Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör
su pohpohculara da bayiliyorum, tek isleri imparator demek bazi oyunculara reis demek sonra gelip yirtik dondan cikar gibi burda tartisan insanlara sallayip 3 gun sonra jenerik ve iyilik dolu mesajlar yazmak icin ortadan kayboluyorlar bu t.nobeti uyeleri
Bana bir garip geliyor. Fatih Terim hayatı boyunca futbolun içinde olmuş biri. Kimsenin tahayyül edemeyeceği işleri yapmış, Galatasaray'da ve milli takımda. Fiorentina ve Milan'ı çalıştırmış. Hiç tanışmadım kendisiyle ama CV'sine bakınca şu futbol işine hakimdir diye düşünüyorum.
Şimdi, eleştiri var, eleştiri var. Bence "şöyle şöyle" yapsa daha iyi olabilirdi demek var, "yanlış yapıyor" demek var. Bence, bu forumdaki kimse futbola Terim kadar hakim olamaz. Eğer öyle biri varsa burda harcanıyor demektir. Bu yüzdendir ki, senin önceki sayfada yazdığın gibi "doğru yaptı mı takdir ediyorum" gibi cümleler beni hep hayrete düşürüyor. Bunu yapan çok var; "Hoca hatasından döndü", "Hoca inadından vazgeçmiyor", "Hoca yanlış yapıyor" vs.
Forum kişilerinin, hocanın doğru yapıp yapmadığı konusunda bir karar mercii olmamaları, olamamaları lazım. Şöyle ki, birisi hakkında "yanlışından döndü" gibi bir cümle kullanıldığında, cümleyi sarfeden zat, o işi bahsettiği kişiden daha iyi biliyor demektir. Bu iş bu kadar kolay olmamalı. Atıyorum, 20-25 yaşlarında, gününü internet forumlarında geçiren bir futbolsever, futbola, yukarıda kariyerini özetlediğim adamdan daha hakim olduğunu düşünmemeli. Bu sağlıksız, gerçekçi değil. Bknz. delusions of grandeur.
Ben sürekli hocayı, oyuncuları, yönetimi eleştiriyorum. Maç izlerken çıldırıyorum, şunu değil de bunu oynatsaydı gibi düşüncelerim oluyor vs. Ama bunları söylerken bile, bu işleri gerçekte yapan adamın, futbola benden daha hakim olduğunun, bu işin klavyeden sallamak kadar kolay olmadığının farkında oluyorum.
Bu forumu okuyunca, taraftarların dünyanın en basit işiymiş gibi, "Elmander'i çıkarıp Engin'i soksa bütün dertlerimiz biter, bunu hoca niye göremiyor." gibi, hocayı aşağılayan, onun birçoğumuzun yaşından fazla olan futbol tecrübesini hiçe sayan "eleştiri"lerini görüyorum. Bunları okudukça, belki ben de aynı fikirde olsam bile, sırf bu ters üsluptan dolayı, hocayı itaatkar bir köpek gibi koruyasım geliyor.
Kısaca, insanlara biraz saygı duymak lazım. Bazı işlerin uzaktan göründüğü gibi olamayabileceğini, işin içinde çok daha farklı unsurlar olabileceğini, BELKİ bazı kişilerin bizden belli konularda daha yetkin olabileceklerini kabul edip, karar merciindeki zatları eleştirirken cümlelerimizi buna göre kurmamız gerektiğini düşünüyorum.
Saygılar, sevgiler. Hepinizi genzinizden öpüyorum.