Fenerbahçe'den İstanbul Sözleşmesi'nin İptal Kararına Dair Açıklama

Bu ülkedeki herkes müslüman mı? Bunu bir müslüman olarak soruyorum sana. Herkesin müslüman olmadığı bir yerde, herkesi müslümanlığın kurallarına göre yönetmeye çalışmak mantık işi mi?

Eşcinsellik kutsal kitaplarda lanetlendi diyorsun. Tamam. Doğru. Peki hiçbir kutsal kitaba inanmayan insanlar bununla neden ilgilensin? Neden buna göre yönetilsin?

Kimin kiminle yatıp kalktığıyla ben hiç ilgilenmiyorum. Sen neden ilgileniyorsun ki?

Adam gider ister erkekle yatar, ister sandalyeyle yatar, ister buzdolabıyla yatar. İsterse bir tarafına kolonya şişesi sokar. Bunların tamamından banane?
olur her haltı yiyelim nasıl olsa örf adet ahlak din tanımyorum böyle davranış kabul edilir mi?
bende kimin ne yaptığı ile ilgilenmiyorum yaparsa gizli yapsın kendi özel hayatında bana ne ama gelipte reklamını yapmasın marifetmiş gibi sunmasın bunu anlamak çok mu zor.

olur her haltı yiyelim nasıl olsa örf adet ahlak din tanımyorum böyle davranış kabul edilir mi?
bende kimin ne yaptığı ile ilgilenmiyorum yaparsa gizli yapsın kendi özel hayatında bana ne ama gelipte reklamını yapmasın marifetmiş gibi sunmasın bunu anlamak çok mu zor.
İnsanlar örf, adet, gelenek vb. şeyleri umursamaya mecbur mu? Din, ahlak bu tip kavramlara göre yaşamakla mükellef mi? Mecbur mu yani senin inandığın dine inanmaya, senin benimsediğin geleneklere uymaya?

Bak bu ülkenin anayasası ne diyor?

Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

burası bir forum katılmadığımız görüşlere neden katılmadığımızı söylüyoruz ayrıca burada hakrete varan ifadeleri kullanan kişi sensin, sakin ol.

bak benim anladığım kadarıyla sen müslümansın, yani zeka seviyen de belli çok parlak bir arkadaşa benzemiyorsun yani şu an toplumun etkisiyle böyle düşünmen normal ama sonra bu işler sana zarar verecek kimse de yanında bunları savunmayacak, zamanı gelecek ve bu ülkenin teröristleri senin gibiler olacak.

ben sadece söylüyorum dikkate alıp almamak senin bileceğin iş, sadece konuşuyoruz.
çoğunluk değil doğruluk önemli.

2009 dan beri ilk defa lazım oldu birini engelleyeceğim. Bilen bir arkadaş tarif edebilir mi ?

İnsanlar örf, adet, gelenek vb. şeyleri umursamaya mecbur mu? Din, ahlak bu tip kavramlara göre yaşamakla mükellef mi? Mecbur mu yani senin inandığın dine inanmaya, senin benimsediğin geleneklere uymaya?

Bak bu ülkenin anayasası ne diyor?

Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
ne alaka ben size ibadetmi dayattım.

ne alaka ben size ibadetmi dayattım.
Ahlak, örf, gelenek dayattın? İlla eline kalın bir değnek alıp "yürüyün lan namaza!" demen gerekmiyor yani.

Bak kaldı ki ben senin kafandaki ahlak, örf ve geleneklere aykırı yaşayan bir adam da değilim. Sigaram yoktur. İçki desen binde bir. Ha bir tek karı kız var, o da artık Allah affetsin ne diyim.

Anlayacağın üzre, eşcinsel de değilim. Ama diyorum ki, "kimse benim gibi olmaya mecbur değil. Adam eşcinselse eşcinseldir. Ahlaksızsa ahlaksızdır. Bununla neden ilgileneyim?"

Geçen de yazdım.

Çocuğum eşcinsel olmasın diye İstanbul Sözleşmesi'ne hayır! diyenler riyakardır.

O çocuk eşcinselliği içinde yaşar ama yine de eşcinseldir. Buna psikolojik hastalık diyen var bak bunu tartışırız ama o sözleşmedeki 2 maddeden dolayı çocuğum eşcinsel olmasın diyen saçmalıyordur. Bir insan hissettiğini ya içinde yaşar ya dışında ama yaşar. Eşcinselliğe özenme gibi bir şey olduğunu da sanmıyorum.

İşin diğer boyutuna geleyim.

2010da referandum oldu o günkü 3 madde bugünkü başkanlık sistemine, anayasa değişikliğine ve farklı şeylere zemin hazırlıyordu. 27 maddenin 24ünü ortaya koyup yanında 3ünü de geçirdiler, 8 sene sonra o yolla sistem değişti ülkede.

O gün o 3 maddeyi yok sayanlar bugün İstanbul Sözleşmesindeki 2 maddeye takıyorsa utanmazdır, ahlaksızdır!

Geri
Üst Alt