Aydın Aslan
Berlin Panteri
- 24 Kasım 2008
- 42.412
- 23.651
- 2.698
Kebapçı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kebap pizza muhabbeti yapan üyelerin banlanmasıyla forumun iq ortalamasında ciddi artış gözlenecektir.
Tarafli fln baktigim yok. Ünal Aysal'in da sucsuz fln oldugunu savunmuyorum. Ama bu sürec'i zorlayan Terim'dir.
Egosu yüzünden hiyerarsi bile tanimiyor adam. Aslolan Galatasaray diye taraftari uyutuyor ve egosu yüzünde kovulmak icin elinden gelenini yapiyor.
Milli takimin basina gitti dogru. Ama giderek o adaletsiz insanlarin basarisi icin mücadele ediyor. Örnegin baskan'i kücük düsürmek icin 'Birileri istedi diye imza atmam' diyip yabanci sinirlamasi konusunda 'Fikirlerimiz var ama son karari Yildirim baskan verecek' diyebiliyor futbol patronu olarak getirildigi halde.
Gönül isterdi ki orda da Yildirim baskanina 'bu sartlarda calismam, beni patron olarak getirdiniz' desin. Gönül isterdi ki Aslolan Galatasaray diyen adam 'Birileri istedi diye imza atmam' demeseydi. Cünkü o birileri dedigi baskan ve Galatasaray taraftari.
Ama her firsatta adaletsizlikten sikayetci olan sözde Imparator Terim bugün adaletsiz insanlarin basarisi icin calisiyor.
Tebrikler Terim.
kebapci hasan sas, fatih terim degil. nomenclaturelari karistiran dostlarimizi uyarmak isterim.
RAPCI VE KEBAPCI ftnin asistanlarini belirtir, kebapci kelimesi rapci kelimesinden bagimsiz ftyi tanimlamak icin kullanilmamali
regards
Bir Fatih Terim sever olarak beni de hocadan soğutuyorsunuz saçma sapan argümanlarla. Yok başkan egosuna yedirememiş, yok TFF'ye gitmiş alın demiş. Yok uçaklarla evini bombalattı.
Ayrıca bir kişi bile Aysal suçsuz demiyorken gelip gelip he bi tek Aysal suçsuz yazmak da yazılanları okumadığınız göstergesi. Zaten herkes iki tarafı da hatalı buluyor bu süreçte. Ama elbette yoruma göre hatayı bir tarafa daha çok yüklüyor. Giden-Kalan denkleminden, gidenin daha kabahatli konumda olması zaten aşikar.
İşin aslı astarı bir kenara bu adam gitti. Gelmeyecek de. Ama haklı gitti ama haksız gitti. Şu anda kulüple bir bağı yok ve kulüp zor günler geçirirken sürekli bu mevzuyu gündeme taşımanız, iyi niyetli bir iade-i itibar isteği olabilir. Belki yapılan yanlışları göstermek istiyorsunuz. Tabii ki bunu yapmakta özgürsünüz. Ancak buradan hiç kimse çıkıp aa haklısınız demez. Tarafsızl kalmaya çalışanları hocanın karşısına itip, karşısında olanları daha da uca itiyorsunuz sadece.
Burada atıyorum "kebapçı" gibi sözcükleri ben de kullanmıyor ve hoşlanmıyorum. Ama insanlar neden bunları kullanıyor? Çünkü insanlar gelip gelip bu mevzuyu harladıkça bir tepki göstermek istiyorlar. Gerçekten tabirleri basitleştirmek istemeyen insanlar dahi, her kötü gidiş sonrası "Fatih Terim olsaydı yaa" muhabbetini gördükçe tepkisel olarak uca gidip bu sözlere sığınıyor.
Yani Fatih Terim'e saygısızlık yapıdığını düşünüyorsanız, üzgünüm ama bunun bu kadar yaygınlaşmasındaki yegane sebep, aylar geçmesine rağmen sürekli konunun gündemde tutulmaya çalışılması ve hocanın böyle bir şeye ihtiyacı olmamasına rağmen sürekli savunulmaya çalışılması.
Fatih Terim, Fatih Terim'dir. Ben de çok kızdım, kızıyorum da. Başarılarını, bize kattıklarını, yaşattığı heyecanları bir kenara koymak kimsenin haddine değil. Burada öyle değilmiş gibi davranılmasının en önemli sebebi, en ufak lafta manasız biçimde sinirlenen ve devamlı olarak savunma girişimindeki insanlar. Basit şeylere siz sinirlendikçe daha çok insan konuşuyor bu konuda. Çünkü sinirlenmeniz -açıkçası en azından bana- komik geliyor.
Fatih hocanın böyle basit, saçma sapan savunmalara da ihtiyacı yok, zor günlerde adının kullanılarak gerginlik yaratılmasını da istemezdi. Kendisini seven varsa yapacağı şey susmaktır bence.
Bir Fatih Terim sever olarak beni de hocadan soğutuyorsunuz saçma sapan argümanlarla. Yok başkan egosuna yedirememiş, yok TFF'ye gitmiş alın demiş. Yok uçaklarla evini bombalattı.
Ayrıca bir kişi bile Aysal suçsuz demiyorken gelip gelip he bi tek Aysal suçsuz yazmak da yazılanları okumadığınız göstergesi. Zaten herkes iki tarafı da hatalı buluyor bu süreçte. Ama elbette yoruma göre hatayı bir tarafa daha çok yüklüyor. Giden-Kalan denkleminden, gidenin daha kabahatli konumda olması zaten aşikar.
İşin aslı astarı bir kenara bu adam gitti. Gelmeyecek de. Ama haklı gitti ama haksız gitti. Şu anda kulüple bir bağı yok ve kulüp zor günler geçirirken sürekli bu mevzuyu gündeme taşımanız, iyi niyetli bir iade-i itibar isteği olabilir. Belki yapılan yanlışları göstermek istiyorsunuz. Tabii ki bunu yapmakta özgürsünüz. Ancak buradan hiç kimse çıkıp aa haklısınız demez. Tarafsızl kalmaya çalışanları hocanın karşısına itip, karşısında olanları daha da uca itiyorsunuz sadece.
Burada atıyorum "kebapçı" gibi sözcükleri ben de kullanmıyor ve hoşlanmıyorum. Ama insanlar neden bunları kullanıyor? Çünkü insanlar gelip gelip bu mevzuyu harladıkça bir tepki göstermek istiyorlar. Gerçekten tabirleri basitleştirmek istemeyen insanlar dahi, her kötü gidiş sonrası "Fatih Terim olsaydı yaa" muhabbetini gördükçe tepkisel olarak uca gidip bu sözlere sığınıyor.
Yani Fatih Terim'e saygısızlık yapıdığını düşünüyorsanız, üzgünüm ama bunun bu kadar yaygınlaşmasındaki yegane sebep, aylar geçmesine rağmen sürekli konunun gündemde tutulmaya çalışılması ve hocanın böyle bir şeye ihtiyacı olmamasına rağmen sürekli savunulmaya çalışılması.
Fatih Terim, Fatih Terim'dir. Ben de çok kızdım, kızıyorum da. Başarılarını, bize kattıklarını, yaşattığı heyecanları bir kenara koymak kimsenin haddine değil. Burada öyle değilmiş gibi davranılmasının en önemli sebebi, en ufak lafta manasız biçimde sinirlenen ve devamlı olarak savunma girişimindeki insanlar. Basit şeylere siz sinirlendikçe daha çok insan konuşuyor bu konuda. Çünkü sinirlenmeniz -açıkçası en azından bana- komik geliyor.
Fatih hocanın böyle basit, saçma sapan savunmalara da ihtiyacı yok, zor günlerde adının kullanılarak gerginlik yaratılmasını da istemezdi. Kendisini seven varsa yapacağı şey susmaktır bence.
Başkan TFF ye "devre arasında temelli alın" dediğini kendisi bile tekzip etmemişken sizin burada aksini iddia etmeniz ne anlama gelir bilemem..
Yazının geri kalanı sağduyulu bir duruş içeriyor fakat sormak istediğim bir soru var:
Siz, burada F. Terim'e hakaretler yağdırılıp Ünal Aysal göklere çıkarılırken aynı sağduyulu duruşu gösterdiniz mi, ya da o tarz yazılar sizi Ünal Aysal'dan soğuttu ve bunu ifade ettiniz mi çok merak ediyorum?
İçtenlikle cevap vereceğinizi umuyorum.. Selamlar...
Aysal göklere çıkarılmadı. Yani hatırlamıyorum. İnsanlar Fatih Terim'e tepki göstermek maksatlı yanaştılar genelde. Çünkü taraf tutulmaya zorlandı herkes. Ha başkanı da severim o ayrı. Fatih hocayı da severim ama kızgınım. O yüzden objektif de olmamı bekleyemezsiniz.
Ben de zaten Fatih hocaya edilen laflardan rahatsızım ama bunun kaynağının sürekli sürekli bıkılmadan usanılmadan gündeme taşınmasından dolayı yaygınlaştığını izah ediyorum.
Ha bakıldığında çok da umrumda değil, iki tane süper zengin adam atıştı diye derdi milleti geriyor o da ayrıca komik geliyor ama bu işler böyle![]()
Şunu da açıklayayım bazen gaza gelip destan gibi yazılar yazarım başlıklar açarım eskiden daha çok yapardım. Bilirsiniz. Sene başında Fatih hocaya tepkiler artarken bir yazı hazırlamaya başlamıştım 5 adet a4 word sayfası dolmuştu. Yaklaşık 7-8 sayfa yapıp part part yayınlacaktım. Amacım da forumda bilhassa gençler arasında Fatih Terim'e olan sevgiyi artırmak, insanların bakış açılarını yumuşatmaktı.
Malum olaylardan sonra sildim o yazıyı daha fazla gerginliğe sebebiyet vermemek için. Bu noktadan hocaya büyük kızgınlık beslemeye döndüysem hocanın hataları da öyle göz ardı edilecek, ufak tefek şeyler değil demektir.