Dun maci izleyemedim. Az once girip Bein Sports sitesinden ozetini izledim.
Ne bicim bir ulkede yasiyoruz sasmamak elde degil. Hangi takim olursa olsun, bir takimin maglubiyeti sonrasi da bin tane sey konusulmasin. Futbol konusulsun be kardesim. Hakem hakem hakem. Yeter be.
Ozetlerde hakemlik hic bir sey yok. Hakemin bize verdigi penaltiyi ben Galatasaray'li biri olarak vermezdim. Faul varsa, topu ayagini topla oyuncu arasina koyarak kontrolu altina alan FK'lu oyuncuya var. Diagne'nin orada topa degme sansi yok. Suttan sonra top artik Diagne'nin kontrolunde degil. Simdi siz cikip hayir, orada oyuncu ayagini o sekilde uzatirsa ve Diagne'nin ayagina carparsa ben Diagne'ye faul olarak gorurum diyebilirsiniz. Eyvallah, o da kabulum. Bence yanlis ama tamam. Eee? Bu hakem neden boyle bir pozisyonda, o dakikada sak diye penaltiyi caldi? Kotu niyetli adam niye boyle bir penaltiyi sana verir? Eyyamci bir adam niye bunu yapiyor? Gecin bu isleri arkadaslar. Bu macta hakemi konusmak ayip.
Ayrica ozette tam anlayamadim ama eger buyuk itirazlar, Terim'in kirmizisi Linnes'in yere dustugu ve Arda'nin itiraz ettigi ve sari aldigi pozisyon icindiyse, o pozisyon tamamen temiz. Hic bir sey yok. O pozisyona faul istemek de ayip. FK'lu oyuncu kalesine dogru zeki sekilde Linnes'in onunu OMUZUYLA keserek hareket ediyor. Mukemmel bir defans. Yeter yahu bu kadar aglak olunmaz. Cik futbolunu oyna. Bes para etmez top oynuyorsun onu duzelt. Hakemin hic bir seyi yok ozet goruntulerde.
60 kusur milyon Euro'luk takimin tum macta ozete girebilen duzgun bir atagi yok goruntulerde. Hakem ne yapsin?
Son haftalarda son dakikalarda artik goller yemiyoruz diye seviniyorduk, erken sevinmisiz. Yine oyuncularin tamamen disiplinden uzaklasmis olmalari, kalitesizlikten top kaybi, ani atak ve gol. Evet hakem suclu. Yersen...
Yapilan defans utanc duyulacak bir seviyede. Adamlar surekli ayni sekilde pozisyon bulmus. Kaptan yapilan ve bu bahsedecegim tarzda hareketleri her zaman yapan kafatasinin icinde findik kadar beyni olan Donk'un ozet goruntulerde 29. saniye civarinda yaptigi faule/harekete bir bakin. Bana biri bunu aciklasin. Oyuncu kendini yere biraksa, eger ceza alani icindeyse, direk penalti verilecek pozisyon. VE adam topu ceza sahasinin disina, yani tehlikenin tamamen kaybolacagi yere dogru kontrol etmeye calisiyor. Bizim KAPTANIMIZ havaya sicramis oyuncuya arkadan omuz atiyor.
Senin kaptan yaptigin defans oyuncun buysa, takimindan da oyun zekasi adina pek bir sey beklemek aptallik olur.
Yazilacak cok sey var ama degmez. Bu mactaki kontra atak yedigimiz pozisyonlardaki defansif dizilim ben teknik direktorum diyen birinin utanc icinde izlemesi gereken bir dizilimdir.
Bu arada Taylan'a laf sokulmus Mevlut'u yakalayamadi diye ki eyvallah... Orada yakalayip, gerekirse kirmizi kart gorup durdurmasi lazimdi. haklisiniz ve hemfikiriz.
Peki Marcao ne yapiyor orada? Meraktan soruyorum. Adamlarin arkaya kaciracagi tek bir oyuncu var. Bizim muthis taktiksel dizilimimize bir bakin pozisyonu dondurup. Bu nasil taktiksel dizilistir arkadaslar?
Bu arada Okan'in Mevlut'un kosusunu bekledigi ve sonrasinda ciktigi yer TAMAMEN rezalet. Ben eskiden amator de olsa ofansif orta saha/gizli forvet oynardim. Boyle kaleci ile karsi karsiya kalmak en buyuk hayalimdir. Ister asirt, ister saga cek vur. Adam o kadar kotu bir noktada duruyor ki, asirtmak kolay, saga cekip vurmak daha da kolay. Oysa Okan alti pas cizgisinin ustunde durup, Mevlut ceza sahasi icine girerken topa dokunur dokunmaz ileri dogru baski yapsa Mevlut o golu atamazdi. Ya da Mevlut'un isini cok zorlastirir, cok iyi bir vurusa zorlardi. Neyse...
En buyuk sansimiz rakiplerimizin de berbat otesi olmasi.