Terim'e olan bu imtiyaz sence de normal degil mi Cigdem ? 8 lig sampiyonlugundan bahsediyoruz. 23'te 8. Her uc sampiyonluktan birini bu adam oyle yada boyle, cok para az para, sansa ya da degil almis. Yetmemuz ilk ve tek Avrupa kupasini getirmis. Imtiyazin uzerine vurgu yapmak bence cok akilci degil cunku bu olagan bir durum. Ben sahseh ustte yazdiklarimla verdigim imaj Terim'cilik oynamaksa, bu degilim. Ancak oyle seyler yaziliyor ki cok tutarsiz. Ulke, kulup ve futbol genetigimiz gerceginden uzak beklentiler.
Bence Hocamiz artik birakmali. Gerek tercihler, gerek yonetimle olan hatta "her" yonetimle olan sorunlari sebebiyle emekli olup baska sekilde kulube hizmet vermeli. Dun yaptigi desigiklikler ve oyun plani kotuydu. Ancak yerine Okan yazanlar yada Avrupa'dan "su yonetim sekliyle" hoca isteyenler hayalci oluyor. Cokca yazdik, yazildi, yabanci hoca gelecekse cok farkli degiskenler gerekiyor bu ulkede.
Ben de zaten onu diyorum. Kendinizce belki de haklısınız. Özellikle o kısmı vurguladım. Ama misal bu kısım sizin bakış açınız.
O başarıları yaptığında da tek başına imza atmadı ki. Arkasında güçlü bir yönetim, elinde de bunları yapacağı kadrolar vardı.
Özellikle 96-2000 yılları misal. En üst düzey diyebileceğimiz noktadır muhtemelen. Ki o zamanlar futbol olarak da yani gerçek bir sıçrayış vardı.
Ama ben misal eleştirdiğimde bu başarılarını inkar etmiş olmuyorum. Bu anı değerlendirerek yazdığım şeyler onun kariyerine, aldığı ve aldırdığı kupalara asla gölge düşürmez ama sizler de biliyorsunuz ki futbolda dün yoktur, bugün vardır.
İçinde bulunduğumuz şartlar kariyerini değil ama bugünkü yaptığı hatalı seçimleri diyeyim eleştiriyi açık hale getirdi.
Az çok sosyal ortamları takip ettiğim için yazdım görüşümü ki, en ufak farklı eleştiri de ya da çözümde kendisine toz kondurulmadı.
Ben her şeyden önce Galatasaraylıyım ve belki birçoğunuz Fatih Terim ve onun başarısıyla Galatasaraylı oldunuz, belki de bir minnet bundan. Ya da sevginizin bir alt temeli de başarının yanında bu. Ben de babadan böyleyim misal. Ondan bana miras. Çoğu seven de Fatih Terimi babası gibi görür. Bu camia için öyle bir adamdır. Bunu asla inkar etmiyorum. Bence en sevmeyeni bile etmez. Ama bu demek değil ki o dokunulmazı.
Bu camiaya gönülden hizmet veren çok insan oldu, hepsi de geldi geçti. Yeri geldi eleştirildi, yeri geldi belki yerden yere vuruldu.
Ne eksiltti bu onlardan...Ama emin olun Galatasaray o noktada çok şey de kazandı. Bizim de amacımız bu.
Kişisel bazlı sevgilerimiz bazen sevdiklerimize de zarar veriyor. Fatih Terim'in geldiği nokta da tam olarak bu.
Biraz da tepkiler giderek yükseliyorsa ve daha sertse en büyük sebebi, misal argüman olarak yaratılan vardır hocanın bildiği...gibi şeyler.
Üste Keramettin adminin de dediği bir noktayı çok doğru buldum. O da kendisi kimle karşı karşıya gelirse gelsin, seveni sevmeyeni herkes yanında oldu. Kimse de yedirmedi. Bakın ben kimseyi Galatasaray'dan çok sevmem ama saygı duyarım. Sinir anında yanlış şeyler ifade edersem misal yine en çok ben kahrolurum. Herkesin hata yapma lüksü var. Elbette başarılı olana verilen imtiyaz her zaman diğerinden daha fazladır ama benim lugatımda bu böyle değil. Belki başka arkadaşlar farklı düşünüyor olabilir. Ben biraz anlık değerlendiren bir insanım. O ana göre derim. Haftaya doğru kadro çıkarsın, iyi oynatsın. Buraya gelir bu yazdıklarımı unutur hakkını veririm. Ben böyle bakan bir taraftarım.