Fatih Terim bir ekol yaratmistir, ve o ekol sonucu hem Milli takim, hemde Galatasaray tarihinin en büyük basarilarina imza atmistir.
Alpay nezaman oynadi Galatasaray icin ?Bakalim o günleri yasamis adamlar ne diyorlar.
Alpay Özalan: "Benim için babadan farksız. Beni 3. Ligden A Milli takıma çıkartan adam hayatımın dönüm noktalarından birisidir.
Fatih hocanın en büyük artısı bu oyuncuları ile çok iyi iletişim içinde. Otoritesinin yanında baba-oğul ilişkisini sağlayan biri. Geçen bir eleştiri okudum. 20 senedir teknik direktörsün bir adam yetiştirmez misin yanında Fatih hoca için. Ne yapacaktı kafasına silah mı dayasın yetişsin diye. Kimlere şans verdi adam olmayacaklara bile. Bir insan kendi isteyecek gelişmeyi."
Alpay Özalan: "Neden başarısız buluyorum. Bizden sonra yeni ekinler ekilmedi. Bizim başarımız 92'ye dayanıyor. O ekinleri de
Fatih Terim ekmiştir! 92 Akdeniz oyunlarında şampiyon olduk. Aynı ekip Dünya üçüncüsü oldu. Milli Takım’ın iskeleti yok. Şuan Azerbaycan’ı yener miyiz diye düşünürken o zaman biz Hollanda’yı yeneriz diyordu herkes. Emindi bundan. Abdullah Avcı ne yapsın?"