Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Sana güvenemiyoruz artık, resmen bizim Aykut Kocaman'ımız oldun. Kendine gel, lütfen.

Mehmet, artık moderatörsün. Forumda provakatörlük yapmaya hakkın yok. Sözlerine biraz daha dikkat et. Son zamanlardaki hal ve tavırların çok garip.

Amma abarttınız haaaa, herif göbekte oynuyo diye defansa hiç mi yardım etmeyecekti, sola yardım etti olan bundan ibaret, Hagi de ediyordu sol tarafa yardım, incileri mi dökülecek arkadaş, bir şeye taktınız mı kafayı yedirene kadar bırakmıyosunuz peşini.

Bu arkadas yeni uye herhalde. Arkadasim herturlu arkandayim destekliyorum. Cok mantikli yaklasiyorsun olaylara.

Modlar işine gelince millete cezayı döşüyor kendi klavyelerinden çıkandan hiç haberleri yok.

Mehmet, artık moderatörsün. Forumda provakatörlük yapmaya hakkın yok. Sözlerine biraz daha dikkat et. Son zamanlardaki hal ve tavırların çok garip.

Takım kötü durumda olunca çok üzülüyorum dostum, benim hayatım Galatasaray, herşeyim Galatasaray. Fatih hocayı da inan çok severim ama son zamanlarda bende onu anlayamıyorum, haliyle Galatasaray'a zarar vermeye başladığını hissedince de sallıyorum. Umarım hatalarından ders çıkarır ve her zaman en mantıklı olanı yapar. Bizim Galatasaray'ın iyiliğinden başka istediğimiz birşey yok.

Takım kötü durumda olunca çok üzülüyorum dostum, benim hayatım Galatasaray, herşeyim Galatasaray. Fatih hocayı da inan çok severim ama son zamanlarda bende onu anlayamıyorum, haliyle Galatasaray'a zarar vermeye başladığını hissedince de sallıyorum. Umarım hatalarından ders çıkarır ve her zaman en mantıklı olanı yapar. Bizim Galatasaray'ın iyiliğinden başka istediğimiz birşey yok.

sakin olmakta fayda var renkdaş hoca doğrusunu bilir sonuçta ondan iyi bilemeyiz hiç birimiz

Yorumlara bak.. en ufak basarisizlikta istifa diye inleyecek forum. Halbuki 2 sene once tarihimizin en kotu doneminde yalvariyorduk geri gelde bizi duzelt diye.

Bu sene basarisiz olduk ve CL'ye katilamadik ne olacak? Istifa diye tempo mu tutacagiz?

Efsanelerimizi, degerlerimizi cok kolay silip atiyoruz. Fatih Terim'in heykelini dikmek yerine teneke baglayip gondermek isteyenlere dolu forum. Herkes gibi oda hata yapacak, yaptigi hatalari gorup bunu duzeltmesi onemli.

Bunu da gecen sene sampiyonluga uzanirken gorduk, 4-3-3 sistemiyle baslayip 4-4-2'ye donmemizle sampiyon olmadik mi?

Biraz sabir etsek, birkac yil basimizda olsa her turlu basari yakalayacagimizi elestirenlerde biliyor aslinda ya...

Dediğim gibi, biraz sakinleşmende fayda var. Takımın iyiliğini istiyorsan, bu derece sallamanın takıma hiçbir faydası yok, hatta zararı da var. Bizi de geriyorsun.

Antalya maçı kadrosuyla çıkar diye düşünmüştüm ama drogba olunca onu da oynatmak istedi haliyle ama kanatlar çöktü bu sefer ligde çift forvet olur ama ş.liginde defansımız ve kanatlarımız sağlam olmadığı için bir forvet oynamak zorundayız

Yorumlara bak.. en ufak basarisizlikta istifa diye inleyecek forum. Halbuki 2 sene once tarihimizin en kotu doneminde yalvariyorduk geri gelde bizi duzelt diye.

Bu sene basarisiz olduk ve CL'ye katilamadik ne olacak? Istifa diye tempo mu tutacagiz?

Efsanelerimizi, degerlerimizi cok kolay silip atiyoruz. Fatih Terim'in heykelini dikmek yerine teneke baglayip gondermek isteyenlere dolu forum. Herkes gibi oda hata yapacak, yaptigi hatalari gorup bunu duzeltmesi onemli.

Bunu da gecen sene sampiyonluga uzanirken gorduk, 4-3-3 sistemiyle baslayip 4-4-2'ye donmemizle sampiyon olmadik mi?

Biraz sabir etsek, birkac yil basimizda olsa her turlu basari yakalayacagimizi elestirenlerde biliyor aslinda ya...

sağol renktaşşş forumda böyle aklı başında düşünenleri gördükçe seviniyorum:ayatollah:

4-2-3-1 oyna. Riera-Burak kanatları oynat. Hamit'i biraz yanında tut. Sneijder'i doğru yerde oynat. Hakan Balta'yı kimseyi dinlemeden sol beke koy.

sene başından beri futbol oynamıyoruz ne sistem belli ne taktik herkes kafasına göre takılıyor resmen bu şekil gitmez. sneijder ve drogba gibi 2 dünya yıldızın varsa onlardan verim alacak şekilde kullanacaksın sneijder iyi oynarken olmayan sisteme uymuyor diye oyundan alınıyor. bizde artık sağlı sollu baskılı maçlar ataklar izlemek istiyoruz takım ınanılmaz yavas oynuyor bu hızla iyi futbol imkansız. takımda defans orta saha forvet arasında çok kopukluklar var alan daraltamıyoruz. fatih terim büyük isimdir ama eleştirilmesi gerekir bu sene ortaya konan futbol kimseye hoş gelmiyor takım olamadık

drogba oynamasa nolcaktı bundan farklı olmazdı skor bu sefer diyeceklerdi ki drogba gibi bi yıldızın var niye oynatmıyosun.

sorun terimde mi ? bazı noktalarda hataları var tabikide.

ama tüm suçun ona atılıp istifaya çağırılması yanlış bence.

F.Terim şu saatten sonra 5 pas yapamayan takıma pas atmayı öğretecek değil heralde

Fatih Hoca'ya laf atanlar gidip rezillere oynayan Takim'a laf atsin ilk önce.

fatih hocayı dün bende formsuz buldum ancak bazılarındaki fatih terim düşmanlığı yine depreşmiş.Nankörlük yapmayın bu adam 1,5 sene evvel küme düşmenin üstünde olan rezil bi takımı açık ara şampiyon yapıp avrupada ilk 16 ya soktu. Bencede hem dizilim hem kadro hatalıydı ama fatih hocada insan hata yapabilir,kalbinizdeki kötülüğü GSye yansıtmayın burası fenerbahçe degil..

fatih hocayı dün bende formsuz buldum ancak bazılarındaki fatih terim düşmanlığı yine depreşmiş.Nankörlük yapmayın bu adam 1,5 sene evvel küme düşmenin üstünde olan rezil bi takımı açık ara şampiyon yapıp avrupada ilk 16 ya soktu. Bencede hem dizilim hem kadro hatalıydı ama fatih hocada insan hata yapabilir,kalbinizdeki kötülüğü GSye yansıtmayın burası fenerbahçe degil..

Fatih Terim düşmanı değilim ama, şu ''1.5 sene evvel'' muhabbetine girmeyin Allah aşkına.

Şike sürecinde ki fener, en önemli oyuncularını kaybetmiş Trabzon ve ne idüğü belirsiz beşiktaş'ın içinde bulunduğu yarışı, güç bela son maçta 0-0'la kazandık.

Bu dönem içerisinde her türlü imkan sağlandı kendisine. Hem taraftar, hem yönetim. Başarısını küçümsemek ya da geçmişi unutarak bir değerlendirmede bulunmak gibi bir yanlışı kimse yapmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Galatasaray taraftarı böyle bir mantık içinde hareket etmez zaten.

Burada tartışılan ve değerlendirilen, Fatih Terim'in şahsi olarak yıkamadığı tabuları. Bir antrenör, başarısız olduğu bir sistemde, 22 haftada 23 puan kaybettiği halde, hala daha ısrar ediyorsa, burada bir yanlış var.

Eleştirilen nokta burası.

Fatih Terim düşmanı değilim ama, şu ''1.5 sene evvel'' muhabbetine girmeyin Allah aşkına.

Şike sürecinde ki fener, en önemli oyuncularını kaybetmiş Trabzon ve ne idüğü belirsiz beşiktaş'ın içinde bulunduğu yarışı, güç bela son maçta 0-0'la kazandık.

Bu dönem içerisinde her türlü imkan sağlandı kendisine. Hem taraftar, hem yönetim. Başarısını küçümsemek ya da geçmişi unutarak bir değerlendirmede bulunmak gibi bir yanlışı kimse yapmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Galatasaray taraftarı böyle bir mantık içinde hareket etmez zaten.

Burada tartışılan ve değerlendirilen, Fatih Terim'in şahsi olarak yıkamadığı tabuları. Bir antrenör, başarısız olduğu bir sistemde, 22 haftada 23 puan kaybettiği halde, hala daha ısrar ediyorsa, burada bir yanlış var.

Eleştirilen nokta burası.

her eleştirene söylemiyorumki bunu,yerine göre doğru eleştiriler yapmak gayet faydalı ,dediklerinede katılıyorum zaten ama bazılarının niyeti bozuk sözüm onlara.

her eleştirene söylemiyorumki bunu,yerine göre doğru eleştiriler yapmak gayet faydalı ,dediklerinede katılıyorum zaten ama bazılarının niyeti bozuk sözüm onlara.

EyvAllah, her ağaçta illa çürük meyve olacaktır. Önemli olan çürükleri ayıklarken, sıkıntısına katlanamayıp, ağacı kesmek isteyen zihniyetin içerisinde olmamak.

Geçen sezon takımın bir kimliği, karakteri vardı. Müthiş bir sinerji vardı oyuncularda, bu ekran başından bile hissediliyordu. Bütün oyuncular ne yapması gerektiğini biliyor, belli bir plan, düzen içerisinde hareket ediyordu. O takım tamamen bir teknik direktör başarısıydı, Fatih Terim'in başarısıydı. Bu sezon için ise bunu söylemek mümkün değil. Çok iyi oynayarak kazandığımız herhangi bir maçı hatırlamıyorum. Çoğu maçı yetenekli ayaklarımızın bireysel becerileri sayesinde kazandık. Sahaya çıkan oyuncular düzen içerisinde olmayı geçtim çoğu zaman ilk defa beraber oynuyorlarmışcasına organize olmaktan uzaklar. Bunda transfer edilen oyuncuların geçen sezonki felsefeye uymayacak oyuncular olmasının da payı yüksek elbette ama bu oyuncuları transfer eden de Terim sonuçta. Ligin sonu bu şekilde yine getirilebilir hatta bakarsınız CL'de turu da geçmişiz ancak eğer gerçekten hedefimiz uzun vaadede Avrupa'da başarı ise bu plansızlıkla bir yere varmak mümkün değil. Bu sezon gördük ki Braga, Cluj gibi Avrupa'da vasat olarak tabir edeceğimiz takımlar bile taktik olarak bizden üstünler. Terim'in şimdi yapması gereken bu takıma yeni bir kimlik kazandırmaktır. Bunu yaparken gerekirse esnek de davranmalıdır, felsefesinden ödün de vermelidir. Bir teknik adamı benim gözümde büyük yapan kazandığı başarılar değildir. Her teknik adam kazanır, kaybeder, hata yapar. Benim gözümde büyük teknik adam elindeki kadrodan en iyi verimi alabilmek uğruna yeni şeyler denemekten korkmayan teknik adamdır, takımına kimlik, karakter kazandıran teknik adamdır. Bunun için Rijkaard benim gözümde vasatken, Mourinho efsanedir. Fatih Terim bunu daha önce yapmıştır ve yine yapabilecek tecrübededir. Yeter ki esnek davranmaktan korkmasın, yeniliklere açık olsun.

Ligi, ulkeyi taniyan, atak futbolu benimsemis, Galatasaray'in ismini Avrupa'nin zirvesinde gormek isteyen, kadroya motivasyon, disiplin yonlerinden liderlik edecek baska bir teknik direktor bilmiyorum, o yuzden cok elestirsem de benim icin alternatifsiz Fatih Terim.

Kendisi goze hos gelen futbol oynattigi donemlerde takimlardaki oyun kurucular (Hagi, Rui Costa, gecen yil Selcuk Inan) one cikmislardir. Selcuk takim iki kulvarda mucadele ederken, Melo da formsuzken gecen yilki kadar katki veremez hucumda, ama Terim'in eline bu yil yine bir sans gecti Sneijder adinda.

Transferde adi gectigi ilk gunden beri Terim'in Sneijder'e olan tavirlari, yanlis yerde oynatmasi ve en son oyundan almasi vs. hic hosuma gitmiyor. Sneijder'in bizi secmesindeki en onemli etken tekrar CL'de oynamak istemesi. Geldiginden beri her roportajinda CL'de tekrar oynayacagi icin ne kadar heyecanli oldugunu soyleyen, bu kadar yetenekli bir oyuncuyu kirkbes dakika yanlis yerde oynatip, sonra da oyundan almak hic yakismadi Terim'e.

Benim hayran oldugum, ornek aldigim, zamaninda Milan forumlarinda dahi savundugum Terim degil bu. Insallah bir kez daha hatalarindan doner diye umuyorum ikinci maca kadar. Sneijder'e bu yaklasimini degistirmezse de diger antrenorlerden cok bir farki kalmayacak gozumde.

Fatih Terim ilk geldiğinde ben demiştim "Uzun süre takımın başında olmalı, ilk başarısızlıkta gönderilmemeli" diye. Çünkü verdiği ve tuttuğu bi söz vardı. "Takım kaybettiğinde dahi gurur duyulan bi futbol oynayacak" demişti. Geçen sene bunu yaptı, takım kaybettiğinde de gurur duyduk, destekledik.

Ama bu sene hatalarla başladı, hatalarla devam etti. Bizim gördüğümüz hataları bile görmedi. "O adam antrenmanda bile topçularla beraber sen daha mı iyi görcen?" gibi saçmalıkları kabul etmediğimi belirteyim... Emre Çolak takıntısı, 4-4-2 takıntısı, oyun anlayışındaki eksiklikler (verkaç, duran top organizasyonu, ofansif organizasyonlar vs), oyun içinde tek forvete döndüğümüz zaman çok daha etkili olduğumuz gerçeğine rağmen ısrarla forvet-orta saha arasının 50 metre olduğu saçma bi futbol oynatması... Hata yapacak tabi, hatayı herkes yapar. Ama senin de dediğin gibi hatalarını görüp bunu düzeltmesi önemli olan. Peki bu konuda herhangi bi olumlu sinyal veriyor mu objektif bakınca? Vermiyor.

Semih, Dany, Riera, Melo, Eboue sezon başından beri aynı hataları yapıyor. Pas yüzdesinin 3 puan anlamına geldiği bi futbol oynuyoruz, takımda kimse ne yaptığını bilmiyor. Ne ofansta farklı şeyler deniyoruz, ne de akıllı defans, hücum presi yapıyoruz. Oyuncular deli dana gibi koşunca hücum presi olmuyor. En ufak bi alan daraltma girişimimiz bile yok...

Bunlar say say bitmez. Ama bunlarda bu sezon hep ısrar etti, daima. Hatalarını düzeltecekse, mantıklı davranacaksa ben de kalmasını isterim çünkü istikrar futbolda çok önemli bir şey. Kariyerini bitirene kadar kalsın hatta, bunu ben ilk geldiğinde söyledim, daha ortada en ufak bi başarı bile yokken. Ama böyle devam edecekse kalmasının bi anlamı yok. Boş boş "Galatasaray her maça kendi taktiğiyle çıkar" laflarına gerek yok, Real bile maçlarına farklı taktikle çıkıyor. Futbol "bam bam bam" değil, futbol en ufak taktiğin bile önemli olduğu bi spor. Düzgün futbol oynattığında desteklerim, ama berbat oynattığında ve bunda ısrar ettiğinde eleştiririm, duruma göre gitmesini de isterim. Efsane olması benim için bi anlam ifade etmiyor şu anda takımın başında olması konusunda. Ben Galatasaraylıyım. Aslolan Galatasaray'dır, efsane değil. Ve Galatasaray umut vermiyorsa bütün efsaneler başımızda olsa bile umrumda olmaz.

Çünkü tekrarlıyorum;

Aslolan Galatasaray'dır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt