Sadri Baykam
Büyük Kaptan
- 12 Kasım 2015
- 26.753
- 26.553
- 1.988
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
evet makas ekonomik olarak kapanmayacak derecede açıldı ama teknik-taktik anlamda da az bi fark oluşmadı. garip garip 1 sezonluk td'ler bizim takımlara ölü halleriyle ders verip randers, batumi filan gibi abuk subuk takımlar bizimkilere top vermiyosa aradaki tek makas ekonomik anlamda değil demektir. hoca da bunu fark ettiği için 4 yıldır kendi oyununu yontmaya çalışıyor. 2011'deki terim'in eline 2018'deki kadroyu versen tudor'un 6 haftalık baskın oyununu evcilik gibi gösterecek bi pres oyunu oynatırdı. ama real'den 6 yiyip gittiğinden beri hoca oyununu değiştirme derdinde ama o veya bu nedenle muvaffak değil.
bizim ülke takımları ekonomik şartlarını, en azından çalışan haklarına uymayı düzenlemediği sürece terim bu ülke futbolu için değiştirelemez bi adamdır. evet tedesco, fonseca, dünkü randers hocası, nadia komaneci filan belki taktik anlamında hocanın önündedir ama 2 hafta kötü oynadı diye basından eleştiri, başkanından pompacı damgasını, topçuların maaşlarının ödenmemesini, hakemlerin aleni zarar verme çabasını avrupalı adam o kadar kaldıramaz, kaldırıyorsa da zaten ya mental olarak çok güçlüdür, dünyanın her yerinde yapar 2008 feldkamp gibi ya da altında çok çok güçlü ve başarıya aç bi yönetim var demektir. 2006 gerets gibi. doğru olan terim'in yönetici olup kendinin de uygun gördüğü bi yabancı td'yi teknik direktör olarak getirmesiydi ama ya koltuk sevdası ya da ekonomik şartlardan dolayı dümende kendi durmayı uygun gördü. türkiye'de hala teknik direktörlük değil ingiltere tarzı menajerlik geçerli. o yüzden bi konuya sadece teknikle yaklaşırsak son 20 yılda defalarca kez karşılaştığımz ve sonunda terim'in yolunu gözlediğimiz yanılgılara geri düşeriz. bu kadar üstünkörü eleştirinin de ekonomik şartlar, çalınan çırpılan paralar, halka yutturulan müthiş vizyonların hepsini göz ardı edip ''e şimdi ankara'da mansur yavaş var, ne değişti yani'' demekten çok farkı yoktur gözümde.
hepsine katılıyorum da asıl sıkıntı hocanın yeni bi oyun tarzı yontmaya çalışıp yapamaması değil bence, pas oyunu vs oynatmaya çalışırsın verimli olmaz normaldir ama futbolun temellerini yapamayan sahada hiçbir fikri yokmuş gibi doğaçlama takılan 1 ekip var yani 2-3 senedir (öyledir demiyorum ama sahaya yansıyan bu)
nzonzi’nin falan olduğu sezon gitsin demiyordum ama baya eleştiriyordum burada, sonra saldım kendisini severiz kulüp efsanesi kredisi var diye ama o sezondan beri hiç umudum yok takımdan ve fatih hocadan
bu sezon böyle devam ederse (%100 edecek bence) sezon sonu daha da imajını bozmadan ayrılmalı artık yerine gelen ne kadar iyi olur orasını bilemem
pas oyunu dediğin topa hakim olma oyununun en önemli pozisyonu 6 numara. zaten son 4 yılda iyi oynadık diyebileceğimiz zamanlarda prime'ını 2 yıl geride bırakan seri ve hayatında 6 numara oynamamış taylan'la. yani en iyisi de değil, orayı biraz kapatan adamla bile sahaya bişeyler koyabiliriz. seri zamanı oyunu lemina takıma girdikten sonra, geçen yılki oyun taylan revire çıktıktan sonra bozuldu. 1. adam bile gözü kapalı güvenilmezken hocanın bu 2 adamı alternatifsiz bırakması tabii ki zaafiyetidir, geçen yıl boşa çıktığında misal ne yapıp edip sosa'yı biz almalıydık ama fırsatları kaçırdık, regista diye yola çıkıp berat-yusuf gibi çapaların arayışına girdik. onlar belki şampiyonluğu getiren hamleler olurdu ama oyunu çok yüceltmezlerdi. bence hocanın en nitelikli hatası sanılandan çok daha fazla taktik ezberlerlerine bağımlı olması. geçen yıl taylan'ı kaybettik, 10 hafta etebo'dan regista çıkarmaya çalıştık. onun yerine 6 numarasız bi sistem denesek ya da en azından olmayacak etebo'da ezberci olmasak şampiyonluğu kaybetmeyebilirdik. taktik disiplinine bu kadar bağlı ve ezberci derecesinde bağımlı olan bi adamın da barış alper, alpaslan, aytaç, boey'den filan önce düzgün bi regista getirmesini beklerdim. görev itibariyle yaş kriteri geniş olduğu için oyuncu havuzunun bu kadar geniş olduğu pozisyonu bunca sene boş bırakmak da ayrı bi sıkıntı.
hoca giderse galatasaray'a hoca gibi başkan lazım. benim bildiğim galatasaraylılar için hem büyük cimbomlu, hem de iş ve patron ahlakı yüksek hakan üstünberk dışında adam yok. o gelirse eli yüzü düzgün bi yabancı hocayla fazla sıkıntı yaşamadan yerini doldurabiliriz ama dışarı şov yapacam, ona buna yaranacam diye yola çıkıp galatasaray ve çalışanını mağdur eden başkan fatih hocanın en kötüsünü bile mumla aratır.
düzgün regista'mız olmadan topa hakim olma oyununu oynamaya çalışmamız büyük dezavantaj zaten, taylan bence geçen sezonun genelinde gayet yeterli oynadı ama yine de hocadan bağımsız bi eksiklik var orada doğru
ama bu dediğim temel eksiklikleri aklamaz çünkü oyun planını ne kadar uyguladığımızdan bağımsız şeyler biraz; takımın sahaya düzgün yerleşmemesi, oyuncuların topsuz oyunda ne yapacağını bilmemesi, geçişlerde takım olarak çok dağınık olmamız vs dün rezil randers'a bu kadar pozisyon vermemizin temelinde bunlar var hep (hadi hücumda üretme sıkıntılarını, çoğu zaman plansız gibi rakip sahada takılmayı mazur görelim)
üstüne hocanın maç içindeki skandal değişiklikleri ve takımın fiziksel yetersizliği eklenince iyice katlanılmaz bi tablo çıkıyor ortaya
lider bi 6 numara sahadaki yerleşim de çok fark aratır yalnız. seri 20 küsur sene kazandığımız kadıköy deplasmanında sahada takımı tek başına yönetti resmen. fernando'nun da öyle 1-2 maçı vardı. bugün chelsae'den jorginho çıkar onlardan oyunu 1 gömlek düşer zaten bu yüzden oraya ciddi bi oyuncu şart, sadece az top kaybı yapsın, topla dönsün, şut-gol atsın filan diye değil.
fizik gücün biraz overrated olduğunu düşünüyorum çünkü bu kadar geniş alanda oynayan hiçbir takım maçın 90 dakikası diri kalamaz. takım boyu kısaldıkça takımın genel fizik kondisyonu da çok daha verimli kullanılacaktır. ama bunlar için ciddi bir 6 numara şart ve biz hala savunma arkası koşu yapan kanat arayışında filanız o kötü. bence de fizik-kondisyon, duran top, bireysel hatadan filan daha önce tartışılması gereken iş saha yerleşimi ve sahanın direği olacak pozisyonun neden boş bırakıldığı. randers maçında 4 değişiklik yapılmış takımda berkan'ın topu alıp orta sahayı tek başına geçmesi koşamamaktan ortaya çıkan bi durum değil, takımı ileri yönlendirecek bi saha içi liderinden yoksunluk diye düşünüyorum.
Aynen. Artik sampiyonluk falan kesmez, Avrupa'da basari ve iyi oyun bekliyoruz. Malesef bircok Galatasaray taraftari sampiyon olunca yeter saniyor. Bulent Kapta'nin da dedigi gibi Galatasaray'in sampiyon olma amaci Avrupa'ya gidip orda basarili olmaktir. En azindan orta halli Avrupa takimlari(Benfica, PSV, vs.) kadar oynayan bir Galatasaray gormek istiyorum.Arkadas konuyu anlamamis galiba. Galatasaray camiasini sadece sampiyonluk kesmez.
Iyi oyun + avrupada basarili olmak da lazim.
Ekli dosyayı görüntüle 135335
Sorun ayak tenisi değil,sadece ayak tenisiCok ti'ye aliyorsunuz ama bir cok hoca bunu uygulatiyor takimlarina. Biraz baksaniz a-z'ye cogu iyi TD ayak tenisi oynatiyor kendisi de katiliyor. Guzel hos gulduk eglendik ama cilki cikti. Biri sanirim tine tas atti bok cukuruna, herkes bende isterim modunda. Bu cok bilinen ve oyunculari hem eglendiren, hem teknik hemde konsantrasyonunu gelistiren bir mini idman. Topa hakim olmak isteyen cogu teknisyen bunu uygulatiyor. Kalani sakalar, komiklikler..
Sorun ayak tenisi değil,sadece ayak tenisi
İdman 1 saatse
10 dk koşu
5 dk açma germe
14 saniye taktik çalışma
1dk 46 saniye gülme şakalaşma
3 dk şut atma
40 dk ayak tenisi
Bu aynı bir öğrencinin 5 dk ders çalışıp 55 dk mola yapması gibi