- 26 Kasım 2008
- 18.139
- 17.027
- 2.443
Sonraki iki sezonda ligde şampiyon olmadık.Luce'ye makine gibi takım bıraktı da ikisi aynı tarzda hocalar değildi. 4 senedir çalıştığı, kendi inşa ettiği bir takımı; kendi oyun felsefesinden farklı yabancı bir hocaya bıraktı. Ki o sezon çok da başarısız değildik. 2001 senesi şaibelerin olduğu bir sezondu. fenerin 0-3'den 4-3 döndürdüğü maçlar, bizim Ankaragücü maçında ersunun itiraf ettiği şike ve o maçta bazı oyuncuların takımı sabote etmesi, Jardel'in mobbinge uğraması ve ailevi sorunlarından dolayı ikinci yarıda çoğu maçta oynamaması, kadıköydeki maçta hakemlerin bizi katletmesi. Azizin Denizli'ye sen mi şampiyon yaptın bu takımı ben yaptım dediği bir sezon. Bence 2011 sezonundan bile daha şaibeliydi. Şampiyonlar Ligi'nde de 2 kez gruptan çıkarak çeyrek finale çıktık. Sonraki 2 sezonda da ligde şampiyon oldu.
2014 sezonunda da hocanın başkanla ego savaşına girmesi, zaten lige ve ŞL'ye de kötü başlamıştık o sezon. Tamamen suçu yabancı hocalara atmayı doğru bulmuyorum. Çünkü en kolayı o.
2004'te enkaz bıraktığı doğrudur. Rize'ye 5-0 yenildikten sonra "Galatasaray ceketimi astım bir daha katiyen asla, Galatasaray benim için bitmiştir" 2010'da Adnan Polat kapısında yalvarırken reddedip aylar sonra Aysal'la takımın başına geçmesi vs. vs.
O zaman yönetimin hatası kadroya-sisteme uygun hoca getirseymiş diyeceğim de o kadronun oynayamayacağı sistem yoktu. Ligi de hiç karakterimize uymayan bir şekilde son haftalarda kaybettiğimiz maçlarla verdik fenere. Son 4 maçta ikisini kaybedince(birisi rakibine) doğal olarak gidiyor şampiyonluk. Winner karakterimize pek uymayan bir durum gibi(?). Bu iki bilgiyi düzeltelim öncelikle. Takım içindeki sıkıntıları çözemiyorsa o da antrenörün problemidir yine yapacak bir şey yok. Ben Luce'yi severim bu arada ama bana kötü takım bıraktı falan deseydi(ki demedi manyak olmadığı için) sadece gülünürdü o dönem.
Ben yabancı hocaya suç atmıyorum. Terim enkaz bırakır argümanının zırvalığına dikkat çekiyorum.
2003 dönemiyle ilgili forumda arastirmam var, ben hocaya kirginliktan->burukluga döndüm yani hala kalbimde bir sizi var ama 2003 yılını enkaz olarak tanımlayıp terime yüklemek tam anlamıyla kötü niyettir. Minimum maliyetle alınan oyuncular gayet iyiydiler ama gel gelelim o donem yeniden yapılanmaya başlamış fenerbahçe ve tekrar yükselişe geçmesinin engellenmesi gerekilen ve bu konuda her turlu pisliğin yapıldığı Galatasaray vardı.
O dönemki önemli sıkıntılardan birisi de Olimpiyat stadına geçisti. Bizi ciddi baltaladı. Hoca hiç istemiyor ama Özhan Başkan diretiyor o konuda.