Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

galatasaray
"dün aziz yıldırım açıklamalarından sonra, galatasaray lisesinin bizim için ne kadar değerli olduğunun bir kez daha farkına vardım.
galatasaray lisesi ve onun ışığında yetiştirdikleri değerlerin, gerçekten kulüp kültüründe çok farklı yeri var. kulüp kültürünün bu denli üst seviyede olmasının başka açıklaması yok.
şu an da halk dediğimiz olguyu, ülkenin bütün kademelerinde görüyoruz. parası olanın bir yere geldiği, birikimine, kültürüne değerlerine bakılmadan başkan olabildiği bir topluluk şu an halk. galatasaray kesinlikle halkın takımı ama sırf biz galatasaraylıyız diye yönetimde söz sahibi olmamız gerekmiyor. bu işi gerçekten bizi ileriye taşıyacak, ilimden, bilimden, kültürden nasibini almış, olgunlaşmış ve bilinçli insanların yürütmesi gerekiyor ki bunu yapabilmek için başkan seçen insanlarında en azından donanımlarının bu seviyelerde olması gerekliliği çok elzem.
seçen insanların donanımları azaldığında ne gibi sonuçlar doğurabileceğini hepimiz görüyoruzdur diye tahmin ediyorum."
hayir o bu yazilanlarin aynisini eksisozlukte okudum.Çok doğru tespitte bulunmuşsun
Bunlar tarihte ilk defa olan şeyler değil
Bu demokrasiyi icat edenler bile neler neler yaşayıp sınırlarını çizmişler
Platon’un müthiş tespitidir:
“eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. devam edilirse demagoglar türer. demagoglardan da diktatörler çıkar”
O yüzden seçimli bir sistem varsa, seçenlerin de en az seçilenler kadar eğitimli olması gerekir.
Bu yoksa, ne kadar kötü yönetirse yönetsin 20 yıl aynı adam diktatör gibi yönetir, sonra sırf parası var diye başka adam gelir, baktı işin içinden çıkamıyor başlar demogojiye, o da kısa sürede diktatör oluverir, tek kişinin ruh haline, sabah yediği, akşam gördüğü rüyaya göre yönetilen bir kulüp haline gelirsin
Eğitimli bir halk olduğunda ise daha uzun vadeli öngörülere göre seçim yapar, kısa vadeli hesaplar için uzun vadede zarar verecek hataları daha kolay görür, demogojileri yemez, hatta demogoji yapılırsa ouvv iyice bozdu bu der hemen sepetler
Hocam yanlış anlaşılma olmasın ben alıntı yaptım. Ben yazmadım onu. En başta linki verdim. Linki tıklamaya üşenen olur diye de tırnak işareti kullanarak paylaştım. Sizin de katkıda bulunduğunuz tespitler çok güzel. Elinize sağlık.Çok doğru tespitte bulunmuşsun
Bunlar tarihte ilk defa olan şeyler değil
Bu demokrasiyi icat edenler bile neler neler yaşayıp sınırlarını çizmişler
Platon’un müthiş tespitidir:
“eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. devam edilirse demagoglar türer. demagoglardan da diktatörler çıkar”
O yüzden seçimli bir sistem varsa, seçenlerin de en az seçilenler kadar eğitimli olması gerekir.
Bu yoksa, ne kadar kötü yönetirse yönetsin 20 yıl aynı adam diktatör gibi yönetir, sonra sırf parası var diye başka adam gelir, baktı işin içinden çıkamıyor başlar demogojiye, o da kısa sürede diktatör oluverir, tek kişinin ruh haline, sabah yediği, akşam gördüğü rüyaya göre yönetilen bir kulüp haline gelirsin
Eğitimli bir halk olduğunda ise daha uzun vadeli öngörülere göre seçim yapar, kısa vadeli hesaplar için uzun vadede zarar verecek hataları daha kolay görür, demogojileri yemez, hatta demogoji yapılırsa ouvv iyice bozdu bu der hemen sepetler
Beni ne kadsr tanıyorsun süslü Sülühayir o bu yazilanlarin aynisini eksisozlukte okudum.
mahirin boyle kolay yoldan like topladigini bilmezdim acikcasi sasirdim