Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Öncelikle belirteyim üstteki yorumlardan bağımsız şunu söyleyebilirim; Bazı kişiler Fatih Terim Fenerbahçe'nin başına geçse, hadi biraz ılımlılaştırayım yorumumu derbi maçlarında Fener'in yenmesini bile içten içe isteyebilir. Tekrar belirtiyorum, üstteki yorumlardan bağımsız yazdım.

Bana göre de sen mantıksız konuşmuşsun. Forumun amacı bir maç imparator, grande, on yıl başımızda kal; sonraki maç taktikten anlamıyorsun istifa et demekse kapatın gitsin. Forumu sen açtıysan kapatabilirsin, orası sana kalmış.

Forumun amacı Galatasaray'ın gidişatını isme cisme takılmadan yorumlamak. Galatasaray'a dair her şeyi diyeyim ya da... Daha doğrusu forumun amacı Galatasaray taraftarını bir araya getirmek, fikir alış verişinde bulunmalarını sağlamak... Galatasaray taraftarının amacı da isimleri Galatasaray'dan üstte tutmak olmamalı bence.

Hocanın benim korumama ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Evet, düşünmeden yazıyorum. Kelimeler doğaçlama geliyor. Böyle ergenler gibi heyecan mı var falan diyeceksen benimle polemiğe girme. Düzgünce görüşlerini ifade edemiyor musun? Bir daha hakaret edersen cevabını misliyle alırsın. Kimsin sen beni düşünmeden yazmakla itham ediyorsun?

İsteksiz çıktığı maçta Barça da yeniliyor, Dortmund da.

Böyle provakatör gibi efelik taslama burada.

Klavye bir örnekti sadece. :) Oyuncuların her maç istekli olmamalarını klavye örneğine bağladım. Yeni bilgisayar almış bi çocuk heyecanla klavyede tuşlara basarken, uzun zamandır bilgisayar kullanan biri tuşlara düşünmeden basar, aynı şey "kim daha hızlı yazar" yarışmasında da geçerlidir, onu diyorum. Oradaki "düşünmeden" o manaya geliyor. Yani oyuncular da Ordu gibi, Braga gibi maçlarda istekli olur ancak diğerlerinde o istek olmaz.

ayrıca tüm bu yazdıklarımdan sonra başka arkadaşları fatih terimci olmakla suçlayanlara peşinen kendim söylüyorum evet arkadaş FATİH TERİM'ciyim.kim ne derse desin.total futbol,zart futbol,zurt futbol deyip gelen hocalarıda gördük.80 lik feldkamplar,skibbeler,reijkardlar daha adını hatırlayamadığım kaç tane hoca.

bu arkadaşlar bu şekilde bizleri suçlayanlar acaba söyleyebilirler mi geçen sene o kadar berbat durumda olan bir takımı hangi hoca alıpta ilk senesinde şampiyon yapabilirdi.hangi hoca o takımın küllerinden doğmasını sağlayabilirdi.gerets döneminde ilk yıl şampiyon oldu ikinci sene zor bitirdik ligi.geçen sene şampiyon olan takım bu yıl hala daha lider,şampiyonluğun en büyük adayı ve avrupada yoluna devam ediyor.tüm bunlar size yetmiyorsa o zaman ne istediklerinizi de söylerseniz en azından ne beklediğinizi bizde anlamış oluruz.gördüğünüz gibi biz kendi isteklerimizi gayet net ifade ediyoruz.aynısını da sizden bekliyoruz.

Takımın futbol oynamasını bekliyorum ben.

Ne çalışıyoruz biz antrenmanlarda merak ediyorum pres yapan takımı akıllıca top çevirerek yorarsın yok,kapalı savunmayı pasla açarsın o da yok sonra güya pas takımıyız 25 hafta geçmiş takımda ilerleme yok gerileme var sistemimiz yok bu ne arkadaş

Hocanin inadi yüzünden sampiyonluk gitti gidiyor. Ulan ortada hicbir rakip yokken hoca sayesinde FB sampiyon olacak. :o

Şampiyonluk kolay kolay gitmez ama 6 puan önde olan takımın bu kadar kötü bir futbol sergilemesi ve rakiplerini umutlandırması çok kötü bir olay.

Freni patlamış araba gibisin. Biraz sakin ol ve olaylara objektif bakmayı öğren. Ne zaman görsem buradasın sen birader. bu başlık altında Fatih Terime atılan her olumsuz mesaja verdiğin bir cevap var. geçmiş sayfalara bakabilirsin. Olumlu mesaj atanlarında mesajlarını beğeniyorsun. Ayıptır yaptığın. Konu Fatih Terim olunca çok dar bir pencereden bakıyorsun herşeye. Dün Fatih Terim olması gereken yerde değildi. Kimin hatası bu? Kim yapmaması gereken bir şey yaptı ? Hemde böyle kritik haftalarda. Geçen sezonda aynısını yapmamışmıydı bu adam? Drogba - Burak ikilisinden birini kesemeyen benmiyim? Takımın Ne oynadığını nasıl oynadığını sen çözebildin mi? Sabriyle aydının bu takımda ne işi var? Şablon hala neden oturmadı? Oturmamasına rağmen hala inatla bu dizilişte devam eden kim? Ben mi veya sen mi basın mensuplarına onu çekme bunu çek dedim? Savunduğunuz adamın yanlışlarınıda eleştirin. Ben senin hocayı eleştirdiğini hiçbir zaman görmedim 2 yıldır forumdayım. Ne zaman baksam birilerinin olumsuz yorumlarına karşılık verirken görüyorum seni. 3.450 mesaj yazmışsın sanırım bunun 3000'i bu başlık altında yazıldı.. Kimse Galatasaraydan daha büyük değildir. Hata yapan hatasını düzeltecek. Düzeltmiyorsa gider. Bu kadar basit. Motivasyonu iyi değilmiş,hocayla çok uğraşıyorlarmış. Geçeceksiniz bu bahaneleri. Burası anadolu kulübü değil. Kimsenin babasının çiftliğide değil. Olumlu şeylerine okey kabulüm. Fakat olumsuz şeylerinide eleştiririm.

Objektif derken kime göre, neye göre objektif? Kim belirliyor bunun ölçüsünü? Ben her zaman bu başlıktaysam, beni takip ettiğine göre sen de buradasın demek oluyor. İsteyen herkes istediğine cevap verir, istediği mesajı da beğenir. Buna karışabileceğini düşünüyorsan o senin problemin. Benim mesajlarımın istatistiğini çıkarmaya çalışmışsın ama ben basketbol, voleybol konularına da mesaj yazıyorum. Oralarda seni pek göremedim. Demek ki istatistik konularında pek iyi değilsin.

Takımın bu aralar iyi oynamadığını ben de defalarca söyledim zaten. Hocayı körü körüne savunduğum falan yok yani. Burada kadro kurup, o kurduğu kadro sahada bir şey yapamayınca hemen başka yerden vurmaya çalışanların tutumlarını yüzlerine vuruyorum. Hamit niye oynar diyen adamlar, bu maçtan sonra Hamit nasıl girmez oyuna demedi mi? Yalansa yalan de. 4-2-3-1 dediler, 4-2-3-1 çıktık. Maçtan sonra bu konuda ses yok. Aydın niye girdiye dönmedi mi olay? Burada bazı arkadaşlarla hocanın istediği oyuncular yerine biraz fantaziye kaçıldığını söyledik. Drogba, Sneijder gelmiş laf ediyorlar denilmedi mi? Şimdi Drogba-Burak-Sneijder bir arada olmuyor. Biri yedek kalsın denilmiyor mu? Ben bunları söyleyince konu hemen başka taraflara çekilip geçiştiriliyor. Çünkü verecekleri bir cevap yok.

Onu çekme bunu çek demiş. Eee? Bu basın mensuplarına az bile değil mi yaptıkları? Diğer başlıklarda tesislere bile sokulmasın bu adamlar, ağızlarının payı verilsin denmiyor mu?

Kimse Galatasaray'dan büyük değildir lafı tamamen hamaset edebiyatıdır. Ali Sami Yen, Metin Oktay, Fatih Terim gibi adamlar Galatasaray'ı Galatasaray yapan adamlardır. Bu adamlar olmasa bugün bu kulüp bu kadar büyük olmazdı. Bu lafın arkasına saklanıp onu asalım, bunu keselim demek nasıl bir zihniyet?

Takımın futbol oynamasını bekliyorum ben.

bizde aynı şeyi bekliyoruz.farklı şeyler beklemediğimiz düşünüyorum.ama yine bakıyorum sadece onu istiyoruz bunu istiyoruz diyerek bir yerlere varmaya çalışan bir açıklama yapıyorsunuz.söylüyorum işte genelin istediği bu tarz bir dizilim değilmiydi.herkes hamit otursun oynamasın diyordu.eee peki istediğiniz oldu.neden o zaman hala daha aynı şeyleri eleştiriyorsunuz.demek ki bazı şeyleri eleştirirken ileriyide görmekte fayda var.bin kere söyledik hamit bu takım için faydalı oyuncu,tamam belki performansı 100 de 100 değil ama faydalı işler yapıyor derken herkes hamite burda nerdeyse küfür ediyordu.ne oldu,ne değişti de bugün herkes hamitci oldu.takıma bakıyorsun selçuk,burak,drogba,sneijder,melo vs vs.bu adamlar istediğiniz adamlardı adamların bir tanesi bile mücadele etmezmi ya.hoca ne yapsın.sadece top oynatsın demeyle olmaz yalnız bu iş onu da ifade edeyim.

Sene sonu gider de kurtuluruz bu çileden İNŞALLAH

amrabat&terim el ele ise her yol romaya çıkar

Kötü futbolun nedenini yazdım bir arkadaşta güzel bir tespit yapmış saolsun,nedeni kabak gibi ortada bakın geçen sene o göze hoş gelen,basan koşan ilk 11den bir örnek yazdım,hatta kadıköye şampiyonluk için çıkan kadroyu yazdım bir daha yazayım

Muslera

Eboue Semih Ujfalusi Hkan balta

Engin Selçuk Melo Riera

Necati Elmander

Necati ve Elmanderin yardımı ile gecen sene orta sahamız 6 kişi oluyor ve basıyordu pekii bu sene ne oldu Drogba,Burak,Wesley,Ambarat ve hatta Hamit yanı anda sahada olunca orta sahada yük tek başına Selçuk'un başına kaldı gecen sene 6 kişi basan orta saha bu sene 1 kişi mücadele ediyor sorun bu kötü futbolun nedeni bu işte bu yüzden Akhisar bile barca gibi oynadı bize karşı............

Çözüm ne: bu yıldızların bazılarını yedek klubesine cekeceksin,dengeyi kuracaksın buda benim değil hocanın işi:b5::b5:

yaptığı transferlerden,oynattığı futboldan herşeye kadar bu sene tam bir hayal kırıklığı

hocam seni çok seviyoruz, her zaman başımızın tacısın, bu klüpte sana her zaman görev vardır. seneye ya sportif direktör yada yönetici olarak kalmalısın. ve hocalık görevine sistemi, maça göre taktiği olan kaliteli bir hocayla devam etmek şart oldu artık

68645mourinho-drogba-514.jpg

gsaraya_jose_mourinho_darbesi_h105792.jpg

alemin kralı geliyor

Objektif derken kime göre, neye göre objektif? Kim belirliyor bunun ölçüsünü? Ben her zaman bu başlıktaysam, beni takip ettiğine göre sen de buradasın demek oluyor. İsteyen herkes istediğine cevap verir, istediği mesajı da beğenir. Buna karışabileceğini düşünüyorsan o senin problemin. Benim mesajlarımın istatistiğini çıkarmaya çalışmışsın ama ben basketbol, voleybol konularına da mesaj yazıyorum. Oralarda seni pek göremedim. Demek ki istatistik konularında pek iyi değilsin.

Takımın bu aralar iyi oynamadığını ben de defalarca söyledim zaten. Hocayı körü körüne savunduğum falan yok yani. Burada kadro kurup, o kurduğu kadro sahada bir şey yapamayınca hemen başka yerden vurmaya çalışanların tutumlarını yüzlerine vuruyorum. Hamit niye oynar diyen adamlar, bu maçtan sonra Hamit nasıl girmez oyuna demedi mi? Yalansa yalan de. 4-2-3-1 dediler, 4-2-3-1 çıktık. Maçtan sonra bu konuda ses yok. Aydın niye girdiye dönmedi mi olay? Burada bazı arkadaşlarla hocanın istediği oyuncular yerine biraz fantaziye kaçıldığını söyledik. Drogba, Sneijder gelmiş laf ediyorlar denilmedi mi? Şimdi Drogba-Burak-Sneijder bir arada olmuyor. Biri yedek kalsın denilmiyor mu? Ben bunları söyleyince konu hemen başka taraflara çekilip geçiştiriliyor. Çünkü verecekleri bir cevap yok.

Onu çekme bunu çek demiş. Eee? Bu basın mensuplarına az bile değil mi yaptıkları? Diğer başlıklarda tesislere bile sokulmasın bu adamlar, ağızlarının payı verilsin denmiyor mu?

Kimse Galatasaray'dan büyük değildir lafı tamamen hamaset edebiyatıdır. Ali Sami Yen, Metin Oktay, Fatih Terim gibi adamlar Galatasaray'ı Galatasaray yapan adamlardır. Bu adamlar olmasa bugün bu kulüp bu kadar büyük olmazdı. Bu lafın arkasına saklanıp onu asalım, bunu keselim demek nasıl bir zihniyet?

kardeşim yazdıklarının noktası virgülüne kadar katılıyorum.aynı şeyleri az önce gerek burda gerekse maç sayfasında ben yazdım.milletin hamite sövmediği kalmıştı bugün neden hamit girmez.milletin istediği (sadece 4-2-3-1 olarak ta değil hatta isimlerin tamamı neredeyse sahadaydı) oyun ve taktik dizilişle çıkıldı yine eleştiri yine eleştiri.ama maalesef bu duruma yapacak bir şey yok.biz burdan hamit ilerde top tutabilen adam,şöyle faydalı böyle faydalı derken dalga geçiliyordu bakıyorum bugün herkes hamitci olmu.millet skor yorumunu bırakmadığı sürece boşu boşuna bunlarla futbol tartışıyoruz.

dün akşam düşünsene o kadronun eskişehire 3-4 atığını neler söylenecekti bugün burada.herkes "biz demiyormuyduk bu kadro böyle oynar,hoca sonunda doğruyu buldu,işte gerçek galatasaray vb " gibi yorumlar yapılacaktı.neden çünkü dediğim gibi skora göre yorum milletin artık kanına işlemiş.ondan sonra kalkıp total futboldan,dünya futbolunun gerçeklerinden vb.den bahsederler.kendileri futbol ve teknik üzerinden yorum yapıyorlar ya.

bizde aynı şeyi bekliyoruz.farklı şeyler beklemediğimiz düşünüyorum.ama yine bakıyorum sadece onu istiyoruz bunu istiyoruz diyerek bir yerlere varmaya çalışan bir açıklama yapıyorsunuz.söylüyorum işte genelin istediği bu tarz bir dizilim değilmiydi.herkes hamit otursun oynamasın diyordu.eee peki istediğiniz oldu.neden o zaman hala daha aynı şeyleri eleştiriyorsunuz.demek ki bazı şeyleri eleştirirken ileriyide görmekte fayda var.bin kere söyledik hamit bu takım için faydalı oyuncu,tamam belki performansı 100 de 100 değil ama faydalı işler yapıyor derken herkes hamite burda nerdeyse küfür ediyordu.ne oldu,ne değişti de bugün herkes hamitci oldu.

Genel için konuşuyorsun, ben Hamit'i sürekli savundum burada. Demek ki hocayı eleştiri hakkım da fazlasıyla var en başta. Oyuncular mücadele etmiyor demişsin mesela, teknik direktör sistemi düzgün ayarlamazsa oyuncu her maç 15km de koşsa boşa koşmuş olur. En basitinden son maçta rakip orta saha üstünlüğünü ele geçirmişken oradan adam çıkartıp kanat oyuncusu almak saçmalık. Ya da bu sezon genelinde tek forvet oynadığımız her maçta istisnasız daha iyi olmamıza rağmen ısrarla maçlara çift forvet başlamak da saçmalık.

Kötü futbolun nedenini yazdım bir arkadaşta güzel bir tespit yapmış saolsun,nedeni kabak gibi ortada bakın geçen sene o göze hoş gelen,basan koşan ilk 11den bir örnek yazdım,hatta kadıköye şampiyonluk için çıkan kadroyu yazdım bir daha yazayım

Muslera

Eboue Semih Ujfalusi Hkan balta

Engin Selçuk Melo Riera

Necati Elmander

Necati ve Elmanderin yardımı ile gecen sene orta sahamız 6 kişi oluyor ve basıyordu pekii bu sene ne oldu Drogba,Burak,Wesley,Ambarat ve hatta Hamit yanı anda sahada olunca orta sahada yük tek başına Selçuk'un başına kaldı gecen sene 6 kişi basan orta saha bu sene 1 kişi mücadele ediyor sorun bu kötü futbolun nedeni bu işte bu yüzden Akhisar bile barca gibi oynadı bize karşı............

Çözüm ne: bu yıldızların bazılarını yedek klubesine cekeceksin,dengeyi kuracaksın buda benim değil hocanın işi:b5::b5:

hoca kendisi söylemişti "önemli olan yetenekli oyuncuları daha çok koşturmak" diye ama henüz bu durumu gözlemleyemedik, burak 2 maç koştu ama hep içerdeki maçlarda , deplasmana gidince yetenekli oyuncularımız ne mücadele ediyor ne de yeteneklerini sergileyebiliyorlar, kabul ligde eskişehir gibi ısıran ,tempolu takım sayısı çok az , bir daha böyle bir kepazelik yaşamamız düşük ihtimal ama yarın schalke deplasmanında bu görüntüyle perişan oluruz, acil bir şeyler yapılmalı

Olay kadro çıkarmakta bitmiyor, ben kadro çıkardığımda yorumluyorum mesela. Burak'ı sağa koyuyorsan arkasına Eboue'yi koyacaksın ki Burak içeri girdiğinde sorun olmasın vs vs... Ki dünkü kadro Eskişehir'de 2 puan bırakacak kadro değildi ama oyun anlayışı 1 puanı bile hak etmedi. Asıl sorun oyun anlayışında, kadro falan boş işler. Bunu nedense kabul etmiyorsun.

Kimse Galatasaray'dan büyük değilse "Galatasaray'ı Galatasaray yapan adam" dediğin Fatih Terim çıkıp "Aslolan Galatasaray'dır" dediğinde şov için yapıyordur. Benim için Galatasaray'ı Galatasaray yapan kuruluşudur, kuruluş felsefesidir ve bu doğrultuda edindiği başarılardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt