Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-saydığım oyuncuların hocanın ilk tercihi olduğunu sanmıyorum. istediği mensah'ı menemenci beşiktaş'a, mart'ta el sıkıştığı mert hakan'ı temmuz'da fener'e kaptırdığı şartlarda elinin çok güçlü olduğunu da düşünmüyorum.

-onyekuru zaten kötü bir futbolcu, formda zamanında ortalama üstü bir golcü. bu kadar vasat ve kafaca kısıtlı bir oyuncudan şampiyon takımın golcüsünü çıkartabilmek hocanın başarısıdır.

-kadıköy'de zaten daha önce de kazanmalıydık onu geçtim, hocayı savunmaya başladığım süreçte de beşiktaş'la 2 maç oynadık. içerde üstün oynayıp berabere kaldık, bu sezonsa çok daha kötü bir kadroyla 65 dakika başabaş oynayıp bir daha hiçkimseye çıkmayan kırmızı kartla maçı kaybettik.

-taylan geçen sezon 8 numara oynamıyor diye kızıyorduk ki bu yıl milli takımda oynadığı kısıtlı sürede de hücum eden bir büyük takımın 8 numarası olamayacağını, o pozisyon için fazla düz kaldığını göstermişti. taylan'ın parlayacağı pozisyonda da zaten geçen yıl iyi futbol oynadığımız 8-10 haftanın en büyük kahramanı oynuyordu. bu yıl hoca güvendi ve hatta devre arası bence ihtiyaç da olmasına karşın önüne değil alternatifine bir oyuncu almayı tercih etti. ha yönetim onu da yerine getiremedi o ayrı mesele ama irfancan olayına kadar nefessiz top oynayan taylan'ın alternatifsizlikten oynadığını düşünmek komik. gözden çıkarılan adam diagne gibi devrede ölüsü 10 gol atmasına rağmen kiralık gönderilir, taylan gibi 30 maç oynayıp hala bir şey olmasın diye ağzının içine bakılmaz.

-Hocanın istediği oyuncuları iyi ki almamışız. Yeni bir Amrabat, Yiğit Gökoğlan faciaları yaşanabilirdi. Ki istediği oyuncular bu sezon vasatı bile geçemedi. Zaten biz varken parayı seçme vizyonunda olan oyunculardan bize hayır gelmedi gelmeyecek de.

-Onyekuru'dan daha etkili olacak Süper Lig'de onlarca yabancı oyuncu sayabilirim. Karabük'ün eski oyuncusu Lomana Lualua bile kendisinden daha etkili oyuncu. Neden ısrarla kendisi tercih ediliyor kimse anlamış değil. Zaten geçen sezon şampiyon olamadıysak onun da payı var baya boş kaleye kaçırdığı gollerle.

-Bu sezonki Beşiktaş maçını sabaha kadar oynasak kazanamazdık. O kırmızı kart çıkmasa bile max. berabere kalırdık.

-Taylan geçen sezon Nzonzi bitmiş köyüne postalanırken, Lemina sürekli sakatlık yaşarken, Belhanda yine klasik bir çöp performansı verirken forma şansı verilmedi. Bu sezon da orta sahada adam olmadığı için oynuyor. Normalde kanat oynayan Kılınç orta sahada oynuyor o kadar dar bir orta saha rotasyonumuz varken tabii ki oynayacak. İyi de oynuyor zaten. Buna rağmen haftalarca kesik yediğini de belirtelim.

1618785137141.webp

-Hocanın istediği oyuncuları iyi ki almamışız. Yeni bir Amrabat, Yiğit Gökoğlan faciaları yaşanabilirdi. Ki istediği oyuncular bu sezon vasatı bile geçemedi. Zaten biz varken parayı seçme vizyonunda olan oyunculardan bize hayır gelmedi gelmeyecek de.

-Onyekuru'dan daha etkili olacak Süper Lig'de onlarca yabancı oyuncu sayabilirim. Karabük'ün eski oyuncusu Lomana Lualua bile kendisinden daha etkili oyuncu. Neden ısrarla kendisi tercih ediliyor kimse anlamış değil. Zaten geçen sezon şampiyon olamadıysak onun da payı var baya boş kaleye kaçırdığı gollerle.

-Bu sezonki Beşiktaş maçını sabaha kadar oynasak kazanamazdık. O kırmızı kart çıkmasa bile max. berabere kalırdık.

-Taylan geçen sezon Nzonzi bitmiş köyüne postalanırken, Lemina sürekli sakatlık yaşarken, Belhanda yine klasik bir çöp performansı verirken forma şansı verilmedi. Bu sezon da orta sahada adam olmadığı için oynuyor. Orta sahada adam olmadığı için normalde kanat oynayan Kılınç orta sahada oynuyor o kadar dar bir orta saha rotasyonumuz varken tabii ki oynayacak. İyi de oynuyor zaten Buna rağmen haftalarca kesik yediğini de belirtelim.
Sergen sanırım Ramos , Marcelo dururken Wellington ve Nskalayı özellikle istemiş ki 6 puan farkla lider güzide ligimizde her hoca her istediği topçuyla oynuyor zaten bizim hocaya almıyolar istediklerini vah vah.
Bombacı santraforu tutup verdiler 2 ayda çöpe çevirdi çocuğu , herif dizi tutmayan Aboubakarla kapı dışarı kovulan Larin'i gol krallığına oynatıyor :)

galatasaray hala çok hocayı ikna eder

flick olmaz başkası olur

ama önce galatasarayın üzerine çöken karabasanda yani dar bakış açısından

klise ortadoğulu mitlerinden kurtulması lazım

ülkede ikinci kez futbol devrimi yapabiliriz
iyi td ikna etmek mesele değil

Mesele Flick,derwall,kalli gibi “proje”hocalarını ikna etmek emre ,bizim istediğimizde bize gerekende tam olarak bu şu süreçte

Geçmişteki bazı zamanlarda derwall,kalli,terim gibi hocalar avrupayla makası kapatmak için devrim yaptılar yani futbol olarak update ettiler kulübü

şuan ki süreçtede yeni bir update lazım bize,sistem error verdi,işletim sistemi yetmiyor yapmak istediklerimize,işlemci hızımız düşük,herkes usb kullanırken cd ve disket kullanamayız artık

ne pozu gösteriyorsun arkadaşım göster görelim..ayıp gerçekten..bunu bir sen gördün bir sen zekisin..büyük resimcilerdensin..terim sütten çıkmış ak kaşık değil.. onlarca yanlışı olmuştur..kizmisizdir yermisizdir elestirmisizdir..ama bu onun Galatasaray a verdiği 40 yillik hizmeti ve başarılarını hiç etmez..terim galatasarayin içinden çıkan bir değerdir ve efsanedir net...ama bu terim eleştirilmez demek değildir asla.. ben bu sene birakmasi gerektiğini ustune emekli oldugunuda belirtmesi gerektiğini düşünüyorum..
Ama sen ve senin gibi yazan bir kaç arkadas yazdıklarınız ile kendi zihinlerinizi deşifre ediyorsunuz..4 senedir futbol yok geriye gidiyoruz eleştirmeyelim mi derken son 20 yılda kötülüklerin bir parçası olan terim e geldik..bir sonraki aşama fenerin argumanlarindan olan mehmet ağar haluk Ulusoy feto falan ile terimin şampiyonlukları kazandığını söyleyeceksiniz..

biz bir şey demiyoruz

büyük resmi sen ortaya attın bizim ülkedeki kötülüğü filan görmediğimizi söyledin klasik şekilde

biz 4 senedir geriye gidişi konuşuyorduk

ee sen 20 seneye girince benim de aklıma ağzı kulaklarında demirören pozu

başakşehir fatih terim stadı filan geliyor

ayrıca kimin ne söyleyeceğini siz mi belirleyeceksiniz aklıma ne fetö geldi ne ulusoy filan onu siz kaşıyorsunuz saha içi argümanınız kalmadıkça

yok ülkede her şey kötüymüş de hocamız onun içinde pelerinli kahramanmış

yerseniz yiyin tabi

ayrıca gerilmenize de gerek yok hoca hala burada daha

ama er ya da geç galatasaray aydınlığa çıkacak

güneçte gözlerinizin kamaşmaması için alman markası bir güneş gözlüğü alın

-Taylan geçen sezon Nzonzi bitmiş köyüne postalanırken, Lemina sürekli sakatlık yaşarken, Belhanda yine klasik bir çöp performansı verirken forma şansı verilmedi. Bu sezon da orta sahada adam olmadığı için oynuyor. Normalde kanat oynayan Kılınç orta sahada oynuyor o kadar dar bir orta saha rotasyonumuz varken tabii ki oynayacak. İyi de oynuyor zaten. Buna rağmen haftalarca kesik yediğini de belirtelim.

saydığın oyuncular zaten 8 numara, taylan'ın taylan olduğu pozisyonda seri oynuyordu. bu yıl bile yer yer yokluğunu aradık ki geçen yılki form durumunda kesmek imkansızdı. kılınç'ın orta sahada yarattığı farka duacı olduğumuz tüm şartların hocayı bağlamadığını, o orta sahayla bile potada olmamızı sağlamanın payesinin hocaya verilmesi gerektiğini zaten söylemiştim. taylan'ın kesik yemesi sakatlık veya hastalık dışında bir nedenleyse hatası hocaya yazar ama performansı nedeniyle kesik yediğini iddaa etmek komik olmuş.

en nihayetinde kimse kimsenin fikrini değiştiremiyor yasin bey. galatasaray için hayırlısı olsun diyelim.

Ülkedeki futbolun bile sorunları hep aynı. Büyükler diyoruz da hiçbirinin sağlam bir alt yapısı, bir pilotu besbelli yok.
Belki biraz TS 1461den işte de bizim neden böyle şeyler tek tük tutuyor anlamıyorum.

Çok büyük isimler geldi geçti camiamızdan, Hagisinden, Poepscularına, Jardeline, Drogbasına, Sneijderine...
Bunları biz niye böyle bir şeylerle değerlendiremedik. Tek ilkemiz sadece, forma satışı, kombine. Tek odağımız anlık maddi kazanımlar.

Elbette ülkenin maddi durumunun farkındayım. Futbolcuların maaş düzeninden de. Bence amatör kulüpleri işte bu şekilde belki birleştirilse iki taraflı sorun da çözülmüş olabilir. Bu tarz insanlarla iletişim de belki sizin yurtdışı pazarınıza katkı sağlar. Nasıl biz büyük, sükseli birini istedik mi açıp telefonla soruyorlar bu isimlere, referansa alıyor, hiç düşünme diye, işte aynı şeyi, aynı koordineyi burada da sağlayabilseydik keşke.

İmkan mı verdiler derseniz, hak veririm. Ama hiç düşüncesini de görmedim. Senelerdir konuşulan şeyler, yabancı sınırlaması, yerlilerin hakkının yendiği, başarı ya da başarısızlığın sonucunun birine kitlenmeye çalışılması, taht kavgaları, camia için kaoslar. Yani insan kendi ayağına sıkar mı, bizim ülkemizde böyle ama. İçeridekiler bile öyle, nasıl ayak kaydırırım derdinde.

Hiç eski ve yenilerin bir araya gelip Galatasaray ve geleceği için kafa patlattığını görmedim. Taraftar bugün çatışsa ertesi sene yine kaldığı yerden aynı şekilde Galatasaray'ı destekler, önüne bakar, başarılı olması için dua eder. Bunlarla aramızdaki fark bu işte. Gönül işi de böyle bir şey.

Bizi ilgilendirmeyen her sorunu bize yığıp bizi birbirimize düşürenlerin zerre kadar kafa yorduğunu düşünmüyorum.
Bizim gibi eline kağıt kalem alıp hesap yaptıklarını da. Şimdiden bile seneye ne olacağımız belli değil.
Terim gidecek mi kalacak mı, kiralık-satın alma opsiyonlu oyuncuların durumu ne olacak, ligi nasıl bitirirsek bitirelim, ben olsam şampiyon bile olsam kardeşim, erken açarım. Bize bunu borçlu oldukları için. Çok da seviyorlarsa, gönülden bağlılarsa olması gereken. Biz mesaimize ara veriyor muyuz...Yazın bile transfer konuşan insanlarız. Misal ilk puan kaybında koyun Melolu ilk seneki kadroyu, yemin ederim onlar floryada yatar kalkardı, kendimize gelmemiz lazım diye kafa yorarlardı. Giden üç puandı sadece, telafi edilmeyecek bir şey değildi maraton da uzunken. Bir tane şöyle birinin hırsını görmedim. Hani Terim dedi ya, ben aslında 3 gün izin vererek kendimi cezalandırıyorum, kendi de dahil biri dememiş ki, ya hoca ne izni, bizim bu pis düzene kafa tutmamız gerek, taraftarımızı mutlu etmemiz lazım.

Resmen bize hayaller ve hayatlar yaşattılar. Hala oturacağım da ben bunlara kafa yoracağım. Benim kadar düşünmeyen adamların avukatlığını yapacağım. Vallahi üç beş isim var, kafasını sahaya veren topçu olarak, anca onlara ki, o bile performansa göre tavır aldığım bir durum.

Bu ülkede çok şey değişmeli de bari en azından burada yüzümüz gülseydi.
Ama öyle an gelecek ki yazın bunu şampiyon olan bile o keyfi almayacak...
Gittiğimiz nokta o.

saydığın oyuncular zaten 8 numara, taylan'ın taylan olduğu pozisyonda seri oynuyordu. bu yıl bile yer yer yokluğunu aradık ki geçen yılki form durumunda kesmek imkansızdı. kılınç'ın orta sahada yarattığı farka duacı olduğumuz tüm şartların hocayı bağlamadığını, o orta sahayla bile potada olmamızı sağlamanın payesinin hocaya verilmesi gerektiğini zaten söylemiştim. taylan'ın kesik yemesi sakatlık veya hastalık dışında bir nedenleyse hatası hocaya yazar ama performansı nedeniyle kesik yediğini iddaa etmek komik olmuş.

en nihayetinde kimse kimsenin fikrini değiştiremiyor yasin bey. galatasaray için hayırlısı olsun diyelim.
Geçen sezon Seri zaman zaman 8 numara oynadığı zaman Taylan 6 numarada oynuyor muydu? 28 Aralık'ta, 90 dakika oynadığı 5-0'lık Antalya galibiyetinde baya iyi oynamasına rağmen 1 Mart'taki Gençlerbirliği maçına kadar sadece 30 dakika oynamış. O maçta da 90 dakika oynayıp 3-0 kazanmışız.

Bu sezonki performansı ise hocaya değil kendisinin çok çalışmasına yazar. Ayrıca performansı yüzünden kesik yediğini söylemedim bunu hangi cümlemden çıkardınız da komik buldunuz neyse :)

Evet çabamız Galatasaray için. Hayırlısı olsun. Ama bu gidişle olmayacak gibi duruyor o da hayırlısı.

biz bir şey demiyoruz

büyük resmi sen ortaya attın bizim ülkedeki kötülüğü filan görmediğimizi söyledin klasik şekilde

biz 4 senedir geriye gidişi konuşuyorduk

ee sen 20 seneye girince benim de aklıma ağzı kulaklarında demirören pozu

başakşehir fatih terim stadı filan geliyor

ayrıca kimin ne söyleyeceğini siz mi belirleyeceksiniz aklıma ne fetö geldi ne ulusoy filan onu siz kaşıyorsunuz saha içi argümanınız kalmadıkça

yok ülkede her şey kötüymüş de hocamız onun içinde pelerinli kahramanmış

yerseniz yiyin tabi

ayrıca gerilmenize de gerek yok hoca hala burada daha

ama er ya da geç galatasaray aydınlığa çıkacak

güneçte gözlerinizin kamaşmaması için alman markası bir güneş gözlüğü alın
Ben ilk seni alintiladigimda terim ile ilgili tek cümle ettim mi arkadaşım.. yalan konuşmak yalan algi yapmak yakışmıyor..ac bak ne demişim ilk mesajda sana..bu yüzden iyi niyetli değilsiniz diye boşuna demedim..
Ben ilk mesajda günümüz ülkesinde ve futbol camiamızda hayalini kurduğumuz tarzda bir hoca gelse dahi futbolu futbol gibi izlememiz mümkün değil dedim..cunku sistem çürümüş hakkaniyet yok adalet yok adil rekabet yok dedim..ülkede yönetimsel bir değişim olur ve de futbolu yöneten kurumlarda bundan nasiplenir işini hakkaniyetli yaparlarsa o zaman buna umutlanabiliriz dedim..sen kalktın terim i kastederek 20 yıllık kötülüğün bir parçası terim i istemediğini soyledin..o zaman anlaşılıyor ki mesele son 4 yıldır futboldan duyduğunuz rahatsızlık değil demek ki diyorum..son 25 yılda terim in getirdiği başarılar ve kupalara kötülük demek taraftarlikla bağdasan bir davranış olamaz..sen son 20 yıl icin kötülük derken saha içi argümanın ne ?

Aaa olur mu hiç şampiyon olursak zaten kadro iyi değildir çöp kadroyu Fatih hoca şampiyon yapmıştır :D
Renktaş sen bir ara cezalıydın sanırım, burada Fatih hoca yerine başka hoca olsa ligde ilk 5'e giremeyiz diyorlardı. Hoca devam ederse bu gidişler halimiz basket takımı gibi olursa o zaman da Fatih hoca yerine başka hoca olsaydı küme düşmüş olurduk nidalarını dinleriz.

Fatih Terim´i elestirmek, yada son sampiyonlugun hatalarindan dolayi gittigini iddia etmek makuldur. Fatih Hoca 2 senedir dogrularini kaldiran ciddi hatalar yapmakta ve mac icerisinde kendisine bol bol küffür ettirmekte. Ancak Fatih Terim´i bir hoca olarak tartismak icin bir dayanagin olmasi lazim...

Fatih Terim eger hatasiz ve kusursuz bir sekilde takimi yönetseydi, Galatasaray bu sezon dördüncü kez üst üste sampiyon olmus olacakti. Simdi sormak gerekiyor Galatasaray´da, yada daha da kapsami büyütelim Türkiye Liginde en son dört kere üst üste sampiyon olmus hoca kim ?

Zaten sadece ve direk olarak Fatih Terim geliyor yine akillara. Yani lig genelinde bir kiyas yok. Keske Fatih Terim olmasa da her sezon sampiyon olsak özgüveni o yüzden nereden geliyor merak ediyorum.

1996-2000 arasi Galatasaray´da firesiz ve araliksiz...

2011-2019 arasi yine Galatasaray´da aralikli olarak dört kere üst üste sampiyon olmus Fatih Terim var.

Bu süre icinde de 4 tane farkli Baskan ile calisti. Simdi bu inisli cikisli grafikte sucu yada hatta bir numarali sucluyu Terim olarak belirlemek icin agir kompleks sahibi, yada ruh hastasi olmak lazim. Akil ve Mantik ile düsünülmedigi ise zaten ortada.

Bu sezonlar icinde ciddi para kaynagi saglamis, yada kendi cebinden cok ciddi bir para ortaya koyup Galatasaray´i sirtlamis bir tane yönetici yada Baskan gösterin. 0 Kocaman bir 0... Varsa yoksa hepsi sportif basarilar ile sükse yapti...

Fatih Terim olmadiginda ise sampiyonluk oranimiz Baskan farketmeksizin ciddi derecede düsüyor.

Avrupa ligine katildigimiza gore artik kendisini dehlemekten baska secenegimiz kalmadi. Bir kere daha avrupada averaj takimi olmayı bu camia kaldıramaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt