Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Bir oyuncuya 8,5 milyon verdin diye hep oynatmana gerek yok. Girdi yine adama daldı yine kart gördü. Pasları şut gibi. Benim bildiğim sneijder sol tarafta oynamayı sevmiyor. röportajda mı söyledi hatırlamıyorum ve sen bu adamı Sol kanata önlü arkalı çalışsın diye sahaya sürüyorsun. Senin işin o futbolcudan en iyi verimi almak.

unutmayın bu takımın başina F. Rijkaard tan tut bülent korkmaza kadar bir sürü teknik direktör geldi.. hiç biri İmparator olamadı, Fatih terim geldiğinden bu yana neler yaptı bir hatılayın ve yapmaya devam edicektir.. en son ne zaman biz şampiyonlar liginde üst turu gördük? aynı anda Süper lig açık ara şampiyonluğa koşuyoruz.. Hollanda milli takımın kaptanından tut fildişi takimin kaptı drogba bizde.. sizce İmparator olmasaydı bu seviyelere bu kadar çabuk gelirmiydik?

he nasil böyle kolay elestire biliyorsunuz anlamakla zorluk cekioyrum. birisi gecen bana mantikli bir cekilde aciklasin bu takimin gecen senedeki futbolu nyie oynamadigini?! yani sadece sana degil bu lafim bütün anti terimcilere gidiyor bu. takimi analiz etmeden öyle bos bos salamayin

Alla alla niye eleştirmiyormuşum adam ilah mi nihayetinde insan,niye ben açıklıyormuşum ben hoca değil taraftarım, o transferleri ben mi yaptım bu kadroyu ben mi kurdum Sneijder'i alıp sol açık ben mi oynattım zaten hocadan açıklamasını ya da düzeltmesini beklediğimiz o ama görüyoruz ki ilerleme yerine geriye gidiyoruz.

Amrabat'ın böyle olacağını öngören varmıydı? Varsa lütfen transfer edilmeden yahut transferinin ilk günlerindeki postunu buraya yazarsan sevinirim.

Dany konusu ise tam bir muamma. İyi yapılmış yada kötü yapılmış diyemiyorum. Dany o kadar dengesiz bir oyuncu ki yorumlayamıyorum bile.. Bence de Dany yerine daha dengeli ve tecrübeli bir stoper alınmalıydı.

haaa bak neymis efendim o zaman... sorun kimdeymis ?! dany ne zaman alindi?! urfi sakat degildi demi alindiginda. iyi bir yedek olarak alindi yani dany. sonra urfi uctu sakatlandi yani acilen cris alindi . dany ye güvenmiyordu hoca yani hakli olarak.

cris de eski formundan okadar uzakdiki evdeki hesap carsiya uymadi kaldimi dany ye yine. gecen sezonun hakan baltasini mum ile aradi resmen rierayi kyodu oraya zoraki cekilde...

neyse devre arasi gelip hoca 2 oyuncu istedi 2 mevkiye...STOPER ve SOL BEK!!!

eee kimler gelmis bakayim..vay be sol bek sneijder gelmis stoperde drogba...

süper demi. salamak hocaya bedava

Taktik bilgisi yok demiyorum, az diyorum.

İyi o zaman tarihte kalsın berbat futbol oynamaya devam edecekse. Altın harflerine bakıp egosunu şişirsin.

Taktik bilmiyor demedim zaten, taktik bilgisi az dedim. Fatih Terim de eleştiriliyorsa zaten taktik bilgisi az olduğu için eleştiriliyordur. "Bugün FT kötü oynattı takımı" diyip "tamamen şans eseri kötü oynadı takım" şeklinde savunmamı beklemiyorsun heralde.

Az ama kime göre, neye göre az? Çok olan kim mesela Mourinho hariç?

Hoca sezon hedeflerini tutturmuştur, başarılıdır. Futbol olarak geçen senenin altındayız, bu doğrudur. Ama geçen seneki lig farklıydı, bu sene Avrupa var.

Ego, ego, ego. Bıktım artık bu laftan. Hocayı taktik olarak eleştirebilecek kapasitede olduğunu düşünmek de egodur. Egosuz insan olmaz. Başarılı olan insanın egosu da olur. Bu insani bir duygu. Sende de var, bende de var. Bende yok diyen yalan söylüyordur.

Bu aralar formsuz demek başkadır, hocanın teknik direktörlük kalitesini tartışmak başkadır. Ayrımı iyi yapalım. Sorun hep buradan çıkıyor.

Bir oyuncuya 8,5 milyon verdin diye hep oynatmana gerek yok. Girdi yine adama daldı yine kart gördü. Pasları şut gibi. Benim bildiğim sneijder sol tarafta oynamayı sevmiyor. röportajda mı söyledi hatırlamıyorum ve sen bu adamı Sol kanata önlü arkalı çalışsın diye sahaya sürüyorsun. Senin işin o futbolcudan en iyi verimi almak.

O zaman ne yapması gerektiğini söylermisin Allah aşkına....

Hamit'i sola çekip Burak'ı sağa alıp Drogbayı ilerde tek oynatıp Sneijder'i ortaya mı almalıydı? Peki o zaman Hamit rezaletten daha rezalet olsa. Burak hiç birşey yapamasa ne diyecektiniz hocaya? Bu futbolcularla oynanacak formasyonlar belli arkadaşlar. Üç aşağı beş yukarı belli..

Hocanın zaten oyun sistemini bozan bir kaç oyuncu var ki bunların üzerine sezon arasında Drogba ve Sneijder gibi oyuncuları ekledik peki değişen ne her şey aynı. Sadece Drogba ve Sneijder sahada olduklarında aralarındaki paslaşmalarla ciddi sonuca doğru gidebiliyoruz. O zaman hocanın sistemni bu sezon bozanlar kim inişli çıkşlı performansı dolayısıyla Hamit hakatten maç içinde bakıyorsun çok çok yararlı bir oyuncu ama bir bakıyorsun beklenmeyecek hatalar. Dany, asla bu takımın stoperi olacağına inanmadığım oyunculardan biri. Pozisyon bilgisi zayıf olduğu gibi topu ileriye nasıl taşır bunuda bilmiyor. Amrabat, 8 milyon eruoluk kazık bunu hiç kullanmadım sezon başı eleştirmedim alınsın inşallah utandırır bizi dedim ama maalesef görülüyor ki aynı tas aynı hamam Galatasaray'a yakışan bir oyuncu kesinlikle değil. Melo, bu sezon tamamen kaçak güreşiyor bir oyuncu sezon başı hazırlığını kaçırdıysa her gün kendini hazırlamalı biz hâlâ Melo'yu böyle eleştirince sanıyorlar ki geçen seneki gibi gol atmadığı için diyoruz. Aksine asli görevlerini dahi yerine getiremiyor mevcut haliyle. Bizim için sezon başındaki Ujfalusi en büyük kırılma anıdır maalese onun gibi oyun için takım defansı hatta defanstan oyun kurmak gibi bir lider yok. Bu takım ligi şampiyon tamamlar ama Milan'ın 2-0 lık Barça galibiyeti Manu'nun Real Madrid'i eleyebilecek konumda olması bu sezon için bir iki üst tur daha görme şansımızı arttırabilir yeter ki şu saçma sapan formasyon değişikliklerinden sıyrılsın insanlar.

Alla alla niye eleştirmiyormuşum adam ilah mi nihayetinde insan,niye ben açıklıyormuşum ben hoca değil taraftarım, o transferleri ben mi yaptım bu kadroyu ben mi kurdum Sneijder'i alıp sol açık ben mi oynattım zaten hocadan açıklamasını ya da düzeltmesini beklediğimiz o ama görüyoruz ki ilerleme yerine geriye gidiyoruz.

bak her soruna cevabi yazmisim Berk Ercan yazdigim biraz yukarda olan yazimda.

Sene başındaki hedef Şampiyonlar Liginde Çeyrek final miydi ? yoksa gruplardan çıkmak mı ?

Amrabat'ın böyle olacağını öngören varmıydı? Varsa lütfen transfer edilmeden yahut transferinin ilk günlerindeki postunu buraya yazarsan sevinirim.

Dany konusu ise tam bir muamma. İyi yapılmış yada kötü yapılmış diyemiyorum. Dany o kadar dengesiz bir oyuncu ki yorumlayamıyorum bile.. Bence de Dany yerine daha dengeli ve tecrübeli bir stoper alınmalıydı.

Ambaratı sol kanatta bize karşı oynadığı bikaç maçta beğenmedim. Eboue top bile aldırmadı misal. Ama serbest oynadığında beğendim. Yine de benim ne dediğim değil parayı verdiren ftnin dediği önemlidir. O dünyada binlerce alabileceği adam varken bu herife o kadar para verdiriyor ve herif sene başından beri aynı uyduruk topu oymuyorsa laf etmek hakkımız değil mi

dany zaman zaman çok iyi ama zaten elimizde şuursuz bir kesici var semih gibi. Devrede bi tane iyi stoper aldırsaydı ya da gzanı deneseydi iyi olabilirdi

haaa bak neymis efendim o zaman... sorun kimdeymis ?! dany ne zaman alindi?! urfi sakat degildi demi alindiginda. iyi bir yedek olarak alindi yani dany. sonra urfi uctu sakatlandi yani acilen cris alindi . dany ye güvenmiyordu hoca yani hakli olarak.

cris de eski formundan okadar uzakdiki evdeki hesap carsiya uymadi kaldimi dany ye yine. gecen sezonun hakan baltasini mum ile aradi resmen rierayi kyodu oraya zoraki cekilde...

neyse devre arasi gelip hoca 2 oyuncu istedi 2 mevkiye...STOPER ve SOL BEK!!!

eee kimler gelmis bakayim..vay be sol bek sneijder gelmis stoperde drogba...

süper demi. salamak hocaya bedava

Hoca ne zaman dedi ben sol bek ve stoper istedim bana Drogba ile Sneijder'i aldılar bi göster varsa bende görmüş duymuş olayım bilmiyorum gerçekten.

Ben de ftnin takımları için demedim o lafı2000den beri. Ayrıca skibbe zico falan iyi top oynatanlar geldi. Lucescu gibi bir şef geldi vs

Hayri, İyi TD olmak için futbolu çok iyi bilmek yetmez demiştim ya senin verdiğin örneklerde bunla örtüşüyor. Lucescu daha Türkiyeye gelmeden elinde Türkiye ve tarihini anlatan kitaplarla geldi havaalanına. Adam daha gelmeden Osmanlı tarihi falan okuyordu. Zico aynı şekilde insan ilişkileri dört dörtlük biriydi. Abisine yamuk yapıldı anında rest çekti. Fatih Hocada lider olarak saygı duyulan biri. Öyle olmasa Milanda kısa süre çalıştırdığı Kaladze bakan olarak geldiği İstanbulda Fatih Hocayı görmek istedim demez. Fatih Hocanın eksikleri vardır, zaten dünyanın en iyi teknik direktörü kimse demiyor ama artılarınada bakmak lazım.

Sene başındaki hedef Şampiyonlar Liginde Çeyrek final miydi ? yoksa gruplardan çıkmak mı ?

Gruplardan çıkmaktı. Üç gün önce bir arkadaşım ile telefonda konuştum. Bana dedi ki "Bu sene final oynamazsak Fatih Terim istifa etsin" Aynen böyle söyledi. Ne diyeceğimi şaşırdım. Bugün bu eleştirilerin olacağı o kadar belliydi ki. Medya o kadar güzel şişirdi ki insanları Schalke şöyle zayıf böyle zayıf diyerek...

İnanmıyorum Sizlere bir beraberlik ve Fatih Hocayı Yargılıyorsunuz...

Ego bu kadar adamı yönetirken ve böyle bir basınla uğraşırken iyi de ftnin ego sorunu herşeyi ben bilirim değişmem agha tavrı. Ders almam ders veririm ayakları

Ben Imperatora okadar takilmiyorum.Bu mac zaten beraberliklen bitecekti!Ama size bunu soylebilirim..............TURU GECECEZ!Braga 2 gol atti,Cluj berabera.Sonuc??????Iki takimada gozel taktik!:sgr: :sgr:

sneijderi solda oynatmasını onaylıyor mu hiç eleştirmeyin diyen arkadaşlar.. maç hakkında konuşuyoruz.. çılgınca bir fikir sol açık olarak 8 - 9 milyon euro amrabata vermedinmi yokmu sol açıgın sneijderi solda oynatmak içinmi transfer etti Fatih Terim o kadarda saygı çerçevesinde herkes eleştirebilir maç için.. yok yani dunden beri onu konuşuyoruz akhisar maçı taktigiyle oynamaya başlasaydı daha verimli olurdu.. umarım onumuzdeki 3 maçta bu durumu düzeltir hocamız.

Ambaratı sol kanatta bize karşı oynadığı bikaç maçta beğenmedim. Eboue top bile aldırmadı misal. Ama serbest oynadığında beğendim. Yine de benim ne dediğim değil parayı verdiren ftnin dediği önemlidir. O dünyada binlerce alabileceği adam varken bu herife o kadar para verdiriyor ve herif sene başından beri aynı uyduruk topu oymuyorsa laf etmek hakkımız değil mi

dany zaman zaman çok iyi ama zaten elimizde şuursuz bir kesici var semih gibi. Devrede bi tane iyi stoper aldırsaydı ya da gzanı deneseydi iyi olabilirdi

Zaten stoper ve sol bek istediğini yedi cihan biliyor. Başkanımızın çilek sözü olduğu için manavı komple alıp geldi. O yüzden stoper ve sol bek transferleri yalan oldu :)

Bak ne güzel yazmışsın..

Devre arası Fatih Hoca yırtmadı mı Stoper de Stoper diye kendini ?

Sneijder'i istemedi bu açık ve net..

Sneijder'i istememesinin nedeni takımın acil ihtiyacı Stoper ve solbek olduğu içindi..

En azından Carlinhos hamlesi yapılabilirdi..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt