Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Bir kez okuduğunuz bir kitap size çok güzel geldiğinde aynı kitabı ikinci kez okuduğunuzda beğenmediyseniz o kitabı 3. kez okumanın manası yoktur.

Herkes Fatih Terim'i eleştirmiş ama bence Terim aynı Terim. Yani 1996-2000 arasındaki başarılı Terim, Milli Takım başındaki Terim ve yeniden Galatasaray'a gelen Terim hep aynı. O kadar yıldan sonra mutlaka her insanda olduğu gibi Terim'de de pozitif ya da negatif değişimler olacaktır ama bir yiğidin yoğurt yemesi üç aşağı beş yukarı hep aynı kalacaktır. Terim zamanında Tugay gibi yurtdışında belki Türk futbol tarihinin en başarılı oyuncusunu takımdan gönderdi yerine UEFA kupasından sonra çoğu doğru düzgün bir baltaya sap olamayan oyuncularla o kupayı bize getirdi.

Terim denilince akla ilk gelen şeylerden birisi "bir yerde atıl kalmış bir futolcuyu o alırsa kesin diriltir" fikriydi. Terim sanırım artık bunu beceremiyor. Herkes sahadaki dizilime oyuncu seçimine takılmış. Futbol 3-5-2den ya da sadece oyuncu seçiminden ibaret değildir. Feldkamp'ın Türkiye'ye ilk gelişinde sahadaki diziliş hakkında mehşur bir açıklaması vardır. Terim kafa olarak rahat değil. Maçı canlı izledim ve zaman zaman Terim'in surat ifadesine baktığımda rahat olmadığını hissettim. Sanki istim üzerinde. Bu futbolculara, oynana futbola da yansıyor. Yetenekli ama futbol zekası, ayaklarına hakimiyeti kısıtlı Hakan Şükür Terim'in futbolu sayesinde Türk futbol tarihinin efsanesi oldu. Şunu garanti ederim ki 1996-2000 arasında zaman zaman gol orucuna giren Hakan Şükür bugün takımda olsa taraftar 3. maçın sonunda onu asardı. Yaşadığı sakatlıklara, formsuzluğuna rağmen Türkiye'deki en kaliteli forvet olan Milan Baroş neredeyse topun ağzında. Sene başından beri de kafayı ona takmış durumda.

Bence Terim bir şekilde rahatlaması gerekiyor. Elindeki kadronun motive edildiğinde doğru kullanıldığında çok iyi işler yapabileceğini görmeli ve buna inanmalı. İlk maçın sonunda Sercan Elmander Baroş bizi Ocak ayına kadar idare eder tavrı bilinen Terim anlayışına ters bir açıklama gibi duruyor. Terim'in şimdiki durumu ile 1996-2000 arasında zaman zaman kabız olan ve taraftara kafayı yedirten Hakan Şükür'ün durumu arasında fark yok. Sabredip destek vermek gerekiyor. Terim gerçekten isterse bu işi başarır, gerçekten isterse ama yoksa osuruklu popoya kuru fasülye hep bahane olmuştur.

- 2000 yılından beri Fiorentina'da biraz, GS'da Juventus maçında, Milli takımda Almanya ile yarı finalde oynan maç dışında Fatih Terim'in taktiksel anlamada başarılı olduğunu söyleyebilecek olanınız var mıdır? Bu 10 yılda başarısız olmuştur, özellikle Milan ve II. Galatasaray devrinde. Milli takımda ise bence şans ve yüksek motivasyon ile bir başarı var ama genel anlamda zaten kimse mutlu değildi hiçbir zaman.

- Fatih Terim, imparator, gerçek bir Galatasaraylı. Sözümüz yok. Seviyoruz da o kulubümüze, tarihimize sahip çıkan tavırlarını. Maddi ve manevi fedakarlıkları ile başımız üstünde yeri var. 96-2000 arası başarıları için ona minnettarız. Hakkını veriyoruz. Bunları kimse inkar etmiyor ancak;

- Egolarından sıyrılmalı

- Fenomen olmak zorunda değil (geçmişte öyleydi diye)

- Günümüzde milyar dolarların döndüğü futbolda duygusallığa yer yok (eski futbolcu yardımcı, evlat futbolcu)

- Futbol basit bir oyun. Bundan fazlasını ondan zaten kimse beklemiyor. Öyle hücum yapan, basan, ezen, geçen, bitiren, yok eden bir takım yapmanın kolay olmadığını en iyi kendi bilmeli ve biraz mantıklı davranmalıdır!

Hoca niyetinin ne olduğunu bu hafta anlayacağız bakalım. Gene macera peşinde mi koşacaksın yoksa bu takımı oyuncuları yerli yerinde kurup öyle mi sahaya süreceksin.

Allahını seversen sağ bekten sol açık sağ bek ten sol bek filan yapmaya çalışma. Git ps3 filan oyna orada al hevesini bu takımı karıştırma

denizli ye yenildik, Skibbe gitti ; Bülent Korkmaz sadece efsane kaptandı ve futboldan anlamıyordu, Ankaragücüne yenildik, Rijkaard gitti; fenere yenildik Hagi gitti; Bülent Ünderi zaten sayma, Skibbe disiplinsizdi! Rijkard da öyle! Hagi affetmezdi, (misimoviç), biz kafayla gidersek seni de haftaya göndeririz; sorun değil her zaman yapıyoruz zaten,

Ama bu hırsızların(Servet, Hakan Balta, Gökhan Zan, Aydın,) hiç mi suçu yok,

Yapma Hocam bunu yapma, büyük ihtimal taraftarın bu adamları sevdiğini düşünüyorsun, kendin ol ve gerektiğinde biletlerini kes.

Fatih hoca kadro seçimi ile yaptığı yanlıştan dönecektir.:cool:

Terim bu kafa ile gidecek bence. Taraftarın yakından tanıdığı Terim diklemesine gider. Eğer bu kafa ile giderse ligde 6 haftada 0 (sıfır) çekeriz. 7. hafta içinde kovulur. Neden değişmez. Çünkü nadıl Pino ve Culio'yu gönderirken kendi ınadı sebep olduysa. Aynı şekilde Servet, Gökhan, Kazım, Ebou gibi tatil köyü futbolcularını oynatmakta ısrar edecek. Yenilik diye Aydın'a ve Sarp'a sarılsa, buna bile şaşırmam. Çünkü Milli takım TD si iken ve 2002-03 sezonun ne sinir krizleri geçirtti zavallı vatandaşa, bunu unutmamıştır kimse umarım.

bizim en büyük eksiğimiz şablonumuz olmaması. Ujfalusi sabri eboue kazım nerede oynamaya başlayacak tahmin eden var mıydı maçtan önce? ft bunun kararını veremedi. maç boyu yerleri sürekli değiştirdi. ideal bir diziliş kur, oyuncuları yerleştir, sadece eksikler yerine alternatifleri koy. adam sol açıkta başlıyor sağ bekte bitiriyor. sercan giriyor bir orda bir burda. sabri ortadan geriye ujfa bekten stopere, kazım sağdan forvete. ligler 1 ay ertelendi ft bunun kararını verememiş. acilen kim nerede oynuyor belirlenmeli.

Budur, en yapıcı ve mantıklı yorum budur.

Daha ilk haftadan Fatih hocayı idam sehpasına çıkarıp, tekmeyi vurmak için bekleyen ve sonra "ben demiştim" heveslileri de Fatih Terim olur ki beklenildiğinden daha da başarılı olur.

İşte o zaman sevinmesinler..

Hocayı eleştirirken kantarın topuzuna dikkat etmek lazım.

Hepimizi toplasanız onun futbol bilgisini kadar eder miyiz?

Hocayı eleştirirken kantarın topuzuna dikkat etmek lazım.

Hepimizi toplasanız onun futbol bilgisini kadar eder miyiz?

Şahsen tam olarak katılmıyorum.

Kendisi bir Teknik Direktör olarak elbet bizden bir daha bilgiye sahiptir.

Ancak zaman geçiyor. Mesela diyebilirsin ki, altı üstü bir "çevirmen", şu gencecik yaşında, koskoca Fatih Terim'den daha iyi olabilir mi?

Olabiliyor işte. Villas Boas mesela.

Terim bu kafa ile gidecek bence. Taraftarın yakından tanıdığı Terim diklemesine gider. Eğer bu kafa ile giderse ligde 6 haftada 0 (sıfır) çekeriz. 7. hafta içinde kovulur. Neden değişmez. Çünkü nadıl Pino ve Culio'yu gönderirken kendi ınadı sebep olduysa. Aynı şekilde Servet, Gökhan, Kazım, Ebou gibi tatil köyü futbolcularını oynatmakta ısrar edecek. Yenilik diye Aydın'a ve Sarp'a sarılsa, buna bile şaşırmam. Çünkü Milli takım TD si iken ve 2002-03 sezonun ne sinir krizleri geçirtti zavallı vatandaşa, bunu unutmamıştır kimse umarım.

Arada sadece Hocaya sallamak için gelmesen şuraya Sarp ın 15 gün kadar önce satıldığını öğrenirdin.

Eboue konusunda ise :)

Mesajlarını ilgiyle takip ediyorum, dişe dokunur tek kelime edecek misin diye. Daha edemedin.

Sadece son sallamalarında cins bir hata yapıyorsun, onu söyleyeyim de daha temiz salla. Bizde Ebou diye bir oyuncu yok, haberin olsun. Birden fazla mesajda aynı şekilde yazmışsın, "misinformation" var herhal.

Şahsen tam olarak katılmıyorum.

Kendisi bir Teknik Direktör olarak elbet bizden bir daha bilgiye sahiptir.

Ancak zaman geçiyor. Mesela diyebilirsin ki, altı üstü bir "çevirmen", şu gencecik yaşında, koskoca Fatih Terim'den daha iyi olabilir mi?

Olabiliyor işte. Villas Boas mesela.

Nasıl Melo bir Baroni değilse, sen-ben de bir Villas Boas değiliz. Hiçbir zaman kapı komşum Bobby Robson olmadı benim.

Ayten abla vardı ama, bayılırdım be.

Maçta iki penaltımız verilmedi bu arada hiç bahsi geçti mi bilmiyorum. Oyun kötüydü tabii ama el insaf biraz zaman verin. Çok çok iyi oynama potansiyeli olan bir kadro olduğuna inanmıyorum ama belli bir standart tutturacağımızı düşünüyorum. Şampiyonluklar da çoğu zaman o etken sayesinde geliyor.

Bence Fatih Terim'i yöneltilen her eleştiriden sonra, "Fatih Terim deyince akan sular durur", "O her şeyi bilir", "Türkiye'nin en iyisi" gibi klişelerden kurtulmamız lazım.

Adama sorarlar o zaman 10 senedir ne yaptın diye? Kim cevap verebilecek bu soruya? Evet, 10 senedir çalıştırdığı takımlarda kaç tane 1996-2000 dönemine atıfta bulunacak maç izlediniz?

Geçmişteki başarılara saygı duymaktan başka bir şey zaten yapamayız ama 2001 Fiorentina'dan sonra ben 90'lı yıllardaki Terim'i hiçbir yerde göremedim. Milan'a gitmek yaramadı!

Nasıl Melo bir Baroni değilse, sen-ben de bir Villas Boas değiliz. Hiçbir zaman kapı komşum Bobby Robson olmadı benim.

Ayten abla vardı ama, bayılırdım be.

Teknik Direktörlük ile uğraşsaydım, belki çok daha farklı olurdu işler. ^^

2.dönemin gibi aynı facia olmasında. Gene inadın inat.

Yorumlar yine ilk maç üzerine yapılmış sanırım.Az zaman verin.Değerlerimizi bir anda asıp,kesmek yerine sonsuz destek verip gelmesi muhtemel olan başarılarda pay sahibi olalım derim.Ben F.T'ye sonsuz bir güven duyuyorum.Ve takımımız için en doğrusunu yapacağına da yürekten inanıyorum.

Yorumlar yine ilk maç üzerine yapılmış sanırım.Az zaman verin.Değerlerimizi bir anda asıp,kesmek yerine sonsuz destek verip gelmesi muhtemel olan başarılarda pay sahibi olalım derim.Ben F.T'ye sonsuz bir güven duyuyorum.Ve takımımız için en doğrusunu yapacağına da yürekten inanıyorum.

Hazırlık maçları dahil hala bir sistemimiz yok maalesef.Kimse yerinde oynamıyor,,kapasitesi zaten belli oyuncuları farklı mevkilerde denemekten vazgecip herkesi yerinde oynatmalı.Mutlaka ukalalık yapmak değil kimsenin amacı burada Fatih hocanın bilgi ve tecrübesi her zaman yeter. Fakat hoca zaman içinde eski hırsını kaybettiği görüşündeyim.Artık günü kurtarayım bu yeter gibi takım tertip ediyor transferlere imza atıyor.

H.Sas ve Ü.Davala'nin da etkili olmasi lazim!

Eminim haftaya Baros'un yerine Sercan veya Elmander oynar. Riera da mutlaka oynamali hafta sonu.

Gerekirse Ujfalusi kesilip, Eboue sag bek de oynatilabilir!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt