Fenerbahçe, UEFA İle Finansal Fair Play Yapılandırma Anlaşması İmzaladı!

ya arkadas , aziz ve cetesi kara para akliyor diyorum yillardir yoksa inanin UEFA bunlari en az 5 sene finansal fair play den ceza verir...bagimsiz bir sirket bunlari arastirsin neler neler cikacak...yok emenike yillik 7 milyon euroya kiralanmis yok , sov 17 milyon euroya satilmis, bunlarin hepsi hikaye fenevin maddi durumu bizden kat be katt berbat ama bizde 3 kagit dönmüyor aziz zengin isadamlarindan aldigi yardimlarla isleri yönetiyor, neden birakamiyor saniyorsunuz herseyi ortaya cikaracak bir muhalif yönetimden korkuyor...tasmasi elinde olan bir yönetim istiyor...

Biz Aysal döneminde böyle bir anlaşma imzalayıp şartlara uymadık mı? Yoksa direk ceza mı verdiler bize. Eğer ikincisiyse yönetimin men cezasını kasıtlı aldığını düşünürüm.

Biz Aysal döneminde böyle bir anlaşma imzalayıp şartlara uymadık mı? Yoksa direk ceza mı verdiler bize. Eğer ikincisiyse yönetimin men cezasını kasıtlı aldığını düşünürüm.

Bu sene cezayı alınca ortaya çıktı bizde bu durum , zamanında uyarmışlar filan hiç inandırıcı gelmiyor , o zaman hiçbir yerde böyle bir uyarı görmemiştim

7.5 milyon euro ceza geçirmişler bunlar bizdende beter olacak bjk nin borcu zaten bizden fazla beter olsunlar

Bunlar da her yil Zarar ediyorlar o yuzden 4 yil sonunda ceza alacaklari kesin

Aysal zamanından önce Polat döneminin sonlarında bu tür anlaşma uyarı alınmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Bu sene cezayı alınca ortaya çıktı bizde bu durum , zamanında uyarmışlar filan hiç inandırıcı gelmiyor , o zaman hiçbir yerde böyle bir uyarı görmemiştim

Aynen ben hatırlamıyorum kadro kısıtlaması oyuncu kısıtlaması falan. 200 bin euroluk bir ceza vardı sadece.

Aslında böyle bir anlaşma menden daha ağır gibi. Eksiye geçmeden 4 sene transfer işi çok zor. Hele hele Türkiye gibi futbol cahili bir ülkede

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu da bjk nin uzun sure ligi domine etme olasiligini yukseltiyor.

Normalde boyle bisey demem ama biz malesef dursun capsizi 10 yi kalirsa sampiyonluk sayimiz ayni kalir.

transfer harcamaları - transfer geliri denkleminde + bekleniyor yani yeni transfer yapacaklarsa alacağından fazlasını satmak durumunda yanlış anlamadıysam

2011de FFP zımbırtısı var. 2014'e kadar Aysal tınlamadı. 200 bin +2 yıl süre verdiler. Başka kulüpler 4 yıl süre aldı, biz niye almadık?

Ceza aldığımız ay bitmemişken daha Selçuk, Burak'la filan sözleşme imzaladık. Aysal önlem almadı. Kafasında sermaye arttırımı, bir de kulübü zorda bırakıp gayrımenkullere yönelmek vardı. İkisi de olmayınca kaçıp gitti zaten. Geçmişin yüküyle birlikte Duygun+Dursun döneminde 160 küsür farkı istenen seviyeye çekme şansımız olmayınca ceza aldık.

Yeri gelmişken hatırlatayım bjk geçen sene bunların yaptıkları anlaşmayı yaptı. Yani fb, ts den farkları yok.

uygar mert, kesimal ve erten ersu'yu 1561154878541548564 milyar dolara bir yere satarlar artık. aynı şeyi kargalar senedir yapıyor nerede çar çöp var 45342123454 katrilyar oyroya okutuyorlar. adamlar işi çözmüş, artık karşı takım başkanlarına elden mi veriyorlar, arkadan mı bilmiyorum ama abuk subuk isimleri kektirip duruyorlar.

Bjk aynı bu cezayla şampiyon oldu bu sene. Fb batacak demek doğru olmaz, naniyi 20 milyona çine satarlar olmadı salihi yine bi katakuliyle kiralarlar 10 milyona falan parayıda şahenk verir al sana 10 milyon sermaye. Diledikleri gibide transfer yaparlar. Ayrıca biz dahil dört büyük takımda uefadan finansal sınırlama ve takip cezası aldı. Şanslar eşit

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen ben hatırlamıyorum kadro kısıtlaması oyuncu kısıtlaması falan. 200 bin euroluk bir ceza vardı sadece.

16.05.2014'te KAP'a bildirimde bulunduk. Buna göre UEFA'nın kurallarına uyacağımıza dair söz verdik ama tutmadık malesef. Bildiriyi aynen ekliyorum.

Daha önce Şirketimizin 31/05/2013 tarihi itibariyle UEFA Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında belirlenmiş olan başa baş açık ("break-even deficit") sınırını yaklaşık 9,4 milyon Euro aşmış olduğu kamuoyuna açıklanmıştı. Müteakip incelemeler neticesinde söz konusu aşımın 4,3 milyon Euro olduğu belirlenmiş ve bu konuyla ilgili olarak, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yatirimlar A.Ş. ("Şirket") arasında 16 Mayıs 2014 tarihinde anlaşmaya varılmıştır. 2014-15 ve 2015-16 futbol sezonlarını kapsayan anlaşmaya göre;

- Şirket 2015-2016 izleme periodu (monitoring period) sonuna kadar UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri'nde tarif edildiği şekilde başa-baş uyumluluğunu sağlamayı kabul etmiştir. Diğer bir ifadeyle, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 raporlama periyotlarına ait toplam başa baş sonucu, başa-baş fazlası veya UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri madde 63'te tarif edilen kabul edilebilir sapmalar içinde kalacaktır.

- Anlaşmaya göre Şirketimiz, çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin giderlerin, anlaşma süresini kapsayan finansal raporlama dönemleri boyunca arttırılmayacağını taahhüt etmiştir.

- Şirketimiz 2013-2014 sezonuna ait UEFA gelirlerimizden 200.000 Euro'nun UEFA tarafından mahsup edileceğini kabul etmiştir.

Şirketimiz, ilgili anlaşma maddeleri ve mevzuat çerçevesinde UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na altı aylık dönemler aralığında ilerleme raporu sunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Biz şartlara uymayınca ceza kaçınılmaz oldu.

Ben aylar önce söyledim zaten, Türkiye'de hiçbir kulüp uzun vadede bu harcamaların altından kalkacak gelirlere sahip değil, Şampiyonlar ligine katılmak da bir gelir değil, ürün satışları, sponsorluk gelirleri ve Türkiye liginin yayın değeri düşük, durum buyken premier ligcilik oynamaya kalkarsan böyle batarsın, batarken de 2. sınıf 3. sınıf adamlarla veya eskinin yıldızlarına para saçarak batarsın. Bunların 2 milyon verdiği Kadlec Sparta Prag'a 500milyona imza atmış. Daha Feghouli'ye 4-4.5m bayılmaya çalışıyorlar.

Daha bu bişey değil, şimdi sıra VanPersie ve Nani'yi 20'şer 25'er milyona satarız sanan taraftarlarında, bi şok da onları bekliyor.

Ben aylar önce söyledim zaten, Türkiye'de hiçbir kulüp uzun vadede bu harcamaların altından kalkacak gelirlere sahip değil, Şampiyonlar ligine katılmak da bir gelir değil, ürün satışları, sponsorluk gelirleri ve Türkiye liginin yayın değeri düşük, durum buyken premier ligcilik oynamaya kalkarsan böyle batarsın, batarken de 2. sınıf 3. sınıf adamlarla veya eskinin yıldızlarına para saçarak batarsın. Bunların 2 milyon verdiği Kadlec Sparta Prag'a 500milyona imza atmış. Daha Feghouli'ye 4-4.5m bayılmaya çalışıyorlar.

Daha bu bişey değil, şimdi sıra VanPersie ve Nani'yi 20'şer 25'er milyona satarız sanan taraftarlarında, bi şok da onları bekliyor.

burak yılmaz gibi kazmaya bir ton para veren çinliler persie ve nani'ye eşek yüküyle mangır sayar.
nani üstelik daha genç.
yalnız şurası net ki fener seneye daha küçük adımlar atmak zorunda ...

Azize için problem olmaz. Kara paralarını her sıkıştığında katar daki anlaştığı araplar vasıtasıyla aklıyor. siz inanıyor musunuz sow a 16 milyon euro bonservis vereceklerine yada emenike yi 1 yıl için 5 milyona kiralayacaklarına... azize anlaşır gene katarlılarla nani ve pörsüyü 40 a 50 ye sattı gösterir.. FFP azize için sorun olmaz

burak yılmaz gibi kazmaya bir ton para veren çinliler persie ve nani'ye eşek yüküyle mangır sayar.
nani üstelik daha genç.
yalnız şurası net ki fener seneye daha küçük adımlar atmak zorunda ...

Eşşek yüküyle mangır saymayacaklar, saymadıklarını da göreceksin.

inşallah dediğin gibi olur ama burak ve ersan gibi oyuncuların çin liglerine o fiyatlara satılması insanı düşündürüyor

Ersan Avustralya vatandaşı olduğu için Çin'deki 3 yabancı sınırına takılmıyor, o yüzden rağbet gördü. Çin'de 3 yabancı sınırı var, Ocak'ya baya saldırdılar sağa sola.

Nani 12m'un altına gidecek, Van Persie ya Fener'de kalacak ya da 5-6'ya satılacak.

Jackson Martinez'i bedava Milan'a verirlerse Van Persie'yi isteyebilirler ama o adama kimse o kadar bonservis ödemez.

Son düzenleme:
Ersan Avustralya vatandaşı olduğu için Çin'deki 3 yabancı sınırına takılmıyor, o yüzden rağbet gördü. Çin'de 3 yabancı sınırı var, Ocak'ya baya saldırdılar sağa sola.

Nani 12m'un altına gidecek, Van Persie ya Fener'de kalacak ya da 5-6'ya satılacak.

Jackson Martinez'i bedava Milan'a verirlerse Van Persie'yi isteyebilirler ama o adama kimse o kadar bonservis ödemez.

ersan konusunda detayı bilmiyordum hak verdim ...
nani 12 altına gider mi bilmiyorum adamın yaşı daha genç.
persie fenerden senede 17 milyon dolar alıyormuş ...bu korkunç bir şey.
Forbes, Van Persie'nin maaşını da acıkladı! 17 milyon dolar...

persie'yi elden çıkarmak isteyeceklerdir. dediğin gibi pili bitik adama 5-6 ancak verirler.

Geri
Üst Alt