Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Futbolcular maas indirimi yapmisti, hoca yaptimi?

Terim, yeni sezonda 2 milyon Euro'ya görev yapacak. ... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de maaşında indirime gitti. Lig Radyo'nun haberine göre; Fatih Terim 3 milyon Euro maaşında indirim yaparak yeni sezonda 2 milyon Euro'ya görev yapacak.

Futbolcular maas indirimi yapmisti, hoca yaptimi?

Hocaya elli yerden vurabilirsiniz de buradan vurmaya kalkınca cidden komik oluyor. :-)

Meraktan soruyorsanız, sadece merakı gidermek amaçlı yazayım. Kulüp resmi olarak duyurmadı diye hatırlıyorum ancak haziran ayında teknik kadronun tamamı maaşlarında yüzde 15 indirime gitti. (Basketbol ve voleybol şubeleri de dahil)

1. bjknin 2003te şamp olan kadrosu fbnin 2001de şamp olan kadrosundan çok daha iyi idi
2. ben de lucenin kalmasını tercih ederdim lakin 2002de luce 78 puanla şamp, 2003te ft 77 ile 2. oldu diye de taarruzun manası yok
Şampiyonlar liginde 16 maç (nerdeyse yarım sezon) yapmamış olsaydık 80 i rahat geçerdik, artı takımın beyni sergen"de ligin ortasında sakatlanıp sezonu kapamıştı.

IN2020 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CE022669-0722-45F8-B023-1B8731EEFEB4.webp
:crushed:

Lucescu 2002de kovulacaktı devre arası, iç sahada 17de 17 yapıp şampiyon olduk zaten.

Sonraki sene TJK iyi kadroya sahipti sadece Sergen'i vermesek biz şampiyon olurduk; sakat diye saldık adamı mal gibi gittik Felipe getirdik.

2004teki kaybedilen sürece hiç girmiyorum şaibenin kralı döndü.

Lucescu'nun Shaktarda 1 senede harcadığı parayı biz 6 yılda harcamadık, tutturdunuz Shaktar mevzusunu da.

Üstelik o sezon daha ne sıkıntılar vardı.

Ümit Karan acilen fıtık ameliyatı olması gerekirken takımın ihtiyacı olduğu için o halde oynadı ve sezon sonu hemen ameliyata girdi.

Yine Bursa'dan gelen golcü Murat Sözkesen 2 maç oynadı ve sakatlanıp sezonu kapattı.

Şampiyonlar liginde 16 maç (nerdeyse yarım sezon) yapmamış olsaydık 80 i rahat geçerdik, artı takımın beyni sergen"de ligin ortasında sakatlanıp sezonu kapamıştı.

IN2020 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalli takımı da müthişti hocam.
Bence o seneki kadro iyidi kaleci dışında.

O sene Kalli o kadrodaki oyuncuların potansiyelini ortaya çıkarıp yüksek verim aldı üstüne bir çoğu Euro 2008 oynadılar.

Şimdi öyle bir şey olsa iki haneye 2-3 adam satardık muhtemelen.

Bence o seneki kadro iyidi kaleci dışında.

O sene Kalli o kadrodaki oyuncuların potansiyelini ortaya çıkarıp yüksek verim aldı üstüne bir çoğu Euro 2008 oynadılar.

Şimdi öyle bir şey olsa iki haneye 2-3 adam satardık muhtemelen.

Gerets'ten farklı olarak kalecisi de yoktu, orta sahada sonraki senelerde BAM'a dönecek kadronun temelleri atılıp binbir ümit alınan Linderoth'u sezon başlamadan kaybetmişti. Hücum hattı Nonda'nın katılımıyla iyiydi ama Gerets döneminin efsane 4'lüsü de yoktu. Tabii Gerets dönemi maddi durumlar hakikaten dinleyeni ağlatacak durumdaydı artık, Fener'in kadrosu da 2008'de Avrupa'da daha başarılı olsalar da 2006'ya göre ismen daha gerideydi. İkisi de müthiş önemli şampiyonluklar ama ben Gerets'in şampiyonluğuna çok daha duygusal, Kalli'ninkine çok daha pragmatik bakmışımdır hep. Kalli'nin inşa ettiği oyunun üstüne Skibbe gibi bir hücum antrenörü yerine savunma ağırlıklı bir hoca getirsek Avrupa'da da iş yapabilirdik. O ikisi bir anda geceyle gündüz gibi kalıp oyuncuların ayarlarını bozdular bayağı.

Gerets'ten farklı olarak kalecisi de yoktu, orta sahada sonraki senelerde BAM'a dönecek kadronun temelleri atılıp binbir ümit alınan Linderoth'u sezon başlamadan kaybetmişti. Hücum hattı Nonda'nın katılımıyla iyiydi ama Gerets döneminin efsane 4'lüsü de yoktu. Tabii Gerets dönemi maddi durumlar hakikaten dinleyeni ağlatacak durumdaydı artık, Fener'in kadrosu da 2008'de Avrupa'da daha başarılı olsalar da 2006'ya göre ismen daha gerideydi. İkisi de müthiş önemli şampiyonluklar ama ben Gerets'in şampiyonluğuna çok daha duygusal, Kalli'ninkine çok daha pragmatik bakmışımdır hep. Kalli'nin inşa ettiği oyunun üstüne Skibbe gibi bir hücum antrenörü yerine savunma ağırlıklı bir hoca getirsek Avrupa'da da iş yapabilirdik. O ikisi bir anda geceyle gündüz gibi kalıp oyuncuların ayarlarını bozdular bayağı.
Ben de onu diyecektim, o seneki yapıyı devam ettirememek salaklık hakkaten. Takım yapısı da değişti.

Bence Topalın kariyer sezonuydu 2008, tek top oynayan muazzam kıvrak bir herifti, sonrasında iyi yönlendirilemeyince saçma bir adama dönüştü. Barış ve Serkan fena katkılar vermediler ki Arda da çok iyi sezon geçirdi. Balta takviyesi, 4ü de iyi olan stoper tandemi de diğer noktalar. Nonda iyidi, Karan ve Şükür de kısmen destekledi onu. Öyle disiplinli bir adamdıki seyircisiz Bjk maçı öncesi Lincoln ve Şükür'ü tek kalemde kadro dışı bırakmıştı. Kalecisizlik de gerçekten önemli bir husus.

Aslında ben biraz da şöyle bakıyorum 2006da Fener maçına formda çıkıp 4 yedik ve şampiyonluğu veriyorduk, 2008de ise hocasız falan çıktık ve şampiyonluğu aldık. Güç farkı kesinlikle daha azdı.

O değilde fakirdik ama güzel top oynuyorduk :)

skibbeyi kalli önermişti yalnız kendisinin sağlık sorunları üzerine

2002 'de gelmesini istemedim ama 2011 de karşı çıkmamıştım gelmesine.

Lucescu'nun futbolu gerçekten sıkıcıydı ama kimseden fark yemeyeceğimizi ve herkese kafa tutabileceğimizi iyi biliyorduk.
Ayrıca Luce sonrasında bjk ve Shaktar ile gayet ofansif oynatmaya başladı

İtalya'nin defansif özelliklerini bizimle üstünden atıp bizden sonrasında ofansi da işin içine kattı.
Ayrıca bizdeki malzeme özelikle 2002 de çok kötüydü o kadroya göre çok iyi iş çıkardı.

Tabi ne dersek diyelim kimse derwall gibi olamaz
Bize derwalla gibi ülke futboluna bile yön verecek kalıcı ve etkili değişiklikler yapabilecek bir hoca lazım.
Derwall'in etkisi UEFA kupasını almamızın temellerini attı.
Neden yeni bir yapılanma ile CL kupasında üst noktalara ulaşmayalim ki?

Ayak tenisi Federasyonu kurulsa da;
şu AYAK TENİSİ uzmanından,
bir an evvel
KURTULSAK !!
Shaktar dedigin takim iyi para harcadi, orada aldiklarini burada alamazdi ama bizde kalsaydi borc bu kadar artmazdi.

Lucescu 2002de kovulacaktı devre arası, iç sahada 17de 17 yapıp şampiyon olduk zaten.

Sonraki sene TJK iyi kadroya sahipti sadece Sergen'i vermesek biz şampiyon olurduk; sakat diye saldık adamı mal gibi gittik Felipe getirdik.

2004teki kaybedilen sürece hiç girmiyorum şaibenin kralı döndü.

Lucescu'nun Shaktarda 1 senede harcadığı parayı biz 6 yılda harcamadık, tutturdunuz Shaktar mevzusunu da.
Felipe'ye 7 milyon dolar civari vermistik, sonra Christian mi ne hic begenmedigim birisi gelmisti. Meksikali zaten ayri faciaydi. Halbuki Sergen de kalmak istiyordu, bir de komedi gibi Felipe'yi 3 ayda harcadik.
Dun de zaten yazdim, suanda 2003 2004 gibiyiz. 2002'de paralari bitirip 2003 icin kadro kuramadik, simdi de 2019 kis ve yazinda yine paralari bitirip 2020 icin kadro kuramadik.

bu felipenin efsane bir lokomotif moskova maçı var

çok yetenekli adamdı da işte olmadı

Skippe bize 5 attigi icin gelmedi mi
Basinda falan baya ovulmustu polat bile baya ovmustu

Skippe bize 5 attigi icin gelmedi mi
Basinda falan baya ovulmustu polat bile baya ovmustu

Fena hoca değildi zaten ama eldeki malzemeyle korkunç uyumsuz bir adamdı. Buna rağmen güzel top oynattığı maçlar vardı. Servet Kocaeli maçında satana kadar fena oynatmıyordu. Bizi hacamat ettiği için Galatasaray teknik direktörlüğüyle ödüllendirilen Tudor gibi o da Galatasaray'ın kaos ortamını kaldıramadı, yönetemedi. İlla Skibbe gelecekse de fırsat varken Kalli'yi sportif direktör yapmak icap ederdi. İkisini de yapamayınca acı bir birlikteliğe dönüştü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt