Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yav en iyi bizdik de nereden biliyon baskasinin o kadroyla sampiyon olabilecegini belki terim degil x olsa o kadroyla basimizda sampiyon olimacaktik. bizi sampiyon yapti mi yapti bunlar basaridir overrated diyemezsin ha son 2 senede kotu oynadik ama yine de sampiyonluklari aldik bu da terimin bize kattigi bi sey formanin sampiyon olmasi bu konuda terimin hakkini yedirtmem elestiririm kotu oynatiyo diye transferden anlamiyo diye tudoru yedi diye ama hakkini yedirmem. terim = gs = kupa demek
her zaman en iyi sekilde devam edemez hic kimse ve hicbir takim
Kimse bilemez tabii ki. Her iyi kadro her zaman şampiyon olacak diye bir kaide de yok şekil: A bu seneki kadromuz gibi. Ama mesela kimsenin şampiyonluk beklemediği takımı şampiyon yapar o hoca efsanedir, Fatih hoca çoğu zaman ligde en iyi kadrolarla başarılı oldu. İyi kadro kurulmadığı zamanlarda başarılı olamadı. Ha bu sene iyi kadro olmasına rağmen 6. yaptı mesela.

2011-12 sezonu başında stoperde Servet, alt yapıdan Semih Kaya sol bekte rezalet durumdaki Hakan Balta kanatlarda yine alt yapıdan Emre Çolak, Kazım ve Engin Baytar, rotasyonda Necati ve Aydın Yılmazla ligin üstünde über bir takım kurulduğunu iddia eden var mıydı acaba?
Muslera'ya o zamanlar ilk 2-3 maçta eleştiriler fazlaydı..

Yonetim Jurgen Klopp'u acaba niye Fatih hocamizin yanina asistan olarak dusunmez ki? Pişsin biraz. Hocamiz birakinca yerine geçer işte ne güzel

Yonetim Jurgen Klopp'u acaba niye Fatih hocamizin yanina asistan olarak dusunmez ki? Pişsin biraz. Hocamiz birakinca yerine geçer işte ne güzel
.
tapatalk_1505679989860.webp

Derbi konusunun ben de Tudor'dan bağımsız olduğunu düşünüyorum.Tudor'dan önce de Riekerink de içerde Bjk-Ts ve Başakşehir'e kaybetmişti.Prandelli de Başakşehir'ten 4 yedi içerde Ts'den 3 yedi,Fb'ye yıllar sonra final kaybetmiştik.Derbilerdeki düşüş 2014'ten beri var maalesef.Fatih hoca da tam manasıyla merhem olamadı buna.Fb'yi neyse ki 20 sene sonra deplasmanda yendik ama içerde hala yenemedik.Bjk-Ts-Başak zaten devamlı yenip duruyor bizi.

Prandelli hoca değil orası ayrı da yenilmek değil çok çaresiz kalmak, baya baya ezilmek benim anlatmak istediğim.

Prandelli hoca değil orası ayrı da yenilmek değil çok çaresiz kalmak, baya baya ezilmek benim anlatmak istediğim.
Derbilerde ezilmek diyorsan

96'da ASY'de fenere 4-0 yenildiğimiz maç
02'de fener 6-0 faciası
18'de bjk'ye karşı korner bile atamadan kaybettiğimiz maç
Yine 18'de 4-0 Trabzon maçı

Bu maçlarda sadece skor olarak değil oyun olarak da ezilmiştik

İşte bu heriflerin de Galatasaray ömrü uzun olmadı zaten. Saydığın deplasmanların hiçbiri de bjk seviyesinde değildi bence.

Prandelli'nin Başak ve Ts maçları da çok kötüydü net kıyaslanır Tudor'un Bjk maçıyla.Terim'in 4-0'lık Ts maçı da kıyaslanır da ona sen Belhanda atıldı 10 kişi kaldık ondan oldu diyeceksin muhtemelen,ama o kısma kadar da çok kötüydük Ts sağlı sollu geliyordu.

Derbilerde ezilmek diyorsan

96'da ASY'de fenere 4-0 yenildiğimiz maç
02'de fener 6-0 faciası
18'de bjk'ye karşı korner bile atamadan kaybettiğimiz maç
Yine 18'de 4-0 Trabzon maçı

Bu maçlarda sadece skor olarak değil oyun olarak da ezilmiştik

Belhanda gevşeğinin daha 30. Dakikada 10 kişi bıraktığı maçı mı örnek veriyorsun? 18’deki bjk maçı hangisi? Şu 1-0 kaybettiğimiz maç mı? 02.12.18 tarihli?

Adjustments.webp

Düzeltiyorum geçen seneki maçmış o. Gerçi o maçta da takımın başında Fatih hoca vardı.

Ekli dosyayı görüntüle 87592

Bahsettiğin maçın gidişatını çok hatırlayamadım. Özetine bakayım dedim bulamadım. Korner atamasak da çekilen şutlar, topa sahip olma vs bakımından çok da ezildiğimiz bir maç gibi değil istatistiklere bakarsak.

Bahsettiğim maç ile kıyas kabul etmez. Herifler 30 tane şut çekmiş. 2. Yarı dakikada 3 atak yapıyorlardı.

Adjustments.webp

Şimdi olay benim maçım senin maçını döver şeklinde sidik yarışına dönmesin de Galatasaray kariyerinde 750 tane derbiye çıkıp skor olarak olmasa da oyun olarak %75-80’inde rakiplerine üstünlük sağlamış adamın 2-3 kötü(veya çok kötü) derbi performansıyla daha ilk maçında bizim değil, Sivasspor’un falan rakibi olabilecek beşiktaşa bizi ezdiren adam kıyaslanmaz, kıyaslanmamalı. İşe bu boyutundan da bakmak lazım.

Bahsettiğin maçın gidişatını çok hatırlayamadım. Özetine bakayım dedim bulamadım. Korner atamasak da çekilen şutlar, topa sahip olma vs bakımından çok da ezildiğimiz bir maç gibi değil istatistiklere bakarsak.

Bahsettiğim maç ile kıyas kabul etmez. Herifler 30 tane şut çekmiş. 2. Yarı dakikada 3 atak yapıyorlardı.

Ekli dosyayı görüntüle 87594

Şimdi olay benim maçım senin maçını döver şeklinde sidik yarışına dönmesin de Galatasaray kariyerinde 750 tane derbiye çıkıp skor olarak olmasa da oyun olarak %75-80’inde rakiplerine üstünlük sağlamış adamın 2-3 kötü(veya çok kötü) derbi performansıyla daha ilk maçında bizim değil, Sivasspor’un falan rakibi olabilecek beşiktaşa bizi ezdiren adam kıyaslanmaz, kıyaslanmamalı. İşe bu boyutundan da bakmak lazım.
Geçen seneki beşiktaş maçında pozisyonumuz yoktu hem de Burak, Nkodou, Ruiz gibi as oyuncuları da oynamamıştı. Ona rağmen korner bile atamadan kaybetmiştik. Bence böyle bir kadroya kaybetmek de en az 3-0'lık maç kadar rezillik.

Ben zaten Tudor'u da sevmediğimi önceki yorumlarımda belirttim. Yani burada yazdıklarımı onu savunmak için yazmıyorum sadece bazı noktalarda gereğinden çok eleştirildiğini düşünüyorum. 3-0'lık maçta da kendisinin çok da bir hatası yok. İlk yarıda pozisyonlarımız bile vardı maç dengeli gidiyordu sonra Muslera'nın elinden kaçırdığı top maçı bitirdi zaten. Kaldı ki o kadro Bjk tarihinin en iyi kadrosu olabilir bu arada. Ve çok formdalardı o dönem ŞL'de gruptan çıkmışlardı. Taktiksel olarak değil takımın moralinin bozulmasıyla kaybedilen bir maçtı, bunda da oyuncuların moralini bozmaması gerekiyordu. Futbolda bu tür kopmalar vardır. Baskette de vardır birden 15-0'lık seri yersin momentum rakibe geçer maç kopar oradan.

Tudor kötü, Prandelli kötü. Terim’in oynattığı futbol gelecek vadediyor mu peki? Şimdi önemli olan bu. FT gün geçtikçe durumun vahametini arttırıyor. Transfer yapamaz durumdayız ve takım çok fazla değişiklik istiyor. Ama 3 senedir görüyoruz ki her yapılan değişiklik bizi Daha geriye götürüyor.

Peki şimdi bu sıkışık vaziyette FT’nin durumu düzeltmek için planı nedir? Elimiz daha rahat ilken yapamayıp şimdi bu yoklukta başarılı olacak planı nedir? Artık şu gerçeği görmemiz lazım. Terim 2000 sonrasında devraldığı takımları sadece geriye götürmüştür. Üstüne eklemek bir yana, iyi giden şeyi de yok etmiştir. Terim en son 20 yıl önce Geliştirmeyi bıraktı. Bazı siyasiler gibi güç zehirlenmesi yaşadı. 5 sene daha kredi ver istersen. Hiçbir başarı elde edemez. Terim yapılandırılmış bir takımla başarı sağlayabilir. Kendi kurduğu yapısı bozuk paralı ordusuyla sonu hep hezimet olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt