Fatih Terim'in Sözleşmesi 5 Yıl Daha Uzatılacak

şahsen takımın avrupa maçlarında ve deplasmanda oynadığı topu gördükçe ben kuduruyorum

kudurun diyenler kendileri kudurmuyorsa sıkıntı vardır

Açıkçası ben de olaya güzel ve modern futbol olarak bakıyorum.

Terim ilk 4 senesinde mükemmel bir oyun çıkardı.

Sonraki kariyerinde ise bence 2011-2012 hariç ne bizde ne milli takımda oyun olarak beğenilecek birşey orataya koymadı.

Bundan sonra da koyacağını da sanmıyorum.

Bana kalsa başka hoca isterim hemen şimdi.

Ama isteyenlerin niye istediğini anlıyorum.

Ülkedeki her mesele gibi karşıdakine karşı en sert elemanla sahada olma, had bildirme, futbol dışı mücadelede güçlü birini isteme güdüleri var.

Zaten hoca iyi futbol oynatıyor diyen onlar arasından da pek çıkmıyor.

Çeşitli gerekçeleri olduğunu söylüyorlar.

Ancak 2000'i abartma filan demek pek hayırlı bir işaret değil.

Terim'i değil de Galatasaray'ı hedef almak demek.

2000'e giden takım ve oyun sonraki sene de rüştünü ispat etti, 2002 dünya kupasında da rüştünü ispat etti.

O başarıların en az yarısı Terim'indir bence.

Terim'e itiraz eden birine kudur demek de benim pek fikrim yok ancak bu kadar cümle kuruyorum demek bence.

şahsen takımın avrupa maçlarında ve deplasmanda oynadığı topu gördükçe ben kuduruyorum

kudurun diyenler kendileri kudurmuyorsa sıkıntı vardır
Hocanın elinde uygun oyuncular olduğu vakit ne oynatığı da beli.

Şu anki oyunu sorumlusu hocada tabiki de ama bu kadro ile bukadar oluyor ki bu kadro başka hocanın elinde de deplasmanlar da nasıl dağıldığını hepimiz gördük havıza sorunu yaşamıyor isek.

Hatta bazı deplasmanlarda sadece skor olarak değil oyun olarakta inanılmaz ezildi bu kadro Tudor zamanında.

Firtina? 2000 Chelsea den 5 yedik. Herkes olayı biraz abartiyor, yok real madrid I filan da eledik
aaaa hadi ya bak sen?chelsea deplasmanında net golümüzün verilmedigini ve hakem yüzünden 1-0 yenildiğimizi de bilyo musun peki? burda chelseadan 5 yiyen takım deplasmanda hertha berline 4 attı.ve o hertha berlin maç öncesinde grup lideriydi sanırım.gruptan da çıktılar.

Hocanın elinde uygun oyuncular olduğu vakit ne oynatığı da beli.

Şu anki oyunu sorumlusu hocada tabiki de ama bu kadro ile bukadar oluyor ki bu kadro başka hocanın elinde de deplasmanlar da nasıl dağıldığını hepimiz gördük havıza sorunu yaşamıyor isek.

Hatta bazı deplasmanlarda sadece skor olarak değil oyun olarakta inanılmaz ezildi bu kadro Tudor zamanında.

bu bahaneler geçen sezonun 2. yarısı için geçerliydi

2 transfer dönemi geçti ve ne aldırdığı topçular ne de ortaya koyduğu plan(ki var mı öyle bir şey göremedim) hiçbir şeyi değiştirmedi

hadi yazın yönetim santraforu almadı diyelim ona da, devre arası 10 milyona aldırdığı adamın bu oyunu düzeltmekle uzaktan yakından alakası olmayacak net bir şekilde görülüyor

şimdi yine yazın transfer olacak vs diyor bundan önceki 15 yıldaki transfer isabet oranı neyse en fazla bi tık daha isabetlisi çıkar terimden,olacağı o

Kim olursa olsun bence bu tarz sözleşmeler iyi değil, başarıya endeksli 2+2+1 tarzı sözleşmeler yapsak daha sağlıklı olur.

bu bahaneler geçen sezonun 2. yarısı için geçerliydi

2 transfer dönemi geçti ve ne aldırdığı topçular ne de ortaya koyduğu plan(ki var mı öyle bir şey göremedim) hiçbir şeyi değiştirmedi

hadi yazın yönetim santraforu almadı diyelim ona da, devre arası 10 milyona aldırdığı adamın bu oyunu düzeltmekle uzaktan yakından alakası olmayacak biri net

şimdi yine transfer olacak vs diyor bundan önceki 15 yıldaki transfer isabet oranı neyse en fazla bi tık daha isabetlisi çıkar terimden,olacağı o
Transfer isabet oranı yalnız çok da kötü sayılmaz Fatih Terim'in.

ffp gerçeği varken bu kadro yapılanması hiçte kolay olmaya bilir bu arada.

Yada bu zor durumda transfer ile sorumlu kişiler herkimse ise sınıfta kalmıştır.
Fatih Terim ve ekibi ise onlar, yöneticilerin işe onlar veya hepsi.

Bu iki değil sadece bence ayrıca, Tudor ile başlayan transfer dönemi ile itibaren en büyük sorun bence kadro mühendisliği.

Bunda şimdiki teknikleri heyetinde hattası vardır belki bilemem. Artık kimler sorumlu ise artık.

Alınan santrforlarda yanlış. Orta sahamız çok kırılgan. Kanat oyuncularımızı birisi rezalet ötesi diğeri bir var bir yok.

Bir stoper tandemi şu an çok iyi ve az çok beklerler idare ediyor.

Futbol iyi oyuncular ile oynanır ve hocasına göre uygun futbolcular olmalı. Fatih Terim Türkiye'nin açık ara en iyisi ama her kadro ile başarı beklemek hayalcelik olur ki bu her hoca için geçerli galiba.

Kadro yapısına göre uygun ise maksimum verim akmasını bilen birisi yalnız.

Kadro doğru değilse ikinci dönemi gibi de olmak ihtimali az değil.

Bİr ikinci dönemdir gidiyor kötü bir zamanında geldi biraz negatif egosu da oluşmuştu kurduğu takım tutmayınca olmadı. Son 2 döneminde ise gayet bilinçli çalışıyor. Kendi kurduğu scout ekibiyle transferlerini yapıyor o yüzden kıraathane argümanlarıyla gelmeyin.

Çok güzel Haber.Gidince yerine gelen şaklabanlar sayesinde ne günlere düştüğümüzü unutmadık allaha şükür.Sistem gelecekmiş giderse.Nedense hiç görmedik bundan önce gittiğinde yerine gelen o sistemli hocaları.Hollandalısından almanına italyanına her şey denendi.İnsanlar daha önce yaşananlardan derste almıyor çok ilginç kişiler mevcut.

+genel anlamda ligde başarılı

+genel anlamda avrupada başarılı

+medya ve rakiplere karşılık verebiliyor

+gençlere önem verdi/veriyor (bknz ozan kabak)

+iyi hücum futbolu oynayan takım kurabiliyor

+scout transferlere önem veriyor

+kulüp politikasını anlıyor ve ezilmiyor

+oyuncular ve taraftarın büyük bölümüyle arası iyi

-taktiksel anlamda üst düzey değil vasat da değil ama inatçılığı yüzünden bazen yanlış kararlar alıyor

-bazen yanlış kişilere güveniyor

8-2

+genel anlamda ligde başarılı

+genel anlamda avrupada başarılı

+medya ve rakiplere karşılık verebiliyor

+gençlere önem verdi/veriyor (bknz ozan kabak)

+iyi hücum futbolu oynayan takım kurabiliyor

+scout transferlere önem veriyor

+kulüp politikasını anlıyor ve ezilmiyor

+oyuncular ve taraftarın büyük bölümüyle arası iyi

-taktiksel anlamda üst düzey değil vasat da değil ama inatçılığı yüzünden bazen yanlış kararlar alıyor

-bazen yanlış kişilere güveniyor

8-2
Hangimiz yanlış kişilere güvenmedik ki... 9-1 Son dönemlerinde hatalarından daha hızlı dönüyor hoca baya olgunlaşmış o konuda

Yahu adam kendi takımını kurmadı bile hangi kafayla hocayı istemiyorsunuz? Devre arası gelmiş şampiyon yapmış 2.senesinin ilk 6 ayı forvetsiz takım hala yarışın içinde hükumetspora rağmen..
Antu daki yozgatlı diyor ya 3 hesabım var diye yemin ederim böyle birşey yapmasına gerek bile yok en akıllı başlı adamların yorumları bile içler acısı..

Terimin kazandırdıkları ve yaşattıkları bambaşka şeylerdir, tabii ki bizim efsanemizdir kendisi. Ama hoca 1 senedir elinde ne kadar istemediği topçu olsa da taktik anlamında takıma bir sey verememektedir. Bunun bir çok sebebi olabilir ki belki de yorulmuştur artık saha kenarında. Artık yeri başkanlık koltuğudur bana kalırsa, eğer böyle giderse zaten şu an arkasında duran kitle olası bir facianin arkasından kendini satar ve hocanin başkanlık şansi da ortadan kalkar. Şu an eleştirenlee aslında onun da iyiligini istiyorlar, yoksa cidden gidişat iyi değil.

Umarım seneye transferleri scout ekibine bırakır. Ben sahada organize bir ekip göremiyorum, bu durumun değişeceğini de kesinlikle düşünmüyorum ama bizimkilerin gidip düzgün hoca getirme ihtimalini de çok az görüyorum. Gelecek hocayla uğraşacağız bi de. Gerçi 5 sene mukavele kafası tamamen rahat çalışsın diye yapıldı muhtemelen, başarısızlık durumunda zaten ayrılacağını düşünüyorum.

Terimin kazandırdıkları ve yaşattıkları bambaşka şeylerdir, tabii ki bizim efsanemizdir kendisi. Ama hoca 1 senedir elinde ne kadar istemediği topçu olsa da taktik anlamında takıma bir sey verememektedir. Bunun bir çok sebebi olabilir ki belki de yorulmuştur artık saha kenarında. Artık yeri başkanlık koltuğudur bana kalırsa, eğer böyle giderse zaten şu an arkasında duran kitle olası bir facianin arkasından kendini satar ve hocanin başkanlık şansi da ortadan kalkar. Şu an eleştirenlee aslında onun da iyiligini istiyorlar, yoksa cidden gidişat iyi değil.
Hocanın sabit futbolu var. B planı sadece bazı maçlarda oluyor sadece güçlü rakiplere karşı.

İşte bu sabit dediğimiz futbolu da her futbolcu grubu ile oynatamaz ki oynatamıyor zaten. Yinede bu takım ile bukadar başarılı sonuçlar alması bence inanılmaz Bir durum açıkçası.

Adamın Winner kişiliği dersin bilmem futbol şansına artık. Hocam bu kadroyla nasıl bukadar başarılı olabiliyor anlayamadım. Belkiide ligimizin baya basar olmasın etkisi var.

Çok doğru bir hamle zırt pırt hoca değiştirmekten bıktım usandım zaten bir süre verelim adam kendi takımını oluştursun istediği transferler olsun uzun süre aynı taktik disiplin ile oynayan bir takımımız olsun

Ve evet uzun süreli bir plan içinde kısa süreli başarı içinde Fatih Terim'den daha fazla güven veren kimse yok Galatasaray için ...

Geri
Üst Alt