Fazla Transfere Gerek Yok

Onur Yücel

10 Numara!
Yaz ayı geldi, yeni başkan geldi, 2 senedir kupa yok ve bu yüzden insanlar kadro acayip değişecek falan zannediyor. Ancak belki de en az transfere ihtiyaç duyan takımlardanız. Tek tek gidelim..

Kalede sorun gözükmüyor zaten. Gayet yeterli.

Sağ bekte yedlin var. Ben bu sene çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Omar muhtemelen gelemez, o yüzden kaan ayhan doğru hamle olabilir. Bence stoperden çok sağ bek olarak oynarsa daha doğru olabilir. Ben gelecek vaat eden bir genç yerli takviye de olabilir.

Stoper bölgesinde marcao-luyindama-alpaslan olacak. Donk ile bence anlaşılır yine ama olmazsa bir hamle lazım. Ancak yedek olarak gelmeli. Luyindama'dan bir şekilde 11 olarak faydalanmak lazım. Onun dışında kaan gelirse donk yerine o olur. Emin bayram da 5.stoper olarak kalabilir

Sol bekte terim mi istedi bilmiyorum ama ömer ve emre taşdemir alternatif isim olarak kaldı. Oraya çok fazla aday yazılıyor. Biri olacak mutlaka.

Orta saha geçen seneki gibi en büyük ihtiyaç durumunda. Taylan'ın durumundan sonra oraya takviye şart oldu. Gedson, Florentino'dan biri gelebilir. İkisinin gelmesi 8 yabancının oynadığı yerde sağlıklı olmaz. Aytaç iyi bir alternatif. Ömer ve Alpaslan burada da oynayabilir. Emre kılınç'ı da katalım. Emre Akbaba en kritik haftalarda oynadığına göre bence kalacak. Arda turan kanattan ziyade burada oynamalı artık. Feguli ne kadar düşünülür bilinmez ama duruyor hala. Bence bu bölgeye akbaba'nın kaldığı durumda 2 yabancı takviye yeterli. Belki 1 tane de yerli genç takviye gelebilir. En çok ihtiyaç burada

Kanat pozisyonu; bence onyekuru alınırsa hiç bir ihtiyaç olmaz. Kerem bu sene çok daha fazla 11 olacak. Emre kılınç, arda, babel, onyekuru, oğulcan ve feguli ile 7 kişilik rotasyon olacak. Yunus Akgün kalırsa 8 isim. Gayet yeterli.

geriye forvet kalıyor. Burası biraz karışık. Mohamed, Falcao ve Diagne var. Bence diagne bir şekilde satılacak bu kez. Kiraya verilmez artık. Falcao elden çıkarılabilirse oraya halil dervişoğlu + bir yabancı forvet gelebilir. Falcao kalırsa sadece halil olursa o, olmazsa başka biri gelir

Özetlemek gerekirse; çok fazla takviyeye gerek yok. 11 düzeyinde sadece sol bek + orta sahaya ihtiyaç var. Geriye kalanlar daha çok rotasyonda dahil olacaklar. PSV maçına bu iki ihtiyaç alınırsa diğerleri için daha zaman var.

Medyada veya taraftarda oluşan hava gibi durumumuz yok gerçekte. Bu iki takviyeden sonra feghouli ve diagne elden çıkarsa asıl büyük transfer olacak.

muslera

sağ bek
stoper

marcao
sol bek

ön libero
8 numara

taylan

onyekuru
sağ açık

mohamed

en az 6 transfer gerekli ilk 11'e

Bence gerek var. Gecen sezonun kadrosunun üzerine 2 oyuncu transferiyle cok fazla birsey degismez. Ki donen isimler cok seviye atlatacak isimler degiller. Saracchi gidip yerine Moreno gelince cok birsey degismeyecek. Yedlin cok yetersiz bir bek, Luyindama aksiyor. Mutlaka as stoper sart. Sol bek transfer var. Orta alana 3 transfer sart. Sag kanat sart. Gecen sezon sampiyonluk yarisina tutununca ne kadar kotu oynadigimiz unutulmus durumda. 1 mac iyi futbol izlemedik, iyi futbolu gectim 1 macta dogru duzgun baski kuramadik. Sozun ozu kadronun cok ama cok eksigi var hala. 1 2 transferle cozulecek gibi degil.

Sol bek
Stoper
6no
Sag kanat
8/10 no

ilk 11 icin sart

bi kanat
Bi forvet
Bi os

daha yedek icin sart

8 transfer

1 stoper+1 sol bek + 1 defansif orta saha+ 1 on numara + 2 sağ kanat + 1 sol kanat + 1 forvet + Eli top tutabilen yedek kaleci
Bence minimum 9 oyuncu gerekli, eğer şimdi yapmazsak PSV bizi elerse transferin anlamı kalmaz avrupa karnemiz son 6 yıldır çok kötü
artık toparlanmak gerek.

Sol bek
As stoper
6 8 10
Calim atabilen asistci bir kanat
Okan giderse turk kaleci
Omar giderse yedek sag bek

ilk onbire direk 2 orta saha, sol bek ve skorer bir ofansif kanat lazim.

digerleri rotasyon, eger luyindama falan kalacaksa tabi.

psv maçına sol bek ve 6 numarasız çıkmayalım bana yeter. zaten oynayarak yenemeyiz gibi onları, bozmak için de bu oyuncular, belki ek olarak bi de gedson yeterli. ama ondan sonra duruma göre stoper ve kesin olarak sağ kanat ve 10 numara ihtiyaçları da bariz. ne kadar erken halledilirse o kadar iyi ama şl elemesine bu takımı aytaç ve ömer bayram'la başlatmak ihanet niteliğinde bir beceriksizlik olur.

1 yedek sağ bek
1 yedek stoper ( kaan ayhan ) gelirse as stoper olur.
1 sol bek
2 orta saha
1 sol kanat
1 yedek forvet

Kendiniz min. 8 adam transfer ettiniz zaten, cümle içerisinde geçen 2-3 genç transferlere girmiyorum bile. Benim ufak dokunuş anlayışım 2-3 bilemedin 4 adamdır.

Luyindama'ya güvenmiyor.
1 as stoper.

Sol bek tamamen boş.
1 sol bek

sol kanat için büyük ihtimalle onyekuru yada x bir isim
1 sol kanat

Orta saha merkez kısmına direk oynayacak 2 adam alınır.
2 orta saha

Sonuç olarak rotasyon oyuncularına girmeden İlk 11 seviyesinde min. 5 adam gerekiyor.
Bu da takımın yarısı eder ufak dokunuştan fazlasıdır bence.

Bize yedek külübesini güclendirecek oyuncu gerekmiyor ilk 11 icin bol bol oyuncu sart. Zaten gecen sezon ilk 11 de oyniyan yedek oturur. Yabanci kurali icinde donk gibi adamlari tekrar takimda görmek sacmalik olur, tribünde oturacak yabanci icinde ya risk (genc oyuncu) yada firsat transferi yapin( sözlesmesi elinde olan oyuncu)

Mi 9T Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

FB'liler gibi vasata alışmayın.
Biz bugün bu seviyedeysek, iki elimiz kanda olsa yine de her zaman daha iyisini istememizden/aramamızdan dolayıdır.

vasata alışmamak her sene 20 alıp, 20 göndermek mi? ben bundan sıkıldım. İskelet hiç fena değil. Ufak tefek eklemeler yeter. Dünyanın en büyük kulüplere bak, kaç tanesi 20 oyuncu alıp, gönderiyor. Bir tek bizde var bu

Geri
Üst Alt