İlle alınmalıydı demiyorum ama bu transferde Erden Bey' in yürüttüğü mantığı hatalı bulduğumu söylemiştim. Dinamo Moskova oyuncusu, kiralık oynadığı Feyenoord takımındaki performansı ile dikkat çekmiş 24 yaşındaki futbolcuyu, oynadığı çok az maçta biraz dikkat çekmiş 19-20 yaşında futbolcu kategorisine koymak doğru olmaz. Bu çocuk, nispeten genç ama artık 'olmuş' oyuncu gözüyle bakılarak transfer edilmeliydi; beğenmiyorsan zaten baştan ilgilenmezsin. Senelik 300-500 bin fazla maaş vermemek için bu transferden vazgeçmek prensip itibariyle yanlış bir değerlendirmedir...
Bu bakış açısıyla, belli yaşı geçmemiş yetenek tavanı yüksek oyuncu transfer etmek imkansıza yakındır; (özel durumu olmasa Tete' yi de alamazdık). Az maç oynayıp parlamış 21-22 yaşındaki bir futbolcu için istenecek yüksek bonservisi de CV si zayıf diye beğenmezsin.
Sonuç: Takımlarında muhtelif sebeplerle gözden düşmüş oyuncular için 'ölücülük' yapmak. Bu şekilde, tam takımın ihtiyaç duyduğu tipte en fazla 1-2 oyuncu için fırsat kovalamak tamam ama bütün transfer stratejisini bunun üzerine kurmak sakıncalı. Şans yardım etmese osuruktan takımın birine elenip UCL ye katılamayacaktık az daha...