Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Hala Terim.2 yılda dipteki takım bugün çeyrek final için sahaya çıkıyorsa aslan payı hocanındır.Sneijder ve Drogba'nın da takım için rolleri bir otursun da sonra yorum yapalım

akhisar maçına

hamit yekta selçuk sneijder

burak umut

başladık

hamit selçuk

burak sneijder amrabat

drogba

devam ettik

ayrıca yekta ile amrabat aynı anda saha olmadı

Haklısın benim kafam karıştı ama o maç yine de sol açık değildi, çizgiye Schalke maçındaki kadar yakın oynamadı. Yani biraz önce yazdığım dizilişte nerde olması gerekiyorsa o şekildeydi daha çok, soldan destek veren de Riera'ydı birçok kez.

38 yasındasın o sezon şampiyonluğumuzun nasıl calındığını benden daha iyi bilmen lazım abicim.

O sezon şampiyonluğumuz çalındı doğrudur.. O sezon ki kadro istese çaldırtmazdı o şampiyonluğu..

Bizim kadroyla şampiyonluğumuzu çalan Fb nin kadrosu arasında en az 4-5 gömlek fark vardı canım kardeşim..

Tek forvet diyorsunuzda biz deplasmanda değiliz ayrıca tek forvet kim olacak ileride. Drogba mı burakmı.

drogba olursa burak küsmezmi motivasyonu düşmezmi. yazık değilmi. sadece pes mantığı olmaz kağıt üstünde yerleştirmek kolay. birazda psikolojiyi düşünün.

ayrıca bu maç drogba veya sneideri oynatmasa daha beter topa tutulurdu. şimdilik idare edeceğiz bu sezonu bu şekilde ama seneye uçarız gibi geliyor bana.

Ben Hoca'yı çok severim. Ama geçen seneki hatalarından ders alan hoca yerine yine bir anda fazla kibirli hoca karşımızda bu sene.

Hocam ne Sneijder'i, ne Drogba'yı ne de Burak'ı harcamayacak sistem olan 4-2-3-1'e dön.

Hasan, Ümit filan da birşeyler söyleseler hocaya.

hepsine katiliyorumda.. Sneijderi 4 mactir 90 dakika oynatmayan adam.. tutup Drogbayi 2. macinda hemde CL macinda 90 dakika oynatiyorsa, Fatih hoca yanlis yapiyor demektir.. bunu demekte suc degildir..

Biri Afrika kupasından hazır olarak geldiği için ve diğeri 4 aydır tek resmi maç oynamadığı için olabilir mi?

Haklısın benim kafam karıştı ama o maç yine de sol açık değildi, çizgiye Schalke maçındaki kadar yakın oynamadı. Yani biraz önce yazdığım dizilişte nerde olması gerekiyorsa o şekildeydi daha çok, soldan destek veren de Riera'ydı birçok kez.

aynen schalke maçındaki gibi kanada yakın değildi çünkü akhisarın kanat beki emrah eren kanat oyuncusu sertan bilmem ne soyadını hatırlayamadım. o maçta rahat rahat kat etti içeri. ama schalkenin kanat beki höger ki asıl mevki bek değilmiş galiba ama çok etkiliydi ve kanat oyuncusu farfan kanada yakın olması işimize geldi yani. hoca da akhisar maçında alıştırmak istedi işte.

Ben Hoca'yı çok severim. Ama geçen seneki hatalarından ders alan hoca yerine yine bir anda fazla kibirli hoca karşımızda bu sene.

Hocam ne Sneijder'i, ne Drogba'yı ne de Burak'ı harcamayacak sistem olan 4-2-3-1'e dön.

Hasan, Ümit filan da birşeyler söyleseler hocaya.

Hasan, Ümit Braga ve Cluj'u izlemeye gitti, gördük ne işe yaradıklarını. İki maçta da onlara sökmeyen ne taktik varsa oynadık.

Sorun ne Sneijder ne su ne bu, sorun 60 metrede top oynamamiz. Selcuk ve Melo cok defansda kaliyorlar 6li defans oynuyoruz o 6li defansla 4lü forvet arasinda 30 metre bosluk olusuyor ve bu boslukta rakip takimlar istedigi gibi top kosturuyorlar. Bu yüzdende önde cogalamiyoruz, paslarimiz genellikle hep kendi yari sahamizda oluyor, oyunu kuramiyoruz ataga ciktigimizda selcuk ve melonun rakip yari sahasinin ortasinda, defansinda orta sahada olmasi gerekiyor.

Bunu halletmesi gerekende hocadir, bu problemi bir hoca göremiyorsa büyük bir sorun var demektir. Yok su sistem yok bu sistem diyip kendimizi kandiriyoruz. Bizim sezon basindan beri en büyük problemimiz 60 metrede top oynamamiz.

Ujfanin gözünü seveyim defansi alip ileri cikaran adam oymus meger onu anladim bu sezon.

Birde su hamit Galatasarayin futbolcusu degil, onu oynatmak takima ihanettir.

Hagi li Jardel li Okan -Emre-Suat lı takımı şampiyon yapamayan Lucescu mu yoksa ?

Lucescu yıldızları oynatamaz sadece yıldız yetiştirir..

O sezon Süper Kupa'yı Real'den aldı, tarihte ilk kez bir Türk takımı Ş.liginde çeyrek final oynadı, kıl payı elendi, ligde zaten şikenin ağababası yapıldığının bir sürü konuşması delili var o sene.. Herkes Jardel'i yerden yere vururken o sahip çıktı, ve o Jardel 41 resmi maça çıkıp 33 gol attı (22 lig- 8 Şampiyonlar Ligi - 2 Süper Kupa- 1 Türkiye Kupası) Ki ligin 2.yarısının ortasından itibaren de oynamadı Jardel..Ve o Okan'lı, Emre'li dediğimiz takımdan hem Okan hem Emre sezon sonunda zaten kaçmayı kafalarına koymuşlardı hatırlarsanız...

Bir sonra ki sezon Victoria'lar, Perez'ler, Flerquin'lerle vasat denebilecek takımı ligde şampiyon yapıp, Avrupa'da Barca-Roma-Liverpool'un olduğu grupta son maçta çeyrek finali kıl payı kaçırdı..

Bjk'ye tarihinin puan rekorunu kırdırarak şampiyon yaptı, UEFA'da çeyrek final oynattı..Bir sonraki sezon bu kez içeride ki İrlandalı Sinan Engin'in Aziz Yıldırım ile ortaklığı sonucunda 8 puan öndeyken bir anda geri düşüp şampiyonluğu kaybetti.. (Ki kendisinin de bu konuda açıklamaları vardır Lucescu'nun)

Shaktar'da 8 sezonda 6 lig şampiyonluğu ve bir dolu lokal kupa şampiyonlukları var, ayrıca 1'de UEFA kupası kazandırdı..Bu sezonda da açık ara ligde lider konumda gidiyor, muhtemelen yine şampiyon olacak..Her sene Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyor ve başarılı performanslar sergiliyor.

Şu kadarını söyleyeyim ki, bu adam yıldızları da oynatır, yıldızlar da yetiştirir..Hatta yetiştirmeye de devam etmektedir (En son Brezilyalı Willian'ı 25 milyon Euro'ya sattı) Birilerinin antrenörlük yeteneklerinden bahsetmek öyle atıp tutmayla, sadece 1 senesine üstünkörü bakmayla olmaz,umarım yeterince anlaşılmıştır...

:005:

O sezon Süper Kupa'yı Real'den aldı, tarihte ilk kez bir Türk takımı Ş.liginde çeyrek final oynadı, kıl payı elendi, ligde zaten şikenin ağababası yapıldığının bir sürü konuşması delili var o sene.. Herkes Jardel'i yerden yere vururken o sahip çıktı, ve o Jardel 41 resmi maça çıkıp 33 gol attı (22 lig- 8 Şampiyonlar Ligi - 2 Süper Kupa- 1 Türkiye Kupası) Ki ligin 2.yarısının ortasından itibaren de oynamadı Jardel..Ve o Okan'lı, Emre'li dediğimiz takımdan hem Okan hem Emre sezon sonunda zaten kaçmayı kafalarına koymuşlardı hatırlarsanız...

Bir sonra ki sezon Victoria'lar, Perez'ler, Flerquin'lerle vasat denebilecek takımı ligde şampiyon yapıp, Avrupa'da Barca-Roma-Liverpool'un olduğu grupta son maçta çeyrek finali kıl payı kaçırdı..

Bjk'ye tarihinin puan rekorunu kırdırarak şampiyon yaptı, UEFA'da çeyrek final oynattı..Bir sonraki sezon bu kez içeride ki İrlandalı Sinan Engin'in Aziz Yıldırım ile ortaklığı sonucunda 8 puan öndeyken bir anda geri düşüp şampiyonluğu kaybetti.. (Ki kendisinin de bu konuda açıklamaları vardır Lucescu'nun)

Shaktar'da 8 sezonda 6 lig şampiyonluğu ve bir dolu lokal kupa şampiyonlukları var, ayrıca 1'de UEFA kupası kazandırdı..Bu sezonda da açık ara ligde lider konumda gidiyor, muhtemelen yine şampiyon olacak..Her sene Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyor ve başarılı performanslar sergiliyor.

Şu kadarını söyleyeyim ki, bu adam yıldızları da oynatır, yıldızlar da yetiştirir..Hatta yetiştirmeye de devam etmektedir (En son Brezilyalı Willian'ı 25 milyon Euro'ya sattı) Birilerinin antrenörlük yeteneklerinden bahsetmek öyle atıp tutmayla, sadece 1 senesine üstünkörü bakmayla olmaz,umarım yeterince anlaşılmıştır...

Yıldızlardan kimi oynatmış söyle bakalım bana.. Hagi ye sözünü geçiremediğini herkes biliyor.. Hagi yi geçtim bir maçta Mondragonu değiştirememiştir..

Çünkü sözünü yıldızlara geçiremez.. Saydığın başarılara gelince bu saydıklarından Fatih Terim den artısı var diyebileceğin kaç tane sayabilirsin..

ben sana yıldız yetiştirdiğini zaten söylemişim Willian örneğini vererek neyi amaçladın anlamadım..

Lucescu ile Hoca'yı şu an karşılaştırmak anlamsız. İkisi de iyi hoca.

Şu an konuşulması gereken hoca gidecek biri gelecek değil, sadece hocanın kendi katalarını düzeltmesidir bence.

Ayrıca sadece Sergen'den aldığı verim dahi Lucescu'nun yıldızları gayet de oynattığı konusuna örnek teşkil eder.

Yıldızlardan kimi oynatmış söyle bakalım bana.. Hagi ye sözünü geçiremediğini herkes biliyor.. Hagi yi geçtim bir maçta Mondragonu değiştirememiştir..

Çünkü sözünü yıldızlara geçiremez.. Saydığın başarılara gelince bu saydıklarından Fatih Terim den artısı var diyebileceğin kaç tane sayabilirsin..

ben sana yıldız yetiştirdiğini zaten söylemişim Willian örneğini vererek neyi amaçladın anlamadım..

Direk alıntıladığınız metinden örnek verecek olursam, Jardel'i oynattı mesela.

Direk alıntıladığınız metinden örnek verecek olursam, Jardel'i oynattı mesela.

Talha kardeşim Jardeli en çok lazım olduğu maçta yani 2-1 kaybettiğimiz Fb maçında neden oynatmadığını da biliyor muyuz ?

Ben Fatih Terim'le kıyaslama yapmadım farkındaysan, senin Lucescu ile ilgili iddialarına cevap verdim, sanırım yeterince anlaşıldı..

Hagi'ye söz geçiremediğini nereden çıkardın onu da bilmiyorum, Hagi son senesinde de gayet çatır çatır oynadı,arada bir hocayla tartışmasını söylüyorsan zaten Hagi'nin karakteri böyleydi, her zaman zor bir adamdı Hagi, sadece Lucescu dönemine özgü birşey değil o...Bide o kadar olay içinden gidip bana Mondragon'u bir maçta değiştirememiş demen de ayrı bi komedi olmuş, daha sağlam kanıtlarla gelirsen o zaman konuşuruz.

Hoca öncelikle şuna karar verecek;

Burak mı sağ kanat oynar yoksa sneijder mi sol kanat oynar. Bu soruya cevap bulamadığı için herkesi yerinde oynatmaya çalışıyor. Yani 4-3-1-2 bu sistem işlemez.

Burak sağ kanat oynar ileri geri yapar + 2. forvet gibi sızar derse. 4-2-3-1 oynatacak ve önemlisi hamiti yedeğe atacak.

Sneijder sol kanat oynar derse 4-4-2 hamit-sneijder-drogba-burak hepsi sahada olur.

Hocanın işi zor birilerinden vazgeçip sistemi bu 3 maçta oturtması lazım.

Lucescu çok iyi bir hoca zaten ama karşılaştırmadaki amacı anlamadım.Lucescunun daha iyi olması Fatih Terim'in değerini mi düşürüyor?O zaman yarın öbür gün Lucescu gelirse burada Mourinho'nun başarılarını paylaşıp onu da kovabiliriz aynı mantıkla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt