Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takımı sabote etti fln
bu traşlara o kdr inanmışlar ki aslında suçlamamak lazım
sene başında da yönetim hükumetten talimat aldığı için transfer yapmıyodu ya da öyle bişey
neyse
özgürlük savaşçısı küfür kısaltması braveheart önderliğinde BS okumadığımız taktirde diğer rtaşlarımızın fikirlerine mümkün olduğunca hürmet ediliyor ztn

Ne yani şimdi FT şampiyon yapamazsa taraftar mı rezil olacakmış
Karşı taraf da;
Hee peki oldu canım şampiyon yaptığı senelerde de fenerlilerle beraber rezil oldunuz desin o zaman

Böyle sürsün bu konu, sen terimcisin sen kuşsun sen şucusun sen bucusun cidden bu kısır döngüden sıkılmadınız mı artık

galatasaray tarihinin en büyük efsanesine böyle saldıran adamlar yarın gelecek 2. sınıf alman-italyan garibanına karşı gösterilecek sabırda da büyük bir potansiyel vaat ediyorlar.
Gökhan merak ettim

2002deki toplama takımla şampiyon olup 3.yıldızı taktıran,avrupa süper kupasını alan,avrupada başarılı olan,shaktharı başarıdan başarıya koşturup avrupa kupası alan,şimdi gittiği dinamo kievide şampiyon yapan lucescuyu,milli takımda tdlik yaparken desteklemiş,sabır göstermiş,kalsın demişmiydin ?

Terimin bu 4. Senesi daha neyin sabrı gösterilecek allah aşkına,bir arpa boyu yol gidememişiz,gidicez gibi de gözükmeyi bırak yol bile yok ortada, yendiğimiz maçlarda bile iyi oynadığımızı falan mı zannediyosunuz,çoğunuz başka ligden maçlarda izleyen adamlarsınız aradaki seviye ve kalite farkını görmüyormusunuz,görmeseniz bile avrupada nal topladığımız apaçık ortada belgeli ispatlı bir şekilde

artık avrupada nal toplamaya alıştık da ligde erzuruma paşaya gümrüğe bile diş geçiremiyoruz,daha rezillikleri sıralarım biliyosun zaten mevcutları

Sabır gösterilir ama ortada sabır gösterilicek birşey varmı,bak biraz bişey görsem tamam kalsın diyicem,ortada bir oyun falan yok kendinizi kandırmayın,marcaoyla donkun birbiriyle 200 kere paslaşmasını terimball ve pas oyunu diye kakaladılar bize oyun yok ortada,olmadığı gözüken o oyunu sırf gözüktüğü için var mı kabul edicez,en kötü karar kararsızlıktan iyidirde kararsızlığında aslında bir karar olmasını söylemek gibi birşey bu

oyun yok,altyapıdan özgürcan cafercanmı fışkırttın oda yok,en azından şu kayıp sezonda 10 tane oyuncum takıma alıştı bundan sonraki seneler için kadromda yer veririm diyebiliceğin bi topluluk varmı oda yok,falcaolar babeller fegler almış başını gitmiş en azından para harcamıyoruz diyebiliyomusun onada hayır,neye sabır gösteriyim şimdi ben

karabüklü kondisyoner tudor bile maliyetli takım kurmasına rağmen ve toplama olmasına rağmen tabanca gibi bi takım yapmıştı ama gönderilmesi bana göre doğru olsada tudor savunulsa kalsın dense anlarım çünkü elde tutulacak birşey vardı,rock grubu solisti akşam maça gece rock bara şarkı söylemeye çıkan bilic bile bjkde bir oyun oturttu,iskelet kurdu o savunulsa onuda anlarım ama terimin savunulmasını anlayamıyorum,terime sabredilsin diyenlerde ya beyler bi durun şunu şunu yaptı şunu şunu yapacak bile diyemiyor,bi dursun belki düzelir e döndü iş

Gökhan merak ettim

2002deki toplama takımla şampiyon olup 3.yıldızı taktıran,avrupa süper kupasını alan,avrupada başarılı olan,shaktharı başarıdan başarıya koşturup avrupa kupası alan,şimdi gittiği dinamo kievide şampiyon yapan lucescuyu,milli takımda tdlik yaparken desteklemiş,sabır göstermiş,kalsın demişmiydin ?

Terimin bu 4. Senesi daha neyin sabrı gösterilecek allah aşkına,bir arpa boyu yol gidememişiz,gidicez gibi de gözükmeyi bırak yol bile yok ortada, yendiğimiz maçlarda bile iyi oynadığımızı falan mı zannediyosunuz,çoğunuz başka ligden maçlarda izleyen adamlarsınız aradaki seviye ve kalite farkını görmüyormusunuz,görmeseniz bile avrupada nal topladığımız apaçık ortada belgeli ispatlı bir şekilde

artık avrupada nal toplamaya alıştık da ligde erzuruma paşaya gümrüğe bile diş geçiremiyoruz,daha rezillikleri sıralarım biliyosun zaten mevcutları

Sabır gösterilir ama ortada sabır gösterilicek birşey varmı,bak biraz bişey görsem tamam kalsın diyicem,ortada bir oyun falan yok kendinizi kandırmayın,marcaoyla donkun birbiriyle 200 kere paslaşmasını terimball ve pas oyunu diye kakaladılar bize oyun yok ortada,olmadığı gözüken o oyunu sırf gözüktüğü için var mı kabul edicez,en kötü karar kararsızlıktan iyidirde kararsızlığında aslında bir karar olmasını söylemek gibi birşey bu

oyun yok,altyapıdan özgürcan cafercanmı fışkırttın oda yok,en azından şu kayıp sezonda 10 tane oyuncum takıma alıştı bundan sonraki seneler için kadromda yer veririm diyebiliceğin bi topluluk varmı oda yok,falcaolar babeller fegler almış başını gitmiş en azından para harcamıyoruz diyebiliyomusun onada hayır,neye sabır gösteriyim şimdi ben

karabüklü kondisyoner tudor bile maliyetli takım kurmasına rağmen ve toplama olmasına rağmen tabanca gibi bi takım yapmıştı ama gönderilmesi bana göre doğru olsada tudor savunulsa kalsın dense anlarım çünkü elde tutulacak birşey vardı,rock grubu solisti akşam maça gece rock bara şarkı söylemeye çıkan bilic bile bjkde bir oyun oturttu,iskelet kurdu o savunulsa onuda anlarım ama terimin savunulmasını anlayamıyorum,terime sabredilsin diyenlerde ya beyler bi durun şunu şunu yaptı şunu şunu yapacak bile diyemiyor,bi dursun belki düzelir e döndü iş

- 2002'de 10 yaşındaydım luce'nin gitmesi ya da kalması ile ilgili bir tasarrufum yoktu ama yakın zamanda o zaman terim için lucescu'nun harcanmasının saçmalık olduğunu belirtmiştim.

-terim'in sabra muhtaç olmadığı 2 yılında burda herkes kadar ve hatta pek çoğundan fazla eleştirmiştim. çünkü 2 yılda elinde gerçekten iyi kadro olmasına ve istediği transferler yapılmasına karşın pragmatist ama genel toplamda verimsiz bir oyun vardı. zaten o yüzden de tarihin en kek gruplarından birinden güç bela 3. olarak çıkıp uefa'da da benfica'nın toylarına güle oynaya elenmiştik.

-ilk 2 seneyle şu anda elinde olan kadro arasında alaka bile yok. tudor'un ekibinin hakikaten işe yarayan 3 verimli oyuncusunu (fernando, mariano, gomis) o ve bu nedenle kaybettik. bu oyuncuların yerleri pek tabii ki o tarz bir bütçe ve transfer becerisi olmadığı için dolmadı. ha diagne kazığı yerine hocanın istediği tek haneli alan-tetteh-modeste transferlerinden biri yapılsa belki sağbek iyi seçilip orta da geçen yıl olduğu gibi seri gibi has bir regista'yla doldurulabilirdi. ki yeri dolmadan bile geçen yılın 8 haftası ve bu yılın ilk yarısında oynanan oyun belli. yıllarca kazanmaya hasret kaldığımız onca zor deplasman galibiyetin bu 1 yıl içine doluşması sadece kader kısmetle açıklanabilecek bir durum değil.

-bu kadroyla oynanacak oyunun zirvesi terim'in ilk yarı taylanlı kadroyla oynatabildiği kadardır. takımın son 10 yılının liderinden yarım sezon, en kreatif oyuncusundan nerdeyse 1 sezon yararlanamamışsın, takımı bu şartlarda potada tutabilmek bile bir başarıdır. bugün şampiyonluğa giden sergen'in terim'e göre tek başarısı elindeki sakatlığa yatkın oyuncuları mümkün mertebe sağlıklı tutmasıdır, gelgelelim hocanın elinde de atiba, o olmazsa llajic, o da mı yetmedi mensah olsa feghouli'nin kronik karın ağrısını da daha az zararla kapatabilirdik.

-oyun var yani, yok demek kötü niyetten başka bir şey değil benim gözümde. ilk 2 yılda iyi kadroya rağmen oyun yoktu ve hatta geçen yılın ilk yarısında da. o yüzden zonzi'yi kullanamadık, avrupa'da elenmemizin ayıp olmadığı grupta bile rezilleri oynadık ama hoca seri'yle bir oyun tutturmuştu, onun yarı kalitesindeki taylan'la da arayı bozana veya oyuncu sakatlanana kadar o oyun istikrarını sürdürdü. ne zaman taylan'la ara açıldı tökezlemeye başladık. burda tüm suçu hocanın üstüne yükleyip kolaya kaçabilirdim ama taylan'a da günah çıkarmadan hocanın devre arası berat-yusuf ve irfancan transferlerini istediğini yineleyebilirim. hadi irfancan uçuktu ama 2.5 milyon eurolardan kasa kolaylığı sağlanıp berat ve yusuf'tan en azından birinin kadroya dahil edilmemesi bizi taylansız dönemde fazla kötürüm bıraktı.

-tudor çok iyi kadroyla mağara futbolu oynatan bir adamdı. o futbolda bir hikmet olsa işin piri fatih terim 4 yılda başka bir şey oturtmaya çalışılmazdı. zaten tudor daha sonra udinese'den 1 yılda 2 kez kovulup 5 yıllık antrenörlük kariyerini yardımcı antrenörlükle pekiştirerek çapını ispatladı. bilic de tudor'un aza tamah eden yapısındaydı. zaten her büyük maçta taraftarına illallah ettirdiği için de bir daha dönüp yüzüne bakılmadı. tudor'un ilk kadrosu bugün terim'in elinde olsaydı galatasaray o zaman başarısızlıkta ilk günahın antrenöre atıldığı bir yapıya sahip olurdu. 1.5 yıldır elindeki komik kadroyla galatasaray'ı terim'den iyi yönetebilecek bir adam dünya üzerinde yoktur diye düşünüyorum. çünkü daha iyi taktisyen bu yönetimle çay içmeye oturmaz, daha az galatasaraylı da bu şartlarda dümenin başında durmaz.

terim sağlıklı olduğu müddetçe galatasaray'a bir şekil katkı vermeye devam etmeli. başkan olur, yönetici olur, td olur, sd olur. ama elinde terim gibi bir değer varsa bunu sonuna kadar kullanmak durumundasın çünkü kullanmadığımız şartlarda nasıl dönemlerden geçtiğimiz de tarihin yakın dönemlerinde üst üste kanıtlanmış durumda. galatasaray'ın terim'den başka bir çözümle ilerleyebileceği tek şart ilk aysal yönetimi gibi güçlü bir yönetimin başa geçmesiyle çıkar. galatasaray'da o kadar güçlü yönetim de kulüp bünyesinden sadece terim varlığıyla çıkar. gelen adayların tamamı zaten terim'le çalışıp işini yarı yarıya kolaylaştırmak isteyecektir o ayrı mesele de saydığım şartlardan dolayı taktiksel ve kriz yönetimi anlamında daha iyi bir çözümün zaten söz konusu olmadığı da ortadadır.

A Milli Takım ve Fenerbahçe'de kaleci antrenörlüğü yapan Alper Boğuşlu: "Türk kaleciliğinin miladı 2014'te Fatih Terim'in yönlendirmesiyle kurulan kaleci departmanıdır. Onun öncesinde sürekli oynayan 3 Türk kaleci vardı. Volkan Demirel, Onur Kıvrak, Tolga Zengin." (Spor Arena)

Muhammed kerem halil onyekuru marcao hepsi genç ve yetenekli oyuncular. Hocanın bu transferlere devam edeceğini düşünüyorum. Hocaya hakaret etmeden istifa demeden önce bi sene daha verelim ffpsiz kadrosunu kursun sonra eleştirelim. Herşeyden önce ön liberoya sert agresif ve uzun pas atan bi adam bul hoca.

Simdi tabi istatistiklere bakip Luce icin agliyor sizliyoruz ama o gunleri yasamis bir taraftar olarak nacizane yorumum su olur;

Terim gidip Lucescu apar topar getirilmisti. Galatasaray'in oyun tipine ilk maclarda cok mudahale etmedi ancak sonradan onun dokunuslari gelmeye baslayinca (ligin baslamasi ile birlikte), ki cok kotu de degildi, kendi mentalitesi de sahaya yansimaya basladi. 1 sezon once ligde bol gollu ve rahat kazanan takimin yerini daha kisir yine kazanan ama zevk vermeyen bir takim aldi. Eminim, bugun X TD sonrasi Terim gelip o gunki Luce oyununu oynatsa burada ortaligi yakiyor olurdunuz. O donem inanin bana heyecan vermeyen ama skoru bir sekilde bulan bir takim vardi. Luce sonraki sezon asil daha da kotu futbol oynatti ancak onu suclamak biraz hatali olur cunku onemli oyuncular ayrildi/emekli oldu ve yerlerine kiralik ve/veya daha dusuk butceli bence kotu transferler yapildi (gidenlere kiyasla). Bu iste bakin yine Yonetim hatasi. Zaten sorunumuz hep bu oldu. Luce, baskin bir karakter degildi ayrica. Takima cok soz gecirdigi soylenemezdi. Bazi oyuncular onu pek takmiyorlardi. Bu Terim sonrasi pek alisik oldugumuz birsey degildi. Ilk sezon sampiyon da olamayinca sonraki sezon da yine ofansif olmayan ve Galatasaray'in kimligine uymayan futbol sonrasi gorevinden alindi.

Simdi. kendisi kotu hoca degildi. Ancak, donemi o zamanki haliyle degerlendirmek gerekiyor. Senden once ki takim ve hoca, ofansif, tempolu ve agresif bir mantalitedeyken, seninle birlikte bu daha kontrollu ve 1-0'a razi sakin ve dengeli bir takima burunuyor. 4 sene sampiyonluk, gelen UEFA Kupasi, Super Kupa (bence cok bir etkisi olmadigi bir macti Luce'nin oyuncu degisikligi dahil klasik Fatih sonradan giriyor falan..).. UEFA kupasi alirken de Galatasaray ofansif ve isiran bir takimdi zaten maclari izlerseniz bunu gorursunuz. Arsenal finali haric genelde cok gollu kazandik ve cok da "aman kocum yapma" olmadan kazandik. Simdi o donemde bunlari izlemis taraftara sen duragan ve defansif yonuyle one cikan futbol oynatirsan elestirilirsin. Bunun Terim lobisiyle alakasi yok ben izlerken "bu ne ya" diyen cok goruyorudm kafelerde, mekanlarda falan.. Ligde de boyle oynadik ustelik. Bu arada o zamanki lig kalitesiyle bugun bir degil. Anadolu takimlari icin bizden 1 puan almak korna zurna sebebiydi ki Bursa bize 5 atti falan o donem. Yani +'lar ve -'ler mev cut. Bugun puan tablosunu acip "Bak adami gondermisler" demek dogru olsada yetersiz oluyor. Gozle gorulur bir gerileme oldu takimin oyun stilinde ve yapisinda ancak daha az pozisyon veriyorduk.. Ayrica, Luce soyledigim uzere transferlede falan cok etken degildi. Ve maalesef cok otoriter de degildi. Boylesi maalesef cok begenilmiyor bu topraklarda acisiyla sevabiyla...

Kimse Fatih Terim'in başarılarını yok saymıyor, efsaneliğine bir şey demiyor. Şu konuyu bir netleştirelim artık. Öncelikle Fatih Hocanın yanlışlarından biri zaten eleştiri geldiğinde karşı tarafı düşmanlaştırmaktan. Örneğin taraftar - seyirci mevzusu. Kimse eleştirilemez değil. Bu konuda da anlaşalım. İnsanları ilahlaştırmaktan vazgeçelim.

Son yıllarda oynattığı oyun, antrenmanlar, sonuçlar, tercihleri, polemikleri, aldığı cezalar hepsi çok açık. Bu yüzden artık devri geçti deniliyor. Hırsı, ben yaptım olduculuğu kendine ve takıma zarar veriyor. Durum bu.

İki tarafında düşmanlaşmasına gerek yok. Her iki tarafta Galatasaray'lı. Bu Galatasaray camiasına zarar verir. Her iki tarafı da anlayabiliyorum.

Son olarak bence hocanın yapması gereken kendi isteğiyle istafa edip bırakması. Yeni gelecek yönetimle yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerek.

Ustte deginmemisim. Birde kendisinde Jardel gibi bir oyuncu vardi. Onun gibi bir bitiriciyi bir daha hic gormedik buna Drogba ve Gomis falan da dahil. Ilginc vuruslari olan ve kafa vuruslari Drogba kadar guclu ve net bir oyuncuydu. Simdi bakinca; Terim, Hakan ile 10 pozisyona girip 1-2 gol atarken ve buna mecburken (cok pozisyin uretmeye), Lucescu ise hepi topu 5 pozisyona girip 2-3 gol bulabiliyordu (tabi mac mac degisir genelliyorum ben). Ama Lucescu'da Terim'in Hakan'dan aldigi oyun gucu, pres ve atletizmi Jardel'den alamiyordu sonuc olarak 3.bolgede daha az oynuyorduk ve yine sonuc olarak daha kisir ve daha az agresif bir oyun ortaya cikiyordu. Sebep-sonuc iliskisi kuralim birazda.

Adamı linçlemişler vallahi bu GS taraftarı adam olmaz

Kimse Fatih Terim'in başarılarını yok saymıyor, efsaneliğine bir şey demiyor. Şu konuyu bir netleştirelim artık. Öncelikle Fatih Hocanın yanlışlarından biri zaten eleştiri geldiğinde karşı tarafı düşmanlaştırmaktan. Örneğin taraftar - seyirci mevzusu. Kimse eleştirilemez değil. Bu konuda da anlaşalım. İnsanları ilahlaştırmaktan vazgeçelim.

Son yıllarda oynattığı oyun, antrenmanlar, sonuçlar, tercihleri, polemikleri, aldığı cezalar hepsi çok açık. Bu yüzden artık devri geçti deniliyor. Hırsı, ben yaptım olduculuğu kendine ve takıma zarar veriyor. Durum bu.

İki tarafında düşmanlaşmasına gerek yok. Her iki tarafta Galatasaray'lı. Bu Galatasaray camiasına zarar verir. Her iki tarafı da anlayabiliyorum.

Son olarak bence hocanın yapması gereken kendi isteğiyle istafa edip bırakması. Yeni gelecek yönetimle yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerek.

Ilker tamam haklisin zaten. Burada FT'ye destek yazanlar ben dahil, ki destegim limitlidir yani kotu oyunda elestirimi yapiyorum kendi adima, sunu demiyor.. Olene kadar FT, dussekte FT falan. Ya da "hata da olsa vardir bir bildigi" bu degil mevzu. Mevzu, bu kulubun onemli bir degeri olan ve katilin katilmayin ancak onun idaresindeki Galatasaray sayesinde muzemizin epeyce doldugu ve rakiplerini geride biraktigi gibi bir gercek var. Bu adam bu kulubu seviyor ve ilginc bir sinerji var zaten aralarinda. Bir de ceza demissin ancak ayni hareketleri Sergen'de yapiyor suan ve nedense bir ceza gelmiyor. Bu da ayri bir basligin konusu ama soylemekte fayda goruyorum son olarak Terim hep boyleyi. Eskiden TFF bu kadar guclu degildi demek yanlis olmaz, sadece bize karsi degil genel olarak yani yaptirim gucu dusuktu. Ben 10'larca Galatasaray maci seyrettim, Terim hep cizgisini asar, hatta sahay girerdi ve el kol yapardi. Bu hocanin karakteri. Ee simdi bir baska hoca geliyor bu sefer hep bir agizdan (bu forumda da oldu bende buradaydim 2009-2011 donemi mesela) pasif hoca falan diye yaziliyordu o donemki TD'lere. Burasi Turkiye Ligi ve maalesef bazi dogal gercekler var. Yoksa eerler, cikar Sergen gibi surekli hakem falan demelisiniz, ya da mac icinde faul olunca atarlanip el kol yaparsiniz bu isler boyle. Yapmazsaniz, ezerler. Terim'de bunu yapiyor ancak yonetimde ustune duesin yapmali tipki bjk ve fb yonetimlerinin surekli ve surekli yaptigi gibi. Sen hocani yalniz birak iki senedir hatta, yetmiyor oyuncularini demotive edici konus hatta kov gonder sonra disiplin diye agla. Hoca ne kadar hataliysa yonetimde o derece hatali.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt