Fazla Transfere Gerek Yok

vasata alışmamak her sene 20 alıp, 20 göndermek mi? ben bundan sıkıldım. İskelet hiç fena değil. Ufak tefek eklemeler yeter. Dünyanın en büyük kulüplere bak, kaç tanesi 20 oyuncu alıp, gönderiyor. Bir tek bizde var bu
Ufak tefek eklemeler mi ? Takımın orta sahasında bir tane elle tutulur adam yok , dalga mı geçiyorsun ? Sağ beki hadi idare ettin Yedlin'le ki bence yeterli değil , sol bek lazım. 6-8-10 numara lazım , Marcao'nun yanına adam lazım üstüne bir de sağ açık lazım. Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olmadığımız için böyle yapmak zorunda kalıyoruzdur belki ? İyi bir kadro mühendisliği yapamazsan , üstüne maddi zorluklar da varsa yaşanılan durum gayet doğal.

muslera
yedlin luyindama marcao ömer
taylan
kerem akbaba kılınç babel
mo

ilk 11den
yedlin luyindama ömer akbaba kılınç babel'in standartı belli değil
kılınç ve babel üzerinde hemfikir oluruz belki sadece o kadar. akbabaya luyiye yedlin kefil olabilecek var mı?

yedekler
falcao-müzmin sakat
omar-muhtemelen futbol hayatı bitti
alparslan-ucuz yedek diye aldık . nasıl katkı vereceğinden emin olan var mı?
aytac- ucuz yedek diye aldık. ciddi katkı bekliyorum
sekidika?
ozornwafor?

bizim olmayan kiralık topçular
gedson-transferi kesin gibi
florentino-iddialar artıyor
halil-çok yüksek ihtimalle alamayacağız
onyekuru-eski yönetim istemiyor dendi sonra gala sevgisi hocanın da isteği yok dedi, gecen baska bir hesap da FT istemiyor dedi

Ben genel tabloya bakınca ortada bir iskelet göremiyorum. Yeni yönetimin ve FT'nin işi zor. Allah yardımcıları olsun

vasata alışmamak her sene 20 alıp, 20 göndermek mi? ben bundan sıkıldım. İskelet hiç fena değil. Ufak tefek eklemeler yeter. Dünyanın en büyük kulüplere bak, kaç tanesi 20 oyuncu alıp, gönderiyor. Bir tek bizde var bu

Dünyanın en büyüğü dediğin takımlarda örnek olarak de bruyne , kimmich gibi adamlar var. sende bunları alabilsen 7-8 sene o bölgeye adam almazsın.

Gedson gibi iyi denilecek adamlarıda en fazla kiralayabiliyorsun. Tarih, geçmiş, kulüp olarak ne kadar büyüksen ekonomik açıdan da bir o kadar küçüksün artık.

Muslera sıra dışı bir örnek mesala bu seviyede bir kaleciyi 25 yaşında artık alamazsın.

Marcao gibi scout transferi her zaman iyi çıkamaz.

Yani biraz şans lazım artık türkiye liginde oynayan büyük kulüplere..

Geçen sene bunun kaymağını , ghezzal, rosier , abu gibi adamlarla bjk yedi.

Hadi bu senede sudan ucuza alsınlarda görelim. Abu gitti bile, diğerlerini de alacak güçleri yok zaten.

Son düzenleme:
iskelet falan yok yav

muslera, marcao ve mustafa hariç her yer sıkıntılı

bunlar haricinde hiç bir oyuncumuz için sakatlanmazsa iyi oynar diyemiyoruz.

bazı pozisyonlarda oynatacak adam bile yok. bazı pozisyonlarda rotasyon dar.

çok adam lazım. yönetim transfer için kaynak bulamazsa bu sezon işimiz çok zor olur.

112312.jpg

iskelet falan yok yav

muslera, marcaco ve mustafa hariç her yer sıkıntılı

bunlar haricinde hiç bir oyuncumuz için sakatlanmazsa iyi oynar diyemiyoruz.

bazı pozisyonlarda oynatacak adam bile yok. bazı pozisyonlarda rotasyon dar.

çok adam lazım. yönetim transfer için kaynak bulamazsa bu sezon işimiz çok zor olur.
muslera goat mod açınca tartışmasız da marcao ve mostafa bile tartışmaya açık bence

mostafa'nın topsuz oyuna dair büyük eksiklikleri var mesela
marcao'nun 1e1 deki saçmalamaları, hava toplarındaki beceriksizliği falan

o kadar yokluktayız ki görmezden geliyoruz bunları

2-3 sene şampiyonluk kovalamadan detox falan mı yapsak acaba

diagne satılır onyekuru+mostafa
sol bek
2 orta saha

tamam işte fena değil çok transfer yapınca fatih hoca oynatamıyor zaten yetersiz kadroyla daha iyi oynatıyor
✍️

Ufak tefek eklemeler mi ? Takımın orta sahasında bir tane elle tutulur adam yok , dalga mı geçiyorsun ? Sağ beki hadi idare ettin Yedlin'le ki bence yeterli değil , sol bek lazım. 6-8-10 numara lazım , Marcao'nun yanına adam lazım üstüne bir de sağ açık lazım. Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olmadığımız için böyle yapmak zorunda kalıyoruzdur belki ? İyi bir kadro mühendisliği yapamazsan , üstüne maddi zorluklar da varsa yaşanılan durum gayet doğal.

dalga falan geçmiyorum. Orta saha lazım zaten. 8 yabancıdan fazla oynayamıyor bu berbat sistemden dolayı. Yedek kalmaya gelecek yabancı gelmesin bir zahmet. 12 hadi bilemedin 13 yabancıda kalmamız lazım. 2 tanesi seneye gidecek çünkü

sadece dünyanın en büyük kulüpleri değil istikrarlı olarak bakılan tüm orta sınıf takımlar bile böyle. Türkiye, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerde olur ancak böyle sürekli değişim

belli bir yapı var elimizde. Ben sürekli değişen takımdansa gelişime açık oyuncularla en azından 3-4 sene oturmuş bir takım olması gerektiğini düşünüyorum

atalanta'nın bu başarısının sırrı bu. İskeleti koruyup, gelişime açık 3-4 isim geliyor her sene

sürekli kiralık alarak, oyuncuları çöp diyip göndererek istikrar gelmez. Mümkün olduğunca her oyuncuyu değerlendirmek lazım

Şu yazıdaki en saçma şey Kaan Ayhan'ı alıp yedeğe çekme fikri. Hem de yedek sağ beke çekme fikri. :hehe:

Şimdi öncelikle Kaan Ayhan'ın gelme nedeni zaten yerli kuralı. O yüzden oraya Marcao-Kaan tandemini koyacaksın. Gedson Florentino yabancı sınırı varken fazla olur demişsin ama Kaan zaten stoperde olacak o yüzden fazla falan değil. Taylan yedek olacak. 6-8-10 üçlüsü Gedson-Florentino-Tease ettikleri 10 numara şeklinde olacak. Canavar üçlü. Sağ kanat Halil sol kanat Onyekuru olur. İleride de Moh. Şimdi ya sol beki ya da sağ beki yerli alırsan hiçbir sorun kalmıyor zaten takımda. Yedekten girecek hem yabancılarımız hem de yerlilerimiz var zaten. Takıma daha fazla katkı yapılıp yapılmayacağı da PSV turundan çıkacak sonuca göre şekillenir. CL gruplarına falan kalırsak yine bir çilek (ya da artık "elmas") daha gelebilir takıma.

luyi ve diagne satılmalı önce luyi'den zarar etmemek kaydıyla. gelen paraya 2 oyuncu alırsın. 3 oyuncu için de bütçe ayırırsın. tahminim belhanda' yı ister hoca. babel, feghouli, falcao' yu en az hasarla gönderebilirlerse büyük iş olur.

dalga falan geçmiyorum. Orta saha lazım zaten. 8 yabancıdan fazla oynayamıyor bu berbat sistemden dolayı. Yedek kalmaya gelecek yabancı gelmesin bir zahmet. 12 hadi bilemedin 13 yabancıda kalmamız lazım. 2 tanesi seneye gidecek çünkü

sadece dünyanın en büyük kulüpleri değil istikrarlı olarak bakılan tüm orta sınıf takımlar bile böyle. Türkiye, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerde olur ancak böyle sürekli değişim

belli bir yapı var elimizde. Ben sürekli değişen takımdansa gelişime açık oyuncularla en azından 3-4 sene oturmuş bir takım olması gerektiğini düşünüyorum

atalanta'nın bu başarısının sırrı bu. İskeleti koruyup, gelişime açık 3-4 isim geliyor her sene

sürekli kiralık alarak, oyuncuları çöp diyip göndererek istikrar gelmez. Mümkün olduğunca her oyuncuyu değerlendirmek lazım
Kusura bakma ama o yapının ve 3 yıldır ortaya koyduğu futbolun içine tüküreyim. Bu kadronun ciddi revizyona ihtiyacı var. Kullandığı kelimeler yanlış olsa da, sorumluluğun bir kısmı kendisine ait olsa da, Mustafa Cengiz' in aciz futbola isyanı tümüyle mi haksızdı sence?..

İlle de maliyeti ve profili yüksek adamlar alınsın demiyorum kendi adıma. Mesela Feghouli yüksek profilli oyuncu da ne işe yarıyor 2 sezondur? Onun gibiler yerine sporcu karakteri yüksek, yaşı geçmemiş, futbolun gerektirdiği dinamizmi sergileyebilecek underrated tabir edilen oyuncular transfer etmek lazım. İşi bilen bulup alıyor. Yok, bizde bu beceriye sahip futbol aklının olmadığını peşinen kabul ediyorsak, kafa yormaya zaten gerek yok; hiç para harcamasak da lige tutunuruz bir şekilde...

Artık takım bütçesini 30’a düşürmek mecburiyetindeyken kulübeye bol bol çöp düşünülmesi saçmalık. 23-24 kişilik kadrolarla çalışmak zorundayız. Taşdemir, Ömer, Akbaba, Arda, gibi oyunculardan kurtulmak zorundaydık. Bunlarla devam edilmesi üzücü bir durum. Sırf kadroda kalabalık olsun diye 10-15 milyon gidiyor senede. Son 10 yılda sadece bu tür çöp kalabalıkları almasak, o parayı borçlara yatırsak şimdiye borç kalmazdı. Son 10 senede bu gereksiz masraflarda sorumlulardan birisi de FT’dir. 6 sezon çalıştı 10 senede. Onun için yönetim transferde FT’ye insiyatif bırakmamalı. Başkan başkanlığını bilecek, td td’liğini bilecek.

sadece marco-lyundama-alpaslan'a bırakılırsa takımın defansı çok güçsüz, Defansif ortasaha ve solbeke defansif özellikli bek lazım

Artık takım bütçesini 30’a düşürmek mecburiyetindeyken kulübeye bol bol çöp düşünülmesi saçmalık. 23-24 kişilik kadrolarla çalışmak zorundayız. Taşdemir, Ömer, Akbaba, Arda, gibi oyunculardan kurtulmak zorundaydık. Bunlarla devam edilmesi üzücü bir durum. Sırf kadroda kalabalık olsun diye 10-15 milyon gidiyor senede. Son 10 yılda sadece bu tür çöp kalabalıkları almasak, o parayı borçlara yatırsak şimdiye borç kalmazdı. Son 10 senede bu gereksiz masraflarda sorumlulardan birisi de FT’dir. 6 sezon çalıştı 10 senede. Onun için yönetim transferde FT’ye insiyatif bırakmamalı. Başkan başkanlığını bilecek, td td’liğini bilecek.

Son kısma kadar iyi geliyordun ama yine -diğer tüm mesajlarında da olduğu gibi- tek amacının FT'ye laf atmak olduğunu yine gösterdin tebrikler.

Son kısma kadar iyi geliyordun ama yine -diğer tüm mesajlarında da olduğu gibi- tek amacının FT'ye laf atmak olduğunu yine gösterdin tebrikler.
Amacım değil. Ft’yi td olarak tercih etmiyorum. Yönetim böyle takdir etmiş. Bizede kabul etmek düşer. Ama her önüze geleni alamayız ki. Artık ciddi ciddi kadroyu küçültmeyi düşünmemiz lazım. Ft’nin de düşünmesi lazım. Düşünmüyorsa yönetimin düşünmesi lazım.

Amacım değil. Ft’yi td olarak tercih etmiyorum. Yönetim böyle takdir etmiş. Bizede kabul etmek düşer. Ama her önüze geleni alamayız ki. Artık ciddi ciddi kadroyu küçültmeyi düşünmemiz lazım. Ft’nin de düşünmesi lazım. Düşünmüyorsa yönetimin düşünmesi lazım.
Zaten iyi geliyordun dediğim, o kısımlara katılıyor olmam, kadro 24ü geçmemeli, geçecekse alt yapıdan takviye olmalı ama ben olayı FT'ye bağlamam zira 4 kez ŞL oynayarak ciddi para girdisi oldu. Son 3 senede bonservis de harcamadık hiç, artıdayız. Daha önemlisi Aysalın son dönemi ve Dursun dönemi saçma paralar harcadık.

Daha da ötesi hoca kim olursa olsun, yönetim bütçeye göre davranmalı, uymayan hoca kim olursa olsun gönderilebilir. Yapılan sözleşmelerin, verilen sözleşmelerin esas sorumlusu benim gözümde yönetimdir.

Leş top oynadık koca sezon rotasyonu zayıf ilk 11in neredeyse her bölgesi çok zayıf, bence her mevkiye transfer gerekiyor şuan.

Ozonwafor u saymamissiniz. Bu sene oynatsak bari çocuğu. Tam Nijerya milli takımında oynamaya başlamışken yok pahasına satmayız umarım.sol stoperde ve defansif orta saha olarak değerlendirilebilir.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt