Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Efsanevi futbolcu, uefa kupasını alan takımın başındaki, 4 sene üst üste şampiyon yapan, yerlerde sürünen takımı geçen sene sıfırdan şampiyon yapan ve şu an liderken adamı neredeyse al aşağı edecekler. Yok böyle bişey ya! Herkese sallanır ama Fatih Terim'e sallanmaz. İnsan utanır biraz!

Not: Eleştiri olabilir ama eleştiri sınırını geçenlere lafım...

Cevap: Ynt: Fatih Terim | Teknik Direktör

Fatih Hocanin o dönem ilk senesinde yaptiği en büyük transfer Mondragon. Hani ebedi dostumuz dediğimiz bir takim varya, sanki dünyada baska kaleci yokmus gibi, gittiler, Metzle anlastilar, sonrasinda Mondiye de daha yüksek fiyat önerdiler, bizde Metze para ödemek zorunda kaldik. Sonrasinda en fazla bonservis ödenen adamlar, Bratu ve Tamasti. Onlari da yüksek fiyatlara sattik.

Yanlis transferi herkes yapiyor. Guardiola, ibrahimovic ve Ukraynali stoper, Barcelona ne kadar zarar etti haberin var mi? Veya Mourinho, interde Muntari, Quaresma ve Manciniyi aldidiği dönem ne kadar zarar ettirdi?

Hocanin felsefisine uygun, kaliteli oyunculardan olusan bir oyuncu grubunu ona vermek zorundasin.

Bizde o dönemde kiralik adamlar, bosmanlar, düsük maaliyetli adamlar. Revivoyu bile almistik. Geri dönen eski oyuncular. Böyle bir oyuncu grubundan ne bekleniyordu ki?

3.dönemde nkokta transferler yapti. Sonucu ortada.

Takimi mahveden rijkaarda gösterdiğiniz sabri keske Fatih Hocaya da gösterseniz. Ben öyle mi söytledim. 3. oldu diye basariliyim diyen Rijkaardi. Hoca 2.dönemdeki son sene basarisizdi. Bunu belki olimpiyata, belki kadro kalitesine yorabiliriz.

Hala mazeret üretmeye çalışıyorsun. Hocanın felsefesine uygun adamları kimse ona vermez, veremez. Kendisi bulmak zorunda. Kendisi bulamıyor malesef. Oyuncu transferinden sonra deneme yanılma yöntemiyle oyuncuyu anlamaya çalışıyor. Tutarsa tutar tutmazsa tutmaz...Bu nedenle eski futbolcular, kalitesiz kadro deyip suçu başkasına atamazsın. Transferleri yapan hocanın kendisi.

Yanlış transferi elbette herkes yapıyor ama bunun bir oranı var. Yanlış transfer oranı yüksekse zaten takım başarılı olamıyor. Kendini belli ediyor. 3. dönem nokta transfer yapıldı demişsin. Hangileri nokta söylememişsin. En yararlı oyuncu Selçuk oldu. Onun transferi de çok öncelere dayanıyor. Yönetim Selçuk ile önceki sezonda anlaşmıştı zaten. Hocaya hediye geldi...Hocanın Elmander i takip edip istediğini sanmıyorum. Ama belki de öyledir. Eboue yi Arsenalli olduğu için istemiştir heralde...Engin i bizzat istediğini biliyorum bir tek. Nokta dediğin bunlar sanırım.

Geçen sene Selçuk döktürdü, şampiyon olduk. Bu sene eski formuna dönmezse durum zor görünüyor.

Rijkaart la ilgili hiç birşey yazmadım ben. Ama kariyer olarak ona yaklaşacak hoca Türkiyede yok. Üstelik çok iyi bir zamanda geldi. Beklentiler yüksekti. Fazla sabır gösterildiğini zannetmiyorum. Öyle bir adama 2. sene verilmeliydi zaten.

Not. Olimpiyatta oynadığımız sene, kendi sahasında en fazla puan toplayan takım bizdik.

@Celal Dereli

Sadece 2. gelişindeki transferleri hakkında cevap verecektim ama bir cümleni gördüm ''Eboue yi Arsenalli olduğu için istemiştir heralde''

Ana :eek: Bu ne hacı yaa. Ne demek Arsenal'li olduğu için istedi.

Neyse ben yine asıl cevap vereceğim konuya geleyim. Terim o zaman yönetime transfer listesini sundu. Düşün, adam UEFA şampiyonu olmuş, sonra gitmiş Milan'ı çalıştırmış, adam kariyerini tehlikeye atar mı. O verdiği listede çok önemli oyuncular vardı ama Özhan başkan gitti listenin en sonundaki adamları aldı, çünkü para yoktu.

Şu adamın ikinci gelişi olmasa söyleyecek lafınız da yok

Onun dışında Rıjkaard'a harika bir kadro sunuldu. Kimi istediyse alındı. Bizi ŞL ye götüremedi. Eğer götürseydi zaten Polat da gitmezdi. Çünkü ŞL ye girseydik maddi olarak da rahatlayacaktık.

Neden birinci gelişindeki nokta transferlerden kimse bahsetmiyor. Davala - Ünsal - Popescu - Hagi - Taffarel - Capone

Bunlar nokta değil miydi?

Ondan sonra

Muslera - Ujfa - Semih'i oynatma cesareti - Melo - Necati (nokta transferin kralı) - Eboue - Engin

Bunlar nokta transfer değil mi?

Hayır yani adamın aldığı oyuncular bizi şampiyon yaptı resmen.

Muslera olmasaydı şampiyon olamazdık belki de

Aynı şekilde Necati alınmasaydı şampiyon olamazdık belki de

Semih'i oynatmasaydı

Eboue'yi almasaydı

Engin'i almasaydı

Ujfa'yı 3'ün biri diye dalga geçmelerine rağmen almasaydı

Bu adamlar olmasaydı şampiyon olamazdık belki de. Hayır yani daha ne diye eleştiriliyor anlamıyorum

Celal Dereli sen FT Fio'dan kovuldu mu dedin lan :asd:

Ulan keşke ben de öyle kovulsam

Çeki Gori denen kompleksli Fio başkanı adamı çekemedi. Taraftarla aralarındaki bağı kıskandı da gönderdi Terim'i.

Sen eleştiricem diye işin tadını kaçırıyorsun

Ama bak sana bi şey dicem. Bence Terim'i sevmeye çalış, yoksa Galatasaray'ın ileride alacağı sportif başarılarda bizim kadar sevinemezsin, içine sinmez :)

20 yıldır Galatasaray'a doğru dürüst 2 tane teknik direktör gelmiştir. Fatih Terim ve Lucescu. Her ikisi de görevdeyken kıyasıya eleştirilmiştir. Her ikisi de 3. 5. 8. olduğumuz dönemlerde ahlarla vahlarla hatırlanmıştır.

Çünkü bizim insanımızın en çok sevdiği şeydir eleştirmek. Çünkü oturduğun yerden sallamak kolaydır. Hiç bir riskin yok, sorumluluğun yok, üzerinde baskı yok, senden bir şey bekleyen yok, salla dur. Başarı geldiği zaman toprak altına gir, havalar bozunca, yağmur yağınca çık. Neyse ki çoğumuz neyin ne olduğunu biliyor.

Burada yorum yapmak bile saçma.

Hocayı eleştiririz ama ite köpeğe yem etmeyiz herkes rahat olsun.

Hoca candır, kandır, bu kulübün gelmiş geçmiş en büyük 3 efsanesinden biridir. Onun adını anarken gusülden aşağısı kurtarmaz.

Günlük hayatında belki de bi orjinal atkı bile almayan adamlar gelmişler sportif başarı anlamında rakiplerle farkı açan, Galatasarayı Türkiye'nin en büyük kulübü haline getiren adama laf atıyorlar.

Allah seni başımızdan eksik etmesin hocam:)

sira Fatih Hoca'ya mi geldi , skor taraftarligindan vazgecin , lafiniz varsa eger kazanirken soyleyin

Yaw arkadaşlar geçen seneki aşmpiyonluğu yaşattığı için kredisi çok hocam burada yazaların çoğunda daha galatasaraylıdır buna eminim hemen asıp kesmeyin lütfen sabır.

Fatih Hocayı eleştirmeye kimsenin çapı yetmez. Bu ülkenin hayal bile edemeyeceği başarılara imza atmış kişi eleştirmek için belli bir çapınızın olması lazım ama o çapta kimse yok Türkiye'de.

Fatih Terim | Teknik Direktör

Neden birinci gelişindeki nokta transferlerden kimse bahsetmiyor. Davala - Ünsal - Popescu - Hagi - Taffarel - Capone

Bunlar nokta değil miydi?

Ondan sonra

Muslera - Ujfa - Semih'i oynatma cesareti - Melo - Necati (nokta transferin kralı) - Eboue - Engin

Bunlar nokta transfer değil mi?

Hayır yani adamın aldığı oyuncular bizi şampiyon yaptı resmen.

Muslera olmasaydı şampiyon olamazdık belki de

Aynı şekilde Necati alınmasaydı şampiyon olamazdık belki de

Semih'i oynatmasaydı

Eboue'yi almasaydı

Engin'i almasaydı

Ujfa'yı 3'ün biri diye dalga geçmelerine rağmen almasaydı

Bu adamlar olmasaydı şampiyon olamazdık belki de. Hayır yani daha ne diye eleştiriliyor anlamıyorum

semih haric hepsi dogru

Lafınızın arkasında durun lütfen.. Tek tarafli fesih dediniz bende soruyorum: Fatih hocanın sözleşmesi kaç kez feshedilmistir?

Sözümün her zaman arkasındayım. Fiorentina, Milan, Galatasaray. 3 kez...Milli takımda heralde sözleşme süresi bitti ve yenilemediler. O da görevine son vermek demek...Kovuldu demeyeyim, bozuluyorsunuz. :)

@Celal Dereli

Sadece 2. gelişindeki transferleri hakkında cevap verecektim ama bir cümleni gördüm ''Eboue yi Arsenalli olduğu için istemiştir heralde''

Ana :eek: Bu ne hacı yaa. Ne demek Arsenal'li olduğu için istedi.

Neyse ben yine asıl cevap vereceğim konuya geleyim. Terim o zaman yönetime transfer listesini sundu. Düşün, adam UEFA şampiyonu olmuş, sonra gitmiş Milan'ı çalıştırmış, adam kariyerini tehlikeye atar mı. O verdiği listede çok önemli oyuncular vardı ama Özhan başkan gitti listenin en sonundaki adamları aldı, çünkü para yoktu.

Şu adamın ikinci gelişi olmasa söyleyecek lafınız da yok

Onun dışında Rıjkaard'a harika bir kadro sunuldu. Kimi istediyse alındı. Bizi ŞL ye götüremedi. Eğer götürseydi zaten Polat da gitmezdi. Çünkü ŞL ye girseydik maddi olarak da rahatlayacaktık.

Zaten Eboue için heralde demişim. Tahmin yaptım. Çevresine sormuştur tabiki.

Terim listesini sunmuş da Özaydın listenin hep sonundakileri almış. Tabi, diğer klüplerde hocaya şak diye listesinin 1. sırasındaki adamları alıp getiriyorlar. Para yok diye yazmışsın zaten. Terim bunu bilmiyormuydu. Şimdi para varmı ? Hangi klüp hocanın her istediğini alabiliyor... Lucescuya listesinin 1. sırasındakilermi alındı ? Toplama takımı tıkır tıkır oynatıyordu. Laf olsun torba dolsun, mazeretler.

2.dönemi olmasa elbette söylenecek şey yok. Ama malesef var. Keşke olmasaydı.

Rijkaart ile karşılaştırma yapmadımki ben hiç. Rijkaartı övmedim de.

Senin mantığına göre A kişisi, daha yüksek maaş ve olanaklar karşılığında x şirketinden y şirketine geçerse, x şirketi onu kovmuş oluyor.

Sözümün her zaman arkasındayım. Fiorentina, Milan, Galatasaray. 3 kez...Milli takımda heralde sözleşme süresi bitti ve yenilemediler. O da görevine son vermek demek...Kovuldu demeyeyim, bozuluyorsunuz. :)

Evet Celal Fatih Hoca dandik bir hoca. O yüzden elit teknik adamlar toplantılarında ondan fikir alıyorlar. Morinho falan bu işten anlamıyor sen anlıyorsun.

Fiorentina' dan ayrılan Terim' di. Milan için. Galatasaray' da ki ikinci sezonunda amaçlarına ulaşamadığı için de kendi ayrıldı. Bir taraflarından uyduruyorsun tek taraflı fesih diye.

İki gündür hala anlatıyor mu adam :D Yazdığınız kelimeye yazık.

EVET ARKADAŞIM FATİH TERİM'İ HERKESLER KOVDU, HAYDİ BİZDE KOVALIM, TAŞ FALAN ATALIM

şimdi tatmin olduysan başlığı rahat bırakır mısın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt