GSC Anket Felipe Melo vs Lucas Torreira

Felipe Melo vs Lucas Torreira

• Kullanılan toplam oy
    172
Toreira başka tarzada bir 6 numara. Çabukluğu ve doğru sezgileri ile rakibe şok presler yapıp top kapiyo. Melo ise direk dalardi. İkili mücadelede fiziği ile rakibi sindirirdi. Teknik olarak Toreira da pas konusunda gayet iyi biraz tam hazır hale gelmesi lazım. Bu özellikler karşılaştırıldığında ikisininde avantajı dezavantaji var. Ama bir gerçek varki Melo çok değişik bir karakterdi. Ama kendine has benzeri olmayan bir karakter. Tek başına rakibi psikolojik ve fizik olarak ezer dengesini bozardi. Bu pek başka oyuncuda olan bir özellik değil. O yüzden Melo diyorum

Melo tam bir box to box oyuncusuydu. Sadece defansın önünde sert oynayan basit bir 6 numara değildi. 60m diagonal adrese teslim pas atardı, takımı ateşlerdi, faulleri gereksiz değil tam yerinde yapardı, çok iyi hava topuna çıkardı, vs.
Toreira değil toreira+oliviera+miço mu melo mu diye sorulsa net melo derim.

Melo Galatasaray tarihinin en iyi 10 hatta 5 futbolcusundan biri benim nazarımda. Torreira 10 cm daha uzun boylu olsa belki kıyaslama yapılırdı ama mevcut durumda melo 100 üstünden 90 ise Torreira 70 dir.
Güç teknik cesaret hepsi vardı melo da
Torre ise fiziği gereği güçsüz.
Bence bu yaşında bize düşmesinin tek nedeni de boy dezavantajı.

SM-A715F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Mesajın üzdü beni Renkdas.
Abiler bana hep önemli olan boy değil, işlevi dediler :'(

Melo > Süper lige gelmiş tüm 6 numaralar

Melo'nin dünya kupasında kafa atmamış hali şu an 25 yaşında olsa Premier ligin ilk 3 sırasındaki takımlar, Melo'nin kapısında sıraya girmiş olurdu.
abartısız en az 100 m€ ederi olurdu.

melo tabi loki gibiydi.
rakip futbolcuları istediği gibi manipüle ederek sinir sistemiyle oynuyordu :asd:

Hagi'yi izledim ama çocuktum analiz edecek şekilde maçları o dönem izlemiyordum. O yüzden Melo benim futbolu anlayarak izlemeye başladığım dönem içerisinde izlemekten en keyif aldığım oyuncuydu ve bana göre Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyuncu. O başka bir seviyeydi eğer hırsını kontrol edebiliyor olsa Real Madrid orta sahasında banko oynardı o dönem.

Melo'yu sevmemiz bazen rakipleri çıldırtan hareketlerini beğenmemizden değil, o çok farklı bir orta sahaydı. O dönem daha oyunun iki yönünü oynayan oyuncular bu kadar revaçta olmamasına rağmen o tam da öyle bir oyuncuydu. Rakibe karşı o sertlikte oynayabilen bir adamın bilekleri vs. odun gibi olur ama Melo kadife ayaktı bilek hareketleri vs. 10 numara inceliğindeydi. Oyun zekası çok üst seviyeydi.

Geçmişten kimi getir oynat deseler direkt hiç düşünmeden onun adını yazarım. Torreira karşılaştırması için çok erken.

Hagi'yi izledim ama çocuktum analiz edecek şekilde izlemiyordum maçları o dönem. O yüzden Melo benim futbolu anlayarak izlemeye başladığım dönem içerisinde izlemekten en keyif aldığım oyuncuydu ve bana göre Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyuncu. O başka bir seviyeydi eğer hırsını kontrol edebiliyor olsa Real Madrid orta sahasında banko oynardı o dönem.

Melo'yu sevmemiz bazen rakipleri çıldırtan hareketlerini beğenmemiz değil o çok farklı bir orta sahaydı. O dönem daha oyunun iki yönünü oynayan oyuncular bu kadar revaçta olmamasına rağmen o tam da öyle bir oyuncuydu. Rakibe karşı o sertlikte oynayabilen bir adamın bilekleri vs. odun gibi olur ama Melo kadife ayaktı bilek hareketleri vs. 10 numara inceliğindeydi. Oyun zekası çok üst seviyeydi.

Geçmişten kimi getir oynat deseler direkt hiç düşünmeden onun adını yazarım. Torreira karşılaştırması için çok erken.
hagi inanilmaz bir yetenekti. melo mukemmel bir futbolcu ve tum galatasaray taraftari icin efsane olsa da hagi ile kiyaslamak dogru olmaz. melo bizde ki son senesinde hizi yavaslamisti ve bunun sikintisini kendi hirsiyla yasadi. hagi 30unda gelip son anina kadar ust duzey bir oyun ortaya koydu. heryerden her acidan milimetrik toplar atabiliyordu.

SM-M526BR cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Farkında değildik o zamanlar hatta bidon diye dalga geçenler vardı ama Melo'nun transferi en az Sneijder'ınki kadar zordu. Hatta bence Türkiye'ye 35'inde bile gelmeyecek bir adamdı. Adam seviye olarak belki de dünyada ilk 3'teydi o dönem. Tamamen şans oldu bizim almamız. Torreira değil kimseyi kıyaslayamam şahsen.

hagi inanilmaz bir yetenekti. melo mukemmel bir futbolcu ve tum galatasaray taraftari icin efsane olsa da hagi ile kiyaslamak dogru olmaz. melo bizde ki son senesinde hizi yavaslamisti ve bunun sikintisini kendi hirsiyla yasadi. hagi 30unda gelip son anina kadar ust duzey bir oyun ortaya koydu. heryerden her acidan milimetrik toplar atabiliyordu.

SM-M526BR cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Dediğim gibi benim şahsi fikrim budur. Hagi'yi çok izledim canlı da izledim ama detaylı izleyecek kadar o dönem futbolu bilmiyordum.

Geri
Üst Alt