Fenerbahçe Taraftarından Galatasaray'a: ''Derbiyi birlikte izleyelim''

Fırsatçılıktan ziyade çok samimiyetsiz buldum bu durumu.Bu maç kadıkoyde oynansa bilinki, hadi gelin beraber izleyelim maçı gibi bir durum asla söz konusu olmazdı.

Bence olmali.

Bu ulkenin birseye karsi hep birlikte reaksiyon verme zamani geldide geciyor bile!!

Futbol umrumda degil boyle bir donemde.

Bir kere art niyet aramak yerine dost edinmeye çalışalım ne kadar şerefsiz ve haysiyetsiz yaratık dolu bir futbol kulübü olsa da. Ota boka sidik yarışı yapıp şu anki duruma katkımız oluyor

Son düzenleme:
ya ne olayi cikacak
hicbirseyde olmaz
herkes birbirine saygi duyacak artikn

futboluna basliyim

Abicim şöyle düşün;

O stadda kaç adam olacak ? 52.500

Bunun 45 bin tanesi tamamen barışçıl ve sakin adamlar olsun (olmaz da) diyelim ki öyle. Arada 7.500 tane "Ne işi var lan bu kuşların burada ?" diyecek adam çıkar. Hadi daha da indirelim rakamı. 500 tane çıkar. 100 tane çıkar. Ve bu da orada harp çıkması için yeterli bir sebep. Bir öneri sunarken, ülke ve toplum gerçeklerini göz önünde bulundurarak konuşmak gerek.

Güzel fikir

Bazilari futbolun bokunu çikarmamali. Hayatta futboldan daha önemli seyler var.

Farklı milletten değiliz,ideolojik bir ayrım da yok,iki taraftarın komünisti de var faşisti de bilmem neyi de..Fener'i sevmem ama kim ne derse desin,böyle insani hassasiyet,milli duygular falan futboldan önce gelir benim için

İç savaşı başlatan kıvılcım olur malesef, üzücü ama gerçek bu ve kimse çıkacak olaylarda sorumluluk almak istemez polis bile karışmaz yeminle

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abicim şöyle düşün;

O stadda kaç adam olacak ? 52.500

Bunun 45 bin tanesi tamamen barışçıl ve sakin adamlar olsun (olmaz da) diyelim ki öyle. Arada 7.500 tane "Ne işi var lan bu kuşların burada ?" diyecek adam çıkar. Hadi daha da indirelim rakamı. 500 tane çıkar. 100 tane çıkar. Ve bu da orada harp çıkması için yeterli bir sebep. Bir öneri sunarken, ülke ve toplum gerçeklerini göz önünde bulundurarak konuşmak gerek.

sende haklisin
barbari bol ulkenin

bunlar şampiyonluk kutlamasında bize söverken bakalım yine dostluk mesajları yazacak mısınız

ibretlik konu ibretlik yorumlar

eğer fb samimiyse böyle 1 adım atacaksa ev sahibi olduğu maçta bizi misafir olarak davet ederler

bunlar napıyor biz size misafir gelelim diyor

ve bu aziz iti birlikte izleyeyim diye taraftarı fişekleyip başka hesaplar peşinde değilse ben de bişey bilmiyorum

İç savaşı başlatan kıvılcım olur malesef, üzücü ama gerçek bu ve kimse çıkacak olaylarda sorumluluk almak istemez polis bile karışmaz yeminle

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

katılıyorum. Dünyada örneği var. Yugoslavya'da iç savaşı başlatan olay bir futbol maçıydı. Bu maç dostluk olacak derken "kara bir gece" olabilir. Daha deplasman yasağının bile kalkmadığı yerde "omuz omuza" olalım demek saçmalık. Hele böyle kaotik bir ortamda. Zaten passolig yüzünden bu durum imkansız.

Maksimir chaos: May 13, 199 (short news version) - YouTube

Ya zaten şampiyon olamayacağız ne fırsatçılığı

Geçmişte ki hakaretleri ya da ithamları da dile getirmek saçma

Her taraftar grubu birbirlerine neler neler diyor

Hayat futboldan ibaret değil ya yapılsa ne olur

Bu tarz şeyler çok daha önce yapılmalıydı hatta

Ulan salak gibi millet birbirini öldürüyor bu takımlar için

Benim annem fenerli ne yapayım onu mu öldüreyim

Düşmanlıkları bitirmek için anca böyle acılar yaşayınca akıllanıyor insanlarımız

Ama ben yinede stadta olmasını istemiyorum

İlla kendini bilmez tipler çıkar ve büyük sorunlar çıkabilir

Ama taraftar grupları başka bir şey düzenleyebilirler.
O şekilde daha faydalı olabilir sanki

Bence Anadolu'da bir şehirde olsa ve taraftar grupları alınmasa böyle bir maç/organizasyon olabilir.

katılıyorum. Dünyada örneği var. Yugoslavya'da iç savaşı başlatan olay bir futbol maçıydı. Bu maç dostluk olacak derken "kara bir gece" olabilir. Daha deplasman yasağının bile kalkmadığı yerde "omuz omuza" olalım demek saçmalık. Hele böyle kaotik bir ortamda. Zaten passolig yüzünden bu durum imkansız.

Maksimir chaos: May 13, 199 (short news version) - YouTube

Alakası yok yalnız bu olayla.

Bir tarafta D.Zagreb taraftarı, diğer tarafta Kızılyıldız...

Adamların kökenleri / "ülkeleri" / siyasal görüşleri her şey farklı.

GS ve FB arasında öyle bir ayrım mı var?

1 ailede 2 kardeş bile ayrı takımların taraftarı olabiliyor.

Maç bitti mi herkes zaten omuz omuza, hayatlarında futboldan başka bir şey olmayan holiganlar dışında.

Son düzenleme:
Ben de tabi ki isterim artik futboldaki nefrete bürünmüs rekabetin yumusamasini ama bence imkani yok.

Hem bunlarin iyi niyetinden süpheleniyorum hem de taraftarlarin bu duruma hazir olduguna inanmiyorum. Unutmayin burasi Türkiye, mesela ne bakiyorsun lan diyerek kavga cikartilan ve hatta daha ileri gidip adam öldürülen bir ülkeden bahsediyoruz.

Hem bizim taraftan hem de Fener'in tarafinda patlama potansiyeli yüksek olan taraftarlar var. Yukarida Töre'nin dedigi gibi bir kac adamin bas kaldirmasi bile yeter olaylarin cikmasina.

bunlar şampiyonluk kutlamasında bize söverken bakalım yine dostluk mesajları yazacak mısınız

ibretlik konu ibretlik yorumlar

eğer fb samimiyse böyle 1 adım atacaksa ev sahibi olduğu maçta bizi misafir olarak davet ederler

bunlar napıyor biz size misafir gelelim diyor

ve bu aziz iti birlikte izleyeyim diye taraftarı fişekleyip başka hesaplar peşinde değilse ben de bişey bilmiyorum

Iyi de zaten saglikli olan deplasmana da seyircinin gitmesi degil mi?

Bizde uygulanan isin dogasina ters zaten.

Diger taraftan boyle kanli bir donemde kol kola protestoya yuruyecegim adama takimini sormam bile. Fenerli de olur bjk li de. Once ayyildiz gelir, Turk milleti gelir.

Onlar mi sampiyon olur bjk mi? Umrumda degil. Benim icin her zaman zaten en buyuk GS olur ama Ayyildizdan sonra . Ve su an ayyildiz cok ciddi saldiri altinda yemisim futbolu.

Ben de tabi ki isterim artik futboldaki nefrete bürünmüs rekabetin yumusamasini ama bence imkani yok.

Hem bunlarin iyi niyetinden süpheleniyorum hem de taraftarlarin bu duruma hazir olduguna inanmiyorum. Unutmayin burasi Türkiye, mesela ne bakiyorsun lan diyerek kavga cikartilan ve hatta daha ileri gidip adam öldürülen bir ülkeden bahsediyoruz.

Hem bizim taraftan hem de Fener'in tarafinda patlama potansiyeli yüksek olan taraftarlar var. Yukarida Töre'nin dedigi gibi bir kac adamin bas kaldirmasi bile yeter olaylarin cikmasina.

Anadolu'da bir şehirde dostluk derbisi yapılsa,bu olabilir aslında.TT Arena veya Kadıköy'de çok zor bence.

Olmaz imkansiz gelmesinler istemiyoruz gelecek sene kadikoydeki macta da bu tip dostluk marslari soylesinler. Bu sene olmaz kusura bakmasinlar olmaz.

Alakası yok yalnız bu olayla.

Bir tarafta D.Zagreb taraftarı, diğer tarafta Kızılyıldız...

Adamların kökenleri bile farklı.

GS ve FB arasında öyle bir ayrım mı var?

1 ailede 2 kardeş bile ayrı takımların taraftarı olabiliyor.

Maç bitti mi herkes zaten omuz omuza, hayatlarında futboldan başka bir şey olmayan holiganlar dışında.

Bahsettiğim şu; 25-25Binlik taraftarlar olsa ve o statta olaylar olsa bu sokaklara kadar taşar. Daha deplasman yasaklarının kalkmadığı bir dönemde bunu istemek çok gereksiz.

Madem kulüpler arası dostluk isteniyor bunlar aşama aşama olmalı. Önce deplasman yasakları kalksın,ardından passolig kalksın, Almanya'daki gibi kulüpler sosyal medyadan tatlı atışmalar yapabilir. Ama biz ne yapıyoruz.. Sürekli bir kural koyup daha da ayrıştıyoruz. Sonra bir acı olayda göstermelik bu tip davranışlarla geçiştiriliyor.

Iyi de zaten saglikli olan deplasmana da seyircinin gitmesi degil mi?

Bizde uygulanan isin dogasina ters zaten.

Diger taraftan boyle kanli bir donemde kol kola protestoya yuruyecegim adama takimini sormam bile. Fenerli de olur bjk li de. Once ayyildiz gelir, Turk milleti gelir.

Onlar mi sampiyon olur bjk mi? Umrumda degil. Benim icin her zaman zaten en buyuk GS olur ama Ayyildizdan sonra . Ve su an ayyildiz cok ciddi saldiri altinda yemisim futbolu.
ben senle kavgalıysam ve barışmak istiyorsam seni ya biyere davet ederim yada evime davet ederim

sana geleyim beni ağırla demem

Geri
Üst Alt