Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Ynt: Fatih Terim | Teknik Direktör

Celal Dereli sen FT Fio'dan kovuldu mu dedin lan :asd:

Ulan keşke ben de öyle kovulsam

Çeki Gori denen kompleksli Fio başkanı adamı çekemedi. Taraftarla aralarındaki bağı kıskandı da gönderdi Terim'i.

Sen eleştiricem diye işin tadını kaçırıyorsun

Ama bak sana bi şey dicem. Bence Terim'i sevmeye çalış, yoksa Galatasaray'ın ileride alacağı sportif başarılarda bizim kadar sevinemezsin, içine sinmez :)

Demek Cecchi Gori Terim i kıskandığı için kovdu. :) Çok yaşa sen. Güldürdün beni. Terim e toz kondurmamak için komik şeyler yazıyosun.

Ben Terimi senden daha fazla severim. Sevdiğim için kızarım...

Demek Cecchi Gori Terim i kıskandığı için kovdu. :) Çok yaşa sen. Güldürdün beni. Terim e toz kondurmamak için komik şeyler yazıyosun.

Al kardeşim. Bu sana bir cevap olur sanırım.

MILAN'IN TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?..

Fiorentina’yı yarı yolda bırakmadım

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya’da 3’üncülüğe kadar taşıdığı Fiorentina’yı asla "yarı yolda bırakmadığını" belirtti. Terim, Milan’ın teklifine "Fiorentina’dan ayrılmadan mukavele imzalamam" karşılığı verdiğini söyledi.

Firenze Artemio Franchi Stadı’nı donatan "Imparatore Terim" pankartları, neden San Siro Giuseppe Meazza Stadı’na taşındı?

- Galatasaray’la UEFA yarı final maçı oynayacağımız gün Milan’ın sportif genel müdürü Ariedo Braida özel uçağıyla Leeds’e geldi. "Sadece sizinle tanışmaya geldim. Maçı da seyretmeden Milano’ya döneceğim" dedi. Tanıştık, konuştuk ama, asla "Galatasaray’dan ayrılacağım" diye bir söz söylemedim. İnsanın hoşuna gidiyor, gurur duyuyor.

UEFA şampiyonluğundan sonra Fiorentina’dan teklif geldi, gittim. Tesadüf bu ya, İtalya Kupası’nda yine Milan çıktı karşımıza. Kupada 2-2, 2-0, lig maçında da 4-0’la geçtik. Bir ara ligde 3. sıraya çıktık, kupada ise finale kadar geldik. Milan sezon içinde yine haber yolladı bana. "Fiorentina’dan ayrılmadan Milan’la mukavele imzalamam" dedim. Dünyada bunu imzalamayacak bir antrenör düşünemiyorum. Fulya da imzalamamı istedi, ama "Böyle bir davranış bana yakışmaz" deyip imzalamadım.

Berlusconi, kolundaki saati bana hediye etti

Başbakan, medya imparatoru, Milan’ın sahibi ve de Bilal beyimizin nikah şahidi Silvio Berlusconi’yi bir de Fatih hocadan dinleyelim.

- Milan’a gittikten iki ay sonra başbakan ve kulüp başkanı Berlusconi, beni Milano’daki villasında bir öğle yemeğine davet etti. Arcone’deki San Martone adlı villaya, Başkan Yardımcısı Adriano Galliani ve Spor Direktörü Ariedo Braida ile beraber gittik. Berlusconi, futbolla müthiş haşır neşir bir adam, konuyu çok da iyi biliyor. Gerçekten dünyanın en güçlü insanlarından biri, müthiş biri. Çok düzgün, işini çok iyi bilen bir adamın masasında harika bir 3.5 saat yaşadım.

Takımla ilgili ne bir şey sordu, ne bir şey istedi. Ayrılırken, kolundaki kendi imzasını taşıyan saatini bana hediye etti. "Sevgili Terim, sizden iyi oynayacak ve zafer kazanacak bir takım istiyorum" dedi. Ondan sonra birkaç defa daha beraber olduk, San Siro’da. İnter maçından sonra beni şampanya içmeye davet etti. Maçlara başbakan olarak gelmediği için yanında 40 tane koruma olmazdı.

52 gün sonra İtalyanca basın toplantısı

Bir İtalyan atasözü der ki, "Chi non risica non rosica" (Riske girmeyen, bir şey koparamaz.)

- Fiorentina’yla mukavele imzalarken bir İtalyan gazeteci, "Dilimizi bilmiyorsunuz, oyuncularla nasıl iletişim kuracaksınız" diye sordu. Dedim ki "Göreve başlamama 52 gün var. O gün geldiğimde, basın toplantısını İtalyanca yapacağım." Burada Bayan Donatella’yı (Piatti) bulduk, müthiş öğreten bir kadın. Ama Allah için ben de iyi bir talebeydim. Yaz günü, güneş, sıcak demeden her gün 5 saat çalıştık.

Floransa’da göreve başladığım gün basın toplantısını, söz verdiğim gibi İtalyanca yaptım. O güne kadar birçok İtalyan gazetesine tercümansız röportajlar bile verdim. İtalya’da pratiğim de çok gelişti, iyi konuşur oldum. Birçok toplantı, yemek ve konferansa tercümansız katıldım. İtalya’da Türk olmanın gururu içinde, İtalyan gibi yaşadık.

Milli takımla pazarlık olmaz

- Dünyanın hiçbir tarafında Milli takım teknik direktörlerinin maaşı konuşulmaz. Hele bu adam, o federasyona bir teklif sunmamışsa konuşmak daha da ayıp. "Kurtarıcı" diye geldiğime göre, istediğim teklifi de sunabilirdim. Halbuki ben "Milli takımla pazarlık etmem, ne yazarsanız kabulümdür" dedim. Ben oralara gidip sadece antrenörlük yapmadım. Hangi Türk’ün başı sıkıştıysa ben oradaydım. Başı sıkışan birinin "Terim" dediği zaman birçok yerde işi hallolmuştur. Hálá da olabilir, isteyen deneyebilir. Başaran Ulusoy bana niye turizm ödülü verdi? İtalyan turistlerin gelişi yüzde 27’ye ulaştı diye. Hayatım boyunca, para konusu bende hiç ön planda olmadı. Türkiye’de hiçbir antrenörün düşünmediği dönemde, benim İtalyan menajerim vardı. Para konusunda konuşamadığım için zarar ediyorum. Şimdi duyuyorum ki, herkesin menajeri olmuş, çok iyi.

Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Evet Celal Fatih Hoca dandik bir hoca. O yüzden elit teknik adamlar toplantılarında ondan fikir alıyorlar. Morinho falan bu işten anlamıyor sen anlıyorsun.

Fiorentina' dan ayrılan Terim' di. Milan için. Galatasaray' da ki ikinci sezonunda amaçlarına ulaşamadığı için de kendi ayrıldı. Bir taraflarından uyduruyorsun tek taraflı fesih diye.

Neler uyduruyorsunuz neler. Biri Gori kıskandı, kovdu diyor, diğeri kendi ayrıldı diyor...Milan ile önceden anlaşmış olabilir ama ona kalsa sezonu bitirmek isterdi. Zaten normali de o. UEFA kupasının ilk turunda elenince yıldızı birden söndü. Çünkü özellikle UEFA kupası için getirilmişti takımın başına.

Elit hocalar toplantısı konusunda haklısın, bende gurur duydum. Ayrıca Lucescu adına da sevindim. Ancak upuzun listeyi gözden geçirince sevincim uzun sürmedi.

Kırmızı ile belirttiğim yerleri de iyice okursan milli takımdan da kendi isteğiyle ayrıldığını göreceksin.

7 Şubat 2007'de Gürcistan maçıyla 55. kez takımın başında sahaya çıkarak, Coşkun Özarı'nın rekorunu kırdı. 24 Mart 2007 Yunanistan-Türkiye maçı ile 56. kez takımın başına geçmiş oldu. Terim'in karnesinde, o dönem 30 galibiyet, 17 beraberlik, 14 de yenilgi bulunuyordu. Aldığı mağlubiyetler ve beraberliklerden sorumlu tutuldu. Fakat daha sonrasında elde ettiği Norveç ve Bosna-Hersek galibiyetleriyle Türkiye Milli Takımını Avusturya ve İsviçre'de yapılacak olan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine götürdü. Şampiyonada Milli Takım yarı finale yükseldi.Yarı finalde Türkiye, Almanya 'ya 3-2 yenilerek elenmiştir ve o sonuçla da Türkiye 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3. olmuştur. Fatih Terim bu turnuvanın en iyi teknik direktörü seçilmiştir. Türkiye Millî Futbol Takımı'nı 2010 FIFA Dünya Kupası'na taşıyamadığı için 19 Ekim 2009 tarihinde basın toplantısı düzenleyerek görevinden ayrıldığını açıklamıştır.[SUP][5][/SUP]

UEFA Kupası'nı kazandırdığı 17 Mayıs 2000 tarihinden tam 11 yıl sonra, 17 Mayıs 2011'de 3. kez Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilmiştir. 1 Temmuz 2011 tarihinde Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen törende, Galatasaray ile üç senelik resmi sözleşmeye imza atmıştır.[SUP][6][/SUP] 12 Mayıs 2012 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda takımının 18. lig şampiyonluğunu getirmiştir. Galatasaray'la sezonu zirvede tamamlayan Terim, kariyerinin 5. lig şampiyonluğunu elde ederken, lig tarihinde en fazla şampiyonluk kazanan teknik direktörü unvanını almıştır.

Fatih Terim milli takımın başındayken.

Ayrıca daha önce 2002 yılında düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’na davet edilen ilk Türk teknik direktör unvanını kazanan Fatih Terim, aynı organizasyona 2012 yılında tekrar davet edildi.[SUP][7]

[/SUP]

Al kardeşim. Bu sana bir cevap olur sanırım.

MILAN'IN TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?..

Fiorentina’yı yarı yolda bırakmadım

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya’da 3’üncülüğe kadar taşıdığı Fiorentina’yı asla "yarı yolda bırakmadığını" belirtti. Terim, Milan’ın teklifine "Fiorentina’dan ayrılmadan mukavele imzalamam" karşılığı verdiğini söyledi.

Firenze Artemio Franchi Stadı’nı donatan "Imparatore Terim" pankartları, neden San Siro Giuseppe Meazza Stadı’na taşındı?

- Galatasaray’la UEFA yarı final maçı oynayacağımız gün Milan’ın sportif genel müdürü Ariedo Braida özel uçağıyla Leeds’e geldi. "Sadece sizinle tanışmaya geldim. Maçı da seyretmeden Milano’ya döneceğim" dedi. Tanıştık, konuştuk ama, asla "Galatasaray’dan ayrılacağım" diye bir söz söylemedim. İnsanın hoşuna gidiyor, gurur duyuyor.

UEFA şampiyonluğundan sonra Fiorentina’dan teklif geldi, gittim. Tesadüf bu ya, İtalya Kupası’nda yine Milan çıktı karşımıza. Kupada 2-2, 2-0, lig maçında da 4-0’la geçtik. Bir ara ligde 3. sıraya çıktık, kupada ise finale kadar geldik. Milan sezon içinde yine haber yolladı bana. "Fiorentina’dan ayrılmadan Milan’la mukavele imzalamam" dedim. Dünyada bunu imzalamayacak bir antrenör düşünemiyorum. Fulya da imzalamamı istedi, ama "Böyle bir davranış bana yakışmaz" deyip imzalamadım.

Berlusconi, kolundaki saati bana hediye etti

Başbakan, medya imparatoru, Milan’ın sahibi ve de Bilal beyimizin nikah şahidi Silvio Berlusconi’yi bir de Fatih hocadan dinleyelim.

- Milan’a gittikten iki ay sonra başbakan ve kulüp başkanı Berlusconi, beni Milano’daki villasında bir öğle yemeğine davet etti. Arcone’deki San Martone adlı villaya, Başkan Yardımcısı Adriano Galliani ve Spor Direktörü Ariedo Braida ile beraber gittik. Berlusconi, futbolla müthiş haşır neşir bir adam, konuyu çok da iyi biliyor. Gerçekten dünyanın en güçlü insanlarından biri, müthiş biri. Çok düzgün, işini çok iyi bilen bir adamın masasında harika bir 3.5 saat yaşadım.

Takımla ilgili ne bir şey sordu, ne bir şey istedi. Ayrılırken, kolundaki kendi imzasını taşıyan saatini bana hediye etti. "Sevgili Terim, sizden iyi oynayacak ve zafer kazanacak bir takım istiyorum" dedi. Ondan sonra birkaç defa daha beraber olduk, San Siro’da. İnter maçından sonra beni şampanya içmeye davet etti. Maçlara başbakan olarak gelmediği için yanında 40 tane koruma olmazdı.

52 gün sonra İtalyanca basın toplantısı

Bir İtalyan atasözü der ki, "Chi non risica non rosica" (Riske girmeyen, bir şey koparamaz.)

- Fiorentina’yla mukavele imzalarken bir İtalyan gazeteci, "Dilimizi bilmiyorsunuz, oyuncularla nasıl iletişim kuracaksınız" diye sordu. Dedim ki "Göreve başlamama 52 gün var. O gün geldiğimde, basın toplantısını İtalyanca yapacağım." Burada Bayan Donatella’yı (Piatti) bulduk, müthiş öğreten bir kadın. Ama Allah için ben de iyi bir talebeydim. Yaz günü, güneş, sıcak demeden her gün 5 saat çalıştık.

Floransa’da göreve başladığım gün basın toplantısını, söz verdiğim gibi İtalyanca yaptım. O güne kadar birçok İtalyan gazetesine tercümansız röportajlar bile verdim. İtalya’da pratiğim de çok gelişti, iyi konuşur oldum. Birçok toplantı, yemek ve konferansa tercümansız katıldım. İtalya’da Türk olmanın gururu içinde, İtalyan gibi yaşadık.

Milli takımla pazarlık olmaz

- Dünyanın hiçbir tarafında Milli takım teknik direktörlerinin maaşı konuşulmaz. Hele bu adam, o federasyona bir teklif sunmamışsa konuşmak daha da ayıp. "Kurtarıcı" diye geldiğime göre, istediğim teklifi de sunabilirdim. Halbuki ben "Milli takımla pazarlık etmem, ne yazarsanız kabulümdür" dedim. Ben oralara gidip sadece antrenörlük yapmadım. Hangi Türk’ün başı sıkıştıysa ben oradaydım. Başı sıkışan birinin "Terim" dediği zaman birçok yerde işi hallolmuştur. Hálá da olabilir, isteyen deneyebilir. Başaran Ulusoy bana niye turizm ödülü verdi? İtalyan turistlerin gelişi yüzde 27’ye ulaştı diye. Hayatım boyunca, para konusu bende hiç ön planda olmadı. Türkiye’de hiçbir antrenörün düşünmediği dönemde, benim İtalyan menajerim vardı. Para konusunda konuşamadığım için zarar ediyorum. Şimdi duyuyorum ki, herkesin menajeri olmuş, çok iyi.

Sevgili Levent kardeşim, koyduğun yazıyı okudum. Ama benim söylediklerime ters gelen bir şey göremedim.

Bunu Maldini ya da Nesta açıkladı zaten bi söyleşide :o

Fiorentinadan 'kovulup' Milana gitmek. Hayal gücü geniş Celal kardeşimizin. Yüklenmeyelim.Sadece hayalgücünü doğru noktalara kaydırmasını sağlayalım yeter. Yani insan anlamadığı bir spora yorum yapmak zorunda değil. Bunun buz hokeyi var,sutopu var,var oğlu var

Celal'i takdir ettim yalnız, bunca insan dalgaya aldı, defalarca ispatlarla yanlış bildiğini gösterdi, adam hala benim dediğim doğru herkes yanlış biliyor da ısrarcı.

Maldini ve Nesta'yı da kattı adam final olarak. Nesta kim olum Celal varken, İtalya'da olan mevzuları Celal'den iyi kim bilebilir :D Berlusconi bizzat Celal'i arayıp takip ediyor İtalya gündemini.

Neler uyduruyorsunuz neler. Biri Gori kıskandı, kovdu diyor, diğeri kendi ayrıldı diyor...Milan ile önceden anlaşmış olabilir ama ona kalsa sezonu bitirmek isterdi. Zaten normali de o. UEFA kupasının ilk turunda elenince yıldızı birden söndü. Çünkü özellikle UEFA kupası için getirilmişti takımın başına.

Elit hocalar toplantısı konusunda haklısın, bende gurur duydum. Ayrıca Lucescu adına da sevindim. Ancak upuzun listeyi gözden geçirince sevincim uzun sürmedi.

Sen önce senin için paylaştığım makaleleri falan bir oku. Sonra kendi söylediklerinin uydurma olduğunu kabul et. Ben sana belgelerle geliyorum. Sen ise dünyanda uydurduğun düşünceler ile. Bir laf söylüyor isen önce elinde verilerin olacak. Fatih Terim' in görevine son verildiği tek takım Milan' dır. Onunla ilgili de Milan' ın efsane kaptanı Baresi' nin açıklamaları var ki onu da koydurtma bana.

Yok ordan kovulmuş yok burdan kovulmuşmuş.

Sevgili Levent kardeşim, koyduğun yazıyı okudum. Ama benim söylediklerime ters gelen bir şey göremedim.

Tek taraflı fesih falan diye bir şey var mı ortalıkta? Senin söylediklerinle ters gelen birşey işte. Fiorentina' dan kovulmamaış demekki. Kendi ayrılmış. Türk milli takımından da kovulmamış demekki kendi ayrılmış. Bunların arasında dağlar kadar fark var.

Haha. Maldininin, Nestanın kendileri dışında gelişen şeyler için yorum yapacaklarını hiç zannetmem. Saçma olur çünkü.

Çok boş muhabbet dönüyo yalnız, senin kendi görmediğin, okumadığın hiçbişeye inanmak gibi bi niyetin yok zaten millet neye uğraşıyorsa. Haydi selametle.

Bu Celal Berlusconin yardımcısı olan kel herif galiba.Milan içinde ne olup bittiğini Maldiniden Nestadan iyi biliyor

facepalm_284533.gif

Sen önce senin için paylaştığım makaleleri falan bir oku. Sonra kendi söylediklerinin uydurma olduğunu kabul et. Ben sana belgelerle geliyorum. Sen ise dünyanda uydurduğun düşünceler ile. Bir laf söylüyor isen önce elinde verilerin olacak. Fatih Terim' in görevine son verildiği tek takım Milan' dır. Onunla ilgili de Milan' ın efsane kaptanı Baresi' nin açıklamaları var ki onu da koydurtma bana.

Yok ordan kovulmuş yok burdan kovulmuşmuş.

Belgelerle geliyormuş. Adam hatıralarını anlatmış bir gazeteciye. Belge diyosun buna. Ben Berlusconi ile yemek yememişmi dedim ? Milan a gittiğinde çok iyi karşılanmıştı.

Milan ile anlaşıp Fiorentinayı bırakmadım demiş. Demiş olabilir. Ben bıraktımı dedim. Koca makale koymuşsun. Terim in kendi isteğiyle ayrıldığına dair bir şey okumadım ben. Varsa altını çiz.

Celal büyük bir samimiyetle bir soru soracağım rica ederim dürüstçe cevap ver.

Bu yazdıkların ciddi mi, yoksa gidip biraz milletle dalga geçip eğleneyim diye bir fikir geldi aklına onu mu uyguluyorsun.

Olabilir, hepimiz bazen sıkılırız bir şeylerle makara yaparız. Öyle az eğlenmek istemişsindir, şüphesiz herkes anlayışla karşılar, güler ve dağılırız :yenieek:

Belgelerle geliyormuş. Adam hatıralarını anlatmış bir gazeteciye. Belge diyosun buna. Ben Berlusconi ile yemek yememişmi dedim ? Milan a gittiğinde çok iyi karşılanmıştı.

Milan ile anlaşıp Fiorentinayı bırakmadım demiş. Demiş olabilir. Ben bıraktımı dedim. Koca makale koymuşsun. Terim in kendi isteğiyle ayrıldığına dair bir şey okumadım ben. Varsa altını çiz.

Neyin kafasındasın oğlum sen? Fatih Terim hatırasından daha iyi belge mi var sende? Adamdaki hal ve hareketlere bak.Sanki Berlusconi'nin yakın arkadaşı her şeye 1. kaynaktan ulaşıyor da Fatih Terim'in anısı neymiş diyebiliyor? Sen kimsin? İnternette ordan burdan mastürbasyon yaparken okuduğun yazıların Fatih Terim'in anısından daha güvenilir olduğunu söyleyebiliyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt