- 20 Haziran 2011
- 61.005
- 69.457
- 4.758
Haeeeee?2000'e yazdım onu.Lig-Kupa-Avrupa bu üçüne bakıcan
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Haeeeee?2000'e yazdım onu.Lig-Kupa-Avrupa bu üçüne bakıcan
mert nobre > fatih terim de de rahatla yasin. su yazdiklarini bi fenerli yazmazYa renktaşım 2 tane oyuncu saydık diye 2 tane oyuncuyla şampiyon olunur mu demişim ben hani nerede? Bundan bunu mu çıkarttın? Fatih hoca 2. dönem hariç her zaman ligde en iyi kadroya sahip hoca olmuştur. Bu sene de dahil. Ben ne demişim ilk başta? Başka takımlara nazaran kötü bir kadroya sahip olup başarılı olduğunu hatırlamıyorum. Ranieri gibi yoktan bir takımı şampiyon mu yapmış? Veya bu takım ilk 5'e zor girer denen takımı alıp şampiyon mu yapmış? Hayır. Her zaman ligin en kaliteli kadrosu kendisine verildi.
Ya renktaşım 2 tane oyuncu saydık diye 2 tane oyuncuyla şampiyon olunur mu demişim ben hani nerede? Bundan bunu mu çıkarttın? Fatih hoca 2. dönem hariç her zaman ligde en iyi kadroya sahip hoca olmuştur. Bu sene de dahil. Ben ne demişim ilk başta? Başka takımlara nazaran kötü bir kadroya sahip olup başarılı olduğunu hatırlamıyorum. Ranieri gibi yoktan bir takımı şampiyon mu yapmış? Veya bu takım ilk 5'e zor girer denen takımı alıp şampiyon mu yapmış? Hayır. Her zaman ligin en kaliteli kadrosu kendisine verildi.
Takimin basinda kim varsa ona yazilir.
Seni gordugum yerde tokatlarimUza 2 dakika
11-12 sezonunda Fb'den daha iyi takımımız vardı hatta ligin de en iyi kadrosuna sahiptik. Bu sezonki kadar kağıt üstünde iyi bir takımımız olmadığı için o kadro vasat olmuyor. Ligdeki her takımdan kaliteli bir takımımız vardı o sezon. İyi futbol ile harmanlanınca efsane bir şeye dönüştü zaten o kadro. Ayrıca benim yazdığım yorumla Donk falan ne alaka ben onu çözemedim. Konumuz Fatih hocanın doğru yaptıkları değil.3-1 Fb maçıyla yakalanan ivmeye kadar kim diyordu o yılki kadroya 'iyi' diye?
Fb'nin kadrosuyla bizimki arasında 2012'de orta saha,2013'te forvet hattı arasında ciddi fark vardı.Yoksa bu 2 yılda da diğer bölgelerde hemen hemen benzer kadrolar vardı 2 takım arasında da.Bu farklarla 9-10 puanlık 2 şampiyonluk elde edildi.Sonraki sene 2014'te kağıt üstünde 2012'den de 2013'ten de daha oturmuş bir takım varken yaşananlar ortada.Hoca Ndiaye son anda satılmışken yerine herkesin unuttuğu Donk'u koydu da şampiyon oldu 2 senedir.FFP'yle mücadele eden başka GS hocası olmadı bugüne kadar.Pandemi olmasa 3. şampiyonluk da gelecekti.Hoca ne yapsa yaranamayacak gibi sana.
Mizaha ara verip yeni sezonu konusalimUza 2 dakika
Ee tamam da benim dediğimi haksız mı çıkartıyor bu durum? Ben Fatih hocaya yetersiz kadrolarla hiç başarılı olamadı bence bu yüzden aşırı abartılıyor demişim. Bu benim görüşüm. 11 sezonda 8 kere şampiyon olmuş, şimdi bu 8 şampiyonluğa bakalım hepsinde de ligin en iyi takımı bizdik kadro olarak. Yalansa yalan de. Şampiyon olduğumuz hangi sezonda diğer takımlardan kadro olarak kötüydük?E söylediğinden o anlam çıkıyor,hocaya tüm başarılarına rağmen 'overrated', 'hep iyi kadrolarla dünya yıldızlarıyla şampiyon oluyor.' dersen ben de derim diğerleri niye olamadı ya?Herkes bunu der.Sanki Terim yokken hiç iyi kadrolarla oynamadık mı?2009'da Skibbe-Bülent Korkmaz ikilisi 2010'da da Rijkaard niye tek kupa alamadı mesela?Asıl ligin üstündeki kadrolar o 2 sezondaydı.Terim dışında da gayet de iyi kadrolar kuruldu ve farklı hocalar da denendi,hiçbiri başarılı olamadı.2006-2008 gibi olaylar her zaman olmaz.
Ki GS tarihinin en iyi kadrosu asla sanıldığı gibi 2000 falan değildir.Ondan 1 sene sonraki kadrodur,2001 takımıdır.O takımın başında Luce vardı tek kupa alamadık o sezon.Madem o kadar kolay bu işler o sene ligi yata yata almamız gerekirdi,hem de Terim gibi overrated (!) bir hoca da yoktu başımızda mesela.
yav en iyi bizdik de nereden biliyon baskasinin o kadroyla sampiyon olabilecegini belki terim degil x olsa o kadroyla basimizda sampiyon olimacaktik. bizi sampiyon yapti mi yapti bunlar basaridir overrated diyemezsin ha son 2 senede kotu oynadik ama yine de sampiyonluklari aldik bu da terimin bize kattigi bi sey formanin sampiyon olmasi bu konuda terimin hakkini yedirtmem elestiririm kotu oynatiyo diye transferden anlamiyo diye tudoru yedi diye ama hakkini yedirmem. terim = gs = kupa demekEe tamam da benim dediğimi haksız mı çıkartıyor bu durum? Ben Fatih hocaya yetersiz kadrolarla hiç başarılı olamadı bence bu yüzden aşırı abartılıyor demişim. Bu benim görüşüm. 11 sezonda 8 kere şampiyon olmuş, şimdi bu 8 şampiyonluğa bakalım hepsinde de ligin en iyi takımı bizdik kadro olarak. Yalansa yalan de. Şampiyon olduğumuz hangi sezonda diğer takımlardan kadro olarak kötüydük?
yav en iyi bizdik de nereden biliyon baskasinin o kadroyla sampiyon olabilecegini belki terim degil x olsa o kadroyla basimizda sampiyon olimacaktik. bizi sampiyon yapti mi yapti bunlar basaridir overrated diyemezsin ha son 2 senede kotu oynadik ama yine de sampiyonluklari aldik bu da terimin bize kattigi bi sey formanin sampiyon olmasi bu konuda terimin hakkini yedirtmem elestiririm kotu oynatiyo diye transferden anlamiyo diye tudoru yedi diye ama hakkini yedirmem. terim = gs = kupa demek
her zaman en iyi sekilde devam edemez hic kimse ve hicbir takim
ancelotti bile gün geçtikçe itibar kaybediyor. Everton'da bile yapamadı. Bizim ülkemizde hala şenol güneş,fatih terim en büyük hocaysa ülke futbolundaki sorunu siz tahmin edin.. Mustfa denizli bile bu seneye kadar üst düzey takımlarla hep ismi geçen biriydi.
Bana göre pl'den bile iyi yönetilen bundesliga'da hocalar ortalama 40-45 yaşında.
Fatih terim kalmasın demiyorum ama yanına sportif direktör veya çok çalışkan bir yardımcı koymak şartıyla. Dediğin gibi bu sezonu kaldırması çok zor.
Terim'in halen takımın başında olma sebebi 40-45 yaşlarında ki hocalık performansı zaten. Senin bahsetmiş olduğun Bundesliga hocalarının yaş ortalaması gibi. Yani 20-25 yıl öncesi. O dönemler, bir şeyleri değiştirmek için azmi, hırsı vardı, bir oyun fikri ve planı vardı. Avrupa'da var olmak, güçlüye kafa tutmak üzerine kendini geliştiriyordu. Altyapıdan oyuncular takıma giriyordu. Adaletli forma dağıtıyor, elindeki oyuncudan maksimumu almayı başarıyordu. Öyle çok fazla transfer de yapılmıyordu, kulübün parası bu kadar rahat çer-çöp olmuyordu. Kalede Mehmet Bölükbaşı ile bile şampiyon olabiliyorduk çünkü sahadaki takım müthiş organizeydi. Hani şimdi Muslera sakatlandı vay öldük, bittik diye ağlıyorlar ya. İşte gerçek takım o zaman ki takımdı. Bütün yükü kaleciye yüklemeyen takımlar yaratıyordu Fatih Terim.
İnsanlar halen o devrimci Terim'in var olduğuna inanıyorlar, başarıların da sadece onunla mümkün olacağını düşünüyorlar. Halbuki o Terim uzun senelerdir yok. İtalya dönüşü o Terim'den eser kalmamıştı zaten. 11-12'de biraz olsun ona yaklaşır gibi oldu ama ertesi sezon yine o kötü versiyonuna döndü. Yaş da erdi kemale... Huysuz, inatçı, kavgacı biri oldu çıktı. Son 18 senedir genel anlamda höt-zöt yaparak yerel başarılarla ismini ve itibarını korumaya uğraşan bir Terim var artık. Takıma oturtmuş olduğu bir oyun planı yok, Avrupa'da fark yaratan bir takım yok, forma adaleti yok, altyapıdan oyuncular yok, elindekinden verim alma yok. Peki ne var? Rakip takım başkanları ve tff ile atışan, başkana-futbolcusuna sallayan, hakemden, sakatlıktan ffp'den bahane bulan, Avrupa'da sefilleri oynayan, futbolcusunu 2 ayda silen, verimli oyuncuyu bile verimsiz hale getiren, altyapı oyuncuları ile adeta dalga geçen, transfer üstüne transfer yaptıran, bu kulübün her kuruşu değerli deyip futbolcu eskilerine ve evlatlara milyonlar verdiren, altyapıya bile kendi eşini dostunu sokan, forma adaleti olmayan biri var. Son 2 sezonda bile 96-2000 sezonunda yaptırdığı transfer sayısını katlamış durumda. 2002-2004'te de bunun gibi bir tablo vardı ve sonucunda yine 6.olmuştu.
Şimdi sen diyorsun ki, yanına kan emici Selçuk'u antrenör diye aldırmış birine müthiş antrenörler lazım, sportif direktör falan. Maalesef bunlar gülünç beklentiler olarak kalır. Umuyorum ki kendi istemedikçe asla kulüpten gönderilmez, çünkü başka türlü taraftarın Terim beklentisi ve özlemini aşmanın bir yolu yok.