Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Sistemsizliği, başıboşluğu geçtim Muslera, Selçuk, Sneijder dışında maçı takan bile yoktu. Tribünde olması falan bahane değil motivasyonu bile sağlayamıyor artık çok açık.

Hala oyuncuları eleştiriyorsun ama hocaya laf yok. :) Takımda sistem olsa bi defa oyuncular düşünmeye gerek bile duymadan o sistemin gereğini yaparlar. Bi şarkı ezberlediğinde her defasında aklında şarkıya odaklanarak söylemezsin, bi işi yaparken ağzın otomatikman söyler... Veya klavyeyle yazı yazarken... Ellerin otomatikman o tuşlara basarak kelimeleri oluşturur. Takım sistemi de böyle bişey. Oyuncular her maç kafası kopmuş tavuk gibi oraya buraya koşarlarsa, ne yaptıklarını bilmezlerse kötü oynarsın.

Şu maçı sisteme bağlayacak bir durum yok. Sistemden bahsedebilmek için en azından mücadele etmen lazım. Kafası kopmuş tavuk gibi koşsalar en azından böyle rezil olmazdık.

Şu maçı sisteme bağlayacak bir durum yok. Sistemden bahsedebilmek için en azından mücadele etmen lazım. Kafası kopmuş tavuk gibi koşsalar en azından böyle rezil olmazdık.

Yahu sezon başından beri sistem namına bi belirti yok takımda.

Neyse biz anlaşamayacağız...

Futbolcunun inişli çıkışlısı biryere kadar ama TD nin inişli çıkışlısı çok sıkıntı...

Fatih Terim takımı böyle ruhsuz oynayacak deseler inanmazdım bu yıla kadar..Oyuncuların maç umrunda değil gibi, bu neyin rahatlığı, bu isteksizlik niye anlam veremiyorum. Rakip kadar koşmuş olsak hiç olmazsa bir kaç fırsat yakalardık..

93'ten bu yana takımın bu kadar kötü oynadığı ya da oynayamadığı maç sayısı bir elin parmakları kadar yoktur..

Ligi orta sıralarda bitirdiğimiz yılda, kalemize her şut çekildiğinde gözlerimizi kapadığımız zamanlarda bile bu kadar futboldan uzak bir görüntümüz yoktu, birilerini maça asılmaya çalışırdı..

Terim bazı şeylerin ciddiyetinin farkında mı acaba..Oyuncuların her biriyle gerekirse tek tek konuşmanın vakti geldi de çattı..

TFF'ye hakemlere laf atıyoruz filan ama takımda disiplinsizlik almış başını gidiyor. Riera bu haliyle komple zarar, her maç çok gereksiz ve kartlık hareketler yapıyor, yakalanmayışı ya da hakemlerin görmezden gelişi de bir yere kadar. En olmadık yerde bizi 10 kişi bırakırsa şaşırmam..

Eboue sezon sonu yolcu görünüyor, bu kaçıncı vukuatı..

Geçen yıl bizi büyüleyen Melo kayıplarda..Selçuk bile ligin ortasında kendine gelmeye başladı ki artık hücum hattından uzak tam ön libero pozisyonunda oynamak zorunda kalıyor..

Dalga geçtiğimiz fener'e benzemeye başladık ve bu beni çok korkutuyor...Oyuncularda mücadele ruhu yok, bir kaç isim takıma geldi diye herkesin beklentisi onlarda..

Yeniden Terim mucizelerine kaldık, ligde ite kaka, rakiplerin beceriksizliğinden ilerliyebiliyoruz..Bir şeylerin değişme vakti geldi de geçiyor..

Maç maç değil, bütün bir seneye bakmak lazım. Ortada bir tane düzgün futbol yok. Ben hoca karşıtı değilim, gitsin de demedim şu ana kadar ama hocanın geçen seneki takımdan daha iyi kadronun, o kadronun yarısı oynayamamasını açıklaması lazım.

Bence hocanın içindeki futbol ateşi sönmüş. Haydi taktik, teknik bunları bir kenara bırakalım. Benim bildiğim Fatih Terim' in en büyük özelliği futbolcuları ateşlemesi iyi motive etmesiydi. Futbolcularımıza bakıyorum ufak kıvılcım yok, her biri birer Amrabat olmuş.

Tiksiniyorum şu rakamları konuşmaktan ama 4-2-3-1 oynamayaz bu takım, ötesi yok. Kenarlar bomboş, ne Selçuk, ne Melo pres gücü olan oyuncular değiller. Agresif olabilirler ama çabukluk yok bu adamlarda. Bu düzen içerisinde kenar beklerin biraz daha insiyatif almalı. Bizde ne Sabri, ne Balta o tiplemeye uygun oyuncular değiller. Burak'ı kenara attığın zaman, verim alma olanağın düşüyor...

Bu takım, 3'lü orta saha ile maçlara çıkmadıkça daha çooook, rezalet oyunlar izleriz. Melo, Selçuk ve Hamit orta alanda topu tutma, saklama ve dağıtma anlamında idealler. Kenar beklerimiz Eboue ve Riera insiyatif alabilen, bulunduğu koridoru kullanabilen oyuncular.

Defansın ortasında Zan ve Semih sırıtmıyor, kontenjan açısından bir artı olabilir ayrıca. (ŞL maçında Dany tekrar dönebilir) Sneijder'i forvetlerin arkasına atmamak gerek, orta 3'lü ile arasında kopukluk olmamalı.

Forvet zaten herkesin malumu, Drogba-Burak olacak.

İsteyen 4-1-3-2 olarak adlandırır, isteyen 4-1-2-1-2 diamond olarak. Bu kişilere kalmış ama bu takımda orta alan kalabalık ol-ma-lı.

Basimizin ustunde yeri var lakin emeklilik zamani geldi artik,gecsin altyapinin basina,orda daha cok ihtiyacimiz var.Saha disi olaylarla cok yiprandi,oda biliyor islerin iyi gitmedigini ve hata ustune hata yapiyor.

Ünal Aysal başkanın " emeklilik projesi " biran evvel gerçekleşse kötü olmayacak gibi

Drogba'nın gelişiyle birlikte tamamen ileriye doğru şişirme üzerine kurulu bir oyun anlayışımız var. Orduspor maçının özellikle ikinci yarısında bunu net bir şekilde görmüştük ama 2-0 geride oluşumuza bağlamıştık olayı. Bu maçta da aynı anlayışı gördük. Eğer hocanın kafasında hep böyle oynamak varsa maçlar bizim için işkenceye dönüşebilir.

Maç maç değil, bütün bir seneye bakmak lazım. Ortada bir tane düzgün futbol yok. Ben hoca karşıtı değilim, gitsin de demedim şu ana kadar ama hocanın geçen seneki takımdan daha iyi kadronun, o kadronun yarısı oynayamamasını açıklaması lazım.

Çok üstüne gidiliyor çünkü hocanın bu sene, buna camianın içindeki kişiler de dahil. İki dakika huzur vermiyorlar adama. Ben olsam çoktan basıp gitmiştim.

Hoca ısrarından vazgeç artık

Sneijder denilen adam 10 numara forvet arkası

Gidip sol açık oynattın 45 dk dayanabildin çıkardın,bugünde selçukla orta sahada oynattın arkalarına melo koydun yine verim alamadın

Burak fb bjk de kanat oynadığından şutlanıp Ts de forvet oynarken kral oldu,bu adamı kanata attın etkisini bitirdin

amrabat 433 ün sol ucunda oynamış hayatı boyunca gidip 4 lü orta sahanın kanatına koyup zerre verim alamadın

takıntılarından vazgeç

Bosuna israr etme Sneijder sol kanat filan oynamadi.

Geçen sezon saha içinde bi sistemimiz vardı ,gayet iyi işliyordu.Gerektiğinde oyunu rolantide götürüyorduk gerekirse baskı kuruyorduk..

Bu sene o kadar transfere rağmen takım bırak ileri gitmeyi ,geriye dibe vurdu.Ne sistem ne 2 pas ne verkaç hiçbişey kalmamış takımda yakında at oğlum Drogbaya dönecek oyun.

Ben futbol izlemek istiyorum bu sene oyun olarak başarısız takım sene başından beri iyi oynadığımız dakikalar bi maç etmez.Sistemli bi hoca gelsin ne oynadığımızı bilelim Sneijder,Drogba varken bu kadar boş oyun inanılmaz!Fatih Hoca başka bi göreve geçmek isterse geçsin ,yetenekli ayaklarla kaliteli futbol izlemek istiyoruz,çok şey degil..

Bosuna israr etme Sneijder sol kanat filan oynamadi.

Gidip sol açık oynattın 45 dk dayanabildin çıkardın,bugünde selçukla orta sahada oynattın arkalarına melo koydun yine verim alamadın

tekrar okur musun ?

sol açık oynadığı schalke maçı, bugün sol iç oynadı selçukla orta sahada arkalarında melo

ben 3 puan kazanmisiz kaybetmisiz ondan bagimsiz olarak soyluyorum , sahada futbol namina bir futbolsever olarak birazcik kalite istemek hakkim

taktik antremanlarda ne çalışıyoruz merak ediyorum doğrusu

tekrar okur musun ?

sol açık oynadığı schalke maçı, bugün sol iç oynadı selçukla orta sahada arkalarında melo

Kendin diyorsun iste gidip SOL ACIK oynattin. Ne iciyorsan afiyet olsun.

Çok kötüsün bu sene çok kötü.

Balta, sabri tarzı miladı dolmuş adamlarda ısrar etmen senin sonunu hazırlayacak.

Hele o maç sırasındaki ibretlik değişiklikler yok mu? Akılalır gibi değil.

Oynanan rezalet futbola ve taktiksel anlamda yapılan felaketlere hiç girmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt