Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de onu diyecektim, o seneki yapıyı devam ettirememek salaklık hakkaten. Takım yapısı da değişti.

Bence Topalın kariyer sezonuydu 2008, tek top oynayan muazzam kıvrak bir herifti, sonrasında iyi yönlendirilemeyince saçma bir adama dönüştü. Barış ve Serkan fena katkılar vermediler ki Arda da çok iyi sezon geçirdi. Balta takviyesi, 4ü de iyi olan stoper tandemi de diğer noktalar. Nonda iyidi, Karan ve Şükür de kısmen destekledi onu. Öyle disiplinli bir adamdıki seyircisiz Bjk maçı öncesi Lincoln ve Şükür'ü tek kalemde kadro dışı bırakmıştı. Kalecisizlik de gerçekten önemli bir husus.

Aslında ben biraz da şöyle bakıyorum 2006da Fener maçına formda çıkıp 4 yedik ve şampiyonluğu veriyorduk, 2008de ise hocasız falan çıktık ve şampiyonluğu aldık. Güç farkı kesinlikle daha azdı.

O değilde fakirdik ama güzel top oynuyorduk :)

Stoper tandemi diyip geçiyoruz ama bence Servet de kariyer sezonunu geçirdi,yani diğer stoperler de iyiydi ama Servet bambaşkaydı o sezon.2008 de bence kariyer sezonu Servet'in.

Stoper tandemi diyip geçiyoruz ama bence Servet de kariyer sezonunu geçirdi,yani diğer stoperler de iyiydi ama Servet bambaşkaydı o sezon.2008 de bence kariyer sezonu Servet'in.

Evet ne güzel 9.5 milyon euro gibi bir bedele de satacaktık.

Muhtemelen Euro 2008'de sağ tarafta Cristiano Ronaldo ile birebir kaldığında öldürürcesine omuz atmasa Marsilya yerine başka takım da isteyebilirdi.

Ya da ne bileyim sonrasında Aguero'nun kafasına tekme atmasa da olabilirdi.

Hocam lütfen bok çuvallarını kadro dışı bırak. Yerlerine mücadele eden/edebilecek topçuları oynat.(ömer,oğulcan,kerem,ali...)

Evet ne güzel 9.5 milyon euro gibi bir bedele de satacaktık.

Muhtemelen Euro 2008'de sağ tarafta Cristiano Ronaldo ile birebir kaldığında öldürürcesine omuz atmasa Marsilya yerine başka takım da isteyebilirdi.

Ya da ne bileyim sonrasında Aguero'nun kafasına tekme atmasa da olabilirdi.
Servet'i 1-2 sezon Marsilya'mızda görmek isterdim doğrusu.

Oyun tarzı tam bizim profilimize uyuyordu çünkü.

2 maç daha puan kaybı olursa gider.
Geçen sene sezona başlarken elimizde Seri, Nzonzi, Lemina, Andone, Mariano, Muslera ve yarım devre Onyekuru vardı. Buna rağmen leş gibi bir sezon geçirdik.

Şimdi orta saha namına elimizdeki tek adamlar Etebo ve rotasyon topçusu olarak düşünülen Taylan.
Mariano gitti, yerine Omar'ı aldık. Omar Mariano'nun verdiği hücum katkısını veremez, zaten bunu bilerek aldık.
Andone gibi bir forvet vardı, şimdi Falcao + Diagne'nin ikisi onun yarısı etmiyor ki gönderdiğimiz Adem bile bunların yanında world class topçu kalıyor.
Muslera'ya değinmek bile istemiyorum, adam bizi kaç defa ipten almıştı.

Geçen sezonu 6. bitiren kadro çok ciddi manada zayıfladı ve daha da önemlisi artık ben oyuncuların hocaya inandığını düşünmüyorum. Bizim izlerken sinir krizi geçirdiğimiz Y kürek futbol hariç her şeye benzeyen bu adı konamayan futbolumsu şeyi onlar sahada oynuyor. Bir noktadan sonra kaçınılmaz bir gerçek ki, babacım biz ne halt oynuyoruz senin oyun anlayışına tüküreyim diyecekler Nzonzi gibi.

Üstüne üstlük bir de iyiden iyiye hoca ve yönetim arasındaki sorunlar had safhaya çıktı. Velhasıl kelam, puan kayıpları kaçınılmaz.

Bu arada hoca dünki Sivas maçını izleyip utanmış mıdır acaba? Rangers denen boktan takıma pozisyona bile giremeden elendik biz. Adamlar Villereal'e 3 gol attılar. Biz geçen sene CL'de zor bela 1 gol atıp başka bir tarihi rezilliğin kıyısından döndük.

Çıkıp milyarlık takımlara karşı oynamak zor demeyi biliyor. Bahsettiği bütçe farkının çok benzeri Sivas ve Villerreal arasında da vardı. Ama adamlar çatur çutur top oynadılar, mücadele ettiler, bahane uydurmadılar. Nefesleri yetmedi, helal olsun dedirttiler.

Hoş, her maç sonu nerdeyse Merkür'ün hareketlerini bile bahane edecek duruma gelen bir teknik direktör olursa takımın başında, oyuncuların da nah sorumluluk alır. Bu da ayrı konu zaten.

Fatih Terim Rıza Çalımbay kadar takımına top oynatamıyor artık, hocanın müritlerinin bu gerçeği görmesi için daha ne tür bir rezillik yaşamamız veya daha kaç defa başka takımların örnek başarılarını görüp şunlar kadar bile olamıyoruz dememiz lazım acaba?

Geçen sene sezona başlarken elimizde Seri, Nzonzi, Lemina, Andone, Mariano, Muslera ve yarım devre Onyekuru vardı. Buna rağmen leş gibi bir sezon geçirdik.

Şimdi orta saha namına elimizdeki tek adamlar Etebo ve rotasyon topçusu olarak düşünülen Taylan.
Mariano gitti, yerine Omar'ı aldık. Omar Mariano'nun verdiği hücum katkısını veremez, zaten bunu bilerek aldık.
Andone gibi bir forvet vardı, şimdi Falcao + Diagne'nin ikisi onun yarısı etmiyor ki gönderdiğimiz Adem bile bunların yanında world class topçu kalıyor.
Muslera'ya değinmek bile istemiyorum, adam bizi kaç defa ipten almıştı.

Geçen sezonu 6. bitiren kadro çok ciddi manada zayıfladı ve daha da önemlisi artık ben oyuncuların hocaya inandığını düşünmüyorum. Bizim izlerken sinir krizi geçirdiğimiz Y kürek futbol hariç her şeye benzeyen bu adı konamayan futbolumsu şeyi onlar sahada oynuyor. Bir noktadan sonra kaçınılmaz bir gerçek ki, babacım biz ne halt oynuyoruz senin oyun anlayışına tüküreyim diyecekler Nzonzi gibi.

Üstüne üstlük bir de iyiden iyiye hoca ve yönetim arasındaki sorunlar had safhaya çıktı. Velhasıl kelam, puan kayıpları kaçınılmaz.

Andone talihsiz sakatliklar yasadi

Ademi de biz göndermedik, kendisi gitmek istedi

Kendisinin oynattığı futbol pes ettirdi. Her gün aynı şeyleri yazmaktan bıktım ama o antrenmanları aynı düzeyde devam ettirmekten bıkmadı. Leipzig karşısında başakşehir topa daha fazla hakim olmuş. Ben başakşehirin oynadıgı futbolu beğenmedim ama bizim hocamız pas antrenmanı yaptırdıgı halde topa bile sahip olamıyor. Biz Leipzig'in karşısında olsak 5 yemiştik. Kendisinin maç sonu açıklaması ise bütçe yetersizliği olacaktı. Ben kendisi takımın başında oldugu sürece Takımımın maçlarını izlemeyeceğim.

Isterse IQ 0 olsun ama Onyekuru gibi hizli oyuncun oldugunda kafadan 2 3 tane pozisyona giriyorsun. Bu sene Fegh Babel ile devam etmek ne demek siz soyleyin. Herkes ama herkes gitmeli

Andone talihsiz sakatliklar yasadi

Ademi de biz göndermedik, kendisi gitmek istedi
Andone iyi kötü birkaç hafta oynadı yine.
Adem'in de gitmesi normal yani. Diagne ve Falcao'dan sonra yine 3. forvet konumuna düştü. Ben ona bir şey demiyorum. Ama sezon boyunca Adem'den sıkça faydalandık. CL'deki tek golümüzü de o attı. Şu anda elimizde bir Adem bile yok. Mevzu bu.

tenor.gif

Andone iyi kötü birkaç hafta oynadı yine.
Adem'in de gitmesi normal yani. Diagne ve Falcao'dan sonra yine 3. forvet konumuna düştü. Ben ona bir şey demiyorum. Ama sezon boyunca Adem'den sıkça faydalandık. CL'deki tek golümüzü de o attı. Şu anda elimizde bir Adem bile yok. Mevzu bu.

dogru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt