Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fena hoca değildi zaten ama eldeki malzemeyle korkunç uyumsuz bir adamdı. Buna rağmen güzel top oynattığı maçlar vardı. Servet Kocaeli maçında satana kadar fena oynatmıyordu. Bizi hacamat ettiği için Galatasaray teknik direktörlüğüyle ödüllendirilen Tudor gibi o da Galatasaray'ın kaos ortamını kaldıramadı, yönetemedi. İlla Skibbe gelecekse de fırsat varken Kalli'yi sportif direktör yapmak icap ederdi. İkisini de yapamayınca acı bir birlikteliğe dönüştü.

adnan polat emreyi alsaydı skibbe ya da rijkaarddan birinin kaderi ve dolayısıyla bizim kaderimiz değişirdi

tabi polatın da kaderi değişirdi

kariyerinin zirvesinde ayhan valencianın istediği topal ve kariyerinin zirvesinde ayhan vardı

kaldı ki başka adamlar da alınabilirdi

polatın hayatının hatasıydı

adnan polat emreyi alsaydı skibbe ya da rijkaarddan birinin kaderi ve dolayısıyla bizim kaderimiz değişirdi

tabi polatın da kaderi değişirdi

kariyerinin zirvesinde ayhan valencianın istediği topal ve kariyerinin zirvesinde ayhan vardı

kaldı ki başka adamlar da alınabilirdi

polatın hayatının hatasıydı

Bizde en fazla kazanan 700 binle Şükür'dü, Emre Fener'e 2.5 milyona gitti. Elden kaçırılan, tercih edilmeyen bir durum yoktu, o zamanki şartlarda Emre Ali Sami Yen'den büyük Galatasaraylı olsa yine Fener'e gitmek durumunda kalırdı. Ama dediğin gibi Skibbe'nin de sıkıntısı bugünkü gibi orta sahanın verimsizliğiydi. Ne kadar iyi niyetli olursanız Ayhan-Barış-Mehmet Güven orta saha rotasyonuyla da bir yere kadar gidersiniz. Skibbe'de de duruma göre oyununu alacak bir taktik beceri olmadığı için biraz da kansız oyuncuların çabalarıyla harcandı gitti.

Bizde en fazla kazanan 700 binle Şükür'dü, Emre Fener'e 2.5 milyona gitti. Elden kaçırılan, tercih edilmeyen bir durum yoktu, o zamanki şartlarda Emre Ali Sami Yen'den büyük Galatasaraylı olsa yine Fener'e gitmek durumunda kalırdı. Ama dediğin gibi Skibbe'nin de sıkıntısı bugünkü gibi orta sahanın verimsizliğiydi. Ne kadar iyi niyetli olursanız Ayhan-Barış-Mehmet Güven orta saha rotasyonuyla da bir yere kadar gidersiniz. Skibbe'de de duruma göre oyununu alacak bir taktik beceri olmadığı için biraz da kansız oyuncuların çabalarıyla harcandı gitti.

zannetmiyorum lincoln çok daha fazla kazanıyordur o zaman

zannetmiyorum lincoln çok daha fazla kazanıyordur o zaman

Benim dediğim Inter'den Newcastle'a gitmeden önce çıkan transfer söylentileri. Yani 2005-06 filan. Senin dediğinde Emre'nin transferi konu oldu mu onu bile bilmiyorum. Bizzat Adnan Polat'ın açıklamaları:

Shaktar dedigin takim iyi para harcadi, orada aldiklarini burada alamazdi ama bizde kalsaydi borc bu kadar artmazdi.
terim geldiğinde 30 milyon euromu ne para harcamıştık, karşılığını alamadık..
lucescu 5"e 10"a aldığı adamları 30-40 milyonlara satarak kulübübe para kazandırmıştı. kalsaydı aynı şeyi bizdede yapabilirdi..

IN2020 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim dediğim Inter'den Newcastle'a gitmeden önce çıkan transfer söylentileri. Yani 2005-06 filan. Senin dediğinde Emre'nin transferi konu oldu mu onu bile bilmiyorum. Bizzat Adnan Polat'ın açıklamaları:

2008 işte

emre arıyor türkiyeye dönmek istiyorum fener istiyor ama ben galatasaraya öncelikle dönmek istiyorum diyor ama polat almıyor

Adam İtalya'dan dönmek istiyor diyor yav, Emre 2005-08 arası Newcastle'da oynadı.

Yurt dışında sekizinci yılımdı ve artık zor gelmeye başlamıştı. Tuğba'nın yurt dışında yaşamakla ilgili endişeleri vardı, annem dönmemi çok istiyordu, Aziz başkan çok istiyordu… Ben de dönemin Galatasaray Başkanı Adnan Polat'la görüştüm çünkü onlara bir söz vermiştim, “Türkiye'ye dönmek istediğimde ilk size söyleyeceğim” demiştim. Onlar beni düşünmediklerini söylemişlerdi ve ben de Fenerbahçe'ye gitmiştim.

Yurt dışında sekizinci yılımdı ve artık zor gelmeye başlamıştı. Tuğba'nın yurt dışında yaşamakla ilgili endişeleri vardı, annem dönmemi çok istiyordu, Aziz başkan çok istiyordu… Ben de dönemin Galatasaray Başkanı Adnan Polat'la görüştüm çünkü onlara bir söz vermiştim, “Türkiye'ye dönmek istediğimde ilk size söyleyeceğim” demiştim. Onlar beni düşünmediklerini söylemişlerdi ve ben de Fenerbahçe'ye gitmiştim.

Yine para mevzusudur işte, 2011'e kadar Fener'in transfer hamlesine karşılık verebilecek bir konumda hiç olmadık zaten. Emre de o zamanki haliyle bizi abad edecek oyuncu değildi pek. Fener'de de Aykut'la fark yarattığı dönemlere kadar hep bir var bir yoktu sakatlıklardan dolayı.

Yine para mevzusudur işte, 2011'e kadar Fener'in transfer hamlesine karşılık verebilecek bir konumda hiç olmadık zaten. Emre de o zamanki haliyle bizi abad edecek oyuncu değildi pek. Fener'de de Aykut'la fark yarattığı dönemlere kadar hep bir var bir yoktu sakatlıklardan dolayı.

2011 sonrası selçuk etkisini o yapardı bence o arada

çünkü çok kaliteli kadrolarımız vardı ortasaha hariç

Ekran görüntüsü 2020-10-20 212458.webp

Takım hem koşar hem senin istediğin gibi önde basar pres yapar belki gol bulamaz belki yenilir ama babel feg belhanda vs vs ile yenilmektense bırak bunlarla yenilelim bırak onu yaptın bunu yaptın olmuyor diyelim ama bir değişiklik görelim bir neşter vur artık şu takıma

konudan alakasiz ama emre o donem bize gelse fenerdeki gibi bi tip olarak varligina devam edemezdi cok daha erken ibb ye gider orada futbolu cok daha erken birakirdi
Aziz disariya karsi cok kolladi birde malum gucu var tabi

tam olarak durumumuz bu

kesinlikle harika tespitler

bizim de diğer türk takımlarının durumu da bu

futbol yani oyun üretmeye kafa yoran ekiplerimiz yok

oyuncular sahaya şöyle dizileceksiniz talimatıyla çıkıp enerjileri ve yetenekleriyle ne yaparlarsa o oluyor

herhangi bir oyunplanı yok

oyuncu da gelişmiyor

yurtdışına gidenlere bakın tamamen saf yetenekleri ve ülke pazarının ucuzluğu sayesinde gidiyorlar

Ilerleyen maclarda genclerden birine 5-10 dk surer verir ayni gecen sezon Sekidika’ya yaptigi gibi ondan sonra taraftarlara bak 5-10dk oynadi yeterli degil goruyorsunuz mesajini verir ama Feghouli-Babel-Arda-Belhanda-Omer’i falan duzenli olarak oynatir. Ust uste bok gibi oynamalarina ragmen yine oynatiyor. Cunku kariyerleri var, hoca’nin gozunde yildiz isimler. Hoca hala oyuncularin gecmisine guvenip sahaya suruyor.

Kerem, Sekidika ve Ali Yavuz 3’lusunden en az ikisi ilk maclardan itibaren oynasaydi su an her sey cok farkli olurdu. Hizli, dribbling yapan ve adam gecebilen oyuncu her zaman is yapar. Bruma ve Rodrigues’e beyinsiz deniliyordu, ne zaman pas vereceklerini bilmiyorlar deniliyordu ama adamlar gol atiyordu, assist yapiyordu, pozisyon yaratiyordu. Onyekuru’ya ilk basta bencil deniliyordu ama hoca sirf Everton gibi takimdan geldigi icin uzerinde durdu ve ligin ikinci yarisinda acildi. Iste hizli, dribbling yapabilen ve adam gecebilen oyuncularin farki. Yuksek bonservis odenen oyunculari hoca oynatiyor ama dusuk maliyetli oyuncularin yuzune bakmiyor. Sekidika veya Kerem 4-5 milyona alinsaydi her mac oynuyor olurdu, Fatih hoca bu sekilde calisiyor maalesef. Eski Terim’den eser kalmadi. Gecmiste Sneijder’i 70lerde oyundan alabilen, Burak’i cezalandirip yedekte bekleten teknik direktor araplarin nazini cekiyor.

Adaş imzamı atıyorum bu postuna.

Jimmy Selçuk Babel Feg Ahmet Çalık hatta semih bunlara gösterilen tahammul hiçbir gence gösterilmedi.
Fizikleri berbattı hazır değillerdi fln ama Ulan Ahmet ne kadar iyiydi de emine veya Işık Kaan'a tercih edildi. Selçuk ne kadar hazırdı da Kapı'ya Celil'e vermediğin süreleri Selçuk'a verdin.
Süre alan traktörler birşey oynasa tamam diyeceğim de alenen sahada sıçılmasına rağmen yeni isimler yeni şeyler denememek bana tuhaf geliyor.

Dün Akbaba'yı 11 başlatması gösteriyor zaten isim hayranı olduğunu.

Ünal Aysal'ın 3 sene yaptığı başkanlığında 2 kez ŞL grup dan çıkma istatistiğine sahip olduğu camiamızda Fatih hocamız bunca yıllık kariyerinde sadece 1 kez grup dan çıkarak dört dörtlük hoca olduğunu ispatlamıştır.

Mıy mıy pas oyununa hoca milli takımdayken takıldı.Hatırlayın euro 2016 ve öncesini.Hatta daha öncesini.Tempo oyunu oynatmıyor artık.O yuzden takımlarını izlemesi de hayli zor.2011 yılındaki terimi gunumuze ışınlasak o bile bu futbolu izlemezdi bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt