Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih Terim'in dediği bir şey çok dikkatimi çekti "artık borçlar kontrol edilebilir olmaktan çıktı, faizlerini bile ödeyebilecek durumda değiliz" demişti röpörtajında. Artık transfer yapabilme şansımız da pek kalmadı 11/12 veya 17/18 sezonundaki gibi kadroyu sil baştan yapabilme imkanımız yok eldeki maliyetli isimler büyük ihtimalle sözleşmesinin sonuna kadar takımda kalacak yani Falcao/Feghouli/Babel/Diagne gibi adamları sözleşmeleri bitene kadar izlemek zorundayız belki sene sonunda sözleşmesi bitecek Linnes/Donk ve Belhanda gibi oyuncular ile yollar ayrılır ama ona bile kesin diyemiyorum başımızda bu kadar iş bilmez olduğu sürece hatırlayın Donk'un yerine bir oyuncu bulamayacakları için senelerdir Donk ile sözleşme yenileniyor Linnes'in yedek olmaktan öteye gidemeyeceğini bildiğimiz halde 1.4 mil.€ maaş ile sözleşmesini uzatıyoruz Belhanda'nın bir gün önce satılma ihtimali konuşulurken bir gün sonra sözleşme uzatma ihtimalini tartışıyorduk

Yani demek istediğim şu an elimizdeki sıkıntılı kadro ile büyük ihtimalle önümüzdeki sezon da mücadele edeceğiz, şampiyonlar ligi şansı olmadığı sürece çok ekstra bir kaynak da olmayacağı için seneye de transfer döneminin ve sezon içindeki Galatasaray'ın çok farklı olacağını sanmıyorum. Elimizdeki Falcao/Feghouli/Babel/Belhanda gibi "kaliteli" oyuncular fizik olarak bitmiş durumda bununla birlikte fizik olarak kötü olmayan Taylan/Etebo/Sekidika/Ömer gibi oyuncular da kalite olarak yetersiz durumda kadroyu bu şekilde harmanlamayı nasıl becerdik bu kadar ümitsiz duruma nasıl düştük aklım hayalim almıyor

Hani Fatih Terim gittiği zaman arkasında bir enkaz bırakır deniliyordu ya bu sefer gerçekten arkasında bir enkaz kalacak sanırım...

- 27.10.2019

"Benim Türk futbolcularına bakış açım çok açık. Belki bazılarına haksızlık etmiş olabiliriz ama bundan sonra daha fazla göreceksiniz, belki 17-18 yaşındaki futbolcuları da sahada göreceksiniz"

Göremedik be hocam göremedik. Cümlenin arasına belki kelimesini sıkıştırıp ne güzel de kendini garantiye aldın bu konuda.

sent via GSC

geçen sezon 11 beraberlik 8 mağlubiyet 46 puan vermişiz, bu sezon 5 maçta 2 mağlubiyet 1 beraberlik 8 puan vermişiz. Kadro istediğin kadar kötü olsun elindeki oyuncunun özelliğine göre taktik yapmıyorsan, oyuncularda olmayan pas özelliğini yüklemeye çalışıyorsan sana 3 4 sene lazım ama 30 yaşındaki fizği bitmiş adama dikey tiki taka oynatmaya çalışıyorsan 5 6 yıl vermen lazım. Atalanta'yı şuan neden övüyoruz hocası 3 senede hücumu öğretti. Çünkü hücum 3 pasta yapılır veya savunmanın üstüne top sürülür ama sadece pas oyunu hele ucunda 30 yaşındaki adam varsa 5 yıl gider. Güzelim tam saha press varken seninde en iyi oldugun konu genç oyuncuları koy sahaya tam saha bas zaten pas oyunu da oynattırıyorsun bırak onlar yapsın ne bu 30 yaş aşkı ne bu tecrübe ve hazır oyuncu aşkı ?

Süreç ne olur zaman ne gösterir belli olmaz ama hepimizin bildiği bir şey var ki Fatih Terim gittikten sonra arkasından çok ağlayacağımız. Bu sözlerime şimdi gülüp, inkar edecek olanlar çıkacaktır. Saygı duyuyorum. Ama taraftarımızı da çok iyi tanıyorum.

Kötü giden Fatih Terim döneminde hoca yerden yere vurulur. Futboldan anlamadığına dert vurulur. Başarılarının inkar edildiği de olur. Daha sonra takım çeşitli yabancı isimlerle çalışır. Bir senenin ardından Fatih Terim sesleri yükselir. O gün hocayı yerden yere vuranlar "Fatih Terim gel" artık diye söylenmeye başlar. Fatih Terim gelir sonra yine aynı döngü devam eder.

Şu an Fatih Terim'i eleştirip yerden yere vurduğumuz dönemdeyiz. Hoca mı yönetim mi gider bilinmez ama Fatih Terim'i taraftar bir daha bu döngüye istese de sokamaz. Hoca yaşlandı. Bugün takımı bıraksa bu taraftar kitlesi bugün konuşulanları unutur ve ancak iki sene sonra Terim sesleri yükselir. Ancak bu sesler yükseldiği zaman Terim yetmişini geçmiş olacak. O zaman bugün Fatih Terim'e acımasızca, hakarete varan eleştirilerde bulunanlar takıma çağıracak bir Terim olmadığını anlayacaklar.

Yanlış anlaşılmasın Terim'i körü körüne savunanlardan değilim. Aksine canlı yayında isim vererek açık açık bu kadronun sebebinin kimler olduğunu söylemediği için kızgınım. Öyle genel geçer bir teknik direktör değil. Yeri geldiğinde yönetime postayı koymak zorunda. Koymadığı için suçu kendisinde ararım. Ona karşılık taraftara da benim kızdığım tek konu saygısızca, terbiyesizce, ahlaksızca eleştirilmesi. Rakiplerimiz şikeyle şampiyon yaptığı teknik direktörlerini efsanevi hoca diye yutturmaya çalışırken açık açık kanıtlarla efsanevi teknik direktörümüze ahlaksızca hakaretler ediliyor. Bu küfürleri edenler bakalım Fatih Terim artık olmadığı zaman ne yapacak!

Kadro kaliten yerlerde. Rakibin eldeki oyuncularla 2 tane ilk 11 kurabiliyorken sen ilk 11'e 3 senedir top oynamayan Arda, sürekli oraya buraya kiralanan bu sene antrenman görmemiş Etebo, geçen sene herkesin eleştirdiği bundan futbolcu olmaz dediğimiz Taylan. Kalede kova Fatih. Gamsız Babel.

Fatih Terim maalesef Gasperini değil, eldeki oyunculardan maksimum fayda sağlayabilecek bi oyun aklı kurup sahaya yansıtamıyor. Fatih Terim gelmiş geçmiş en iyi hocadır Türkiye'de ama o bile senelerdir elinde iyi kadro varsa öyle başarı sağladı. Şuanki kadroya dünyanın en iyi tdlerini getir yine başarı mucize olur. Futbolda en önemli şey kadro kadro kadro. Real Madridin Shaktara yenilmesinin sebebide buydu dün.

Bir yandan bende birakmali diyorum ama diger yandan bu şartlar da turkiyede baska bi td yapabilir mi emin degilim. Ha paramiz olsa catir catir transfer yapsak bende yabanci td isterdim, ama öyle bi durumumuz yok malesef

Teknik taktik diyoruz da, avci bu işlerde gayet iyi görunuyor ama bjk de durumunu görduk...

Kadro kaliten yerlerde. Rakibin eldeki oyuncularla 2 tane ilk 11 kurabiliyorken sen ilk 11'e 3 senedir top oynamayan Arda, sürekli oraya buraya kiralanan bu sene antrenman görmemiş Etebo, geçen sene herkesin eleştirdiği bundan futbolcu olmaz dediğimiz Taylan. Kalede kova Fatih. Gamsız Babel.

Fatih Terim maalesef Gasperini değil, eldeki oyunculardan maksimum fayda sağlayabilecek bi oyun aklı kurup sahaya yansıtamıyor. Fatih Terim gelmiş geçmiş en iyi hocadır Türkiye'de ama o bile senelerdir elinde iyi kadro varsa öyle başarı sağladı. Şuanki kadroya dünyanın en iyi tdlerini getir yine başarı mucize olur. Futbolda en önemli şey kadro kadro kadro. Real Madridin Shaktara yenilmesinin sebebide buydu dün.
Bu saydıgın oyuncuların hepsinide kendi aldırdı arda icin yönetimi bile karşısına aldı yok öyle yagma yönetim kadar kendide sorumlu bu durumdan senelerdir sürekli bi oyuncu sürkülasyonu ama oyunda 1 gram düzelme yok demekki sorun sade kadro degil görün artık bazı şeyleri

Bir yandan bende birakmali diyorum ama diger yandan bu şartlar da turkiyede baska bi td yapabilir mi emin degilim. Ha paramiz olsa catir catir transfer yapsak bende yabanci td isterdim, ama öyle bi durumumuz yok malesef

Neyi yapabilir mi renktaş? G.otu boklu Erol ve Çağdaş karşısında futbol olarak ezilmeyi mi, ezber haline gelmiş orta sahayı boşaltıp forveti doldurup defanstan top şişirme dehasını mı yoksa 80 ya da 90 da gerideyken yanlış oyuncu değişikliğini mi? Çaycı Ahmet abi de yapar bunları hem de 3 milyona değil 3 bine. Daha antrenman olayına girmedim bak. Bitmiş artık kafada futbol ne beklenir ki bu saatten sonra ?

Neyi yapabilir mi renktaş? G.otu boklu Erol ve Çağdaş karşısında futbol olarak ezilmeyi mi, ezber haline gelmiş orta sahayı boşaltıp forveti doldurup defanstan top şişirme dehasını mı yoksa 80 ya da 90 da gerideyken yanlış oyuncu değişikliğini mi? Çaycı Ahmet abi de yapar bunları hem de 3 milyona değil 3 bine. Daha antrenman olayına girmedim bak. Bitmiş artık kafada futbol ne beklenir ki bu saatten sonra ?
Ya öyle de 2 sene sampiyon olurken de öyle aman aman futbol oynamadan olduk ama olduk sonucta. Bu kadroya kimi getirsen daha iyisini yapabilecegini sanmiyorum. En fazla 1-2 genc oynatir. Keske hocada şans verse artik genclere. Eldekiler le olmuyor cunku ama dedigim gibi şu an da yabanci biriyle bu kadroyla hic olmaz. Örnekleri mevcut cunku. Yerli olarak da aklima pek gelen yok. Anca avciyla sezonu bitiririz belki. Oda görmek icin ne yapip yapamiyacagini.. demem o ki transfer olmadan kimi getirsen pek bisey degiscegini sanmiyorum..

Şükrü Hanedar, Florya’daki ofisinden eşyalarını topladı, Terim’den uzak bir odaya taşındı. İşin özeti, hoca Hanedar’a ‘git’ diyor, kapıyı gösteriyor mesajını veriyor. Hanedar ise resmen gönderilmeyi bekliyor, yani istifa etmiyor."

✍️ Bilal Meşe

@skorermilliyet

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Şükrü Hanedar, Florya’daki ofisinden eşyalarını topladı, Terim’den uzak bir odaya taşındı. İşin özeti, hoca Hanedar’a ‘git’ diyor, kapıyı gösteriyor mesajını veriyor. Hanedar ise resmen gönderilmeyi bekliyor, yani istifa etmiyor."

Bilal Meşe

@skorermilliyet

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
s-e68aed54472a11a57ab35c97b14de2161c42d81e.webp

Teknik taktik diyoruz da, avci bu işlerde gayet iyi görunuyor ama bjk de durumunu görduk...
Hayır gayet iyi göründüğü falan yoktu sadece kendisini iyi pazarlıyordu maçtan sonra bir kaç fiyakalı taktik teknik laflarla.

sent via GSC

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt