2 sene önceden gerçekleri gören az kişiyden biriydim, üstat Ahmed Arif Kesen ile birlikte. O zamanlar can hıraş hocayı savunanlar bakıyorum da şimdi çark etmeye başlamış. Tw'de de böyle çok kişi var rüzgar nereden eserse oraya savruluyorlar. Senelerdir çizgimden bir cm bile sapmadığım için kendim için mutluyum.
Senelerdir diyoruz bu takımın önceliği transferler değil hocadır. Bu takımın hocası teknik taktik organizasyon nedir bilecek, evlatçılık ve adam kayırmacılığı yapmayacak (bunların olduğu hiçbir kulüpten hayır gelmez), enerjisini yönetime taraftara medyaya değil saha içine verecek, antrenmanlarda adam gibi çalıştıracak bir hoca olmalı diye. Maalesef bizim taraftarımız geçmiş senelerdeki alınan başarılardan dolayı başarısız sonuçlardan sonra hocanın bahanelerine, işaretleri başka yöne çevirmesine bir güzel inandı. Uyutuldu.
Şimdi dünkü maçın sonucuna göre yazmıyorum bunları. Çünkü zaten kaybedeceğimizi hatta fark yiyeceğimizi polyanna olmayan, realist olan herkes tahmin ediyordu. Hocanın maçtan önceki açıklamaları zaten bu turu baştan kaybettiğimizi gösteriyordu. Sahaya hiçbir olumlu etkisi olmayan, 2 senedir tek kupa almayan, 2 sene öne yıldızlarla dolu kadroyu 6. yapan, geçen sezon çok rahat şampiyon olabileceği sezonda inatlarıyla şampiyonluğu ganyancıya veren ve bunlara rağmen maaşına zam yapılarak yılda 33 milyon TL alan bir efsane(!). Hocam çok mu ihtiyacın vardı o kadar paraya? Senelerdir bu kulübün içindesin holding kuracak kadar paran var diyemez misin benim artık paraya pula ihtiyacım yok bu parayı altyapı için kullanın diye? Senede 33 milyon TL alacak futbol mu oynatıyorsun? Dünkü maçta sıradan bir Anadolu hocası bile belki 5 yemezdi.
Futbolu kafasında ve fiziken bitirmiş Arda'ya zamlı sözleşme uzatmak da neyin nesidir? Senelerdir yardımcıların vasıflı kişilerden oluşsun diyoruz sen hala Selçuk, Hakan, Necati, Hasan kimdir sana ne fayda sağladılar bugüne kadar?
Kulüpte bir şeyler değişmeli ama öyle oyuncular falan değil. Sistem değişmeli. Kulübü at çiftliği gibi yönetenlerin sistemi değişmeli.