Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör
Yorumlara bak.. en ufak basarisizlikta istifa diye inleyecek forum. Halbuki 2 sene once tarihimizin en kotu doneminde yalvariyorduk geri gelde bizi duzelt diye.
Bu sene basarisiz olduk ve CL'ye katilamadik ne olacak? Istifa diye tempo mu tutacagiz?
Efsanelerimizi, degerlerimizi cok kolay silip atiyoruz. Fatih Terim'in heykelini dikmek yerine teneke baglayip gondermek isteyenlere dolu forum. Herkes gibi oda hata yapacak, yaptigi hatalari gorup bunu duzeltmesi onemli.
Bunu da gecen sene sampiyonluga uzanirken gorduk, 4-3-3 sistemiyle baslayip 4-4-2'ye donmemizle sampiyon olmadik mi?
Biraz sabir etsek, birkac yil basimizda olsa her turlu basari yakalayacagimizi elestirenlerde biliyor aslinda ya...
Fatih Terim ilk geldiğinde ben demiştim "Uzun süre takımın başında olmalı, ilk başarısızlıkta gönderilmemeli" diye. Çünkü verdiği ve tuttuğu bi söz vardı. "Takım kaybettiğinde dahi gurur duyulan bi futbol oynayacak" demişti. Geçen sene bunu yaptı, takım kaybettiğinde de gurur duyduk, destekledik.
Ama bu sene hatalarla başladı, hatalarla devam etti. Bizim gördüğümüz hataları bile görmedi. "O adam antrenmanda bile topçularla beraber sen daha mı iyi görcen?" gibi saçmalıkları kabul etmediğimi belirteyim... Emre Çolak takıntısı, 4-4-2 takıntısı, oyun anlayışındaki eksiklikler (verkaç, duran top organizasyonu, ofansif organizasyonlar vs), oyun içinde tek forvete döndüğümüz zaman çok daha etkili olduğumuz gerçeğine rağmen ısrarla forvet-orta saha arasının 50 metre olduğu saçma bi futbol oynatması... Hata yapacak tabi, hatayı herkes yapar. Ama senin de dediğin gibi hatalarını görüp bunu düzeltmesi önemli olan. Peki bu konuda herhangi bi olumlu sinyal veriyor mu objektif bakınca? Vermiyor.
Semih, Dany, Riera, Melo, Eboue sezon başından beri aynı hataları yapıyor. Pas yüzdesinin 3 puan anlamına geldiği bi futbol oynuyoruz, takımda kimse ne yaptığını bilmiyor. Ne ofansta farklı şeyler deniyoruz, ne de akıllı defans, hücum presi yapıyoruz. Oyuncular deli dana gibi koşunca hücum presi olmuyor. En ufak bi alan daraltma girişimimiz bile yok...
Bunlar say say bitmez. Ama bunlarda bu sezon hep ısrar etti, daima. Hatalarını düzeltecekse, mantıklı davranacaksa ben de kalmasını isterim çünkü istikrar futbolda çok önemli bir şey. Kariyerini bitirene kadar kalsın hatta, bunu ben ilk geldiğinde söyledim, daha ortada en ufak bi başarı bile yokken. Ama böyle devam edecekse kalmasının bi anlamı yok. Boş boş "Galatasaray her maça kendi taktiğiyle çıkar" laflarına gerek yok, Real bile maçlarına farklı taktikle çıkıyor. Futbol "bam bam bam" değil, futbol en ufak taktiğin bile önemli olduğu bi spor. Düzgün futbol oynattığında desteklerim, ama berbat oynattığında ve bunda ısrar ettiğinde eleştiririm, duruma göre gitmesini de isterim. Efsane olması benim için bi anlam ifade etmiyor şu anda takımın başında olması konusunda. Ben Galatasaraylıyım. Aslolan Galatasaray'dır, efsane değil. Ve Galatasaray umut vermiyorsa bütün efsaneler başımızda olsa bile umrumda olmaz.
Çünkü tekrarlıyorum;
Aslolan Galatasaray'dır.