en kötü şey hoca yine bi sürü pas yapayım top bi şekilde kaleye girer mevzusunu yine benimsemiş bi şekilde sahaya çıkardı takımı. aslında yine bahane fln denecek ama takımdaki eksikler ve milli arada as oyuncuların kısa sürede 2 belki 3 maç yapıp takımla hiç çalışmadan hatay uçağına binmesinden ötürü puan kaybının en muhtemel ve anlaşılır olacağı maç bu idi. ama gedsondan falan stoper yapmaya çalışıp heriflere karşı herhangi bir önlem almadan oynattı. ömründe stoper oynamamış jetson idmanda dahi bu mevkide oynamadan maça çıktı. gerçi ilk golde hatayı yine tek as defansçı olan ve her maç asgari 5 mallık yapan sarachi sorumlu olsa da jetson yerine ozonfor olsa orda stoper reflexi göstererek diufa müsade etmezdi. neyse zaten eksiklerden bağımsız oyun planımız dediğim gibi pas yapalım bakalım nolucak olduğundan bişey çıkmazdı maçtan. arda ve ömer anca oyunu soğutmak için girmeli. etebo ise yine o mevkide oynamaması gerektiğini gösterdi. feghuli zaten kendine gelene kadar sezon bitti yine. hocanın defans kadar orta sahada da hatası var. zaten vaziyet buyken alanya maçından feyz alıp takımı daha haddini bilerek oynatması lazımdı. bir de şu da var, önceki haftalardaki puan zayiatları takıma hayli negatif tesir etmiş ve hoca herifleri motive edememiş. sanki sıçtık der gibilerdi. ben takımın o puan kayıplarına reaksiyon gösterip iyi mücadele edeceğini sandım ama tam tersi oldu ve her şey bitmiş gibi dolaştılar sahada. 2. golden sonra kapattığım için değişiklikleri falan bilmiyorum ya da 2. yarı nasıl oynadık. ft istifa kısmına geçmeden evvel yine bahane olmayacaksa şenere yumruk atan herifin niye kırmızı görmediğini anlamadım, orda kart çıksa bir iht diyebilirdik.
şimdi ft istifa kısmı. öncelikle hocayın 4. dönemi başarılıdır ile başlayayım, en büyük hata geçen sene CL hayali uğruna toplama ve ekabir bir kadro kurması oldu. o kadrodan bi ton adam gidince yerine de o kadar adam almak gerekti ve bu ancak 2 taksitte yapıldı. zaten bir kaç maç öncesine dek genelde bir şey olduğu vakit yönetime bilhassa Apoya çullanılıyordu. ne olduysa kupadaki alanya maçından sonra taylana kesik atılıp etebo işine girilmesi ve bunun etkisini en çok hissetiğimiz leş ankaragücü maçında (şerefsiz meler ve cüno sayesinde) geriye düştük diye gereksiz çift forvet fetişi denenmesiyle birlikte kayseriyi biraz balla yendik diye rize maçını çöpe atarak 4 maçta salt 4 p aldık diye normal olarak hop dedi çoğunluk. bu maç da tüy dikti zaten bunun sebeplerinden bahsettim. yine de covid, transferler, maç yoğunlukları, bazı maçlardaki talihsizlikler düşünüldüğünde hocanın 1 sezonu daha hakettiğini düşünüyorum. oynattığı futbola bayıldığımdan değil hatta pas futbolu denen şeyi sevmiyorum ve oyunda esnek olması gerektiğini düşünüyorum. sadece seneye ffp bitimi ile bir kaç akıllı transfer ile iyi ve derinlikli bir kadroya haiz olabiliriz.
ondan da mühimi, GS tdsinde bulunması gereken baskıyı kaldırma, medya ile, tff ile mücadele etme, gereken yerde gereken şeyi söyleme gibi na-futbol hususlarında onun kadar becerikli olabilecek biri olmamasından ki hocalığın önemli bir kısmını oluşturuyor bunlar. ayrıyetten hocanın hala takımın başında olması mürit, biat falan filan gibi mal tabirlerle damgladığınız kişiler yüzünden değil hocanın olmadığı dönemlerdeki tdlerin akıbetiyle alakalıdır. ta luce döneminde oyun eleştirisi ile başlayıp adamın harcanması (ki ft extra başarısızdı ve bu sebepten ötürü uzun yıllar anti ft idim) ftden kalan enkazı toplayan ve 06da şamp olan takımın iskeletini kuran haginin maruz kaldığı eleştiriler, geretsin 2. sezonu, feldkampın oyuncular tarafından halıya sarılması, bence çok iyi top oynatan skibbenin sürekli stajyer fln diye hor görülüp istifa etsin diye yönetimin yardımcılarını dehlemesi, barçadan gelen rijkaardın bursanın şampiyonluğunu izledikten sonraki sene orta sıralarda iken şutlanması, ftden sonraki italyanlar, mustafa denizli faciası, imparator jr hamza hocanın şampiyonluktan bir kaç ay sonra resmen linç edilmesi, y bey t bey, ilk sene sıkı idman yapıyor diye futbolcuların hışmına uğrayan tudorun 2. sene bir kaç maç ile ipinin çekilmesi. ft ise oynattığı oyunu ya da karakterini beğenmezsiniz ama gelip 2 şampiyonluk kazanılmasa o seneler nasıl geçecekti kim bilir. geçen sezon istediğimizi elde edemedik ve bu sezon da edemeyeceğiz gibi ama herhangi bir yönetimin gelip de ben almanyada manyak bi td buldum hoca güle güle diyeceğini sanmıyorum. öyle bir ortam yok zira. üst düzey bir yabancı hoca transfer için iyi bütçe ister ki o yok. ortalama yabancı hocanın kredisi az olur. türklerden okan buruk en garantisi olur oyunculuk dönemi ve şampiyonluktan ötürü. onun dışında çağdaş, ömer falan hepsi yine hamza hocanın yaşadıklarını yaşayabilir. o yüzden kimse o topa girmez. hoca ile devam edilir. eğer ki hoca ben artık bodrumda yaşayacam elveda derse o zaman bakarız ama yine nazifoğlu, cenk ergün gibi adamların kontrolünde bi şu hocayı deneyelim bu olmadı şunu deneyelim dönemlerine girmemizin ihtimali hiç düşük olmayacaktır.