Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de ilk defa istifa diyorum artık. Olmuyor işte artık kabullenelim.

Fatih Terim ile bağdaşlaşan bütün ilkelerini hoca birer birer kaybetti ya da kaybediyor. Fatih Terim'in o ünlü forma adaleti kalmamış bir kere, tamamen isimler üzerinden hareket eden ezberci bir hocaya evrildi. Eski Fatih Terim olsa bugün tak diye Ozorn'u oynatırdı, elimizde kalan tek stoperi oynatmamak için saçmasapan bir formül yaratma çabasına girişti ve tabi ki sıçıp batırdı.

Kafası kesinlikle yerinde değil hem de haftalardır. Böyle şuursuz hareketlerin hiç bir mantıklı açıklaması yok, bir değil iki değil kaç haftadır böyle bu durum. Artık kayışlar tamamen kopmuş, zaten adama laf edebilen veya eden de olmadığı için her yaptığının sorgusuz sualsiz kabullendiği için bu duruma geldi. Hâlâ bir bildiği vardır diye yaklaşan bir güruh var ki en çok da onlar bizi geriye götürüyor ama farkında bile değiller, kendinlere göre Fatih Terim'siz bir Galasataray olamaz zaten.

Artık kendi istifa mı eder yoksa yollanılır mı bilemem ama yeni sezonda kendisini görmek istemiyorum. Başkan mı olur yönetici mi olur yoksa TFF başkanı mı olur ona kalmış ama artık hocalığı bırakması kendi açısından daha sağlıklı bir seçim olur gibi duruyor.

ortada harika bir kadro vardı geldi üzerine kondu (bu gelişin etik boyutunu defalarca tarıştım tekrar girmiyorum)

sonra gönderilenler ve kalanlarlar gelenler üzerine büyük oranda yanlış kararlar verdi

donk ve taylan istisnaları dışında eline aldığı herkesi geri götürdü hatta yeni transferlerin dahi ilk geliş haftaları ile sonrası arasında uçurumlar oluştu

maç sonu bireysel şovu her zaman sahadaki oyundan daha fazla kafasını meşgul etti

terimin çalıştığı yönetim de ister kızın ister sövün aysalın ilk 2 yılından sonra gelen en istikrarlı yönetim

en azından maddi olarak bir şeyler denediler filan

herhangi bir hoca da gelse en kötü ne olabilir mesela diye sormuştum

ligi 6. mı bitiririz, 2 sene üst üste şampiyon olamaz mıyız, rizeden alanyadan hataydan 3er 4er mi yeriz, rangersa mı eleniriz, şlde averaj takımı mı oluruz, nisanda lige havlu mu atarız onlarca transfer yaparız boşa mı gider ne olur mesela bugün olmayan

Denizli, Riekerink, Tudor, Okan, Bülent vesair geleceğine Fatih Terim kalsın diyorum ben de. En azından şampiyon yapma ihtimali var. Yönetimin Dursun'u indirmek harici öveceğim bir şeyi kalmadı. Para yokken para bulamadılar. Para varken onu kullanamadılar. Fatih Terim'in arkasına saklanmaktan başka bir şey yapmıyorlar son 2 senedir. Ben bu ortamda 1 sezonu tamamlayacak TD görmüyorum.

Geçen sezon ilk yarı, bu sezon ikinci yarı bildiğin oyun bulamadı. Eleştiriyse sonuna kadar hak ediyor. Ona lafım yok.

Amacı Oynamak, topu rakip sahaya yıkmak, maçı domine etmek, rakipten en kısa sürede topu çalmak ve kaleye en kısa sürede gitme üzerine kurulu olması gereken oyunumuzun bugün Hatay tarafından bize karşı oynanması hiçbir oyuncu tercihi ile açıklanamaz. Daha büyük sorunlarımız var bizim. Bu sorunları umarım kısa sürede çözersiniz. Kulübe adımını atan floryanin suyunu içen her oyuncu min performansında oynamaya sahada dipleri görmeye başladı.

Gedson stoper oynar mı sorunsallarindan daha büyük problemler en son cümlemdir. 10 larca adam geldi gitti hala aynı oyunu oynuyoruz neden bu takım pas yapma yerine kaleye kısa sürede nası gideriz in derdine düşmüyor?

Bin pas yapsan da gol atmadiginda bir halta yaramıyor bunu yıllardır anlayamadın hocam ya. Yıllardır diyorum şampiyon sezonlarimizda da benzeri oyun vardı ve onu da beğenmiyordum. Hoca değişti farklı şeyler deniyor deniliyor. Değişme hocam sen gözünü seveyim bu değişikliğe sen de biz de hazır değiliz. Nerede hücumu topun rakip sahada oynanmasını isteyen terim, nerede Rize den 4, hataydan 3 yiyen terim.

4 u 3 u de değil mesele oyun yok oyun. 3 90dk oynasak 1 gol atamayacagimiz maçtı Hatay maçı. Bunun açıklaması eksik oyuncular kart cezaları covidliler olmamalı. Yedeklerigle birlikte bir omurgası olması lazım artık bu takımın. Bir hafta hakem, bir hafta zemin, bir hafta cezalilar, bi hafta covidliler derken sezon bitti.

GSC Mobile App

Biri şöyle bir şey demişti
''Fatih Hoca kısıtlı kadro ile çok daha iyi işler yapar''
Doğru gibi duruyor. İlk devredeki takım şimdikine göre daha oturaklı oynuyordu.

en büyük eksikliğimiz en önemli pozisyonda. ortada taylan'ın arkasında etebo'ya güvenince kanatta onyekuru, santraforda mustafa da olsa pek halta yaramıyor. taylan'ın önüne veya arkasına adam almadan etebo'nun alternatif olabileceğini düşünmek hocanın bu yıl yaptığı en nitelikli taktiksel hatasıydı.

en büyük eksikliğimiz en önemli pozisyonda. ortada taylan'ın arkasında etebo'ya güvenince kanatta onyekuru, santraforda mustafa da olsa pek halta yaramıyor. taylan'ın önüne veya arkasına adam almadan etebo'nun alternatif olabileceğini düşünmek hocanın bu yıl yaptığı en nitelikli taktiksel hatasıydı.
Üstüne bir de marc-luyi'nin performansı düşüşte son zamanlarda
Ne oluyor bunlara ben anlamıyorum. Bu maç oynasalar değişen bir şey olur muydu diyorum kendi kendime. Sonra kesin bireysel bir hatayla yedirirlerdi yine diyorum.
Taylan oynasa kesinlikle fark yaratırdı o başka.
Hücumda Kerem,Kılınç gibi eksikler vardı...
Ama onca eksiğe rağmen Galatasaray'ın oynayacağı oyun bu olmamalıydı
Ekrana boş boş baktım maç anında resmen. Mücadele denen bir şey yok. Herkes karambole oynamaya çalıştı

Üstüne bir de marc-luyi'nin performansı düşüşte son zamanlarda
Ne oluyor bunlara ben anlamıyorum. Bu maç oynasalar değişen bir şey olur muydu diyorum kendi kendime. Sonra kesin bireysel bir hatayla yedirirlerdi yine diyorum.
Taylan oynasa kesinlikle fark yaratırdı o başka.
Hücumda Kerem,Kılınç gibi eksikler vardı...
Ama onca eksiğe rağmen Galatasaray'ın oynayacağı oyun bu olmamalıydı
Ekrana boş boş baktım maç anında resmen. Mücadele denen bir şey yok. Herkes karambole oynamaya çalıştı

hocanın taylan yokken hala 6 numaralı sistemde ısrar etmesi saçma. bugün maç kadrosunu görünce 3'lü deneyeceğimizi zannedip heyecanlanmıştım, 4'lüyü görünce künefe gibi sündürüleceğimizi idrak ettim. etebo bomboş bir topçu, ndiaye'den kötü olmaz diyordum herif inamoto'dan faydasız çıktı. bugün 1 tane atıp üstüne yatmalık ortam vardı, haraççi caner erkin hatası yapınca o ihtimal de ortadan kalktı. kadro felaket ama en üst düzeyini deneyip rakibi zorlamaktansa kendi bildiğini çıkarıp maçı altın tepside sunan hocaya da kırıldım. elinde iyi kötü şener-ozorn filan varken de ortaya donk'u koyup 3'lü denemeyeceksen ne zaman deneyeceksin yav.

Sener Donk Gedson Saracchi

Linnes Donk Sener Omer

IMG_20210403_232142.webp

Burada futbolu Terimin çeyreği kadar bilen kimse yoktur ama görülen sonuca göre yorum yapılabilir. Terimin sistemi yok ve tamamen doğaçlama şekilde kadro ve sistem çıkarıyor bu bariz bence. Terimin en başarılı olduğu ve iyi top oynattığı dönem ilk Uefa kupası dönemi ve 3.döneminin ilk senesi Elmanderli- Ujfalusili- Melolu kadro. İki kadronunda ortak özelliği önde presi çok iyi uygulayabilmeleriydi. Hoca dinç oyunculara bi de motivasyon edebilme özelliğini ekleyince bu takımlar tabanca gibi top oynadı. Aysal döneminin 2.senesinde de yine başarılı olduk ama futbol olarak baya dağınıktık, sonuç alıyorduk bir şekilde CL'de bile ama burada baya eleştiriyorduk, şimdi Terimin bu son dönemide yine aynı hikayeye benziyor. Terim pas yapabilen oyuncuları takıma doldurarak kendince bir sistem oturtmaya çalışıyor ama yapamadığı ve takımı komik duruma düşürdüğü çok bariz. Terimin başarılı olduğu tek senaryo belli, tempolu ve dinç oyuncuları takıma dolduracağız araya denk getirebilirsek Sneijder veya Hagi gibi bir star atacağız Terimde motivasyon özelliğiyle zaten fizik olarak dinç olan oyunculara deli gibi pres yaptırarak rakibi boğacak. Bence kalmamalı ama kalacaksa takımın yarısını temizlememiz lazım.

hocanın taylan yokken hala 6 numaralı sistemde ısrar etmesi saçma. bugün maç kadrosunu görünce 3'lü deneyeceğimizi zannedip heyecanlanmıştım, 4'lüyü görünce künefe gibi sündürüleceğimizi idrak ettim. etebo bomboş bir topçu, ndiaye'den kötü olmaz diyordum herif inamoto'dan faydasız çıktı. bugün 1 tane atıp üstüne yatmalık ortam vardı, haraççi caner erkin hatası yapınca o ihtimal de ortadan kalktı. kadro felaket ama en üst düzeyini deneyip rakibi zorlamaktansa kendi bildiğini çıkarıp maçı altın tepside sunan hocaya da kırıldım. elinde iyi kötü şener-ozorn filan varken de ortaya donk'u koyup 3'lü denemeyeceksen ne zaman deneyeceksin yav.

Renkdaş özür dilerim ama merakımdan soruyorum, şenerli Ömerli Etebolu bir de üstüne üstelik bitik bir fegh ve ardalı bir kadro nasıl heyecanlandırdı seni?
Şahsen kadroyu görür görmez maç izlemekten vazgeçip çocuklarımla ilgilendim. Sonucu öğrendiğimde ise hiç şaşırmadım, çünkü en az üçlük olacağımız belliydi çıkan kadrodan. Topçu topçu değilse istediğin taktiği dene, sonuç farklı olmaz.
Bu arada Fatih Terim bugün bittiğini ilan etti, yaşlılık naparsın..

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Renkdaş özür dilerim ama merakımdan soruyorum, şenerli Ömerli Etebolu bir de üstüne üstelik bitik bir fegh ve ardalı bir kadro nasıl heyecanlandırdı seni?
Şahsen kadroyu görür görmez maç izlemekten vazgeçip çocuklarımla ilgilendim. Sonucu öğrendiğimde ise hiç şaşırmadım, çünkü en az üçlük olacağımız belliydi çıkan kadrodan. Topçu topçu değilse istediğin taktiği dene, sonuç farklı olmaz.
Bu arada Fatih Terim bugün bittiğini ilan etti, yaşlılık naparsın..

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

ne yapalım kadro kötü diye galatasaray'ı takibi mi bırakacağız? adamın elinde marcao-luyi-yedlin-taylan, yedeğinde irfancan-tisserand-nazım sangare- ozan tufan filan yok ki çıkan kadroyu görüp ondan motive olalım. bugün rezil bir kadro çıkacağı aşikardı ama belki sistemle kurtarabiliriz diye düşündük. hoca da sağolsun aynı sistemi oynamayacak oyuncularla deneyip az olan umudumu da kaybettirdi. ben bugün çıkan kadroyu değil, zorlanan sistemi eleştiriyorum. adamın eline verilen kadro zaten belli, geri kalanla bir şeyler yapmak da onun farkı olmalıydı. o farkı göremediğim yerde de hocayı bu maçlık başarısız bulurum. yoksa as kadroyla çıktığı maçta savunmacılar kendi ayağından 3 gol yedirdi diye bülent uygun hocayı tarumar etti gibi abuk yorumlarda bulunacak halim yok.

ne diyorsun yav son 25 senede 12 şampiyonluk var, 8 'i terim'le işte. luce'nin kazandığı şampiyonluk tarihin en iyi kadrosuyla kaybettiğinin diyetidir. gerets'in elinde son 5 senede sahip olduğumuz santraforların hemen hepsinden iyi 2-3 tane zımba gibi adam vardı. hamza'nın altında güçlü bir yönetim vardı, ki biliyorsun o da prandelli'nin ''emeğini hiç etmişti''. senden bir karşılık görmesi şaşırtı o açıdan. burada anılmaya layık en zor şampiyonluk kalli'ninkidir ki onun da saha içi kadar dışını yönetmede de nasıl başarılı bir adam olduğu, tam bir kurt hoca profilini temsil ettiği belli. o zaman avrupa takımlarıyla arada bu kadar fark yokken avrupa'da folofoş olmuştuk gerçi ama adamın elindeki kadro bugünkünden bile kötüydü, o yüzden anlaşılabilir.

şu an bir avuç galatasaraylı, bir de tüm fenerliler bu kadar istiyordur terim'den kurtulmayı. aklibaliğ düşünen hiçbir adam güçlü yönetim gelmeden galatasaray'ın ciddi bir tehdit olamayacağının farkındadır. mayıs'ta gelecek yönetimi görelim, ki şu an listedekilerin hiçbiri de terimsiz galatasaray'ı abad edecek adamlar gibi gözükmüyor. diyelim ki aradan hakikaten aysal gibi güçlü biri çıktı ve terim'e ''ihtiyaç'' kalmadı. bir de öyle görelim galatasaray'ın halini, sizin de gönlünüz olsun.
Terim TR kupasi arti ligde 2.olarak biterseydi bu sezonu yada onceki sezonu, buraya gelip yine "istifa" derlerdi :) Bakin ben Terimci degilim, basa basa soyluyorum, saygi ve sevgi duymak ayri, klup ustu gorup fanatizm yapmak ayri ancak gercekler orada, sana logona yildiz olarak geliyor o basarilar. Bana ne ikincilikten, sampiyonluksuz alinmis TR kupasindan (bir cogunuz teneke der buna hani).. Eee kardesim gel bir de Terim'in aldigini yaz. Bazen inanilmaz sacma yorumlar goruyorum. Hoca suan kotu ve basarisiz evet, ama abartmayin yaf. Eldeki kadro da les bu arada. Yonetimi yazmak bile istemiyorum. transferin basinda Albayrak var bak saka gibi.. Zamaninda oyunculari eglendirsin diye klupte gorev verilmis bir adam. Sinan Engin'in atanmisi. Rezalet.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt