Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Veremedi,şampiyon olsaydı evet harcanan para ile şampiyonluk gelirleri dengelenirdi ancak şampiyon olamadık.Şampiyonluk gelirlerinin hepsi ŞL'den gelmiyor,TFF'nin kendi verdiği şampiyonluk primleri,performans primleri,şampiyonluk sayısı kadar prim falan bunlar da önemli yer tutuyor.Ayrıca o sezon şampiyon olsaydık 4. yıldızı takacaktık,Aysal zamanında Store çok daha iyiydi şimdikinden hakkını verelim,bayağı ürün satışı olurdu oradan da önemli gelir elde edilirdi.

ŞL üst turunda ise 3 milyon Euro almıştık o dönem.ŞL'de asıl para katılım payı ve market-pool gelirlerinde.Yani bu tabloda Mancini parayı kompanse etmiştir diyemeyiz bence renktaş.

Ft döneminde harcanan transfer maliyeti çok daha fazla bunuda es geçmeyelim.

Ft döneminde harcanan transfer maliyeti çok daha fazla bunuda es geçmeyelim.

O ayrı bir konu da,teknik analizden çıkıp sonuç odaklı bakarsak Terim dönemi 2 lig şampiyonluğuyla gelen paralar çok fazlasını bile kazandırdı bize.Store'un o dönem hiçbir dönemde yakalayamadığı başarılara ulaşması para basması da önemli bir etken.Terim eleştirilecekse 2. dönem üzerinden eleştirilebilir ki,bunda sonuna kadar haklı olursun,resmen dinamitlendi 2. döneminde kulübün altı.Neyse ki 3. döneminde affettirdi kendini.

Bizim şu anda elimizi kolumuzu bağlayan şey 2014 kış ve yaz transferlerinde boşa saçılan milyon Euro'lar.Kulüp önemli maddi birikimler elde etmişti uzun yıllar aradan sonra,ancak 2 transfer döneminde har vurulup harman savuruldu bu birikimler,yine dımdızlak kaldık.

İyide hocam ft döneminde yapılan transfer ile mancini dönemindekide eşdeğer değil onuda denklemin içine katın o zaman.Şu anki maddi durumda mütevazi bir kadro ile başarılı olacak bir hocaya ihtiyacımız var.Hele ki türkiye liginde başarılı olmak için transfere hiçde gerek yok.

Her harcama şampiyonluğu garanti etmez evet doğru bunu 2. ft dönemindede yaşadık 3. dönemde alınan oyncuların daha maliyetli oldukları gerçeğinide es geçmeyelim lütfen.

Mancini döneminde devre arası 20 milyona yakın para harcadık hocam daha ne olsun

devre arası bir rekor ama totale bakmak lazım

Terim döneminde de toplamda -20 -25'i aştığımız dönem olmadı ki

Hadi başarı gelirlerini falan geçtim, oyuncu da satmıştık o dönemlerde

Harcama/getiri olarak rekor zararımız 13/14 devre arası oldu maalesef

dursun beceriksiz sevimsiz iş yapamaz başarısız vsvsvs ama gelgelelim çok iyi uyutabiliyor insanları. şubattan beri luce dedi luce elden kaçtı onca zaman insanlar bekledi hoca kim olacak diye sormadı baskı oluşmadı. şimdide şampiyona sonrası terim olacak haberleri.şampiyona sonrası ne halt yiyecek bakalım.

sampiyona sonrasi olimpiyatlar var reis. birde onunla uyutur insanlari. o da bittiginde zaten transferin son gunleri oluyor.

Son düzenleme:
Gelmesi için geçerli bir sebeb göremiyorum Milli takımda maaş kariyer tavan neden dönsün ki?

Terim döneminde de toplamda -20 -25'i aştığımız dönem olmadı ki

Hadi başarı gelirlerini falan geçtim, oyuncu da satmıştık o dönemlerde

Harcama/getiri olarak rekor zararımız 13/14 devre arası oldu maalesef

kış transfer dönminde mancini zamanında 16.20 milyon avro ki başkada transferi olmadı zaten mancinin

Terim eylül ayında ayrıldı yani 2013-2014 yaz transfer maliyetide onun dönemine ait

toplam 3 sezonda harcanan para 22,75 milyon avro 22,55 milyon avro ve 21,7 milyon avro ile toplamda 67 milyon euroluk bir harcama söz konusu 67/3 yaptığımızda 22.3 yapmakta.

kış transfer dönminde mancini zamanında 16.20 milyon avro ki başkada transferi olmadı zaten mancinin

Terim eylül ayında ayrıldı yani 2013-2014 yaz transfer maliyetide onun dönemine ait

toplam 3 sezonda harcanan para 22,75 milyon avro 22,55 milyon avro ve 21,7 milyon avro ile toplamda 67 milyon euroluk bir harcama söz konusu 67/3 yaptığımızda 22.3 yapmakta.

Telles 6,15 m €
Hajrovic 3,50 m €
Salih 2,75 m €
Günter 2,50 m €
Ontivero 2 m €
Oğuzhan 750k €
Veysel 700k €
Umut 550k €
Burdisso 185k €

-- Toplam =19 m €

Bunların tamamı ara transferde geldi hatırladığım kadarıyla.

Yani Terim'e verilen imkanlar hiçbir hocaya verilmedi derken ortalama 3 m € için bunu söylediğini zannetmiyorum renktaş.

Kaldı ki dediğim gibi bu harcamanın sonucunda şampiyon olamadığında doğal olarak diğer dönemlerle kıyaslanamayacak kadar büyük bir zararın içine girmiş oluyorsun.

Şampiyon olsaydı her ne kadar çoğu gereksiz transfer olsa da bu kadar tartışılmayacaktı. Durum bundan ibaret.

Telles 6,15 m €
Hajrovic 3,50 m €
Salih 2,75 m €
Günter 2,50 m €
Ontivero 2 m €
Oğuzhan 750k €
Veysel 700k €
Umut 550k €
Burdisso 185k €

-- Toplam =19 m €

Bunların tamamı ara transferde geldi hatırladığım kadarıyla.

Yani Terim'e verilen imkanlar hiçbir hocaya verilmedi derken ortalama 3 m € için bunu söylediğini zannetmiyorum renktaş.

Kaldı ki dediğim gibi bu harcamanın sonucunda şampiyon olamadığında doğal olarak diğer dönemlerle kıyaslanamayacak kadar büyük bir zararın içine girmiş oluyorsun.

Şampiyon olsaydı her ne kadar çoğu gereksiz transfer olsa da bu kadar tartışılmayacaktı. Durum bundan ibaret.

Sonuç olarak çok para harcandı denilen mancini bile totalde terimin altında değil mi renktaş?İşte bundan bahsediyorum ki mancini geldiğinde zaten yaz transfer dönemi değildi mecburen ara transfer döneminde gereğinden fazla pahalıya yapılmış transferler ara transfer döneminde bu iş hep böyledir maliyetin fazla olması yönetimin hatasıdır.

Sonuç olarak ikisinin ortak noktasıda aynı, takıma sistem bırakan isimler değiller bırakamazlarda bu kadar basit.Şu durumda bizi sistemli bir şekilde ucuz maliyetler ile başarıya götürecek bir hocaya ihtiyacımız var.

Sonuç olarak çok para harcandı denilen mancini bile totalde terimin altında değil mi renktaş?İşte bundan bahsediyorum ki mancini geldiğinde zaten yaz transfer dönemi değildi mecburen ara transfer döneminde gereğinden fazla pahalıya yapılmış transferler ara transfer döneminde bu iş hep böyledir maliyetin fazla olması yönetimin hatasıdır.

Sonuç olarak ikisinin ortak noktasıda aynı takıma sistem bırakan isimler değiller bırakamazlarda bu kadar basit.Şu durumda bizi sistemli bir şekilde ucuz maliyetler ile başarıya götürecek bir hocaya ihtiyacımız var.

Yahu tamam da yine başa döndük :D

Ne harcadığın değil, nasıl harcadığın, karşılığında ne kazandırdığın önemli yani. Paranın geri dönüşünü alıyorsan ne mutlu, alamıyorsan eleştirilirsin.

Terim'e tanınan imkanlar hiçbir hocaya tanınmadı dediğin için Mancini örneğini göstermiştim, yoksa benim ona bir laf ettiğim yok hocam.

Ben Mancini'nin bizzat Umut'u Salih'i falan istediğini sanmıyorum. Sonuçta 2. ligde oynayan adamları o nerden bilsin. Hajro'yu da yerli olacak diye aldık olmadı. Adam devre arasında Astori'yi Ranocchia'yı Doria'yı istedi yönetim gitti son hafta Burdisso'yu kiraladı.

Yahu tamam da yine başa döndük :D

Ne harcadığın değil, nasıl harcadığın, karşılığında ne kazandırdığın önemli yani. Paranın geri dönüşünü alıyorsan ne mutlu, alamıyorsan eleştirilirsin.

Terim'e tanınan imkanlar hiçbir hocaya tanınmadı dediğin için Mancini örneğini göstermiştim, yoksa benim ona bir laf ettiğim yok hocam.

Evet hocam aynen öyle mancini ara transfer döneminde transferleri yaptı maliyet yüksek olmasının nedeni bu bu bir yönetim hatası manciniye sağlanan bir imtiyaz değil.Mancini geldiğinde ligin ilk 5.haftasında 6 puan kaybetmiş bir galatasaray vardı illa şampiyonluk faktörü terimi manciniden ayırıyor diyor iseniz terimle kaybedilen 6 puanda manciniyi etkilemiş olması normal ki 6. haftada takımın başına geçmiş bir hocadan bahsediyoruz yani yine terime oranla işe çok daha fazla negatif etken ile başlıyor.

Evet hocam aynen öyle mancini ara transfer döneminde transferleri yaptı maliyet yüksek olmasının nedeni bu bu bir yönetim hatası manciniye sağlanan bir imtiyaz değil.Mancini geldiğinde ligin ilk 5.haftasında 6 puan kaybetmiş bir galatasaray vardı illa şampiyonluk faktörü terimi manciniden ayırıyor diyor iseniz terimle kaybedilen 6 puanda manciniyi etkilemiş olması normal ki 6. haftada takımın başına geçmiş bir hocadan bahsediyoruz yani yine terime oranla işe çok daha fazla negatif etken ile başlıyor.

Ya renktaş o faktör bu faktör diye tartışmıyorduk ki tartışmanın ekseni buraya kayacaksa zaten bir sürü şey var söylenecek.

Mancini'nin hiçbir şekilde Terim'le kıyaslanabilecek bir GS kariyeri yok yani, buradan çıkacak farklı bir sonuç olmaz sabaha kadar tartışsak da.

Konu Terim'e sağlanan imkanların başka hocaya sağlanıp sağlanmadığı idi. Nihayetinde şu veya bu sebeple hemen hemen aynı ücretler tesis edilmiş yani.

O parayla yönetim şu oyuncuyu almış, hoca bu oyuncuyu almış çok da fazla belirleyici bir kıstas değil. Kaldı ki kendisinden habersiz oyuncu alındı demek de en başta Mancini'ye saygısızlık olur. İlla ki transfer edilmeden görüntüleri izletilip onay vermiştir, vermediyse durum daha da vahim kendi hocalığı açısından.

Mancini gibi birisi onayı olmadan oyuncu alınmaz yahu.
Saçmalamayın lütfen.

Ya renktaş o faktör bu faktör diye tartışmıyorduk ki tartışmanın ekseni buraya kayacaksa zaten bir sürü şey var söylenecek.

Mancini'nin hiçbir şekilde Terim'le kıyaslanabilecek bir GS kariyeri yok yani, buradan çıkacak farklı bir sonuç olmaz sabaha kadar tartışsak da.

Konu Terim'e sağlanan imkanların başka hocaya sağlanıp sağlanmadığı idi. Nihayetinde şu veya bu sebeple hemen hemen aynı ücretler tesis edilmiş yani.

O parayla yönetim şu oyuncuyu almış, hoca bu oyuncuyu almış çok da fazla belirleyici bir kıstas değil. Kaldı ki kendisinden habersiz oyuncu alındı demek de en başta Mancini'ye saygısızlık olur. İlla ki transfer edilmeden görüntüleri izletilip onay vermiştir, vermediyse durum daha da vahim kendi hocalığı açısından.

Ligde şampiyon olamayınca başarılı sayılması mümkün değil zaten.

Sen ft nin şampiyonluk başarısını öne sürüyorsun harcanılan para ve maliyet denkleminde bende sana durumu anlatıyorum mancini ligin 6. haftasında takımın başına geçti tek bir transfer yapmadan. ilk transferlerini kış döneminde yaptı ve bu dönemde yapılan transferler genelde maliyetli olur.Geldiği koşul ve şartlarda ftden çok daha az transfer istemiştir.Terim önceki iki sezon oturumuş bir takımın başında olmasına karşın 13/14 sezonu başında 22.75 milyon avroluk bir transfer bütçesi kullanmıştır ki.Yeni takımın başına gelmiş bir hocanın 19 milyon avrosunu çok görmemek gerekir.Hele ki o hoca mancini ise.

Yani senin ayırdığın başarıyı belirleyen şampiyonluk kriterlerini sağlamak için mancini çok daha negatif bir ortamda işe başladı.Belki yaz transfer döneminden önce takımın başında olabilse daha farklı durumlar olacak ve ligde şampiyonluk gelebilecekti.

Ama mancini için bir sistem bıraktımı sorusuna benim cevabım yine hayır olacaktı.

Sen ft nin şampiyonluk başarısını öne sürüyorsun harcanılan para ve maliyet denkleminde bende sana durumu anlatıyorum mancini ligin 6. haftasında takımın başına geçti tek bir transfer yapmadan. ilk transferlerini kış döneminde yaptı ve bu dönemde yapılan transferler genelde maliyetli olur.Geldiği koşul ve şartlarda ftden çok daha az transfer istemiştir.Terim önceki iki sezon oturumuş bir takımın başında olmasına karşın 13/14 sezonu başında 22.75 milyon avroluk bir transfer bütçesi kullanmıştır ki.Yeni takımın başına gelmiş bir hocanın 19 milyon avrosunu çok görmemek gerekir.Hele ki o hoca mancini ise.

Yani senin ayırdığın başarıyı belirleyen şampiyonluk kriterlerini sağlamak için mancini çok daha negatif bir ortamda işe başladı.Belki yaz transfer döneminden önce takımın başında olabilse daha farklı durumlar olacak ve ligde şampiyonluk gelebilecekti.

Ama mancini için bir sistem bıraktımı sorusuna benim cevabım yine hayır olacaktı.

Evet şampiyonluk başarısını öne sürüyorum sen de ona bakarsan 8.alıp şaha kaldırdığı takımı görmezden geliyorsun para harcadı şunu yaptı bunu yaptı deyip başarıyı küçümsemek mantıklı mı?

Hocaya sağlanan imkanlar başka kime sağlandı dedin, Mancini'ye de sağlanmış. Devre arası 20 milyon euro bütçe hangi hocaya veriliyor?

O parayı harcayıp da şampiyon olamıyorsan sorunu başka yerde aramaya gerek yok.

Adama yazık oldu, 50 harcasa şampiyon yapacaktı diyorsan bir şey diyemem.

Demek ki her şey para değilmiş. Demek ki hocanın kazandırdığı başarılar değerliymiş.

Buradan çıksa çıksa bu sonuç çıkar.

Mancini gibi birisi onayı olmadan oyuncu alınmaz yahu.
Saçmalamayın lütfen.

Burada kimsenin beğenmediği Hamza bile benden habersiz oyuncu alamazlar diye yönetime mesaj vermişti canlı yayında.

PL'de, Serie A'da şampiyon olmuş bir hocaya bunu yakıştırmak ciddi haksızlık olur.

Teknik direktörü olduğu takımda 20 milyon euro harcamış mı devre arası? Harcamış.

Daha yok o onu almadı bu bunu almadı...

İşin garibi buna bir sürü kılıf bulunuyor, küme düşer denilen takımı ayağa kaldırıp ligi domine etmiş hocanın harcadığı para tartışılıyor. O harcadıklarını misliyle kulübe kazandırmışken hem de.:red:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt