Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tudor bjk maçı yüzünden mi gitti sence?

o maç başabaş oynansa ve 1-0 kaybetsek kalır mıydı?

hatta kazansa ve haftaya kaybetse kalır mıydı?

gitmesi için sebep saha mıydı? kendisi miydi?

O maç Tudor’un yüzünden gitti evet. Galatasaray gibi bir takım gol yediği anda helva gibi dağılamaz. Dağılıyorsa baş sorumlu hocadır. O maç kafa kafaya gitse kaybetse veya kazanıp haftaya kaybetse bence daha uzun ömürlü olabilirdi Tudor’un Galatasaray kariyeri. Şu da bir gerçek iyice köşeye sıkışan Dursun biraz da kendi totosunu kurtarmak için kulübün efsanesine sarıldı. Eğer onu kastediyorsan böyle bir gerçek de var.

Tudor'un dogru kadro kurduguna kismen katilabilirim sadece.

O sene o kadar para harcamamiza ragmen sezona sol beksiz basladik.

Gomis, Fernando, Mariano - Cok iyi transferler
Feghouli - Iyi transfer
Badou, Belhanda, Latovlevici, Maicon - Kötü transferler

Futbolda kadrodan çok kadro mühendisliği daha önemli, bu sene bunu iyice görmüşüzdür herhalde. Bu sene kağıt üzerinde çok iyi bir kadro vardı ama oyuncular birbirleriyle uyumlu değildi. 2017'deki takımda kadro mühendisliği olarak da büyük başarı vardı. Zaten 2 senedir şampiyon olduysak bu iskelet kadronun büyük payı var.

Oyuncular birbirini tamamlıyorsa kadron vasat bile olsa şampiyon olabilirsin bu ligde.

Kabus gibi maçtı ama ilk yarıda fena değildik. Zaten film ikinci yarının hemen başında Muslera'nın hatalı gol yemesiyle koptu. Oyuncular demoralize oldu baya. Terim'in de buna benzer bir maçı var 2013 Eylül'deki Real maçında. Bazen böyle kopmalar olabiliyor futbolda. Ona bakarsak Galatasaray tarihinin derbilerdeki en rezalet skorunda yine Fatih hoca takımın başındaydı 2002'de.

Skor ayrı bir şey. 6, 7 de yersin de ezim ezim ezilmezsin. 20 saniyede bir atak yiyorduk. Real Madrid’le Bjk’yi de kıyaslamamak lazım diye düşünüyorum.

Skor ayrı bir şey. 6, 7 de yersin de ezim ezim ezilmezsin. 20 saniyede bir atak yiyorduk. Real Madrid’le Bjk’yi de kıyaslamamak lazım diye düşünüyorum.
Dediğim gibi o skor taktikten veya başka bir şeyden değil oyuncuların demoralize olmasından kaynaklandı. Futbolda bu herkesin başına gelebilir. Real maçını niye örnek verdim işte bunun yüzünden verdim. Aynı olayı o maçta da yaşadık. Bana kalırsa 10 kişilik takımdan 6 yemek çok daha büyük rezalet.

Tudor'un dogru kadro kurduguna kismen katilabilirim sadece.

O sene o kadar para harcamamiza ragmen sezona sol beksiz basladik.

Gomis, Fernando, Mariano - Cok iyi transferler
Feghouli - Iyi transfer
Badou, Belhanda, Latovlevici, Maicon - Kötü transferler

ndiaye için çok para harcadık ama neredeyse iki katını kazandık. o nedenle kötü diyemem ben.

onu satmamız sayesinde şampiyon olduk belki de. gelen para ile oyunculara geciken ödemeler yapıldı.

o satış olmasa parasını alamadığı için motivasyonu kaybolan oyuncularla hüsran yaşayabilirdik.

Badou kesinlikle hatalı bir transferdi, paradan dolayı.

Lakin öyle böyle kazık atmadık satarken :asd:

Bir de o kadroyla ilgili şöyle bir gerçek var. (Bunda Tudor’un suçu yok. Suç tamamen baskılara dayanamayıp koltuğu kurtarmak için paraları saçan Dursun’da)

Kadro güzeldi ama öyle paralara verdik ki 2-3 ay sonra yabancı oyuncuların parasını ödeyemez duruma geldik. Gomis falan bıdı bıdı yapmaya başladı ve adamların parasını ödeyebilmek için devre arasında Badou’yu satmak zorunda kaldı. Öyle bir para saçılmıştı yani.

ndiaye için çok para harcadık ama neredeyse iki katını kazandık. o nedenle kötü diyemem ben.

onu satmamız sayesinde şampiyon olduk belki de. gelen para ile oyunculara geciken ödemeler yapıldı.

o satış olmasa parasını alamadığı için motivasyonu kaybolan oyuncularla hüsran yaşayabilirdik.

Alindigi dönem icin konusuyorum ben. Kesinlikle cok para verdigimiz gercegini degistirmez bu.

Son 20 senede herhalde ilk defa baska bir takimi kaziklamayi basardik Badou nun satisinda.

2017 kadrosunun en büyük falsosu kısa dönem için kurulmuş olmasıydı bana göre.
adamların hepsi overpay edilerek alındı, burası bir gerçek. ama iyi kötü bir uyum sağlanmıştı.
fakat tek atımlık bir kadroydu. yaş ortamalası biraz daha düşük olsa bizi zirvede tutmaya devam edebilirlerdi.
zaten hemen hemen her yeniden yapılanmada benzer tablo oluşuyor bizim için. şampiyon olmak zorunda hissettiğimiz için tek yıllık kadro kuruluyor.

Bir de o kadroyla ilgili şöyle bir gerçek var. (Bunda Tudor’un suçu yok. Suç tamamen baskılara dayanamayıp koltuğu kurtarmak için paraları saçan Dursun’da)

Kadro güzeldi ama öyle paralara verdik ki 2-3 ay sonra yabancı oyuncuların parasını ödeyemez duruma geldik. Gomis falan bıdı bıdı yapmaya başladı ve adamların parasını ödeyebilmek için devre arasında Badou’yu satmak zorunda kaldı. Öyle bir para saçılmıştı yani.
Şimdi o kadroya iyi dedim de ben olsam o parayı çok farklı harcardım zaten. 1.5 milyon euroya Maehle Brugge'e gitti o dönem mesela

Maaş büyük problem hatta Fernando, Feghouli, Gomis ok ama diğerlerine asla yüksek maaş vermezdim, onlara da 3.5 üstü vermezdim.

Bence o dönem harcanan paralardan birilerinin cebine giren çok oldu zaten.

Alindigi dönem icin konusuyorum ben. Kesinlikle cok para verdigimiz gercegini degistirmez bu.

Son 20 senede herhalde ilk defa baska bir takimi kaziklamayi basardik Badou nun satisinda.
O dönem Osmanlısporada ingiltereden ciddi teklifler vardı biz o yüzden o rakamı ödedik benim tahminim.

Fatih hocanın overrated bir hoca olduğunu düşünüyorum. Underdog takımlarda ne kadar başarılı olmuştur? Koca bir sıfır. Ranieri yoktan şampiyon yaptı Leicester denen köy takımını. Ona saygı duyarım. Ama elinde Hagilerle, Taffarellerle, Musleralarla, Drogbalarla herkes şampiyonluğa oynar zaten bu köy liginde.

Mancini-Prandelli-Riekerink de oynayıp yapsaydı ya o zaman madem o kadar basit ve iş Muslera'ya vb. sahip olmakla bitiyorsa?

Mancini-Prandelli-Riekerink de oynayıp yapsaydı ya o zaman madem o kadar basit ve iş Muslera'ya vb. sahip olmakla bitiyorsa?
Prandelli ve Riekerink'e verilen imkanlarla Terim'e verilen imkanların aynı olduğunu mu düşünüyorsun? Son 25 senede Podolski, Baros dışında gelen bütün yıldızlar Terim döneminde geldi.

Fatih hocanın overrated bir hoca olduğunu düşünüyorum. Underdog takımlarda ne kadar başarılı olmuştur? Koca bir sıfır. Ranieri yoktan şampiyon yaptı Leicester denen köy takımını. Ona saygı duyarım. Ama elinde Hagilerle, Taffarellerle, Musleralarla, Drogbalarla herkes şampiyonluğa oynar zaten bu köy liginde.
yuh be bunu fenerli biri bile yazmaz

Prandelli ve Riekerink'e verilen imkanlarla Terim'e verilen imkanların aynı olduğunu mu düşünüyorsun? Son 25 senede Podolski, Baros dışında gelen bütün yıldızlar Terim döneminde geldi.

Biri 10-15 civarı,diğeri de 20 milyona yakın para harcattı ha.Üstelik FFP yoktu doğru dürüst bonservis geliri de elde edilmedi bunların dönemlerinde.

Hem sen kendin demiyor musun bu çöp ligde 2-3 oyuncusu olan herkes şampiyonluğa oynar diye,ben de diyorum hadi oynasalardı Muslera Snider mnider vardı ikisinde de.Madem o kadar basit iş?Şimdi de imkanlara getirdin konuyu.Kendinle açıkça çelişiyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt