Cevap: Ynt: Fatih Terim | Teknik Direktör
Yani bu yazdığına tavuklar bile güler. Para yokmuş, eski futbolcularmış...Ne zaman klüpte para olduki..2 senede 40 tane futbolcu aldı. Dünyanın parasını harcadı. Sanıyorum 40 milyon civarında transfer yaptı...Aynı şeyleri yazdırıyorsunuz bana.
Ayıp yahu. 2. döneminin rezalet olduğu ortada ama siz hala onun adına mazeret üretmeye çalışıyorsunuz. Madem iyidi de neden kovuldu ?
Takımı 8. likten almışta şampiyon yapmış. Giderken de 7.likte bıraktı gitti. Avrupaya katılamadık... Sonra Hagi geldi, şampiyonluğa oynadık, Türkiye kupasını aldık. Fenere 5 çektik. Sizin hesabınıza göre Hagi de başarılıydı. 7. aldığı takımı nerelere getirdi.
Fatih Hocanin o dönem ilk senesinde yaptiği en büyük transfer Mondragon. Hani ebedi dostumuz dediğimiz bir takim varya, sanki dünyada baska kaleci yokmus gibi, gittiler, Metzle anlastilar, sonrasinda Mondiye de daha yüksek fiyat önerdiler, bizde Metze para ödemek zorunda kaldik. Sonrasinda en fazla bonservis ödenen adamlar, Bratu ve Tamasti. Onlari da yüksek fiyatlara sattik.
Yanlis transferi herkes yapiyor. Guardiola, ibrahimovic ve Ukraynali stoper, Barcelona ne kadar zarar etti haberin var mi? Veya Mourinho, interde Muntari, Quaresma ve Manciniyi aldidiği dönem ne kadar zarar ettirdi?
Hocanin felsefisine uygun, kaliteli oyunculardan olusan bir oyuncu grubunu ona vermek zorundasin.
Bizde o dönemde kiralik adamlar, bosmanlar, düsük maaliyetli adamlar. Revivoyu bile almistik. Geri dönen eski oyuncular. Böyle bir oyuncu grubundan ne bekleniyordu ki?
3.dönemde nkokta transferler yapti. Sonucu ortada.
Takimi mahveden rijkaarda gösterdiğiniz sabri keske Fatih Hocaya da gösterseniz. Ben öyle mi söytledim. 3. oldu diye basariliyim diyen Rijkaardi. Hoca 2.dönemdeki son sene basarisizdi. Bunu belki olimpiyata, belki kadro kalitesine yorabiliriz.