Mert Aslan
Ulubatlı Souness
- 31 Mart 2012
- 31.168
- 6.379
- 1.633
-saydığım oyuncuların hocanın ilk tercihi olduğunu sanmıyorum. istediği mensah'ı menemenci beşiktaş'a, mart'ta el sıkıştığı mert hakan'ı temmuz'da fener'e kaptırdığı şartlarda elinin çok güçlü olduğunu da düşünmüyorum.
-onyekuru zaten kötü bir futbolcu, formda zamanında ortalama üstü bir golcü. bu kadar vasat ve kafaca kısıtlı bir oyuncudan şampiyon takımın golcüsünü çıkartabilmek hocanın başarısıdır.
-kadıköy'de zaten daha önce de kazanmalıydık onu geçtim, hocayı savunmaya başladığım süreçte de beşiktaş'la 2 maç oynadık. içerde üstün oynayıp berabere kaldık, bu sezonsa çok daha kötü bir kadroyla 65 dakika başabaş oynayıp bir daha hiçkimseye çıkmayan kırmızı kartla maçı kaybettik.
-taylan geçen sezon 8 numara oynamıyor diye kızıyorduk ki bu yıl milli takımda oynadığı kısıtlı sürede de hücum eden bir büyük takımın 8 numarası olamayacağını, o pozisyon için fazla düz kaldığını göstermişti. taylan'ın parlayacağı pozisyonda da zaten geçen yıl iyi futbol oynadığımız 8-10 haftanın en büyük kahramanı oynuyordu. bu yıl hoca güvendi ve hatta devre arası bence ihtiyaç da olmasına karşın önüne değil alternatifine bir oyuncu almayı tercih etti. ha yönetim onu da yerine getiremedi o ayrı mesele ama irfancan olayına kadar nefessiz top oynayan taylan'ın alternatifsizlikten oynadığını düşünmek komik. gözden çıkarılan adam diagne gibi devrede ölüsü 10 gol atmasına rağmen kiralık gönderilir, taylan gibi 30 maç oynayıp hala bir şey olmasın diye ağzının içine bakılmaz.
-Hocanın istediği oyuncuları iyi ki almamışız. Yeni bir Amrabat, Yiğit Gökoğlan faciaları yaşanabilirdi. Ki istediği oyuncular bu sezon vasatı bile geçemedi. Zaten biz varken parayı seçme vizyonunda olan oyunculardan bize hayır gelmedi gelmeyecek de.
-Onyekuru'dan daha etkili olacak Süper Lig'de onlarca yabancı oyuncu sayabilirim. Karabük'ün eski oyuncusu Lomana Lualua bile kendisinden daha etkili oyuncu. Neden ısrarla kendisi tercih ediliyor kimse anlamış değil. Zaten geçen sezon şampiyon olamadıysak onun da payı var baya boş kaleye kaçırdığı gollerle.
-Bu sezonki Beşiktaş maçını sabaha kadar oynasak kazanamazdık. O kırmızı kart çıkmasa bile max. berabere kalırdık.
-Taylan geçen sezon Nzonzi bitmiş köyüne postalanırken, Lemina sürekli sakatlık yaşarken, Belhanda yine klasik bir çöp performansı verirken forma şansı verilmedi. Bu sezon da orta sahada adam olmadığı için oynuyor. Normalde kanat oynayan Kılınç orta sahada oynuyor o kadar dar bir orta saha rotasyonumuz varken tabii ki oynayacak. İyi de oynuyor zaten. Buna rağmen haftalarca kesik yediğini de belirtelim.