2011-2012 sezon sonu korku filmi gibi geçtikten sonra, zafer sarhoşluğuna kapılmak yerine ciddi bir kadro planlaması idi, yapılması gereken...
Biz gidip Hamit-Amrabat için olmadık külfetin altına girdik, yarı maliyetle bile alınmalarına karşı oldum bu ikisinin...PSV nin 24 yaşında 1 milyon euroya gözden çıkardığı adama 8.6 verilmezdi ki oyun tarzı belliydi...Bayern-Real etiketli Hamit o takımların önemli bir parçası olamamıştı hiç bir zaman, birkaç mevkiide vasat performans gösterebilecek olması uğruna verilen paralara gerçek bir kanat ya da gerçek bir orta saha oyuncusu alınabilirdi, şimdi bonservisini eline alsa yıllık 1 milyon verecek tek kulüp bulamaz, çok sevdiği Bundesliga dan...
Takımın sahadaki tek gerçek lideri Ujfalusi nin geçen sezon başındaki ağır sakatlığı sonrası yaşı itibariyle geri dönemeyeceği belliyken, gidipte 35 yaşındaki Cris mi alınırdı?, Cris i oynatmak uğruna şans bulamayan Zan, iyi profesyonel olduğunu ispatladı da ihtiyaç duyulduğunda aslan gibi mücadele etti Allahtan...
Geçen sezon devre arası transfer dönemi...Hamit-Amrabat fiyaskolarından sonra takımın hala kanat oyuncusuna ihtiyacı var haliyle, Ligin tek kayda değer kanat oyuncusunun Olcan olduğunu bilmeyen yok, üstelik kulübü de ekonomik zorluk yaşamakta...Olcan a tercih edilende futbolcu olduğu tartışılır, Süper Lig oyuncusu olmadığı tartışılamaz Yiğit...
Çift forvet oynamaya kararlısın, adam gibi tek kanat oyuncun yok, en önemlisi takım olarak defans organizasyonun zayıf...Bu formatta Sneijder in verimli olamayacağı açıkken Başkan çok diretirse de ''S..mışım çileğine'' diyip bu transferi veto edebilmen gerekirdi; Fatih Terim sin sen, Aykut Kocaman değil!...
Kontenjan kuralı böyleyken defans için dört kişilik kontenjan harcıyorsun; CL ni geçtim, Süper Lig için bile vasat performans...Geçen gün yorumcu diye geçinen hıyarın biri ''Chedjou 3. tercih ti'' diyebiliyor!...2 yıldır peşinden koşulup 6.3 milyon euroya alınan adam 3. tercih ise 1. si Pique/David Luis/Hummels den biri idi herhalde,Allah akıl fikir versin...Ki onlardan biri bile olsa defanstaki arızayı tek başına gideremezdi,geçen yıl 3-3 lük BJK maçında Sivok un, karşısında rakip takım yokmuşcasına yaptığı kafa vuruşlarını sayamamıştım; ''Ossonğ, kaleyi tutturamadı ya''...
Herşeyin Milli Takım olayına bağlanmasını net bir ''Aymazlık'' olarak görüyorum...Bunca hatadan sonra daha sezon başlamadan da bu takımdan iyimser beklentilere sahip değildim, iki yıldır üstüste beş anlamlı pas yapamaz mı bir takım?...Benim Hocada gördüğüm ''Tıkanmışlık hali'' ni hoca da gördü diye düşünüyorum, zeki adamdır, bir o kadar da şanslı...Milli takım olayının kendisine verdiği açmazdan kurtulma şansını değerlendirdi...Olayı organize edenlerin, Brezilya şansı sona ermiş olsa da kendisine ''Uzun vadeli bir yeniden yapılanmaya önderlik etme'' teklifini sunduğuna,hocanında bayıla bayıla kabul ettiğine kaniyim...
''Galatasaray' ı yüzüstü bırakıp gitti'' de dedirtmemek lazım elbette...Böyle durumlarda taraftara oynamakta çok mahirdir, medyadaki dalkavuklarınında desteğiyle sözümona ''Vuruşarak çekil,mağduru oyna'' taktiğine başladı bile...Bütün teknik adamlık kariyerini ayrıntısıyla takip eden biri olarak ben yemem bu tür taktikleri de -bu forumda olduğu gibi- yemeye hazır bir çoğunluk var...Afiyet olsun!!!...