Gökhan Gel
Ulubatlı Souness
- 22 Şubat 2017
- 31.900
- 28.131
- 1.933
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
al gruplarına kalırsak 2. turu görmemiz kolay olmaz.randers'a elenirsek atta, benzer yaklaşımının grupların sonucuna göre de sürecektir. bu sene avrupa'dan en kötü gruplardan sonraki 2. turu görmeliyiz, lige öyle böyle her türlü tutunur.
Her daim geliriz sıkıntı yokmaç günleri de bekleriz arkadaşları
al gruplarına kalırsak 2. turu görmemiz kolay olmaz.
muhtemel rakiplere bakınca çok zorlu gruplar oluşacak gibi görünüyor
bi sen vardın sen de bize katıldın.
gel yiğenim, başımızın üstünde yerin.Her daim geliriz sıkıntı yok
yaptığın bir çok değerlendirmeye katılmak ile beraber katılmadığım noktalarda var üstad...sahada organize olamadığımız belli..bu sene özellikle sanki hiç planlı çizili bir set hücumuna sahip değiliz gibi bir görüntü var..bu noktada iki neden olabilir..birincisi antremanda yeterli çalışmamak..ikincisi de takımdaki oyuncuların mental yönden zayıf olması..özgüven problemi çok dikkat çekiyor..bunda hocanın çok etkisi olduğunu düşünüyorum..sanki futbolcular üzerinde gereğinden fazla bir baskı oluşturmuş..ki kenarda da en ufak hatada oyunculara çok sert tepki veriyor..skoru alana kadar oyuncular risk almaktan çekiniyor gibi..özellikle kendi yarı sahamızdan hücuma geçişlerde dikine pas olayına girmiyor oyuncularımız..hep daha garanti bir pas tercihi oluyor..bu da zaten gördüğümüz yan pas geri pas oluyor..st johnstone maçında hücuma kalkarken yapılan delici dikine paslarla goller bulduk..skor rahatlığı olunca daha özgüvenli oluyor oyuncular..bana göre kötü oyunumuzdaki en büyük problem tüm takımdaki genel özgüven sorunu..bu da zaten hocaya yazar..Takımın genel olarak kondisyonu iyi olmamakla birlikte, bu kabız futbolun öncelikli sebebi olacak kadar kötü de değil; vasata yakın diyelim...Bu noktada 'hımbıl' diye nitelediğim malum birkaç futbolcudan bezginliğimizi ayrı tutuyorum...PSG takımı bizimle ve sonra bizden daha güçlü bir takımla oynadığı UCL maçlarını toplam 80 li km lerle tamamlamış ve rahat galibiyetler almıştı mesela; kalite böyle bir şey...
Oyuncuların teknik-taktik-mental kalitesi, Avrupa maçlarını geçtim, Süper Lig' de de gönlümüzden geçirdiğimiz kadar iddialı olabilecek seviyede değil şu an için. Ancak yeni transfer edilmiş ve olası birkaç transferin katkılarıyla kabul edilebilir hale geleceğini umuyor olsam da sorunun çözümüne bu da yetmeyecektir...
Peki bu 'aciz' futbolun esas sebebi nedir?..
Bu soruya, kendimce ''Kollektif oyun anlayışı ve organizasyon yeteneği eksikliği'' diye cevap bulabiliyorum. Bunda oyuncu grubunun kalitesinden daha çok, yapılan antrenmanların, taktik çalışmaların yetersizliği belirleyici olsa gerek. Yarı amatör düzeydeki takımlar bile ne yaptığını bizden daha iyi bilerek oynuyor zira...
Top rakipteyken de, bizdeyken de hemen her şey doğaçlama gelişiyor; takımın planlı yapabildiği tek şey stoper-kaleci-DM arası paslaşmalar oluyor neredeyse...Top bizim oyuncunun ayağındayken, pas atacağı oyuncu hareketleniyor, onun dışındakilerden belki bir kişi yalandan hareketlenir gibi yapıyor, top tahmin edilen oyuncuya gönderildikten sonrası için hiçbir plan yok, topu alan da aldıktan sonra düşünüyor ne yapacağını. Böyle oynayan bir takıma karşı savunma yapmaktan daha kolay bir şey yoktur...
Takımda bazı temel aksiyonların otomatiğe bağlanmış olması gerekiyor; herkes organize bir şekilde bilinçli hareketlenmeler yapsa, her durumda yardımlaşsalar, takım boyu kısaltılsa; mesela -belki daha düşük tempoyla- toplam 100 km mesafe kat ederek ve daha az yorularak, 110 km kat ettiğinden daha efektif bir futbol oynanabilecek...
Bir futbol takımında bu işten sorumlu kişi işini iyi yaparsa, ortaya istikrarlı bir oyun çıkar; yapamaz da kendi kulübünün ve diğerlerinin başkanlarına, medyaya, sosyal medyaya, taraftar gruplarına, TFF ye, MHK ya vs vs vs laf yetiştirir, yerli yersiz ceza üstüne ceza alır, bahane üstüne bahane uydurursa; bunun adı fiyasko olur, ''Efsane'' lik filan kalmaz bir müddet sonra...
Biraz uzun oldu; tatile çıkmadan önce bilinç altım bir 'overdose'' yüklemek istedi sanırım...
3 senesinide doldurur kovulmazsa o da zorSezonu zor tamamlar bu gidişle.
Bu sene Beşiktaş Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi gelirleri ile daha güçlendi.Zamanın gerisinde kalmış durumda artık. Eski hırs, eski disiplin yok. Kenarda oyunculara sövmekten baska hicbir fonksiyonu kalmamış gibi. Umarım yeni oyuncular kaliteli olur da hocaya iş düşmeden bir kac kaliteli adamla gotururuz ligi bi ihtimal
Gelmiyorsun renkdasHer daim geliriz sıkıntı yok
al gruplarına kalırsak 2. turu görmemiz kolay olmaz.
muhtemel rakiplere bakınca çok zorlu gruplar oluşacak gibi görünüyor.