Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Getirebileceğimiz yerli/yabancı hocalardan bunu getirirsek bizi uçurur diyebileceğimiz bir hoca var mı? FFP belası, TFF belası, malum kulübün malum başkanı, bizim pısırık yönetim varken.

Söylediklerim Fatih Terim’le şu anda mükemmel futbol oynuyoruz demek değil. Yollar ayrılsın sorun da değil ama Nagelsman, Klopp gelmeyeceği için 3 ay sonra bugün gitsin diyenlern en az yarısı Fatih Terim geri gelsin diye ağlayacak bundan eminim. Hep böyle oldu.

Rijkaard’ı getirdik, herkes önce 2 sene içinde Bir UEFA Kupası, 5 sene içinde CL Kupası hayalleri kuruyordu, mor forma kovalıyorduk kulübe katkımız olsun diye, bulamıyorduk falan. Ligde de 8/8 mi 9/9 mu ne gelmişti başlangıçta, tamam dedik yeni Barcelona biziz. Sonra nanay. Niye biliyor musunuz? Hakemler falan ebemizi belliyordu Rijkaard çıkıp çalışıp düzelteceğiz diyordu. Adamın ülke futbol şartlarından zerre haberi yok. Barış Özbek’le de ne çalışıp düzeltecekse artık. Sonra futbol olarak da kötüye gittik gerçi. Futbol kimseyi tatmin etmiyordu. Lucescu bile futbol olarak bizi tatmin etmedi. Hatta Gerets dışında taraftarın iyi futbol oynattığı konusunda hem fikir olduğu hoca olmadı bence.

Şu anda övülen Sergen varya misal, şampiyon olsun seneye CL, Türkiye kupası, lig vs derken ligi 5. bitirir, 2. yarı kovulur zaten.

Ben hoca gitsin istemiyordum ama artık istiyorum cidden. Gitsin de herkes bir rahatlasın bakalım hangi hoca gelecek, ne yapacak, kimleri isteyecek, yönetim kimleri alacak bir görelim. Ontiverolar, Hayroviçler dolmaz umarım takım. Favre midir nedir o gelsin, herkes hayran; ya da bir tane Alman gelsin evet evet Alman gelsin. Bundesliga’daki Alman hocaların en kariyerlisinden başlayalım teklif yapmaya, Bundesliga olmazsa Bliga2, 3 diye gideriz zaten Alman olması yeterli.

2 tane Alman gemisi de Galatasaray Adası’na sığınır, gemilere de “Ali Sami Yen” ve Metin Oktay” isimlerini veririz, sonra o gemiler Kadıköy açıklarında havai fişek patlatır, Kadıköy’deki boğaya top atar, resmen Almanları da arkamıza almış oluruz. Bayern, Dortmund falan kullanmadığı oyuncuları bize kiralar. Başkan da Enver Paşa.

Hadi bakalım gelsin kupalar.

Şu an Hamza’yı getirsek bundan iyi olurdu. Hiç olmazsa tonla transfer yaptırıp kulübü bu kadar zorlamazdı. Ft’nin kurduğu takımlarla mecbur şampiyon olmak zorundayız. Yoksa maddi sıkıntılara giriyoruz. Sürekli başka td’lerle alakasız kıyas yaparak konuyu dağıtmanın kimseye faydası yok. Nagelsman gelmeyecek ama bu takımı kuracak, çalıştıracak, top oynatacak çok ekip vardır. Ekip diyorum, bu bir ekip işi. Tek adam işi değil.

Şu gidiş hiç iyi bir yere doğru gitmiyor. 4 senede yapamadığını adam 70 yaşından sonra nasıl yapacak? Nasıl ikna oluyorsunuz anlamıyorum?

Yeni yönetim karar verecek kiminle çalışmak istediğine. Umarım mevcut hocayla felakete gittiğimizi idrak eden bir yönetim gelir.

Ne Fatih Terim derdiniz varmış be kardeşim bik bik bik.
Gitmesini mantıklı hale getirebilecek argümanları mağaralara girip buluyorsunuz çekilen zorluklara 3 maymunu oynuyosunuz.
Ne değişik arkadaşlarsınız siz.

İnşallah sizi sevindirmez hoca.

Bununla ilgili ben hala net bir haber/kaynak/bilgi goremedim. Eklersen sevinirim Taha. Bu soruyu cokca sordum henuz net bir cevap yok.

net bir haberi olmaz ki bunun

rüşvetin belgesimi olur pvenk durumu

irfan oğulcanla taylana gelmek istiyorum demiş bunlarda ardaya iletmiş,ardada terime,görüşmüşüz falan adam pahalı tabi alamıyoruz ama fb araya girmesine rağmen irfan hocaya size gelmek istiyorum diyince hocada irfan düzgün duruyo diye açıkladı

sonra irfan yan çizince hocada,açıklamalarıda,taylanın oğulcanın kahve sevinçleride havada kalmış oldu,süreçte rol aldıkları içinde hoca bunları kadrodan kesti,zorda kalınca da oynatmaya başladı el mahkum tıpkı şuan kerem gibi ama eteboyla çoktan şampiyonluğu vermiştik iş işten geçmiş oldu

Hocayı mazur göstermek için yokluk edebiyatına sığınmaktan vazgeçin artık. Ezeli rakiplerimizin TD lerine hangi imkanların sunulduğunu da hesaba katın ki bir nebze objektif bakabildiğinize ikna olalım.

BJK iki yıldır hangi maliyetli transferi yapabilmiş?..Bu yıl neredeyse silbaştan kadro kurmuş FB nin bile aldığı oyuncular, kimisi bonservissiz emekliliği gelmiş, diğerleri de birkaçı hariç ucuz adamlar...13 milyona santrfor, 8 milyona stoper alıyoruz, diğer bir forvete yıllık 5-7 milyon maaş veriyoruz; geçen yıl ara transferde Belhanda' ya gelen 9-10 milyonluk piyango gibi teklifi reddediyoruz (Yerini dolduramazmışız çöpün?!) vs vs...Sonra bütçe yetersizliğinden bahsediyoruz. Ha, ''Verimli olmayan transferler Terim' e ait değildir, aslında başkalarını istemiştir''...Bunu da Abdürrahim Albayrak yapmış, yersen...

Orta sahanın ortası:

Etobo
Taylan
Gedson
Belhanda
Akbaba(Sürekli sakat, formsuz vs)
Ömer (Yeneteği malum)
Kılınç(Daha çok kanat gibi kullanıyoruz)
Donk(Stoper kullandık biraz da mecburiyetten)

4-5 tane adamın içinde orta sahaya 3 tane adam seçmek zorundayız ki Belhanda da gitti sonra (gitmesi sorun değil gerçi de)

Fener Gustavo,Ozan,Mert Hakan, Sosa, İrfan(2. Yarı) gibi direkt orta saha özellikleri olan adamlar içinden orta saha seçme şansı var ki Özille Perrotti de vardı.(sayı açısından, kadro derinliği ve kaliteli ayak olarak bahsediyorum.)

Ben Diagne ilk geldiğinde daha imzayı atmadan da aslında hocanın kafasındaki sıralamada ilk 3te falan olan bir isim olduğunu zannetmiyorum ama Altur 1 ay Çin’de Alan kovalayıp alamayınca son gün Kasımpaşa’nın kucağında bulduk kendimizi. Bütçe yaratmak demişsin ki o 8 milyonluk stoper de Diagne’nin bir kısmı da hocanın yetiştirip 11’e koyduğu Ozan sayesinde açıldı, yönetim lütfetmedi yani hocaya bir şey. Kendi bütçesini kendisi yarattı bir nevi aynı Tff ve hakemler karşısında kulübün hakkını korumaya çalışması gibi. Yönetim sağolsun ağzına fermuar çekmiş.

Belhanda’ya da gelen teklif max 2-3 milyondur. 9-10 olsa hoca omuzlarından götürürdü havaalanına.

Forvetlerinde 3 tane adam var fenerin. Biz yokluktan Babel’i oynatmaya kalktık.

Bjk’ye hakemler 15 puan hediye etti orta sahada Yiğit-Paçavra-Ersin Shen oynasa farketmezdi ki Souza-Atiba gibi gayet yeterli oyuncuları var.

Hocanın çok eleştirilecek yanı var da onlar bunlar değil bence.

Kadronun yetersiz olduğunu düşünmüyorum hatta bana göre hala ligin en iyi takımı bizde.

Ligin en iyi kalecisi, stoperi, forveti bizde. Yan parçalar fena değil. Tek sorun orta sahaydı onda da hoca Belhanda'yı zamanında şutlasaydı belki yerine iyi bir oyuncu alınıp extradan birkaç puanımız daha olabilirdi.

Bu ekonomik şartlarda yönetim elinden geleni yaptı. Euro olmuş 10 lira. 1 senedir seyirci gelmiyor maçlara kulübün kasasına 5 kuruş para girmiyor. Gelirler TL ile giderler Euro ile. Ali Koç gibi zengin değil ki zorda olunca nakit cash versin. Devre arasında alınan 5 oyuncunun 4'ü tuttu, tutmayan bir tek hocanın prensi Onyekuru oldu. 2 senedir berbat durumda kendisi.

Zamanında vasat oyuncuları aldırmayıp birkaç iyi hamle yapsaydı liderdik.

net bir haberi olmaz ki bunun

rüşvetin belgesimi olur pvenk durumu

irfan oğulcanla taylana gelmek istiyorum demiş bunlarda ardaya iletmiş,ardada terime,görüşmüşüz falan adam pahalı tabi alamıyoruz ama fb araya girmesine rağmen irfan hocaya size gelmek istiyorum diyince hocada irfan düzgün duruyo diye açıkladı

sonra irfan yan çizince hocada,açıklamalarıda,taylanın oğulcanın kahve sevinçleride havada kalmış oldu,süreçte rol aldıkları içinde hoca bunları kadrodan kesti,zorda kalınca da oynatmaya başladı el mahkum tıpkı şuan kerem gibi ama eteboyla çoktan şampiyonluğu vermiştik iş işten geçmiş oldu

Mantiksiz geliyor surecte rol aldiklari icin diye kizaga cekilmeleri. Baska bir is olabilir salt bu yuzden oldugunu nedense dusunmuyorum.

Mantiksiz geliyor surecte rol aldiklari icin diye kizaga cekilmeleri. Baska bir is olabilir salt bu yuzden oldugunu nedense dusunmuyorum.
Senin düşüncen nedir niye olmuş olabilir

bayram değil seyran değil her maç 90dk oynayan,oyundan bile çıkmayan,hiç dinlendirilmeyen taylan tam irfan sürecinde dinlendirilmeye başladı

başka bi açıklaması yok

bunun yanında kahve sevinçleri,irfanın hocayı o ara takibe alması,iş yatınca irfanın hocayı takipten çıkması,taylanla oğulcanın irfanı takipten çıkması,resimlerine kadar silmesi gibi donelerde var

tahmin bile değil %800 olay bu şekilde gerçekleşmiştir,kesindir

Hala kabul etmemekte terime laf gelmesin diye boş yere çırpınmaktır

irfancan daha iyi 8 numara, mert hakan daha iyi 8.5. berat ve yusuf'un zaten pozisyon olarak alakaları yok, belki anca mensah'la 10 numarada kapışır. orda da mensah hiç yoksa belhanda'nın ilk geldiğinde gösterip yaş ilerledikçe doğal olarak kaybettiği atletizmi getirirdi sahaya. hiçbirini alamayarak bitik belhanda ve etebo isimli garip elemana kaldık. gene hiç yoktan emre kılınç o pozisyonda bir gelişim kaydetti, feghouli nazından caydığı zamanlar ortaya geçti de 2-3 tane kazanamayabileceğimiz maçı da puan tablosuna ekledik. seneye kaçı alınır bilinmem ama bir sonraki seviye için bu takımın orta sahasının tamamen yenilenmesi elzem.
Reyz irfancanı medyaya atarsan birileri de faydalanır bundan. Goksel cok guzel pazarladı adamı yaw. Bunda yonetimin ne sucu var. Ne yapmasını bekledin yönetimden 11 verip almasını mı? Onu anlamadım. Berat dedigin adam trabzona giden eleman mı? Adam söz verdim demedi mi yaw trabzona?

Mert hakanı hocanın adamları kaçırmadı mı elden? Apoyla beraber transferle ilgilenen ikinci elemanın adını unuttum o ilgileniyordu sanırım. Mesajlasmaları falan yayinlayacaklardi bi ara bu transferle ilgili? Mhy sağlam durmamış belli ki.

Mensahın bjkye nsl verildigini gorduk ztn. Ve ne oynadigini da goruyoruz.

Bu isimler arasında sadece irfan iş yapardı bizde. Onun da o rakamlara alinmamasina ben sevindim.

Yonetimin bu transferlerde bi hatası yok. Colibaly falan desen haklısın derim. Moderi istedik, takimimda kalmak istiyorum diye aciklama yapiyordu bizim ilgilendigimiz zamanlarda

Yine o takimdan bi sol kanatla ilgilendik adamı kaptirdik, ama onyekuruyu aldik.

Getirebileceğimiz yerli/yabancı hocalardan bunu getirirsek bizi uçurur diyebileceğimiz bir hoca var mı? FFP belası, TFF belası, malum kulübün malum başkanı, bizim pısırık yönetim varken.

Söylediklerim Fatih Terim’le şu anda mükemmel futbol oynuyoruz demek değil. Yollar ayrılsın sorun da değil ama Nagelsman, Klopp gelmeyeceği için 3 ay sonra bugün gitsin diyenlern en az yarısı Fatih Terim geri gelsin diye ağlayacak bundan eminim. Hep böyle oldu.

Rijkaard’ı getirdik, herkes önce 2 sene içinde Bir UEFA Kupası, 5 sene içinde CL Kupası hayalleri kuruyordu, mor forma kovalıyorduk kulübe katkımız olsun diye, bulamıyorduk falan. Ligde de 8/8 mi 9/9 mu ne gelmişti başlangıçta, tamam dedik yeni Barcelona biziz. Sonra nanay. Niye biliyor musunuz? Hakemler falan ebemizi belliyordu Rijkaard çıkıp çalışıp düzelteceğiz diyordu. Adamın ülke futbol şartlarından zerre haberi yok. Barış Özbek’le de ne çalışıp düzeltecekse artık. Sonra futbol olarak da kötüye gittik gerçi. Futbol kimseyi tatmin etmiyordu. Lucescu bile futbol olarak bizi tatmin etmedi. Hatta Gerets dışında taraftarın iyi futbol oynattığı konusunda hem fikir olduğu hoca olmadı bence.

Şu anda övülen Sergen varya misal, şampiyon olsun seneye CL, Türkiye kupası, lig vs derken ligi 5. bitirir, 2. yarı kovulur zaten.

Ben hoca gitsin istemiyordum ama artık istiyorum cidden. Gitsin de herkes bir rahatlasın bakalım hangi hoca gelecek, ne yapacak, kimleri isteyecek, yönetim kimleri alacak bir görelim. Ontiverolar, Hayroviçler dolmaz umarım takım. Favre midir nedir o gelsin, herkes hayran; ya da bir tane Alman gelsin evet evet Alman gelsin. Bundesliga’daki Alman hocaların en kariyerlisinden başlayalım teklif yapmaya, Bundesliga olmazsa Bliga2, 3 diye gideriz zaten Alman olması yeterli.

2 tane Alman gemisi de Galatasaray Adası’na sığınır, gemilere de “Ali Sami Yen” ve Metin Oktay” isimlerini veririz, sonra o gemiler Kadıköy açıklarında havai fişek patlatır, Kadıköy’deki boğaya top atar, resmen Almanları da arkamıza almış oluruz. Bayern, Dortmund falan kullanmadığı oyuncuları bize kiralar. Başkan da Enver Paşa.

Hadi bakalım gelsin kupalar.

ne olabilir mesela renktaş

bir sene 6. diğer sene 3. mü oluruz

benficanın bebelerine elenip rangersa diş geçiremez miyiz

paristen realden 5-6 mı yeriz

2 seneyi sıfır kupayla mı kapatırız

bütün bunlar bir tarafa 3 sene boyunca günden güne daha kötü kadro ve oyun mu olur

mesela hoca olmayınca ne olur

bütün bunlar bir tarafa 3 sene boyunca günden güne daha kötü kadro ve oyun mu olur

Her sene 6-7. Oluruz.
Cocu gibi, Pereira gibi silik bir hocamız olur. Rijkaard hibi Sarp’tan Ledesma çıkmasını bekleyen bir hocamız olur. Forvetsizlikten Atletico maçında Arda’yı forvet oynatıp “Sokayım ben nereye geldim böyle” diyen bir hocamız olur. Mancini gibi 10. Maçtan sonra ben parama bakarım diyen bir hoca ya da. Atkısını bağlayıp, belli bir noktadan sonra salan, takımı 5. 6.lığa doğru götüren. Prandelli gibi takımı 3 maçta toplam 1 pozisyona giren bir hocamız da olabilir, Tudor gibi ezeli rakip bile saymadığım bjk deplasmanında 9 yiyip dönmediğimiz için şükrettiren bir hocamız olabilir; sonuç olarak kupa mupa gelmez, geleceğine dair umudumuz da olmaz. Billur malzemesi oluruz.

Benfica’nın bebeleri 50 milyon euro, Rangers henüz mağlubiyet almadı ki bizim takım yarım yamalaktı.

Terim gitsin önemli değil derdim, sadece geçmişe bakıyorum olanları yazıyorum, yine aynı şeylerin olacağından da eminim.

Terim gider 5-6 tane yabancı hoa getiririz 3 senede şampiyonluk falan da gelmez. Sonra hocayı yine Çeşme’deki yazlığından apar topar getiririz. Belki o kadar da sürmez. Tudor’lu bjk deplasmanı gibi 2 maç oynarsak ilk uçakla geri getiririz.

Hamzaoğlu yarım sezonda 3 kupa aldı, beden hocası Riekerink bile tarihin en kötü takımına 2 kupa aldırdı. Gerets yokluk içinde şampiyon oldu. Feldkamp ve Cevat hoca ŞL'de çeyrek final oynayan brezilya karması fenerin önünde yerli futbolcularla şampiyon oldu.

Bırakın Fatih hoca giderse ne yaparız diye düşünmeyi. O gelmeden önce orta sıra takımı mıydık biz? O geldikten sonra mı biz büyük takım olduk? Maalesef bu takımın taraftarlarının artık duyguları mantığının önüne geçmiş. Başarısızlık yaşayacaksak onu da Fatih hocayla yaşayalım arabeskine bağlamışlar.

Reyz irfancanı medyaya atarsan birileri de faydalanır bundan. Goksel cok guzel pazarladı adamı yaw. Bunda yonetimin ne sucu var. Ne yapmasını bekledin yönetimden 11 verip almasını mı? Onu anlamadım. Berat dedigin adam trabzona giden eleman mı? Adam söz verdim demedi mi yaw trabzona?

Mert hakanı hocanın adamları kaçırmadı mı elden? Apoyla beraber transferle ilgilenen ikinci elemanın adını unuttum o ilgileniyordu sanırım. Mesajlasmaları falan yayinlayacaklardi bi ara bu transferle ilgili? Mhy sağlam durmamış belli ki.

Mensahın bjkye nsl verildigini gorduk ztn. Ve ne oynadigini da goruyoruz.

Bu isimler arasında sadece irfan iş yapardı bizde. Onun da o rakamlara alinmamasina ben sevindim.

Yonetimin bu transferlerde bi hatası yok. Colibaly falan desen haklısın derim. Moderi istedik, takimimda kalmak istiyorum diye aciklama yapiyordu bizim ilgilendigimiz zamanlarda

Yine o takimdan bi sol kanatla ilgilendik adamı kaptirdik, ama onyekuruyu aldik.
Suan bulundugu takim performanslari yaniltici olabilir. Onu gecelim Melih. Bence Mensah kotu topcu degil, Irfan'da 11m etmez. MHY'da bu kadar para etmez yine ama hicbiri kotu topcu olmadigi gibi bizim en zayif yerimize istenilen isimlerdi ve hicbiri alinamadi.

Bilmiyorum siz soyluyorsunuz. Bu demektir ki sizinki de senaryo cunku kimse emin degil. Belki yonetim istedi bunu bana aksini soyleyebilir misin ? Yanlis anlasilmasin, olayi salt bir tarafa yikmak bana haksizlik olarak geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt