Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mesele ne ne yazmış
8 sene önce Real Madrid hezimetini Fatih hocanın egosuna bağlamıştı. Bizimkiler de linç etmeye çalışmıştı ama adam fanatik Galatasaraylı çıkmış. Bizim taraftarlar böyle maalesef. FT'yi eleştirirsen Galatasaraylı olmuyorsun.

Biz gerçek GALATASARAY sevdalılarıyiz.
Birilerine ders vermek için veya trip atmak için başarısız olmak istemeyenlerin.
Kulübe dolaylı olarak katkısı olanlariz. Kulübü sömürenlerden değiliz.
Bizim derdimiz lig filan değil yemişim ligi bizim tek derdimiz düzgün futbol ve Avrupa'da başarı
Bugüne dek puan kaybedettiğimiz için bir gram sevinmedim sevinemem de.
Sen kendi dusuncene göre gerçek galatasarayli olduğunu ifade ediyorsun..burada başkası da ben gerçek galatasaray sevdasiliyim der..burada ergenler gibi ben daha çok Galatasaraylıyım kavgası mi gudulecek..herkes kendi düşüncesini ifade eder eleştiri yapan eleştirisini yapar öven över..ama bunun bir ölçüsü olmali..saygı ve üslup onemli..sen kalkıp hakaretvari yazarsan proveke edici yazarsan bu eleştiri olmuyor..
Sen de ne var biliyormusun Ahmed herseyin en iyisini en doğrusunu sen biliyormussun gibi yorum yapıyorsun.. ve tek doğru senin doğruların sanıyorsun..ve aynı zamanda terime futboldan hariç bir nefretin var..bu da aşikar
Ayrica ligi geç diyorsun da ligi önde bitiremezsen nasil Avrupa ya gideceğiz..
Ayrica iyi futbolu her taraftar ister..ama sen ve senin gibiler taraftarlık yaristirmadan saygı ve düzgün üslupta tartışmiyorsunuz..sorun bu..

Sen kendi dusuncene göre gerçek galatasarayli olduğunu ifade ediyorsun..burada başkası da ben gerçek galatasaray sevdasiliyim der..burada ergenler gibi ben daha çok Galatasaraylıyım kavgası mi gudulecek..herkes kendi düşüncesini ifade eder eleştiri yapan eleştirisini yapar öven över..ama bunun bir ölçüsü olmali..saygı ve üslup onemli..sen kalkıp hakaretvari yazarsan proveke edici yazarsan bu eleştiri olmuyor..
Sen de ne var biliyormusun Ahmed herseyin en iyisini en doğrusunu sen biliyormussun gibi yorum yapıyorsun.. ve tek doğru senin doğruların sanıyorsun..ve aynı zamanda terime futboldan hariç bir nefretin var..bu da aşikar
Ayrica ligi geç diyorsun da ligi önde bitiremezsen nasil Avrupa ya gideceğiz..
Ayrica iyi futbolu her taraftar ister..ama sen ve senin gibiler taraftarlık yaristirmadan saygı ve düzgün üslupta tartışmiyorsunuz..sorun bu..
Arkadaş, biz kimsenin taraftarligini sorgulamadik.
Senelerdir biz eleştiri yaptıkça bize kuş,hakaret vb. Söylemlerde bulundular.
Doğal olarak bizde artık aynı yönde tepki vermeye başladık.
Ayrıca ft'ye futbol dışında ne nefretim olacak?
Futbol içinde de nefretim yok çünkü ortada futbol namına bişey de yok.
tüpçü'ye kaçması haricinde kişisel sorunum olmaz olamaz da.
Bizi kullanıp kullanıp bunu kendi için değil de bizim için yaptığını söylemesi bizi enayi yerine koymaktır.
Sıkıldık artık bundan.
Sıkıldım artık her gelişinden sonra enkaz bırakıp kaçmasından.
Sonunda enkaz bırakıp 4-5 senemizi çöpe atacaksak eğer şampiyon olmanın da bir anlamı kalmıyor

8 sene önce Real Madrid hezimetini Fatih hocanın egosuna bağlamıştı. Bizimkiler de linç etmeye çalışmıştı ama adam fanatik Galatasaraylı çıkmış. Bizim taraftarlar böyle maalesef. FT'yi eleştirirsen Galatasaraylı olmuyorsun.

6lık maç mı yoksa çeyrek finalde elendiğimiz maç mı

çeyrek finalde elendiğimiz maçlar ise yanlış analiz yapmış

ilk maçta eh işte ikinci maçta ise fıstık gibi top oynadık ama 2 maçtada hakeme takıldık

var olsa veya ortada yöneten hakem olsa o turda neler olacağını kimse bilemezdi

6lık maç mı yoksa çeyrek finalde elendiğimiz maç mı

çeyrek finalde elendiğimiz maçlar ise yanlış analiz yapmış

ilk maçta eh işte ikinci maçta ise fıstık gibi top oynadık ama 2 maçtada hakeme takıldık

var olsa veya ortada yöneten hakem olsa o turda neler olacağını kimse bilemezdi
Evimizde 6 yediğimiz maç için eleştirmiş.

Evimizde 6 yediğimiz maç için eleştirmiş.
6 yedik ama iyi yedik
psg'den falan da yedik
iyi yiyoruz maalesef
dönem dönem avrupa'da iyiyiz ama sonra uzun süre bir halt yapamiyoruz
en son ne zaman kalburüstü bir takimi yendik? benfica ve l.moskova disinda hatirlamiyorum
en dominant oyunumuz belki de mancini ile ciktigimiz kopenhag maciydi. ic sahada tabi. depte rezildik

Şu adamın geçmişini konuşmaktan bir bıkmadık gitti. Yav arkadaş, birazda geleceğini konuşalım. Bu adam ne verebilecek daha kulübe? Geçmiş 4 sezona bakınca bırakın bir şeyler katmayı, çok daha fazlasını alıp götürecekmiş gibi görünüyor.

“Bak göreceksin, gelecek sezon Terim ile uçacağız” diyebilen var mı? İnanarak diyebilecek? Varsa neye göre bu kanıya varıyor? Son 4 sezonda oynanan futbola ve yapılan transferlere göre mi? Neden güvenmemiz gerekiyor bu adama?

Bazı arkadaşların tek derdi Terim’i tutabilmek olmuş. İnandıklarından değil. Göle maya çalarız, ya tutarsa hesabı. Tutmayacak arkadaşlar. Kulübün geleceğiyle kumar oynama hakkı yok kimsenin.

Şu adamın geçmişini konuşmaktan bir bıkmadık gitti. Yav arkadaş, birazda geleceğini konuşalım. Bu adam ne verebilecek daha kulübe? Geçmiş 4 sezona bakınca bırakın bir şeyler katmayı, çok daha fazlasını alıp götürecekmiş gibi görünüyor.

“Bak göreceksin, gelecek sezon Terim ile uçacağız” diyebilen var mı? İnanarak diyebilecek? Varsa neye göre bu kanıya varıyor? Son 4 sezonda oynanan futbola ve yapılan transferlere göre mi? Neden güvenmemiz gerekiyor bu adama?

Bazı arkadaşların tek derdi Terim’i tutabilmek olmuş. İnandıklarından değil. Göle maya çalarız, ya tutarsa hesabı. Tutmayacak arkadaşlar. Kulübün geleceğiyle kumar oynama hakkı yok kimsenin.
Mustafa Cengiz'in yerinde olsam hocayi coktan on kez göndermistim. Adam transferde beceriksiz olsun, olmasin. Orta sahamiz eksik olabilir, menajer kazigi Etebo'yu getirmis olabilir ama adam söyle transfer sezonlarina baktigimiz zaman bildigin hep bir takim dolusu adam almis kiralik bile olsa. Hoca kimseden faydalanamiyor ki. Birileri kiralik Rosier-Ghezzal tarafiyla is yaparken biz sag bekte ve sag kanatta kimi oynatsak olmuyor. Elimizdeki 30 üstü oyuncular zaten emekli olmus gibi oynuyor. Hic bir hedefleri kalmamis. Sampiyonlar Ligi maclarinda bile yürüyen bir Feghouli vardi. Bu sene hic cekilmiyor. Kerem, Halil, Mustafa, Onyekuru gibi bir seyler yapmaya calisan oyuncular sahada olunca pozisyon buluyoruz. Babeller oynayinca bir halt olmuyor.

Fatih hocanin bu sene takimi iyi hazirladigi maclarda gercekten iyi bir futbol izledigimizi söyleyebilirim ama cogu mac oyuncularin birbiriyle uyumsuz oldugunu gördük. Yani ciddi bir hazirlik gördügümüz mac sayisi cok az. Cezali oldugu maclarin hepsi bir kere kayip. Puan kaybedilen maclarin %50sinde hocanin cikardigi garip kadrolar göze batiyor. Es kaza gol atan veya iyi oynayan biri oldu mu puan kaybedene kadar full oynatiyor. Kafasini sahaya veren bir Fatih Hoca olsa ligi donunda sallardi. Fatih Hoca'nin %50 si kadar yerli teknik direktör var mi? Aslinda yok. Ama son 2-2.5 yilda hocanin cok faydali oldugunu söyleyemeyiz.

6-1 reale kaybettiğimiz maçın ilk yarısındaki futbolu bana verin,2 senelik şampiyonluğu,pas oyununu alın

+ 1905

İnansam her daim arkasında dururum hocanın

Ama inanmıyorum artık

Bence de GS'a verebileceği hiçbir şey kalmadı hocanın

En güzeli sezon sonu yollarımızı ayırmak

Getirebileceğimiz yerli/yabancı hocalardan bunu getirirsek bizi uçurur diyebileceğimiz bir hoca var mı? FFP belası, TFF belası, malum kulübün malum başkanı, bizim pısırık yönetim varken.

Söylediklerim Fatih Terim’le şu anda mükemmel futbol oynuyoruz demek değil. Yollar ayrılsın sorun da değil ama Nagelsman, Klopp gelmeyeceği için 3 ay sonra bugün gitsin diyenlern en az yarısı Fatih Terim geri gelsin diye ağlayacak bundan eminim. Hep böyle oldu.

Rijkaard’ı getirdik, herkes önce 2 sene içinde Bir UEFA Kupası, 5 sene içinde CL Kupası hayalleri kuruyordu, mor forma kovalıyorduk kulübe katkımız olsun diye, bulamıyorduk falan. Ligde de 8/8 mi 9/9 mu ne gelmişti başlangıçta, tamam dedik yeni Barcelona biziz. Sonra nanay. Niye biliyor musunuz? Hakemler falan ebemizi belliyordu Rijkaard çıkıp çalışıp düzelteceğiz diyordu. Adamın ülke futbol şartlarından zerre haberi yok. Barış Özbek’le de ne çalışıp düzeltecekse artık. Sonra futbol olarak da kötüye gittik gerçi. Futbol kimseyi tatmin etmiyordu. Lucescu bile futbol olarak bizi tatmin etmedi. Hatta Gerets dışında taraftarın iyi futbol oynattığı konusunda hem fikir olduğu hoca olmadı bence.

Şu anda övülen Sergen varya misal, şampiyon olsun seneye CL, Türkiye kupası, lig vs derken ligi 5. bitirir, 2. yarı kovulur zaten.

Ben hoca gitsin istemiyordum ama artık istiyorum cidden. Gitsin de herkes bir rahatlasın bakalım hangi hoca gelecek, ne yapacak, kimleri isteyecek, yönetim kimleri alacak bir görelim. Ontiverolar, Hayroviçler dolmaz umarım takım. Favre midir nedir o gelsin, herkes hayran; ya da bir tane Alman gelsin evet evet Alman gelsin. Bundesliga’daki Alman hocaların en kariyerlisinden başlayalım teklif yapmaya, Bundesliga olmazsa Bliga2, 3 diye gideriz zaten Alman olması yeterli.

2 tane Alman gemisi de Galatasaray Adası’na sığınır, gemilere de “Ali Sami Yen” ve Metin Oktay” isimlerini veririz, sonra o gemiler Kadıköy açıklarında havai fişek patlatır, Kadıköy’deki boğaya top atar, resmen Almanları da arkamıza almış oluruz. Bayern, Dortmund falan kullanmadığı oyuncuları bize kiralar. Başkan da Enver Paşa.

Hadi bakalım gelsin kupalar.

Bu mali şartlarda Fatih Terim hariç hiçbir hoca dert edip de 2-3 yıl sonrasını düşünmez. Kendi ajandasına bakar. Gayet de normaldir. Fatih Terim bile günü kurtarayım derdindeydi bu seneye kadar. Bu sene o anlamda hatalarını düzeltme eğiliminde. Hocanın devam etmesini istememin en büyük sebebi budur. Bu mevcut durumumuzdan memnun olduğum anlamına gelmiyor. Ocu bucu diyerek konuyu bağlamından koparıyoruz çoğu zaman.

Hocayı mazur göstermek için yokluk edebiyatına sığınmaktan vazgeçin artık. Ezeli rakiplerimizin TD lerine hangi imkanların sunulduğunu da hesaba katın ki bir nebze objektif bakabildiğinize ikna olalım.

BJK iki yıldır hangi maliyetli transferi yapabilmiş?..Bu yıl neredeyse silbaştan kadro kurmuş FB nin bile aldığı oyuncular, kimisi bonservissiz emekliliği gelmiş, diğerleri de birkaçı hariç ucuz adamlar...13 milyona santrfor, 8 milyona stoper alıyoruz, diğer bir forvete yıllık 5-7 milyon maaş veriyoruz; geçen yıl ara transferde Belhanda' ya gelen 9-10 milyonluk piyango gibi teklifi reddediyoruz (Yerini dolduramazmışız çöpün?!) vs vs...Sonra bütçe yetersizliğinden bahsediyoruz. Ha, ''Verimli olmayan transferler Terim' e ait değildir, aslında başkalarını istemiştir''...Bunu da Abdürrahim Albayrak yapmış, yersen...

ilk paragrafın mantığı ney zaten onu anlamadım ki. milli takıma gelmiş adamın neyine sabır göstereyim, lucescu ilk sezonunda tarihin en iyi kadrosuyla lig şampiyonluğu vermiş ona rağmen 2. yıl sabredilmiş ve şampiyonluk gelmiş. luce'nin o sahip olduğu ilk kadronun 10'da 1'ine sahip adam suda kürek, luce gönderilecekse ilk sezonundan sonra gönderilmeliydi, 2.'sinden sonra değil. milli takım performansı beni çok ilgilendirmiyor, milli takım için dertlenmemin üstünden çok zaman geçti.

sabır o dediğine bir de 30 yıldır galatasaray'ı hep zirveye oynatmış adama gösterilir. terim'e gösterilmeyen sabır rijkaard'a mı gösterilecek yav? rijkaard'la ne oynadık, prandelli'yle, mancini'yle iyi kadro ve bütçelerle ortada bir oyun veya takım karakteri var mıydı ki sabredelim. ilk dönem hagi'ye sabır gösterilebilirdi, o gitti gerets geldi tarihin en destansı şampiyonluklarından birini kazandık. galatasaray'da luce'den sonra sabır gösterilmeyi hak eden adam skibbe ve kalli'ydi, skibbe'yi servet ve tayfası yedi, kalli kendi emekli oldu napalım.

rangers maçına kadar yerel liglerde iyiydik, ki eldeki kadroyla orda bile olmamamız icap ederdi. tek maçlı eleme oynadık, kalecisiz çıktığımız maçta uzaydan gelen topla yenildik. rangers zaten sezonun flaş takımlarından biri onu filan geçiyorum da tek maçta elenilen turun günahı olmaz. sene başı östersunds gibi takımla oynayıp çift maçlı sistemde taraftarlı elensek amenna derdim, bu seneki rangers'la, geçen yıl ve önceki şl'nin aynı kefeye konulmasını saçma buluyorum. geçen sene 8 maçlık seride bayağı iyiydik, hücumda çok gümbür gümbür değildik ama bu senenin ilk yarısı gibi kalesinde duran top harici pozisyon vermeyen bir galatasaray vardı. en basitinden bu yıl okan-fatih'le yediğimiz golün fazlasını 2. devrenin yarısında muslera'yla yemişiz yav. demek ki geçen yıl o 8 maçlık seride, bu yılın ilk devresinde zaafiyetlere rağmen bazı şeyler doğru yapılmış, geçen yılın ilk yarısı ve bu sezonun 2. devresini n ilk yarısında bazı şeyler yanlış yapılmış, bu kadar basit. ama 4 yıldır top mu oynuyoruz filan garip ithamlar.

aradığımız o mariano değil zaten, mariano'nun sahaya getirdiği oyun aklı. onu hiçbir şekilde ikame edemedik. cepte para olmadığı için de 30'luk mariano'ya verdiğimiz 4 milyon euro bonservisi kimseye harcayamadık ve yerine yüksek maaşlı belli iyi özellikleri olan ama oyun aklı mariano'nun sol ayağı etmeyen bekler doldurduk. yönetim yönetim olsa geçen yıldaki şl performansının ardından luyi-marcao'dan birini çift haneli bonservisle satar, hem szalai tarzı potansiyelli bir stoper, hem de belki mariano kadar oyun aklı koyabilecek bir bek kazanırdık. diagne'yi zaten hoca almadı, mitro tutmadı, muğdat'tan beklenti neydi, falcao-babel ve mohamed de sağlıklı kalabildikleri her anda katkı verdi.

bu kadroyu hoca kurdu ama eldeki yönetim de hocaya daha iysini kurmak için fırsat vermedi. sadece bu sezon galatasaray'dan ettikleri oyuncular berat, irfancan, yusuf, mert hakan, mensah. en zayıf pozisyonumuz orta saha, millet belhanda'yı filan saygıyla anmaya başladı. daha hocanın yoktan kazandırıp pozisyonunda milli ettiği taylan ve kılınç da var. bu oyuncular da parlamasa hepten felaket bir takım olup çıkardık. bu yönetim gitsin, en azından bonservissiz transfeleri yapabilecek bir yönetim gelsin ve hoca yine başarısız olsun o zaman faydasını tartışırız. şu yönetim ve şartlarda bu adamlarca yönetilen geri kalan 10 amatör branşa da gözünü kapatıp sanki sadece terim zorluk çıkartıyormuş gibi bir algı yaratılmasını doğru bulmuyorum. galatasaray yarıştığı tüm branşlarda rakiplerinin hem ekonomik, hem prestij, hem de kadro olarak geride kalıyorsa burada antrenörlerden önce fatura çıkarılması gereken isimler vardır diye düşünüyorum.

Ekleme olsun;

CL'ye forvetsiz gittik yetmedi 15 kisi zor bulduk maca kadro yazacak. Bakin, sampiyonluk iddiamiz vardi gecen sene, en kritik oyuncu Onyekuru idi. Adamin sozlesmesi belli sartlar belli.. Yonetim yonetim olsa, coktan isi bitirmisti ama ne oldu, bir sabah Onyekuru Monaco'ya cagirildi kaldin cer cop isimlere yine. Artilar ve eksiler var.. Birazda empati kurmak lazim... Bu kadar yanlis yonetim sonrasi bir yerden sonra "salarsiniz" arkadaslar. Bu bazi sevgi ve inancin da onune gecer cunku istekleriniz surekli direklerden donuyor ya da hic oraya ulasmiyor. Ben Terim'i bu yasima kadar ilk defa cikip "isim isim" transfer verdigini hatirliyorum. Adam baya baya bunlar sunlar dedi. Sonradan yutturuluyor ancak Gedson, Irfan'in alternatifi degil zaten oyun tipleri cok yakinda sayilmaz. Ikisi de gereken transferlerdi. Irfan patlar, Mensah kotudur ayri konu ama hocanin istedikleri alinmazsa (bu hoca kim olursa olsun) sonu boyle olur. Herkes limitlerini bilecek, saha ici teknik istir. Saha disi operasyonel ve politiktir. Neyse herkes yaziyor zaten bizde belirtelim. Kim gelir kim gider bilinmez yonetim tarafinda ancak bu takima cok ciddi en az 4-5 ilk 11 takviyesi gerekiyor. Bu arada Terim'in transferlerini elestirenler, elbette hakli olduklariniz cokca mevcut, suan agzimizin suyunu akitan ya da begendigimiz tum isimler hocanin bizzat istedigi isimler Mohamed olsun Halil olsun Taylan yada Onyekuru.. Kisacasi, ne kadar ekmek o kadar kofte durumu eldeki suan.

Burada hocayı eleştirenlere direkt hakaret eden görmedim ben..aslinda sorun hocanın eleştirilmesi de değil ki..kesinlikle eleştiri olmali..fatih hocada eleştirilemez diye bir şey söz konusu olamaz..burada eleştiriyi yapan bazı arkadaşlar var ki zaten görüyorsun niyetinin halis olduğunu..futbola dair yanlışlara dair kendi bakış açısından argumanlarini sunan arkadaşların kimseyi rahatsız ettiğini sanmıyorum.. kimse de o tarz mesajlara tepki vermiyor ki..buna istifasını isteyenler de dahil..
Ama kalkıp hocaya ne efsanesi kestane dersen,son 20 yıldır kötülüklerin parçası hoca dersen,komisyoncu paraci dersen,kebapçı, paratoner dersen elbette bundan rahatsızlık duyulur..sonra da biz gercek Galatasaray sevdalısiyiz demekte akıl ile dalga geçmektir..
Bu proveke edici mesajlar yüzünden sağlıklı bir eleştiri ortamı da oluşmuyor..olay şucu bucu döngüsünde ilerliyor..

Getirebileceğimiz yerli/yabancı hocalardan bunu getirirsek bizi uçurur diyebileceğimiz bir hoca var mı? FFP belası, TFF belası, malum kulübün malum başkanı, bizim pısırık yönetim varken.

Söylediklerim Fatih Terim’le şu anda mükemmel futbol oynuyoruz demek değil. Yollar ayrılsın sorun da değil ama Nagelsman, Klopp gelmeyeceği için 3 ay sonra bugün gitsin diyenlern en az yarısı Fatih Terim geri gelsin diye ağlayacak bundan eminim. Hep böyle oldu.

Rijkaard’ı getirdik, herkes önce 2 sene içinde Bir UEFA Kupası, 5 sene içinde CL Kupası hayalleri kuruyordu, mor forma kovalıyorduk kulübe katkımız olsun diye, bulamıyorduk falan. Ligde de 8/8 mi 9/9 mu ne gelmişti başlangıçta, tamam dedik yeni Barcelona biziz. Sonra nanay. Niye biliyor musunuz? Hakemler falan ebemizi belliyordu Rijkaard çıkıp çalışıp düzelteceğiz diyordu. Adamın ülke futbol şartlarından zerre haberi yok. Barış Özbek’le de ne çalışıp düzeltecekse artık. Sonra futbol olarak da kötüye gittik gerçi. Futbol kimseyi tatmin etmiyordu. Lucescu bile futbol olarak bizi tatmin etmedi. Hatta Gerets dışında taraftarın iyi futbol oynattığı konusunda hem fikir olduğu hoca olmadı bence.

Şu anda övülen Sergen varya misal, şampiyon olsun seneye CL, Türkiye kupası, lig vs derken ligi 5. bitirir, 2. yarı kovulur zaten.

Ben hoca gitsin istemiyordum ama artık istiyorum cidden. Gitsin de herkes bir rahatlasın bakalım hangi hoca gelecek, ne yapacak, kimleri isteyecek, yönetim kimleri alacak bir görelim. Ontiverolar, Hayroviçler dolmaz umarım takım. Favre midir nedir o gelsin, herkes hayran; ya da bir tane Alman gelsin evet evet Alman gelsin. Bundesliga’daki Alman hocaların en kariyerlisinden başlayalım teklif yapmaya, Bundesliga olmazsa Bliga2, 3 diye gideriz zaten Alman olması yeterli.

2 tane Alman gemisi de Galatasaray Adası’na sığınır, gemilere de “Ali Sami Yen” ve Metin Oktay” isimlerini veririz, sonra o gemiler Kadıköy açıklarında havai fişek patlatır, Kadıköy’deki boğaya top atar, resmen Almanları da arkamıza almış oluruz. Bayern, Dortmund falan kullanmadığı oyuncuları bize kiralar. Başkan da Enver Paşa.

Hadi bakalım gelsin kupalar.

Bunu bugun yazmistim Lucescu'lu donemde..

Genc kardeslerimizi anliyorum ama bilin istedim. Galatasaray bir A.Madrid gibi falan oynatilirsa olay cikar. Agresif ve ofansif oynamali mantigi o donemler oturmustu ki bugun bile genetigimiz bu. Terim'i de agir elestiriyoruz bu acidan. Zaten yazildi cizildi, Berkan'da yazmis. Terim gitti, ok gitsin zaten kotuyuz birileri diyet odemeli (once yonetim, ne olursa olsun). Peki kimi getireceksin ? Diyelim ki getirdin, butcen en fazla 15m Euro diyelim, yabanci bir hoca bunu kabul etmez.. Etti diyelim... Bu ulkede futbol sadece yesil zeminde oynanmiyor. TFF'si, otu pusuru, siyaseti sarayi medyasi offf yani bir cok parametre var. Sen ne kadar iyi oynasadan celme takarlar. Haa toparlar sampiyon olursun ama asla o istedigin/bekledigin verimi elde edemezsin. Tek bir cikar yolu var. Yonetim + saha ekibi (hocasi oyunculari) gerekli baskiyi ve motivasyonu ayrica lobiyi gerceklestirmeli. Bu maalesef boyle. Bunu anlamak icin fenerin son 3-4 macina dahi bakmaniz yeterli olmadi bizim Kayseri-Hatay maclarimizin once ve sonrasina. Kisacasi, iyi bir yonetim, networku guclu bir transfer ekibi + iyi bir yabanci hoca olursa belki olur. Yoksa Rijkaard - Cocu falan gibi teneke baglayip yollanir.

Son düzenleme:
İrfan muhabbetine Taylan'ı cezalandırmak için Etebo'yu oynatmaya çalışmasaydın şuan 50 kere şampiyonduk. Yazık ettin hoca.
Eğer sırf inatları ve egosu yüzünden şampiyonluk kaçarsa en büyük suçlu odur. Geçmişte başarıları oldu diye sınırsız kredisi olmamalı birisinin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt