3. Amrabat transferi ise yaz transferinde yapıldı, şampiyon olunmuş, CL heyecanı almış yürümüş (Para akacak yani

)...Koskoca Dünya futbolunda 8.5 milyon veripte alınan futbolcu Amrabat gibi sadece geniş alan bulduğunda serbest oynarsa iş yapabilecek adam mı olmalıydı?...Sezon içinde kameralara karşı pişkin pişkin ''Amrabat sistemimize uygun yapıda bir futbolcu olmamasına rağmen, özverisiyle faydalı oluyor'' cevherini yumurtlayabilmesini ben ancak 'Akıl tutulması' olarak tanımlayabilirim, var mı bir itirazın?...8.5 veriyorsun da yine de kalitesiz ve üstelik uygun yapıda olmayan bir futbolcu alabiliyorsun, nasıl bir s......m sistemmiş...
Amrabat cok underrated bir oyuncu, teknik kapasitesi yüksek, süratli ve fizik olarak tank gibi bir oyuncu. Bu adama teknik ekip 5 Milyon avroluk bir limit koydu transferi icin, hem ligi taniyan, hemde büyük bir özveri ile Galatasaray´a gelmek isteyen bir oyuncu diye. Niye Galatasaray yönetimi buna ragmen 9 Milyon avroya kadar cikma geregi hisseti, o tamami ile futbol disi bir konu, bir güc gösterisi. Amrabat´in Sampiyonlar ligi performanslari da hic tarftar adina deger görmedi.
Su an Amrabat La Liga´da 7. sirada bulunan takimin en gözde oyuncusu durumunda ve böyle bir adami sen yönetim olarak en az 5 milyon avroya satamiyorsan, ozaman dükanni kapatabilirsin. Su an belki Sneijder ve Muz disinda, kadroda iyi bir paraya satabilecegin tek oyuncu.
Hamit ve Shaqiri konusunda katiliyorum, ama Ujifalusi konusunda yaniliyorsun. Ujifa sezonu kapattiginda bir hafta gibi bir süre vardi, muhtemelen BJK macindan sonraydi. O esnada riske girilmedi, ve hizli karar verilip tecrübeli bir stoper alindi. Lakin oraya kadar oynadigi bütün maclarda, orta sahamizda olusan alanlari kapatmakta ne kadar zorlandigini gördük.
Ujufalusi´nin performansi bana göre overated olmustur hep, bu adami 2012/2013 savunmasina koy mundar olurdu. 2014/2015 savunmasina koysan adam futbolu kendi istegi ile birakirdi, bu taraftar onu linc ederdi sonraki sezonlara deginmek bile istemiyorum. Ujifalusi´nin gitmesine ragmen Galatasaray o sezon en az gol yiyen takim oldu. Semih ve Dany´nin cabuk oyuncular olmalari, bizim icin o sezon cok önemli olmustu, hatalar yapildi ama hele hele Dany´nin 30-40 metre deparlar ile, savunma arkasina sarkan adamlari yakalamasi, sistem geregi daima önemli olmustur. Lakin 2012/2013 sezonunda takim olarak savunmamiz cok kötü bir durumdaydi.
- Burada Selcuk/Modric konusu uplandi, bir yorumlari taradim adami dünya yildizi ilan etmis taraftar. Lakin ben ozamanlar özellik ile Selcuk Inan´in hedef haline gelecegini söylüyordum gelecekte. Takim iyi gidince her oyuncu mevkinin en iyisi, kötü gidince yerin dibine sokuluyor. Bunu ozamanlar Ujifa dahil , her oyuncu üzerinde uygulayabilirsin. Ujifa iyi bir stoperdi, tecrübesi ve karakteri ile sahada bir liderdi, ama o sezon takim olarak uyguladigimiz savunmada, her oyuncu parlayabilirdi.