sivas Malatya ve son Alanya’da iyi işler başardı. Sergen Erol’a Alanya’yı bıraktı, Erol Sergen’e değil.
Taylan ve luyi olayları ve yardımcıların katkısının sıfır olması hocanın eseri
Futbolcuların psikolojik yıkıntısı yine eksi
Pas oyunu, oturtamadı ve oturtamıyacak, bu inat neden.
Neyse vakit geç can sıkkın
Sonumuz hayrolsun

Hoca farklı bir şeyler denemenin zamanı geldi de geçiyor.Çık kayseri maçına 4-4-2 koy muhammedle falcaoyu ileriye kanatlara keremle onyekuru orta saha belhanda taylan yap arka dörtlüyü de yedlin luyindama marcao saracchi ne kaybederiz?

Biri bana anlatsın Luyi niye kesik yedi? Hem de formdayken.

fatih terim akşam çıkardığı kadroyla bu işi bırakmasının zamanının geldiğini ve miladının dolduğunu gösterdi.Çıkardığı kadro dosta korku düşmana güven verdi.Şu linnesi,donku ve o belhanda denen herifi 21 takımlı ligte eminim ki hiç bir antranör 11 ine koymazdı fakat fatih terim bu 3 yeteneksizden birini geç 3 ünü birden sahaya sürdü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt